Προς το περιεχόμενο

more address reservations!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα vdsl modem/router TPLINK VR600 και σε γενικες γραμμες για τα "λεφτα" του ειμαι ευχαριστημενος.Λογω ομως του smarthome που οσο παει και εξελισεται εχω αναγκη για ενα router με παραπανω απο τις 32 static address reservations που προσφερει το tplink οποτε ψαχνω για ενα router με βασικη προϋπόθεση να μπορω να δωσω στατικες ip 128 ή και περισσότερες,σχετικα καλο wifi (δεν εχω και μεγαλο σπιτι...) και να μην ξεφευγει πολυ σε χρημα.Πειτε καμια ιδεα...  

Δημοσ.

Γιατι χρειαζεσαι να οριζεις 128 στατικες ΙΡ σε επιπεδο router και δεν σε εξυπηρετει να ορισεις την στατικη σε καθε συσκευη ξεχωριστα; Ειδικα για οικιακη χρηση μου φαινεται τραβηγμενο σεναριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το να ορισεις στατικη ip στην συσκευη δεν λειτουργει παντα οπως θα επρεπε καθως οταν υπαρχουν και αλλες συσκευες που περνουν ip απο ton dhcp αν πχ σε ενα restart του ρουτερ προλαβει αλλη συσκευη και παρει την ip που εχεις ορισει στατικα εσυ σε αλλη συσκευη τοτε αυτη η συσκευη θα μεινει εκτος.Πρεπει το ρουτερ να συνδεει mac και ip και μετα να μπορει να μοιραζει  τις ip που περισευουν σε οποια συσκευη του ζητησει.

Επεξ/σία από kostaskontis
Δημοσ.

σωστο αυτο για τον DHCP δεν το ειχα σκεφτει!!!Οντως το range του ειναι ηδη 192.168.1.100-192.168.1.199 οποτε αν βαλω καρφωτες ξεκινοντας απο το 192.168.1.2 θα ειναι ασφαλεις .thnx mate.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...