Yiannis87 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Istros είπε Από τις 19 μέχρι τις 29 που έγινε θέμα πόσες μέρες είναι?πόσες μέρες το γνώριζε η apple? Εν κατακλείδι σε όλα τα λειτουργικά υπάρχουν τρύπες.Οταν βγαίνει μια εταιρεία και το διαφημίζει για λόγους marketing γελάει όλος ο κόσμος.Το κακό είναι ότι υπάρχουν χρήστες που το πιστεύουν. https://www.apple.com/privacy/ Μπαίνεις, διαβάζεις, ρίχνεις μια ματιά και στα forums για issues όπως και στο facetime, και στο insomnia που καθείς λέει το μακρύ και το κοντό του, και διαλέγεις τι θα αγοράσεις. Σε κάθε περίπτωση αν "δεν φοράς ζώνη" και δεν παίρνεις τα μέτρα σου θα φας τα μούτρα σου Υ.Γ.: Περισσότεροι αγόρασαν, παρά γέλασαν, αν και οι πλειοψηφία αυτών απλά δεν είδαν καν την εν λόγω διαφήμιση. Όσοι παίρνουν iphone με κριτήριο το privacy, προχωρούν σε αυτή την αγορά όχι λόγω διαφημίσεων, αλλά λόγω του ότι το cash flow της εταιρείας βασίζεται στις πωλήσεις συσκευών, ενώ των άλλων στις διαφημίσεις... Οπότε καλύτερα κάποιες τρύπες που κλείνουν (πχ facetime, icloud leaks/hack), παρά μια τεράστια που δεν κλείνει με τίποτα και καταγράφει αδιαλλειπώς και είναι κοινό μυστικό. -γνώμη μου. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από Yiannis87 2
Istros Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε https://www.apple.com/privacy/ Μπαίνεις, διαβάζεις, ρίχνεις μια ματιά και στα forums για issues όπως και στο facetime, και στο insomnia που καθείς λέει το μακρύ και το κοντό του, και διαλέγεις τι θα αγοράσεις. Σε κάθε περίπτωση αν "δεν φοράς ζώνη" και δεν παίρνεις τα μέτρα σου θα φας τα μούτρα σου Υ.Γ.: Περισσότεροι αγόρασαν, παρά γέλασαν, αν και οι πλειοψηφία αυτών απλά δεν είδαν καν την εν λόγω διαφήμιση. Όσοι παίρνουν iphone με κριτήριο το privacy, προχωρούν σε αυτή την αγορά όχι λόγω διαφημίσεων, αλλά λόγω του ότι το cash flow της εταιρείας βασίζεται στις πωλήσεις συσκευών, ενώ των άλλων στις διαφημίσεις... Οπότε καλύτερα κάποιες τρύπες που κλείνουν (πχ facetime, icloud leaks/hack), παρά μια τεράστια που δεν κλείνει με τίποτα και καταγράφει αδιαλλειπώς και είναι κοινό μυστικό. -γνώμη μου. Καλύτερα να βλέπω διαφημίσεις για κινητά και ηλεκτρικές συσκευές παρά για σερβίετες και να έχω τρύπες τύπου FaceTime.Γνωμη μου Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από Istros 3
Markantonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Η απομυθοποίηση - για να μη πω η ξεφτίλα - δεν έχει σταματημό. Δηλαδή παραδέχονται πως μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν το έλεγχο πάνω σε ποιες εφαρμογές διαβάζουν παράνομα τα δεδομένα μας. Πιστεύω πως έχουμε να ακούσουμε κι άλλα, πιο μεγάλα. Α στα διαλα!
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 43 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε https://www.apple.com/privacy/ Μπαίνεις, διαβάζεις, ρίχνεις μια ματιά και στα forums για issues όπως και στο facetime, και στο insomnia που καθείς λέει το μακρύ και το κοντό του, και διαλέγεις τι θα αγοράσεις. Σε κάθε περίπτωση αν "δεν φοράς ζώνη" και δεν παίρνεις τα μέτρα σου θα φας τα μούτρα σου Υ.Γ.: Περισσότεροι αγόρασαν, παρά γέλασαν, αν και οι πλειοψηφία αυτών απλά δεν είδαν καν την εν λόγω διαφήμιση. Όσοι παίρνουν iphone με κριτήριο το privacy, προχωρούν σε αυτή την αγορά όχι λόγω διαφημίσεων, αλλά λόγω του ότι το cash flow της εταιρείας βασίζεται στις πωλήσεις συσκευών, ενώ των άλλων στις διαφημίσεις... Οπότε καλύτερα κάποιες τρύπες που κλείνουν (πχ facetime, icloud leaks/hack), παρά μια τεράστια που δεν κλείνει με τίποτα και καταγράφει αδιαλλειπώς και είναι κοινό μυστικό. -γνώμη μου. μιλας για τρυπες στο λογισμικο ή για τηλεμετριες? και τα δυο παντως υπαρχουν και στο ιος. οποιος παει σε ιος μονο γι αυτους τους λογους απλα πεταει τα λεφτα του. οι υπολοιποι που τους βολευει/αρεσει θα το διαλεγαν ετσι κι αλλιως
magnett Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Λοιπόν, ως iOS developer που έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, όχι συγκεκριμένα από το GlassBox, αλλά από το AppSee και το Instabug, να σας πω ότι γίνεται ντόρος για το "τίποτα". Πρώτα από όλα, νομίζεται ότι οι κινήσεις σας μέσα π.χ. σε μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή, δεν καταγράφονται (heatmaps). Κάθε σοβαρό site & app το κάνει με στόχο τη βελτιστοποίηση του interaction του χρήστη. Η καταγραφή της οθόνης που όπως σωστά αναφέρθηκε, γίνεται αποκλειστικά στο ίδιο το app. Δεν υπάρχει τρόπος να καταγράψεις οτιδήποτε άπαξ και ο χρήστης κλείσει ή αλλάξει εφαρμογή. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε τέτοια εργαλεία είναι καθαρά για debugging. Όταν π.χ. σου σκάσει η εφαρμογή, εγώ μπορώ να δω ακριβώς τι έκανες για να μπορέσω εύκολα να αναπαράγω τα βήματα και να λύσω το πρόβλημα. Μερικοί μπορεί να νιώθετε "κάπως" με την ιδέα της καταγραφής της οθόνης του app αλλά νομίζετε ότι εμείς οι developers δεν γνωρίζουμε ούτως ή άλλως τι χρήση κάνετε στον κώδικα που εμείς γράψαμε? Άκουσα διάφορα "άκυρα" όπως ότι έτσι μπορούν να γίνουν leak αριθμοί πιστωτικών καρτών, κτλ.. Leak σε ποιους? Σε εμάς που γράψαμε τον κώδικα? Λέτε να χρειάζομαι βίντεο για να πάρω τον αριθμό της κάρτας που εισάγει ο χρήστης στην εφαρμογή μου?! Αφού μου τον δίνει ούτως ή άλλως για να την χρεώσω! Προφανώς και τον γνωρίζω. Leak στην εταιρία που έφτιαξε το εκάστοτε screen recording SDK? Μας δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρουμε συγκεκριμένα πεδία που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα και το πληκτρολόγιο είναι μόνιμα blocked. Μη σας φαίνονται λοιπόν περίεργα όλα αυτά, είναι εργαλεία για να κάνουμε οι developers καλύτερα τη δουλειά μας και εσείς να έχετε καλύτερες εφαρμογές. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Istros είπε έχουμε πει ότι λειτουργικό και ασφάλεια δεν πάνε μαζί Μαζικές αυτοκτονίες από developers παγκοσμίως μετά από τέτοιες αναρτήσεις...
magnett Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Istros είπε έχουμε πει ότι λειτουργικό και ασφάλεια δεν πάνε μαζί. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να διαλέγουμε ασφαλή αυτοκίνητα γιατί ακόμα και στα ασφαλέστερα υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσεις... 1 1
Istros Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, SeaLion είπε Μαζικές αυτοκτονίες από developers παγκοσμίως μετά από τέτοιες αναρτήσεις... Μονο Android και windows.οι του iOS δεν έχουν λόγο γιατί είναι συνώνυμο της ασφαλειας 2 λεπτά πριν, magnett είπε Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να διαλέγουμε ασφαλή αυτοκίνητα γιατί ακόμα και στα ασφαλέστερα υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσεις... Γιατί πάντα μπερδεύετε τα λειτουργικά με τα αυτοκίνητα?γιατί δεν υπάρχει?η μήπως υπάρχει λειτουργικο που είναι ασφαλές? Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από Istros
magnett Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Istros είπε Γιατί πάντα μπερδεύετε τα λειτουργικά με τα αυτοκίνητα?γιατί δεν υπάρχει?η μήπως υπάρχει λειτουργικο που είναι ασφαλές? Υπάρχει το ασφαλές και το απόλυτα ασφαλές. Απόλυτα ασφαλές θα ήταν να πούμε ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος. Ασφαλές μπορεί να είναι ένα λειτουργικό σύστημα, ή ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Τα αεροπλάνα πέφτουν, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή μέσα μεταφοράς. Αντιστοιχα και τα λειτουργικά συστήματα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από magnett 1
NotAliki177 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 7 hours ago, Istros said: Καλύτερα να βλέπω διαφημίσεις για κινητά και ηλεκτρικές συσκευές παρά για σερβίετες και να έχω τρύπες τύπου FaceTime.Γνωμη μου Ρε παιδιά που βλέπετε διαφημίσεις στο android? Ποτέ δεν έχω πετύχει κάποια. Και δεν έχω κανένα πρόγραμμα block. Μόνο στα xiaomi δείχνει διαφημίσεις; 1
kirileman Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, Istros είπε η μήπως υπάρχει λειτουργικο που είναι ασφαλές? Το android, όχι όλων, μόνο η έκδοση που χρησιμοποιείς εσύ και ο King.
Istros Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, magnett είπε Υπάρχει το ασφαλές και το απόλυτα ασφαλές. Απόλυτα ασφαλές θα ήταν να πούμε ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος. Ασφαλές μπορεί να είναι ένα λειτουργικό σύστημα, ή ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Τα αεροπλάνα πέφτουν, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή μέσα μεταφοράς. Αντιστοιχα και τα λειτουργικά συστήματα. Άρα δεν είναι ασφαλή 6 λεπτά πριν, kirileman είπε Το android, όχι όλων, μόνο η έκδοση που χρησιμοποιείς εσύ και ο King. Μόνο το iOS είναι ασφαλές γιατί έτσι σας είπε ο cook 2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Ρε παιδιά που βλέπετε διαφημίσεις στο android? Ποτέ δεν έχω πετύχει κάποια. Και δεν έχω κανένα πρόγραμμα block. Μόνο στα xiaomi δείχνει διαφημίσεις; Δεν υπάρχουν διαφημίσεις μιλάμε για τις στοχευμένες διαφημίσεις στα διάφορα site όταν μπαίνεις chrome.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, magnett είπε Υπάρχει το ασφαλές και το απόλυτα ασφαλές. Απόλυτα ασφαλές θα ήταν να πούμε ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος. Ασφαλές μπορεί να είναι ένα λειτουργικό σύστημα, ή ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Τα αεροπλάνα πέφτουν, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή μέσα μεταφοράς. Αντιστοιχα και τα λειτουργικά συστήματα. καταλαβαινω πως το εννοεις, και ναι συμφωνω οτι μ αυτη τη λογικη τα λειτουργικα ειναι ασφαλη. υπαρχει ομως μια μεγαλη διαφορα, στα αεροπλανα πχ η ασφαλεια ειναι στα χερια αλλων, εσυ δε μπορεις να προστατευτεις, στα λογισμικα αμα δεν προσεχεις θα την πατησεις. εχεις δικιο τα λογισμικα ειναι ασφαλη, αλλα δε σημαινει οτι μπορεις να βασιστεις σ αυτο
poisom Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Λίγο ηρεμία και ανάγνωση όλου του άρθρου θα βοηθούσε περισσότερο. Αυτό που λέει λοιπόν είναι ότι υπήρχε tracking μέσα στις εφαρμογές που το χρησιμοποιούσαν και κοίταζε το πόσο scroll-αρε ο χρήστης που πήγε και τι έκανε μέσα στην εφαρμογή, άρα metrics. Όλα αυτά τα metrics τα βάζουν-βάζουμε γιατι μας δείχνουν εύκολα μετρήσιμα στοιχεία για την ποιότητα της εφαρμογής μας. Αν π.χ. ένας χρήστης κάνει πολύ scroll-down σε μια σελίδα που δεν είναι list μπορεί να σημαίνει ότι αυτό που είδε στην αρχή του view δεν τον κάλυψε και άρχισε να ψάχνεται (scrolling) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να "πάρει αυτό που έψαχνε" και να καταλήξει σε τερματισμό της εφαρμογής, πράγμα που η εταιρία δεν το θέλει γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση οι εφαρμογές hotels.com, expedia (είναι του ίδιου ομίλου) & Hollister πουλάνε διαμονές σε ξενοδοχεία άρα χάνουν πωλήσεις. Το μόνο λοιπόν που μπορεί να κάνει αυτό το tracking είναι να δείξει στους developers τι κάνουν λάθος για να το διορθώσουν με αποτέλεσμα να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης (UI & UX) και να έρθουν περισσότερα conversions για την εταιρία τους αντί ο χρήστης να πάει να κάνει κράτηση από ανταγωνιστική εφαρμογή εταιρίας π.χ. booking.com. Στο θέμα μας λοιπόν σίγουρα θα έπρεπε να αναφέρεται στους όρους χρήσης ότι χρησιμοποιείται tracking, αλλά οκ σιγά τα αυγά κατ εμέ, σίγουρα όμως εμπίπτουν κάποια νομικά θέματα τα οποία αντί να κάτσεις να εξηγήσεις στο μυαλό του κάθε νομικού το τι είναι και το τι κάνει, πετάς ένα check box ότι για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή συμφωνείς με τους όρους χρήσης και πας παρακάτω. Από την πλευρά της apple ορθώς έκανε την επισήμανση, απλά μπορεί να το παίξει τόσο άγρια και επιτακτική επειδή έχει το μαχαίρι και το καρπούζι μιας και παίζουν στο δικό της χωράφι. 1
Alani13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Πολύ κάλα κάνει η Apple. Κρατάει καθαρό το οικοσύστημά της. Έτσι διασβαλίζει ότι θα συνεχίσει να πουλάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα