Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια γνώμη σχετικά με την πρακτική στην Γερμανία, σαν φοιτητής Αυτοματισμού απο ΤΕΙ, απο κάποιον που γνωρίζει ή ακόμη και να έχει πάει ο ίδιος για πρακτική σε Γερμανία, πώς του φάνηκε το όλο κλίμα και εαν έμεινε ευχαριστημένος. Ο σκοπός και το πλάνο που έχω στο μυαλό μου είναι μετά το φανταρικό σε ένα χρόνο το πολύ δηλαδή, να στείλω βιογραφικά σε διάφορες εταιρίες στη Γερμανία ωστέ να πάρω μια εξάμηνη σύμβαση, και με αυτόν τον τρόπο να μου δώσουν έγκριση απο το erasmus, και όταν τελειώσω να γυρίσω πίσω για να πάρω μόνο το πτυχίο. Εαν υπάρξη και πρόταση για να συνεχίσω εκεί, τότε να συνεχίσω. Μιάς και έχω έναν πολύ καλό μου φίλο επάνω, έχω ανέβει αρκετές φορές και μου έχει αρέσει πολύ το όλο κλίμα τους, ασχέτος των χρημάτων.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Επεξ/σία από rayven18
Δημοσ.

Αν θέλεις να παραμείνεις στην Γερμανια είναι καλή επιλογή. Εγώ είχα πάει για Erasmus στην Γερμανία το 2002 και έκανα και ταυτόχρονα την πρακτική μου στο πανεπιστήμιο  με απώτερο σκοπό να συνεχίσω στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα το μεταπτυχιακό μου. Το κλίμα γενικά ήταν καλό (εχω γεννηθει στην Γερμανία βέβαια και ειχα κανονίσει απο την Ελλάδα να δουλέψω σαν βοηθός ενός Ελληνα καθηγητή). Το ιδανικό θα ήταν να πας και σε κάποια ωραία πόλη για να συνδυάσεις και λίγο ζωή γιατι εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά απο την Ελλάδα

• Like 1
Δημοσ.

Έχω πάει και προς Βερολίνο, αλλα μπορώ να πώ οτι προς Weinheim, Heidelberg, Frankfurt μου άρεσε πιο πολύ το μέρος, μιάς και δεν έχει τόση φασαρία και είναι πιο χωριό η κατάσταση. Απ'οσο θυμάμαι για να πάς στο πανεπιστημιο, ειδικά σαν βοηθός, χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα C1 σε επίπεδο γλώσσα, ή κάνω λάθος;

Δημοσ.

Δεν μου ζήτησαν κάποια πιστοποίηση με την γλώσσα απ ότι θυμάμαι αλλά σίγουρα θα πρέπει να την ξέρεις. Εγώ είχα πάει στο Aachen που ήταν συμπαθητική πόλη, αλλά αν επέλεγα τώρα θα πήγαινα αλλου. Όπως σου είπα το κριτήριο μου ήταν να κάνω το μεταπτυχιακό μου εκεί μόλις έπαιρνα πτυχίο στην Ελλάδα όποτε δεν είχα άλλες επιλογές. 

• Like 1
Δημοσ.

Γλώσσα φυσικά πρεπει να γνωρίζεις.

Σε ποια πόλη πηγες;

Σαν απόφοιτος ΤΕΙ Αυτοματισμού,τι ακριβώς κάνεις, δηλαδή που μπορείς να δουλέψεις;

Δημοσ.
35 minutes ago, jmmys said:

Γλώσσα φυσικά πρεπει να γνωρίζεις.

Σε ποια πόλη πηγες;

Σαν απόφοιτος ΤΕΙ Αυτοματισμού,τι ακριβώς κάνεις, δηλαδή που μπορείς να δουλέψεις;

Γλώσσα την ξέρω, όχι τέλεια αλλα μπορώ να μιλάω άνετα, κοντά σε επίπεδο B2. Στο weinheim, είναι μία μικρή πόλη κοντά στην φρανκφούρτη. Σαν αυτοματιστής, σε οποιοδήποτε εργοστάσιο έχει γραμμές παραγωγής, και γενικά σε βιομηχανικούς χώρους, με ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις, γιαυτό και κοιτάω για Γερμανία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...