Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, εξαρτάται από τα τετραγωνικά του σπιτιού, την μόνωση, την ρυθμιση του θερμοστατη και αλλα, για να εχεις μια εικονα για το ποσο πετρελαιο θα καις

• Like 1
Δημοσ.

... φαντάζομαι όταν αναφέρεις ατομικό, εννοείς λέβητα αποκλειστικά για ένα διαμέρισμα/σπίτι σου. Αν βρίσκεται σε πολυκατοικία, συγκρότημα, οικοδομή μαζί με άλλα διαμερίσματα, ιδιοκτήτες, ενοίκους...συμβουλεψου μηχανολόγο μηχανικό εγκαταστατη για μελέτη κ προσφορά αλλά μάθε τι ισχύει σχετικά με την κείμενη νομοθεσία, δεν είναι τόσο απλό

• Thanks 1
Δημοσ.

Σαφέστατα, είναι πολύ οι παράμετροι! Εγώ τώρα μένω σε σπίτι 93τμ 10ετιας σε κτήριο 4 διαμερισμάτων και βγαίνει γύρω στα 3.6€ η ώρα. Περιοχή Κρήτη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Σκέπτομαι να βάλω ατομικό λέβητα πετρελαίου, ξέρει κανείς πόσο στοιχίζει η ώρα ?

Μένω σε τριόροφη και το μόνο καλό είναι ότι ο καθένας έχει δικό του καυστήρα-λέβητα  πετρελαίου.

Ποτέ δεν με απασχόλησε πόσο καίει.Το μεγάλο καλό είναι ότι κρυώνω έχω πετρέλαιο τον ανάβω όποτε θέλω τον σβήνω όποτε θέλω.Αν μπορείς κάντο οι καυστήρες καίνε ανάλογα με τις θερμίδες που έχουν.Όσο περισσότερες τόσο περισσότερο.

Με λίγα λόγια άλλο πετρέλαιο θα κάψει ένας καυστήρας που τροφοδοτεί λέβητα 30.000 θερμίδων άλλο 50.000 και άλλο 70.000. Εσύ θα πάρεις λέβητα-καυστήρα ανάλογα με το τι θερμίδες θέλεις και όχι μεγαλύτερο ώστε να σου καίει και πιο λίγο.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Στα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ σώματα δεν θα προσαρμοστεί ο λέβητας ?

Εννοείται ότι αφού υπάρχουν σώματα καλοριφέρ δεν θα μπουν καινούργια.

Αλλά για το ακριβές κόστος και τις εναλλακτικές μόνο η εταιρία που θα αναλάβει την εγκατάσταση μπορεί να σε ενημερώσει.

Ζήτα προσφορά καλύτερα από 2-3 εταιρίες στην περιοχή σου και μην βασίζεσαι στο τί θα σου πει ένας υδραυλικός που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Μένω σε τριόροφη και το μόνο καλό είναι ότι ο καθένας έχει δικό του καυστήρα-λέβητα  πετρελαίου.

Ποτέ δεν με απασχόλησε πόσο καίει.Το μεγάλο καλό είναι ότι κρυώνω έχω πετρέλαιο τον ανάβω όποτε θέλω τον σβήνω όποτε θέλω.Αν μπορείς κάντο οι καυστήρες καίνε ανάλογα με τις θερμίδες που έχουν.Όσο περισσότερες τόσο περισσότερο.

Με λίγα λόγια άλλο πετρέλαιο θα κάψει ένας καυστήρας που τροφοδοτεί λέβητα 30.000 θερμίδων άλλο 50.000 και άλλο 70.000. Εσύ θα πάρεις λέβητα-καυστήρα ανάλογα με το τι θερμίδες θέλεις και όχι μεγαλύτερο ώστε να σου καίει και πιο λίγο.

Δεν ειναι ετσι ακριβως διοτι ο μεγαλυτερος θα ζεσταινει πιο γρηγορα και θα κλεινει πιο πολυ ωρα....οποτε οικονομια. Επισης σημασια εχει και το μπεκ. Χοντρικα θελει θερμιδες σωματων + 30%...απο εκει και πρα περιοχη προσανατολισμος μονωσεις μικροκλιμα...κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...