Iωάννα458 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα. Ζω σε μια επαρχιακή πόλη σε μια αρκετά ήσυχη περιοχή με στοιχισμένες μονοκατοικίες. Το ακριβώς απέναντι κτήριο αγοράσθηκε από έναν νέο ιδιοκτήτη και ανακατασκευάστηκε σε μικρές γκαρσονιέρες και δώματα] που τα ενοικιάζει κυρίως σε φοιτητές ή και σε περιπτώσεις airbnb. Το δικό μου πρόβλημα ξεκινάει από τις εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών που έχει στήσει εξωτερικά και που βουίζουν και ''σφυρίζουν'' τόσο ;φτάνοντας μέχρι την δική μου κρεβατοκάμαρα, τέσσερα μέτρα απόσταση από την μονάδα. Ειδικά τη νύχτα, τρελαίνεσαι, είναι σαν να είναι ένα μηχανάκι με εξάτμιση δίπλα στο κρεβάτι σου. Αυτό συμβαίνει παραδόξως τις τελευταίες δέκα μέρες, τα κλιματιστικά τα έχει εγκαταστήσει εδώ και δύο χρόνια. Βγαίνω μες στη νύχτα, χτυπώ την πόρτα, ο θόρυβος από τα κλιματιστικά παρατεταμένος, οι ενοικιαστές δεν ανταποκρίνονται. Καλώ την αστυνομία ''-μια υπόδειξη παρακαλώ, τι μπορώ να κάνω απέναντι σε εκκωφαντικό θόρυβο κλιματιστικού; -τίποτα (η ειρωνική απάντηση του αστυνόμου''. Βρίσκω τον ιδιοκτήτη στο τηλέφωνο ένα απόγευμα (χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά) και του ζητώ πολύ ευγενικά να επιληφθεί, έρχεται με κάποιον φερόμενο ως τεχνικό, ''είναι 50 decibel, μια χαρά είναι'' τον ακούω να του λέει και φεύγουν πριν προλάβω να βγω έξω να απαντήσω. Εάν δεν ενοχλούσε τόσο πολύ τελευταία αυτός ο θόρυβος που είναι ένα είδος μηχανικού βόμβου, κραδασμού και σφυρίγματος δεν θα το έκανα θέμα. Τα βράδυα δεν κοιμάμαι, ακόμα και με ωτασπίδες, γιατί αυτά τα μηχανήματα τα έχουν ανοιχτά επί 24ώρου βάσεως. Πλέον έχω αρχίσει να εξαντλούμαι νευρολογικά από την αϋπνία και την θορύβηση. Πολλές φορές νιώθω ναυτία τη νύχτα και αντήχηση του θορύβου στην κοιλιά μου. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, εκτός από το να πουλήσω το σπίτι μου (είναι ιδιόκτητο) και να φύγω; (μες στην νευρική εξάντληση και την απελπισία μου έχω αρχίσει να το σκέφτομαι και αυτό..)
gia_nnis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δυστυχως εμπλεξες... Συνηθως αυτα που ακουγονται πολυ μπορει να ειναι απο τον ανεμιστηρα-καπου να βρισκει.. και απο την κακη συναρμολογηση της εξωτερικης(μεταλλικος ηχος). Τωρα ο συμπιεστης ποσο μπορει να ακουγεται ωστε ο ηχος να διαπερνα το κουφωμα σου.. Εχεις διπλα τζαμια???
techartware Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μπορείς να μετρήσεις τα db προσεγγιστικά με εφαρμογή από το κινητό σου πχ sound meter. Δεν είμαι σίγουρος αν το όριο είναι τα 50 db ή τα 45, μετρούμενα μέσα στο χώρο με πόρτες και παράθυρα ανοιχτά σύμφωνα με αυτό . Μια δική μου παλιά μονάδα (που δεν χρησιμοποιώ) είναι κοντά στο 50 σύμφωνα με την εφαρμογή χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα πέρα από την παλαιότητά της. Ίσως να ξεκινήσεις από μια μέτρηση δική σου λοιπόν.
ronaldofenomeno Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 ναι μπορεις, βαζεις ηχομονωση στο σπιτι σου, τολαχιστον στο υπνοδωματιο, με γυψοσανιδες που μεσα θα εχουν πετρομβαμβακες, βαζεις και 2πλα τζαμια ανοιγοκλειομενα, και τελος ο θορυβος δεν θα ακους τιποτα. 1
Lacepo Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, ronaldofenomeno είπε ναι μπορεις, βαζεις ηχομονωση στο σπιτι σου, τολαχιστον στο υπνοδωματιο, με γυψοσανιδες που μεσα θα εχουν πετρομβαμβακες, βαζεις και 2πλα τζαμια ανοιγοκλειομενα, και τελος ο θορυβος δεν θα ακους τιποτα. οτι ειπε μονο αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις