Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

ειμαι καινούργια στο φόρουμ και δεν ξερω αν απευθύνομαι στην σωστή κατηγορία του Site. Εχω  ενα Labrador retriever 5 μηνών και τελευταία μετα το βραδινό φαγητό ( αφου παμε πρωτα 40 λεπτά βόλτα και επιστρέφουμε τον ταΐζω ) ξεκινάει και τρέχει σαν τρελό και έρχεται επιθετικά προς εμενα για να με δαγκώσει. Δεν ξερω τι να κανω ; Βγαίνει 4 φορές την ημέρα έξω . Για αρκετή ωρα καθώς μας είπαν οτι για την ηλικία Του πρεπει να βγαίνει περίπου 25-30 λεπτά για κάθε βόλτα αλλα εμεις τον κρατάμε περισσότερο. Μπορει να μου προτείνει κάποιος κατι ? 

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δε νομίζω πως έχει να κάνει με τη βόλτα του. Συνήθως ο σκύλος μετά το φαγητό θέλει να δείξει τη χαρά/ενθουσιασμό του και κάνει διάφορες "χαζομάρες", πόσο μάλλον όταν ακόμη είναι κουτάβι όπως ο δικός σου. Δε νομίζω να είναι επιθετικές οι κινήσεις του αλλά μάλλον ...αλλοπρόσαλλες ή άγαρμπες, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσεις από τώρα την εκπαίδευσή του ώστε να μην το παρακάνει και να μη δημιουργεί ζημιές στο σπίτι ή ακόμη και να σε τραυματίσει. Το δάγκωμα που λες μπορεί για το κουτάβι να θεωρείται παιχνίδι μιας και δεν έχει καταλάβει πως για σένα μπορεί να είναι επώδυνο...

Επίσης εγώ θα τον τάιζα πρώτα και μετά θα τον έβγαζα για βραδυνή/απογευματινή βόλτα. 

Ειδικά για έναν σκύλο σαν το δικό σου που θα μεγαλώσει αρκετά, νομίζω πως οι συμβουλές από έναν ειδικό εκπαιδευτή είναι απαραίτητες ώστε μεγαλώνοντας να μην γίνει επικίνδυνος λόγω του όγκου του. :) 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι είναι ένδειξη χαράς ξεκάθαρα και θελει να παίξει. 

Και η δική μου σκυλίτσα που είναι 1 έτους μετά από το χοντρό της , κάνει το σπίτι άνω κάτω αφού τρέχει πέρα δώθε γαβγιζοντας και αφού κουραστεί μου φέρνει τα παιχνίδια της. 

Επεξ/σία από Mr^Robot
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως δεν δείχνει σημάδια επιθετικότητας εκτός απο αυτές τις «εκρήξεις τρέλας» απλά επειδή τρέχει επιθετικά προς το μέρος μου για να με δαγκώσει για αυτο τρόμαξα. Και όταν είμαστε έξω για παράδειγμα θέλει να παει προς τα αλλα σκυλιά αλλα δεν γαυγιζει ποτε ουτε και τα δαγκώνει. Σας ευχαριστώ παρόλα αυτα. Έχουμε ξεκινήσει ήδη την εκπαίδευση αλλα ακόμα δυσκολευόμαστε 😁😁 

Δημοσ.

Καλημέρα. 

Είναι μια εντελώς φυσιολογική συμπεριφορά για ένα λαμπραντόρ, μιας και είναι προορισμένα να δουλεύουν με το στόμα. Είναι στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Όταν θα μεγαλώσει, θα δείτε ότι το ζώο θα έχει μονίμως ένα παιχνίδι στο στόμα του. Εντούτοις, θα πρέπει άμεσα να του μάθετε να μην σας δαγκώνει και πως αυτό το παιχνίδι δεν επιτρέπεται με τους ανθρώπους. Αν επιτρέψετε τώρα να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι, θα έχετε πρόβλημα αργότερα που το ζώο θα είναι 35 κιλά και θα εξακολουθεί να παίζει με τον ίδιο τρόπο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Blacklab είπε

Καλησπέρα σας,

ειμαι καινούργια στο φόρουμ και δεν ξερω αν απευθύνομαι στην σωστή κατηγορία του Site. Εχω  ενα Labrador retriever 5 μηνών και τελευταία μετα το βραδινό φαγητό ( αφου παμε πρωτα 40 λεπτά βόλτα και επιστρέφουμε τον ταΐζω ) ξεκινάει και τρέχει σαν τρελό και έρχεται επιθετικά προς εμενα για να με δαγκώσει. Δεν ξερω τι να κανω ; Βγαίνει 4 φορές την ημέρα έξω . Για αρκετή ωρα καθώς μας είπαν οτι για την ηλικία Του πρεπει να βγαίνει περίπου 25-30 λεπτά για κάθε βόλτα αλλα εμεις τον κρατάμε περισσότερο. Μπορει να μου προτείνει κάποιος κατι ? 

Θελει να παιξει.. Θα τον ευχαριστουσε πολυ να τον χαιδευες εντονα.. Αναλογα την ρατσα.. θελει προσοχη γιατι μπορει και να σε ψευτο δαγκωσει..!!!

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτή η συμπεριφορά, επιστημονικά ονομάζεται zoomies. Το παθαίνουν ανεξαιρέτως ηλικίας όλα τα σκυλιά. Αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι καλό είναι να εκπαιδευτεί ώστε το παιχνίδι του να είναι πιο ήπιο. Επίσης μία φορά την εβδομάδα, θα πρότεινα να πηγαίνει σε ένα πάρκο με σκυλιά και εκεί να εκτονώνεται για αρκετή ώρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

να σου ζήσει το λαμπραντρόρ, είχα και εγω λαμπραντορ για 13 χρόνια και είναι εξαιρετικά σκυλιά με σχεδόν ανθρώπινο χαρακτήρα. Η συμπεριφορά του είναι μέρος της προσωπικότητας ενός λαμπραντόρ, που είναι ζόρικα και πολύ σκανδαλιάρικα, ο δικός μου όταν ήταν κουτάβι είχε φάει τα μισά έπιπλα του σπιτιού ακόμα και τους τοίχους. Προσπάθησε να τον εξαντλείς σε παιχνίδι και τρέξιμο ώστε να του φέυγει όλη η ένταση, τα συγκεκριμένα σκυλιά θεωρούνται σκυλιά εργασίας και θέλουν πολύ εκτόνωση και τρέξιμο προκειμένου να είναι ήρεμα και να είστε και εσείς επίσης :)

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πηγαίνουμε κάθε Σάββατο στο μάθημα της εκπαίδευσης και εκει συναντάμε αλλα 5 κουτάβια και παίζουν. Απο σημερα θα εντάξω και το τρέξιμο στις βόλτες γιατι μου είπαν οτι καλό ειναι επειδή ειναι κουτάβι να μην τρέχει γιατι μπορει να δημιουργηθούν προβλήματα στα άκρα. Αλλα και εγω αυτο πιστεύω οτι θέλει πιο πολυ εκτόνωση. Σας ευχαριστώ πολυ πάντως 😁

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Να σου ζησει ο κουταβος!

Οπως ειπαν και οι περισσοτεροι, ειναι αναμενομενο να εκτονωνεται και να κανει τρελλες. Ο δικος μου, μεχρι που εγινε 1 ετους, καταφερε να καταστρεψει το σπιτι σχεδον ολικα. Απο επιπλα μεχρι καλωδια (ηχειων). Δεν καθοταν ουτε δευτερολεπτο ακινητος, ηταν σε ενα συνεχομενο parkour μεσα στο σπιτι, πανω απο καναπεδες, καρεκλες τραπεζια κλπ. Επισης, αλλη αγαπημενη συνηθεια, ηταν το δαγκωμα. Δεν υπαρχει ρουχο μου απο εκεινη την περιοδο χωρις τρυπες απο τα δοντια του. Ειλικρινα ειχα απελπιστει και οσο και αν μου ελεγαν οτι θα στρωσει δεν το πιστευα. Εβαζα ταμπασκο στο χερι μου μηπως και σταματησει να με δαγκωνει, αλλα μαλλον γουσταρε τα πικαντικα. Τα παιχνιδια του ισα που τα δοκιμαζε και τα παραταγε. Τα γραφω ολα αυτα για να δεις οτι υπαρχουν και χειροτερα. 

Απλα δοκιμασε αν γινεται να τον ταιζεις και να τον βγαζεις μετα, να κουραζεται και να την πεφτει για υπνο. Και να εισαι αυστηρη και απολυτη στο μαλωμα, μην το διαπραγματευεσαι μαζι του, ουτε να εισαι χαλαρη και αδιαφορη, γιατι ουσιαστικα δοκιμαζει και τα ορια του οσο παιζει, και καλο θα ηταν να του το κοψεις το δαγκωμα σε χερια ποδια κλπ. 

Και, οσο και αν σου φαινεται περιεργο, θα ηρεμησει :)

• Thanks 1
Δημοσ.

Και τα δικά μου έπιπλα μην φανταστείς ολα ειναι φαγωμένα αλλα τωρα ειμαι συνέχεια σπίτι μαζι του και όσο να ναι ασχολούμαι συνέχεια και τον μαλώνω. Βάλαμε πιπέρι ακόμα και στους τοίχους σε κάποια σημεία 😁😁😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Blacklab είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πηγαίνουμε κάθε Σάββατο στο μάθημα της εκπαίδευσης και εκει συναντάμε αλλα 5 κουτάβια και παίζουν. Απο σημερα θα εντάξω και το τρέξιμο στις βόλτες γιατι μου είπαν οτι καλό ειναι επειδή ειναι κουτάβι να μην τρέχει γιατι μπορει να δημιουργηθούν προβλήματα στα άκρα. Αλλα και εγω αυτο πιστεύω οτι θέλει πιο πολυ εκτόνωση. Σας ευχαριστώ πολυ πάντως 😁

Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο σκύλος σου να τρέχει,αρκεί να μην το κάνει σε γλιστερές επιφάνειες.

Το δάγκωμα θέλει δουλειά και έχει να κάνει και με το χαρακτήρα του σκύλου.Ο πρώτος μεγαλόσωμος σκύλος που ειχα πάρει με είχε πραγματικά ταράξει στο δάγκωμα,ημουν και άπειρος από τέτοιους σκύλους τότε ήταν και αυτός πολύ κυριαρχικός με αποτέλεσμα πολλά σκισμένα παντελόνια και πολλά σημάδια σε χέρια και πόδια!Ενα φορτηγό παιχνίδια και κόκκαλα του ειχα αλλά πάντοτε τα χέρια μου του φαίνονταν πιο ελκυστικά!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...