ScienceFreak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δεν μετραει ποτε εβγαλε το προβλημα, μετραει το ποτε το εστειλες πισω. Με την ιδια λογικη να παρω κατι εγω να το γυρισω στα 3 χρονια πισω και να εχω αποδειξεις οτι χαλασε πριν τα 2 και να ζηταω αντικατασταση. Εδώ μιλάμε για προϊόν με 10 χρόνια εγγύηση. Επισης ο νόμος λέει: «Εάν το προϊόν που αγοράσατε παρουσιάσει βλάβη μέσα στους πρώτους 6 μήνες, θεωρείται ότι το πρόβλημα υπήρχε όταν το παραλάβατε, εκτός αν ο έμπορος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο. Επομένως, δικαιούστε δωρεάν επισκευή και αντικατάσταση, ή αν αυτό αποδειχθεί πολύ δύσκολο ή δαπανηρό, μπορεί να σας προταθεί μείωση της τιμής ή επιστροφή των χρημάτων σας. Εάν το προϊόν που αγοράσατε χαλάσει ύστερα από 6 μήνες, εξακολουθείτε να δικαιούστε δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση ή, τουλάχιστον, μείωση της τιμής ή επιστροφή των χρημάτων σας. Ωστόσο, θα πρέπει να αποδείξετε ότι το πρόβλημα υπήρχε ήδη κατά την παραλαβή των προϊόντων.» Εκτός και αν αντιλαμβάνομαι λάθος την τελευταία παράγραφο. Διαβάζω και εδώ για δικαίωμα υπαναχώρησης αλλά δε ξέρω αν στέκει: https://m.tvxs.gr/mo/i/4120/f/news/ελλάδα/νομικός-οδηγός-για-τα-δικαιώματά-σας-αγορά-ελαττωματικού-προϊόντος.html
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, ScienceFreak είπε Αυτοί μου είπαν για πιστωτικό ή άλλο τροφοδοτικό ως μονόδρομο και του εξήγησα ότι αφού δεν έχεις ακριβώς το ίδιο προϊόν πρέπει να μου κανεις επιστροφή. Και αρχικά συμφώνησε και είπε θα μιλούσαμε αργότερα πιο αναλυτικά. Όταν τον πήρα ξανά μου είπε ότι έκανε λάθος και επειδή πέρασαν 8 μήνες δεν ισχύει η επιστροφή. Τοτε του είπα από τη στιγμή που δεν έχεις ακριβώς το ίδιο προϊόν διαθέσιμο θέλω επιστροφή και μου λέει μπορώ να στο βρω, λέω αφού δε το έχεις στο site λέει θα το έχω στην αποθήκη. Και του είπα ότι ο νόμος λέει ότι εντός 6 μηνών εφόσον διαπιστωθεί πρόβλημα έχω δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, μου λέει πέρασαν 8-9 μήνες και του λέω εφόσον μπορώ να το αποδείξω ότι εμφανίστηκε στους 6 μήνες (topics σε φόρουμ ASUS / Corsair) το πρόβλημα προϋπήρχε. Και μου λέει γιατι δεν επικοινωνήσες μαζί μας τότε, και μπορούσαμε να σε βάλουμε να κανεις μόνος RMA αντί να μας το στείλεις μπλα μπλα μπλα, έγινε πιο επιθετικός γενικότερα. Και του είπα θα μιλήσω και με την ΓΓΚ και θα του δώσω απάντηση, και μου είπε ότι αυτός το έχει κάνει ήδη μπλα μπλα μπλα και θα περιμένει να του δώσω απάντηση αύριο Αυτό με τους 6 μήνες είναι σωστό. Δηλ. αν είχες στείλει πίσω το τροφοδοτικό μέσα στο 6μηνο θα είχες το δικαίωμα να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων. Μέσα σε 6 μήνες την επιλογή την ορίζεις εσύ. Πέραν του 6μήνου πρέπει να αποδείξεις εσύ ότι το πρόβλημα υπήρχε εξαρχής. Να βάλεις κάποιον εμπειρογνώμονα π.χ. Τρέχα γύρευε. Πέραν του 6μηνου δηλ. την επιλογή την έχει ο πωλητής/παραγωγός. Από την στιγμή που μπορούν να βρουν το τροφοδοτικό τότε αναγκαστικά θα στο στείλουν. Δεν γράφει κάπου ο νόμος ότι θα πρέπει να αναγράφεται στο σαιτ. Όμως υπάρχει ένα ΜΕΓΑΛΟ ερωτηματικό που θα το βρουν. Αυτό θα πρέπει να τους ρωτήσεις να το ξεκαθαρίσουν για τον απλό λόγο τι παίζει με την εγγύηση. Μπορεί να είναι κάποιο παραεισαγωγής. Με αυτά τα προϊόντα στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχουν θέματα με την εγγύηση και πρέπει να αποφεύγεται η αγορά τους. Άρα λοιπόν τι σημαίνει αυτό που σου είπε "Μπορώ να το βρω"? Κάνε κουβέντα μαζί τους πάνω σε αυτό μέχρι να το ξεκαθαρίσεις. Ποιο κατάστημα είναι?
ScienceFreak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε Αυτό με τους 6 μήνες είναι σωστό. Δηλ. αν είχες στείλει πίσω το τροφοδοτικό μέσα στο 6μηνο θα είχες το δικαίωμα να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων. Μέσα σε 6 μήνες την επιλογή την ορίζεις εσύ. Πέραν του 6μήνου πρέπει να αποδείξεις εσύ ότι το πρόβλημα υπήρχε εξαρχής. Να βάλεις κάποιον εμπειρογνώμονα π.χ. Τρέχα γύρευε. Πέραν του 6μηνου δηλ. την επιλογή την έχει ο πωλητής/παραγωγός. Από την στιγμή που μπορούν να βρουν το τροφοδοτικό τότε αναγκαστικά θα στο στείλουν. Δεν γράφει κάπου ο νόμος ότι θα πρέπει να αναγράφεται στο σαιτ. Όμως υπάρχει ένα ΜΕΓΑΛΟ ερωτηματικό που θα το βρουν. Αυτό θα πρέπει να τους ρωτήσεις να το ξεκαθαρίσουν για τον απλό λόγο τι παίζει με την εγγύηση. Μπορεί να είναι κάποιο παραεισαγωγής. Με αυτά τα προϊόντα στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχουν θέματα με την εγγύηση και πρέπει να αποφεύγεται η αγορά τους. Άρα λοιπόν τι σημαίνει αυτό που σου είπε "Μπορώ να το βρω"? Κάνε κουβέντα μαζί τους πάνω σε αυτό μέχρι να το ξεκαθαρίσεις. Ποιο κατάστημα είναι? Από την αποθήκη τους είπε και μου είπε περίπου 5 μέρες θα χρειαστεί για να μου το βρει. Βέβαια ποτέ δε μίλησε μέχρι που ζήτησα επιστροφή χρημάτων για αντικατάσταση με το ίδιο τροφοδοτικό. Είπε για άλλης εταιρίας ή πιστωτικό να πάρω κάτι αλλο Το E-God.gr είναι το κατάστημα
Salvation81 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, ScienceFreak είπε Εδώ μιλάμε για προϊόν με 10 χρόνια εγγύηση. Επισης ο νόμος λέει: «Εάν το προϊόν που αγοράσατε παρουσιάσει βλάβη μέσα στους πρώτους 6 μήνες, θεωρείται ότι το πρόβλημα υπήρχε όταν το παραλάβατε, εκτός αν ο έμπορος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο. Επομένως, δικαιούστε δωρεάν επισκευή και αντικατάσταση, ή αν αυτό αποδειχθεί πολύ δύσκολο ή δαπανηρό, μπορεί να σας προταθεί μείωση της τιμής ή επιστροφή των χρημάτων σας. Εάν το προϊόν που αγοράσατε χαλάσει ύστερα από 6 μήνες, εξακολουθείτε να δικαιούστε δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση ή, τουλάχιστον, μείωση της τιμής ή επιστροφή των χρημάτων σας. Ωστόσο, θα πρέπει να αποδείξετε ότι το πρόβλημα υπήρχε ήδη κατά την παραλαβή των προϊόντων.» Εκτός και αν αντιλαμβάνομαι λάθος την τελευταία παράγραφο. Διαβάζω και εδώ για δικαίωμα υπαναχώρησης αλλά δε ξέρω αν στέκει: https://m.tvxs.gr/mo/i/4120/f/news/ελλάδα/νομικός-οδηγός-για-τα-δικαιώματά-σας-αγορά-ελαττωματικού-προϊόντος.html Αλλο το ενα αλλο το αλλο, δεν ειπα οτι δεν δικαιουσαι αντικατασταση, 2 χρονια εγγυηση ειναι το minimum.....Αλλο αυτο ομως και αλλο τα χρηματα που αναφερες.....
ScienceFreak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Όχι ρώτησα αν θεωρείται αποδεικτικό τα τοπικ στα φόρουμ της Corsair και της ASUS. Αγορα: 18/5/18 Διαπιστωση προβλήματος: 20/11/2018 Επιβεβαιωση την περασμένη Δευτερα όπου βρήκα τροφοδοτικό και το τσέκαρα.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, ScienceFreak είπε Από την αποθήκη τους είπε και μου είπε περίπου 5 μέρες θα χρειαστεί για να μου το βρει. Βέβαια ποτέ δε μίλησε μέχρι που ζήτησα επιστροφή χρημάτων για αντικατάσταση με το ίδιο τροφοδοτικό. Είπε για άλλης εταιρίας ή πιστωτικό να πάρω κάτι αλλο Το E-God.gr είναι το κατάστημα Το πιστωτικό δεν υπάρχει το πιστωτικό σε κανέναν νόμο. Μόνο οι 3 τρόποι που αναφέρθηκαν. Παρόλο αυτά κάποια καταστήματα/eshop το πιστωτικό κάνει και καλό γιατί εκεί που δεν ήθελες να σου αντικαταστήσουν το ίδιο προϊόν γιατί π.χ. έχεις στραβώσει τότε με το πιστωτικό μπορείς να πάρεις κάτι άλλο. Αυτή η αποθήκη πες του βρίσκεται στο Μπουρουντί και θέλει 5 μέρες για να το βρει. Αρκετά ύποπτο και σου έρχονται στο μυαλό σου διάφορα. 3 λεπτά πριν, ScienceFreak είπε Όχι ρώτησα αν θεωρείται αποδεικτικό τα τοπικ στα φόρουμ της Corsair και της ASUS. Αγορα: 18/5/18 Διαπιστωση προβλήματος: 20/11/2018 Επιβεβαιωση την περασμένη Δευτερα όπου βρήκα τροφοδοτικό και το τσέκαρα. Αποδεικτικό δεν θεωρείται σε φορουμ. Δεν αποδεικνύει κάτι. Απόδειξη μόνο από τεχνικό έλεγχο. 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Ολες οι εταιρειες κρατανε μια Α ποσοτητα προιοντων για αντικατασταση και ας μην τα πουλανε πια. Ακομα και αν αυτη η Α ποσοτητα δεν υφισταται ειναι υποχρεωμενοι βαση νομου να σου δωσουν κατι ΙΣΗΣ αξιας. Δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στον νομο οτι πρεπει να παρεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προιον. Δεν υπάρχει στον νόμο πλέον ίσης αξίας. Υπήρχε στην προηγούμενη έκδοση του νόμου.
ScienceFreak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Συνεπώς τι μπορώ να κάνω για να είμαι εξασφαλισμένος; Μπορώ να διεκδικήσω επιστροφή χρημάτων ή να συμβιβαστώ με αντικατάσταση, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Γενικα έχω μπερδευτεί.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Το έγραψα. Πρέπει αν ξεκαθαρίσεις από που θα βρει το τροφοδοτικό. Δεν είναι δυνατόν να του πάρει 5 μέρες για να το βρει στην αποθήκη. 1
ScienceFreak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Ομορφα. Μετά κοιτάω το θέμα της απόδειξης που ανέφερε ο Sheo? Και τέλος, δε μπορώ να ζητήσω υπαναχώρηση και να γλιτώσω όλον αυτό τον πονοκέφαλο; 3 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Το έγραψα. Πρέπει αν ξεκαθαρίσεις από που θα βρει το τροφοδοτικό. Δεν είναι δυνατόν να του πάρει 5 μέρες για να το βρει στην αποθήκη.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μετά τους 6 μήνες αποφασίζει το κατάστημα και όχι εσύ. Αν αποδείξεις με πραγματικά επιχειρήματα ότι το πρόβλημα υπήρχε τότε μόνο αποφασίζεις εσύ. Κάνε κουβέντα αύριο μαζί τους να ξεκαθαρίσεις ότι έγραψα πιο πριν. Μετά βλέπουμε. 2
Stamer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Εμένα μου φαίνονται οτι ξηγιούνται εντάξει στο κατάστημα χωρίς πολλά παρατράγουδα που ακούμε κάθε τόσο. Μπορεί να βρει το τροφοδοτικό από κάποιο άλλο μαγαζί ή τέλος πάντων θέλει να το ψάξει λίγο. Δεν είναι κακό, ok. Νομίζω οτι εφόσον στο βρουν, θα πρέπει να το πάρεις 1
ScienceFreak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Το θέμα είναι από που θα το βρουν από τη στιγμή που εδώ και καιρό δεν είναι διαθέσιμο στο σάιτ τους και γιατι δεν είναι πλέον διαθέσιμο . Όπως είπε και ο Blue είναι υποπτο. Όπως επίσης είναι ύποπτοι γιατι αφού ζήτησα επιστροφή του ποσού θυμήθηκαν ότι μπορούν να το βρουν 2 λεπτά πριν, Stamer είπε Εμένα μου φαίνονται οτι ξηγιούνται εντάξει στο κατάστημα χωρίς πολλά παρατράγουδα που ακούμε κάθε τόσο. Μπορεί να βρει το τροφοδοτικό από κάποιο άλλο μαγαζί ή τέλος πάντων θέλει να το ψάξει λίγο. Δεν είναι κακό, ok. Νομίζω οτι εφόσον στο βρουν, θα πρέπει να το πάρεις 1
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Από άλλο κατάστημα? Α είναι έτσι είναι κακό γιατί αποτρέπεις από τον πελάτη να ζητήσει επιστροφή χρημάτων. Ή το έχει ή δεν το έχει.
nightwalker1990 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Απο την στιγμή που έχει πέρασει το χρονικό περιθώριο των 6 μηνών κατα 99,9% δεν θα δεχτεί φυσικά να κάνεις υποαναχώρηση... αυτό με την αποθήκη δεν στέκει.. τα πράγματα έχουν κωδικούς barcodes κλπ κι εσύ αν πας αύριο θα το βρείς πιστεύω... Απλά χρονοτριβεί ο τύπος, αν ήταν σωστός σαν επαγγελματίας και μετά ως κατάστημα θα σου έλεγε, εντός της εβδομάδας θα έχεις κουτάτο και φυσικά μεταφορικά δικά μου διαφορετικά περνάς και το παίρνεις. Καλή τύχη πάντως! Τσέκαρε την απόδειξη μην είναι μηδενική θα έχεις θέμα αργότερα το οποίο δεν ξεμπλέκεις φυσικά.
Stamer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Οι 5 μέρες και μένα με ξενίζουν λίγο, περισσότερο με την έννοια οτι δε θα εχω psu να κάνω τη δουλειά μου. Σε αυτό το σημείο πίεσε όσο μπορείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα