Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδες !   

Για καιρο το παλευα με χαλασμενο pci express port αλλα τωρα αναγκαζομαι να παρω καινουργιο pc μιας και δεν ανοιγει καθολου ( Μαλλον βραχυκυκλωσε και ο επεξεργαστης , δεν δουλευει καν το τροφοδοτικο... βρηκα ενα πιο παλιο Pc και το κουμπωσα στο τωρινο μου επιζησαν hardware. Απο αυτο σας γραφω ! :D :D :D )

Ειχα ενα amd athlon τετραπυρηνο με 4 gb ram . 

Σκεφτομαι 2 λυσεις. 

να κρατησω οτι μπορω απο αυτον ( καρτα γραφικων - τροφοδοτικο - ραμ -σκληρους cd rom ) και να αναβαθμισω τα χαλασμενα ( μητρικη- επεργαστη)  

ή να δωσω κανα τρακοσαρη για ryzen - ddr4 16gb - Gigabyte b450 elite. 

Nα πω οτι η χρηση ειναι για internet - Μουσικη - ταινιες και κανα παιχνιδακι του 2000 ( οποτε με το τελευταιο δε θα χω προβλημα)  

Η δευτερη λυση , με μια γρηγορη ματια , μου βγαινει ακριβα... 

Να μπω στη διαδικασια να βρω μτχ πραγματα ή θα το μετανιωσω? 

Απ οτι θυμαμαι ειχα 

Amd athlon 3x3.2Mhz ( ξεκλειδωνες και το τεταρτο πυρηνα) 

2χ 2Gb ram , DDR3 kingston 1600Mhz  ( και αλλες 2 δανεικες kingston  στα 1600 MHZ, που δε προλαβα να τις βαλω χαχα )

Καρτα γραφικων 1gb

Μητρικη Gigabyte GA-M52LT-D3 

Σκληρος : 1 SSD kingston 120GB - 1 απλο διακοσαρι για τα αρχεια  

Τροφοδοτικο :     LC-Power LC6550 V2.3 

Παντως με αυτο το συστηματακι ημουν ικανοποιημενος και εκανα τι δουλεια μου... τωρα τι κανουμε... 

Αυτα! Ευχαριστω εκ των προτερων !

Δημοσ.

Μπορείς να ψάξεις μεταχειρισμένο ryzen 5 2400G από θέμα ραμ σου φτάνουν και τα 8 και απλά πας σε μια micro atx b450 και με 250 το καταφέρνεις (ο ryzen 2400G έχει ενσωματωμένα γραφικά) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mhτρικη, επεξεργαστης Ryzen 3, μνημη, θα σου βγει πολυ λιγοτερο απο 300. Αν υποθεσουμε το τροφοδοτικο σου ειναι ενταξει.

gigabyte b450

ryzen 3

ddr4 - 4G

Ολα αυτα ετσι προχειρα 190 ευρω απο γερμανικο καταστημα

Επεξ/σία από Loinen
Δημοσ.

Καλησπερα. τελικα εδωσα 120 ευρω και πηρα

amd 8350

gig. ga78lmt 

τωρα εχω θεμα με τον δευτερο μου ΑΤΑ σκληρο ( στον οποιο ειχα και τα αρχεια μου) 

μου τον εμφανιζει στο Bios αλλα τα windows Μου εμφανιζουν 500μβ και τον υπολοιπο ως μη εγχωρημενο...  ας βοηθησει καποιος ! 

παραθετω και φωτο ! 

ata.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε να κανεις δεξι κλικ (στο κουτι με την μαυρη γραμμη) και να ορισεις γραμμα στον σκληρο.

Change_drive_letter_in_Disk_Management-1.jpg.1e80df30c35bdcdee3f1b6ce5dee9afc.jpg

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Gorditto είπε

Καλησπερα. το εχω δοκιμασει ηδη αλλα τιποτα... 

οι επιλογες που μου βγαζει τωρα ειναι .. 

2.jpg

Μήπως να δοκιμάσεις καμία αλλαγή στο bios στο να διαβάζει ΑΤΑ? γιατί κάτι τέτοιο θα παίζει μάλλον, αλλιώς δοκίμασε από πρόγραμμα το ease us ίσως καταφέρεις κάτι καλύτερο 

• Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Gorditto είπε

Να δοκιμασω αλλαγη στο bios και ας μου τον εμφανιζει εκει δηλαδη?

ναι κάπου θα λέει mode βάλτο σε κάποιο διαφορετικό ίσως δουλέψει

Δημοσ.

δε ξερω να το κανω και νομιζω οτι θα μπλεξω

εχω εναν ssd για τα windows και εναν ΑΤΑ σαν δευτερο για τα αρχεια... 

αυτα μου εμφανιζει στο device manager, (δεν ξερω εαν βοηθαει) 

12.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 24/2/2019 στις 3:56 ΠΜ, Gorditto είπε

Καλησπερα. το εχω δοκιμασει ηδη αλλα τιποτα... 

οι επιλογες που μου βγαζει τωρα ειναι .. 

2.jpg

Sorry, αλλα επειδη δεν με εκανες quote, δεν το ειδα ποτε. Θα πρεπει να κανεις restore τα αρχεια με προγραμματα οπως το easeus, recuva κτλ. Και μετα θα φτιαξεις νεο τομο. Παντως θα δοκιμασα τον σκληρο και σε εξωτερικη θηκη/αλλο pc και αντιγραφη των αρχειων (αν τον δει ο υπολογιστης)

ΑΝ επιβεβαιωσει καποιος οτι φτιαχνοντας νεο τομο, δεν κανεις φορματ, τοτε προχωρα απλα με την δημιουργια νεου τομου.

Δημοσ.

Καλημερα, ε ουτε καν το σκεφτηκα. 

κατεβασα το easeus αλλα οσον αναφορα το προβλημα μου εχει μονο προεπισκοπιση αρχειων απο χαμενο parition και επαναφορα μονο με Πληρωμη.. 

Πιστευω οτι κανει φορματ. 

θα δοκιμασω και σε αλλον υπολογιστη να δω τι γινεται... 

Ευχαριστω !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...