dancer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Αρχικα οτιδηποτε με αποδειξη λιανικης / τιμολογιο και εφοσον παρουσιασει προβλημα γινεται επιστροφη απο το καταστημα στον προμηθευτη επομενως δεν πληρωνει δευτερη φορα φπα το καταστημα ουτε φορολογειται δευτερη φορα. Εγγυηση δινει ο προμηθευτης οχι το καταστημα. Επισης το που θα βρει το καταστημα το καινουριο ανταλλακτικο για να το αντικατασταστησει στο πελατη ειναι κατι που δεν ενδιαφερει τον πελατη, τωρα θα ειναι απο την επισημη αντιπροσωπεια θα ειναι παραεισαγωγη κανενα θεμα για το πελάτη και ουτε μπορει να επιβαλει ο πελατης απο που θα παρει το καταστημα το προιον εκτος αν αλλαζουν οι οροι εγγυησης, σε εκεινη τη περιπτωση υπαρχει η δυνατοτητα επιστροφης χρηματων. Δεν μπορει να ασκηθει καμια πιεση απο το πελατη στο καταστημα για το ποσες μερες θα παρει η αντικασταση / επισκευη εκτος αν προκειται για επσιτροφη χρηματων που εκει ομως πρεπει πρωτα να φτασει το προιον στο προμηθευτη για να διαπιστωθει η βλαβη και να γινει η διαδικασια πιστωτικου κτλ κτλ. 2
ScienceFreak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Ακόμη και αν δεχόμουν αντικατάσταση του προϊόντος με άλλο ισοδύναμο (σε αυτή την περίπτωση το Corsair RM750X) είναι και αυτό διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας, πράγμα που μου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο θέμα με την καθυστέρηση και έμμεσα δε δίνει άμεση λύση στο θέμα μου. Τελος, αν αντικατάσταση προϊόντος διαρκέσει πάνω από 15 μέρες από πάνε, ο πελάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει προσωρινή συσκευή (ο,τι και αν είναι αυτό) για να μην ταλαιπωρείται. Σε περιπτώσεις δε που κρατάει άνω των 30 ημερών γίνονται επιστροφές χρημάτων κλπ κλπ. Μαλιστα στο τηλέφωνο όπου μου είπαν θα κάνουν RMA αυτοί μίλησαν για αναμονή 2 μηνών για τους εαυτούς τους. Εμένα μου πρότειναν ένα από τα παραπάνω, ωστοσο όπως είπα δεν είχαν listed το ίδιο τροφοδοτικό στο site, εδώ και καιρό μάλιστα. Μου είπε ότι θα μου το βρει/υπάρχει όταν του είπα ωραία αφού δεν υπάρχει το ίδιο δώσε μου επιστροφή όπως ορίζει ο νόμος και μου είπε ο,τι είπα και νωρίτερα 1
Stamer Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, ScienceFreak είπε Τελος, αν αντικατάσταση προϊόντος διαρκέσει πάνω από 15 μέρες από πάνε, ο πελάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει προσωρινή συσκευή (ο,τι και αν είναι αυτό) για να μην ταλαιπωρείται. Μια απλή υπενθύμιση εδώ... οι 15 είναι εργάσιμες μέρες (το λέω απλά για να μην προτρέξεις σε κάτι) 1
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, dancer είπε Αρχικα οτιδηποτε με αποδειξη λιανικης / τιμολογιο και εφοσον παρουσιασει προβλημα γινεται επιστροφη απο το καταστημα στον προμηθευτη επομενως δεν πληρωνει δευτερη φορα φπα το καταστημα ουτε φορολογειται δευτερη φορα. Εγγυηση δινει ο προμηθευτης οχι το καταστημα. Επισης το που θα βρει το καταστημα το καινουριο ανταλλακτικο για να το αντικατασταστησει στο πελατη ειναι κατι που δεν ενδιαφερει τον πελατη, τωρα θα ειναι απο την επισημη αντιπροσωπεια θα ειναι παραεισαγωγη κανενα θεμα για το πελάτη και ουτε μπορει να επιβαλει ο πελατης απο που θα παρει το καταστημα το προιον εκτος αν αλλαζουν οι οροι εγγυησης, σε εκεινη τη περιπτωση υπαρχει η δυνατοτητα επιστροφης χρηματων. Δεν μπορει να ασκηθει καμια πιεση απο το πελατη στο καταστημα για το ποσες μερες θα παρει η αντικασταση / επισκευη εκτος αν προκειται για επσιτροφη χρηματων που εκει ομως πρεπει πρωτα να φτασει το προιον στο προμηθευτη για να διαπιστωθει η βλαβη και να γινει η διαδικασια πιστωτικου κτλ κτλ. 1. Ναι τον ενδιαφέρει τον πελάτη από που θα το βρει το προϊόν το κατάστημα. Το έγραψα και πιο πριν. Υπάρχει θέμα με προϊόντα παραεισαγωγής. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές ότι η Dell για παράδειγμα δεν δέχεται την εγγύηση για προϊόντα παραεισαγωγής. Έχουμε τέτοια παραδείγματα εδώ στο φόρουμ. Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε αυτό να συμβαίνει όμως είναι γεγονός. Δεν θα έπρεπε όπως σωστά αναφέρεις να ενδιαφέρει τον πελάτη από που έρχεται το προϊόν. Από την στιγμή που το αγοράζει από Ευρωπαϊκό κατάστημα θα πρέπει ο κάθε προμηθευτής να αποδέχεται την εγγύηση. 2. Προφανώς και ο πελάτης δεν μπορεί να επιβάλλει στο κατάστημα πως θα το βρει το,προϊόν και από που. Το ανέφερα στον φίλο ως μέσο πίεσης προς το κατάστημα γιατί αν διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ του φίλου το κατάστημα άρχισε τις γνωστές χαζομάρες περί πιστωτικού το οποίο δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο. Το να του πει για πιστωτικό ώστε να πάρει κάτι άλλο αντίστοιχης τεχνολογικής αξίας (ένα εξίσου δηλ. καλό τροφοδοτικό) ο φίλος ώστε να μην ταλαιπωρείται είναι θεμιτό και είναι καλό. Αλλά είναι φως φανάρι ότι δεν του το είπαν με αυτόν τον σκοπό. Όταν τους είπε για επιστροφή χρημάτων άρχισε να κλωτσούσε. Και άρχισε τα χαζά. "Μπορώ να το βρω", "υπάρχει στην αποθήκη" κλπ. Ένα σωστό κατάστημα πρέπει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους νόμους. Ή το στέλνεις για rma ή τους κάνεις επιστροφή χρημάτων. Αυτοί τώρα προσπαθούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βρουν το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. 3. Εγγύηση μπορεί αν δώσει και το κατάστημα και όχι μόνο ο προμηθευτής όπως π.χ. συμβαίνει με τα μεταχειρισμένα προϊόντα. Χώρια που σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να αναφέρεται η εγγύηση από τον πωλητή ή τον προμηθευτή η χρονική διάρκεια της εγγύησης και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα. Πολλές κατασκευάστριες εταιρείες ως γνωστόν δεν γράφουν την εγγύηση στην ελληνική γλώσσα και επομένως αυτό πρέπει να το κάνει το κατάστημα. 4. Μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών, δηλ. ε ημερολογιακών ημερών κανονικά μπορεί να ασκήσει πίεση ο πελάτης γιατί σύμφωνα με τον νόμο όπως αναφέρθηκε και πιο πριν πρέπει να δοθεί στον πελάτη προσωρινή αντικατάσταση. 2
dancer Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε 1. Ναι τον ενδιαφέρει τον πελάτη από που θα το βρει το προϊόν το κατάστημα. Το έγραψα και πιο πριν. Υπάρχει θέμα με προϊόντα παραεισαγωγής. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές ότι η Dell για παράδειγμα δεν δέχεται την εγγύηση για προϊόντα παραεισαγωγής. Έχουμε τέτοια παραδείγματα εδώ στο φόρουμ. Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε αυτό να συμβαίνει όμως είναι γεγονός. Δεν θα έπρεπε όπως σωστά αναφέρεις να ενδιαφέρει τον πελάτη από που έρχεται το προϊόν. Από την στιγμή που το αγοράζει από Ευρωπαϊκό κατάστημα θα πρέπει ο κάθε προμηθευτής να αποδέχεται την εγγύηση. 2. Προφανώς και ο πελάτης δεν μπορεί να επιβάλλει στο κατάστημα πως θα το βρει το,προϊόν και από που. Το ανέφερα στον φίλο ως μέσο πίεσης προς το κατάστημα γιατί αν διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ του φίλου το κατάστημα άρχισε τις γνωστές χαζομάρες περί πιστωτικού το οποίο δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο. Το να του πει για πιστωτικό ώστε να πάρει κάτι άλλο αντίστοιχης τεχνολογικής αξίας (ένα εξίσου δηλ. καλό τροφοδοτικό) ο φίλος ώστε να μην ταλαιπωρείται είναι θεμιτό και είναι καλό. Αλλά είναι φως φανάρι ότι δεν του το είπαν με αυτόν τον σκοπό. Όταν τους είπε για επιστροφή χρημάτων άρχισε να κλωτσούσε. Και άρχισε τα χαζά. "Μπορώ να το βρω", "υπάρχει στην αποθήκη" κλπ. Ένα σωστό κατάστημα πρέπει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους νόμους. Ή το στέλνεις για rma ή τους κάνεις επιστροφή χρημάτων. Αυτοί τώρα προσπαθούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βρουν το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. 3. Εγγύηση μπορεί αν δώσει και το κατάστημα και όχι μόνο ο προμηθευτής όπως π.χ. συμβαίνει με τα μεταχειρισμένα προϊόντα. Χώρια που σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να αναφέρεται η εγγύηση από τον πωλητή ή τον προμηθευτή η χρονική διάρκεια της εγγύησης και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα. Πολλές κατασκευάστριες εταιρείες ως γνωστόν δεν γράφουν την εγγύηση στην ελληνική γλώσσα και επομένως αυτό πρέπει να το κάνει το κατάστημα. 4. Μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών, δηλ. ε ημερολογιακών ημερών κανονικά μπορεί να ασκήσει πίεση ο πελάτης γιατί σύμφωνα με τον νόμο όπως αναφέρθηκε και πιο πριν πρέπει να δοθεί στον πελάτη προσωρινή αντικατάσταση. 1) για το 1 το εχω γραψει οσον αφορα την εγγυηση αλλα μαλλον δε το καταλαβες, ολα τα σκρουτζομαγαζα συνηθως εχουν παραεισαγωγη εξισου και αυτες οι τιμες. Εννοειτε πως οτι ειναι παραεισαγωγη δε το δεχεται καμια επισημη αντιπροσωπεια οχι μονο η dell 2) το καταστημα πρωτα θα κοιταξει να δωσει αντιστοιχο προιον , μετα πιστωτικο και τελευταιο επιστροφη χρηματων. Επιστροφη χρηματων γινεται μονο αν ο προμηθευτης δεχτει οντως το RMA μιας και θελεις να το παμε συμφωνα με το νομο, αν ο προμηθευτης βγαλει πορισμα οτι φταει ο πελατης για τη δυσλειτουργια παιρνεις ενα ωραιο 0 απο το καταστημα η ψαχνει ο πελατης να βρει την ακρη με τον προμηθευτη. 3)Εγγυηση δινει ο προμηθευτης υπαρχει νομος γι αυτο. 4) αντικατασταση θα δοσει ενα καταστημα απο μονο του και μονο εφοσον ο πελατης εχει τη διαθεση να περιμενει που ως συνηθως δεν την εχει, ο νομος αυτος στη πραξη δεν μπορει να εφαρμοστει γτ πολυ απλα κανενα καταστημα δε προκειται να ανοιξει καινουριο προιον για να το δωσει στο πελατη προσωρινα, μετα τι θα το κανει το καταστημα? θα το ξαναπουλησει ως καινουριο? δε γινεται, η μηπως θα εκπεσει ο φορος του και η αρχικη τιμη αγορας του? ουτε αυτο, επομενως μπορει να του δωσει προσωρινα ενα μεταχειρισμενο ΑΝ ΕΧΕΙ. Κανενα καταστημα δεν εχει αποθεματα γι αυτο το λογο. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από dancer
ScienceFreak Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μετά από επικοινωνία που είχα και με τη ΓΓΚ, μου πρότειναν να δεχτώ αντικατάσταση με ίδιας αξίας και ποιότητας προϊόντος. Σε αυτή την περίπτωση κατέληξα στο Corsair RM750x το οποίο όπως είπαν περιμένουν παραλαβή εντός της εβδομάδας. Θα μου επιστρέψουν τα μεταφορικά από την αποστολή του παλαιού τροφοδοτικου και δε θα έχω καμία επιβάρυνση. Επίσης θα κοπεί καινούργια απόδειξη αφού γίνει επιστροφή του EVGA με ολόκληρο το ποσό να αναγράφεται στην απόδειξη του (Corsair) και εκ νέου εγγύηση. Γενικα έμεινα ικανοποιημένος μαζί τους αν και μου τα μάσησε σε κάποια φάση στο τηλέφωνο ο υπεύθυνος, ωστοσο σε σύγκριση με άλλα μαγαζιά Σκρουτζ ήταν ευγενικοί σε γενικές γραμμές, εξυπηρετικοί και τίμιοι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα