Προς το περιεχόμενο

Η Activision Blizzard προχωρά σε μαζικές απολύσεις με εκατοντάδες απώλειες προσωπικού


Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Activision Blizzard θα προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις προσωπικού, εν όψει ενός γενικού πλάνου αναδιάρθρωσης και συγκεντρωτισμού της λειτουργίας της, με στόχο της αύξηση των εσόδων.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα σε διαφορετικά μέρη της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της Blizzard, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς στούντιο θα επηρεαστούν. Στα τέλη του 2017, η Activision απασχολούσε 9800 εργαζομένους σε όλα της τα τμήματα. Η κίνηση αυτή έχει ως κύριο στόχο την "αύξηση των εσόδων" της εταιρίας, σύμφωνα με ανώνυμο εκπρόσωπο της. Μετά την γνωστοποίηση της είδησης, η μετοχή της Activision κατρακύλησε στα $42.00, σημειώνοντας απώλειες 2.5%.

Σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο Νοέμβριο, η Activision ανακοίνωσε ότι τίτλοι-κλειδιά όπως το Overwatch και το Heartstone, υπέφεραν από στάσιμο έως μειωμένο αριθμό ενεργών παικτών. Μετά και τις απογοητευτικές πωλήσεις του Destiny 2: Forsaken, η εταιρία έλυσε την συνεργασία της με την Bungie, μία κίνηση που μπορεί να κοστίσει ετήσια έσοδα άνω των $400 εκ. για την εταιρία. Μέσα από τις συγχωνεύσεις με άλλους developers τα τελευταία χρόνια, όπως Blizzard και King Digital, η Activision έδωσε μεγάλη αυτονομία στα διάφορα τμήματα της, υπό την καθοδήγηση του CEO της, Bobby Kottick.

Η Activision Blizzard δεν είναι η μοναδική εταιρία βιντεοπαιχνιδιών που ταλανίζεται από οικονομικές δυσκολίες. Η ΕΑ είδε την μετοχή της να "βυθίζεται" 13% την Τετάρτη, έπειτα από την παραδοχή της ότι μερικές από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες της για φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Battlefield V και FIFA 19, απέδωσαν κατώτερα του αναμενόμενου. Η Take-Two Interactive ανακοίνωσε παρόμοιες απώλειες, με τις προβλέψεις της για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου, να μειώνονται κατά $100 εκ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο, έρχονται να υπενθυμίσουν ότι η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών παραμένει ακόμη ευαίσθητη και "απροστάτευτη" απέναντι σε τέτοιου είδους "σοκ", κυρίως εξαιτίας της απρόβλεπτης καταναλωτικής συμπεριφοράς των gamers, απέναντι σε νέες κυκλοφορίες.

GameInformer


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι σου κανει ενα diablo immortal:P

δεν παν καλα τα πραγματα στη blizzard αρκετους μηνες τωρα, μακαρι να ανακαμψουν αν και με activision δεν το βλεπω....

Επεξ/σία από rofl
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Ποια είναι η πηγή για αυτό; Εκτός του οτι το Call of Duty δεν είναι της EA..

Λογικά ο αρθρογράφος-μεταφραστης εννοεί το battlefield v. Δικαίωμα όμως λόγο ημέρας και ώρας. 

Το κατρακύλα βέβαια για το 2.5% το λες και λίγο τραβηγμένο. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό topic στο οποίο εκφραζόμαστε ελεύθερα για τα άτομα αυτά που κατάντησαν έτσι την Blizzard και για τις οικογένειές τους ή όχι ακόμα;

  • Like 3
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Ποια είναι η πηγή για αυτό; Εκτός του οτι το Call of Duty δεν είναι της EA..

προφανώς ηθελαν να γράψουν battlefield  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μονο το overwatch παιζω και ξερω. δεν παει καλα και ο λογος ειναι ενας και μονο ενας: stubbornness

κάνουν λάθη, επιμένουν στα λάθη, τα παρουσιαζουν σαν σωστα και δεν κάνουν ΚΑΜΙΑ απο τις σημαντικες αλλαγες που ζηταει το παιχνιδι. Δινουν που και που κάτι που οντως θελουν οι παιχτες αλλα το γενικο πλανο ειναι κάκιστο. Χάνει παιχτες και χάνει και "αξια" μιας και οι παιχτες που μένουν δεν ενδιαφέρονται πλεον. Απο s3-s4 τους λένε οτι το competitive ειναι για κλάμματα και δεν εχει αλλάξει τιποτα μεχρι τωρα s13!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι εταιρειες θα πληγωνονται καθε φορα που νομιζουν οτι "βρηκαν αυτο που θελουν οι gamers" γιατι μεχρι να το βρουν και να το φτιαξουν, τα trends στο gaming θα εχουν μεταβληθει.

Πανε κατα διαολου απο οταν πεφτουν ολοι με τα μουτρα νομιζοντας οτι θα εκμεταλλευονται τον gamer με microtransactions ή οταν νομιζουν πως αν βγαλουν μια μουφα με καλο τρέιλερ, ο κοσμος θα τους ξαναεμπιστευτει για day one πωλησεις ή οταν νομιζουν πως οτι και να βγαλουν σε battle royale θα πουλησει.

Αλλα η βαση του gamer ειναι ιδια εδω και δεκαετιες, θελει απλα ποιοτικα games με τα οποια θα καυλωσει και τα οποια εχουν φτιαχτει με μερακι και οχι με μοναδικο γνωμονα το "τι πουλαει τωρα".

Και η Activision τα τελευταια χρονια εχει φαει νομιζω τα περισσοτερα απανωτα και δυνατα ακυρα απο το Prey πχ μεχρι το Destiny 2, οποτε αναμενομενο ηταν.

Επεξ/σία από Emaros
  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, DimAslan είπε

Αφού όσο πάνε να βγάλουν πολλά λεφτά, τα παιχνίδια βγαίνουν χειρότερα...

Σε όλα συμβαίνει αυτό. 

Αφού όσο πάνε να βγάλουν λεφτά στοχεύουν σε μικρότερες ηλικίες και μετά τους φταίει που το κοινό είναι απρόβλεπτο...

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...