Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Ως απόφοιτη τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, θα με ενδιέφερε να κάνω ένα μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά.  Από ότι ξέρω και το έψαξα τέλος πάντων, 2 πανεπιστήμια στην Ελλάδα έχουν Μεταπτυχιακές σπουδές στα ναυτιλιακά. Το ένα είναι η ΑΣΟΕΕ και το άλλο το ΠΑΠΕΙ.  Υπάρχει και η Χίος αλλά πέφτει πολύ μακρυά.

Κατά τη γνώμη σας, για να αρχίζω να κάνω έρευνα, ποιος πανεπιστήμιο έχει καλύτερο Μάστερ στα ναυτιλιακά το ΠΑΠΕΙ ή η ΑΣΟΕΕ? Τι έχετε ακούσει. ΤΟ ΠΑΠΕΙ από ότι είδα έχει 2, η ΑΣΟΕΕ ένα με τίτλο" Διεθνής Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοικητική"

Μπορείτε να με βοηθήσετε?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω για alba θα πηγαινα στη θεση σου. Εχει και καλη συνδεση με την αγορα εργασιας σε περιπτωση που δεν παιζουν κονε απο μεριας σου. Δεν σημαινει οτι θα σου βρουν και δουλεια απαραιτητα αλλα τουλαχιστον οργανωνουν κατι career fairs, κλπ τα οποια μπορουν να σε βοηθησουν να χωθεις στον κλαδο. Αν θυμαμαι καλα ειχε ενα shipping management γυρω  στα 12.5 που ετσι κ αλλιως η ασοεε τοσα ζηταει αν δεν κανω λαθος

Επεξ/σία από kimimaro_
Δημοσ.

1 μεταπτυχιακο τμημα υπαρχει παγοσμια που αξιζει τον κοπο στο αντικειμενο, αυτο. Τα αλλα ειναι αλλα λογια ν αγαπιομαστε. Πιστεψε με.

Παντα μιλαμε αν σ'εδιαφερει επαγγελματικη αποκατασταση στον κλαδο, οχι συλλογη πτυχιων.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και σε πολυ καλη τιμη ε.. σε ενα χρονο θα εχει φαει μονο 50.000 ευρω... ειναι σαν να ρωταει αν ειναι καλυτερα να παρει yaris η polo και εσυ προτεινεις να παρει porsche 

Επεξ/σία από kimimaro_
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kimimaro_ είπε

και σε πολυ καλη τιμη ε.. σε ενα χρονο θα εχει φαει μονο 50.000 ευρω... ειναι σαν να ρωταει αν ειναι καλυτερα να παρει yaris η polo και εσυ προτεινεις να παρει porsche 

Κοίτα η αλήθεια ειναι ότι τα Ελληνικά μάστερ δεν λένε και πολλά πλέον δυστυχώς. Όλοι εξωτερικό φεύγουν για να κάνουν. Το μόνο κακό είναι ότι όπως είπες κοστίζουν. Βέβαια, αν τα έχεις και σου περισσεύουν τα δινεις. Θα τα κάνεις απόσβεση μέσω δουλειάς

Δημοσ.
18 ώρες πριν, m.gial είπε

Κοίτα η αλήθεια ειναι ότι τα Ελληνικά μάστερ δεν λένε και πολλά πλέον δυστυχώς. Όλοι εξωτερικό φεύγουν για να κάνουν. Το μόνο κακό είναι ότι όπως είπες κοστίζουν. Βέβαια, αν τα έχεις και σου περισσεύουν τα δινεις. Θα τα κάνεις απόσβεση μέσω δουλειάς

Αποσβεση δουλευοντας μετα πισω στην Ελλαδα πολυ δυσκολα...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gasgounis είπε

Αποσβεση δουλευοντας μετα πισω στην Ελλαδα πολυ δυσκολα...

Ακόμη και στο Λονδίνο να μείνει έχοντας πλεον μπει σε μια δυνατή ναυτιλιακή τα 50k παλι θελουν αιμα για να μπουν πίσω στον λογαριασμό. Ειδικά αν υπολογίσουμε οτι θα ειναι κάτοικος Λονδίνου και ο μισθος του θα ανεβαίνει σταδιακά.. Για Ελλάδα δεν μιλάω καν για απόσβεση.. Εδώ που τα λέμε δεν ξέρω αν αξίζει καν σε εναν κλάδο που οι γνωριμίες ειναι το νο.1 και μπορείς να μπεις με απολυτήριο λυκείου εφόσον ξέρεις τα κατάλληλα άτομα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/2/2019 στις 9:45 ΜΜ, kimimaro_ είπε

Απο το να πεταξεις 9 χιλιαρικα ποσο χρεωνει η ΑΣΟΕΕ για το δικο της στην τουαλετα ...

και σιγα μη θες 25,000 εξοδα για ενα χρονο Λονδινο. Για σπουδες πας, οχι για να κανεις τον μπρουκλη στο Chelsea.

57 λεπτά πριν, kimimaro_ είπε

Εδώ που τα λέμε δεν ξέρω αν αξίζει καν σε εναν κλάδο που οι γνωριμίες ειναι το νο.1 και μπορείς να μπεις με απολυτήριο λυκείου εφόσον ξέρεις τα κατάλληλα άτομα..

ενας απο τους λογους αξιζει το συγκεκριμενο, για τον συγκεκριμενο κλαδο.

Ειπα. Αν θες επαγγελματικη αποκατασταση στον κλαδο πας εκει. Αν οχι πας ΑΣΟΕΕ και γραφεις μορια για διορισμο στο δημοσιο

ΥΓ ο κλαδος ειναι απο τους ελαχιστους Ελλαδα που πληρωνουν αριστα.3000+ αριστα.

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fredd0 είπε

Απο το να πεταξεις 9 χιλιαρικα ποσο χρεωνει η ΑΣΟΕΕ για το δικο της στην τουαλετα ...

και σιγα μη θες 25,000 εξοδα για ενα χρονο Λονδινο. Για σπουδες πας, οχι για να κανεις τον μπρουκλη στο Chelsea.

ενας απο τους λογους αξιζει το συγκεκριμενο, για τον συγκεκριμενο κλαδο.

Ειπα. Αν θες επαγγελματικη αποκατασταση στον κλαδο πας εκει. Αν οχι πας ΑΣΟΕΕ και γραφεις μορια για διορισμο στο δημοσιο

1 ώρα πριν, kimimaro_ είπε

Ακόμη και στο Λονδίνο να μείνει έχοντας πλεον μπει σε μια δυνατή ναυτιλιακή τα 50k παλι θελουν αιμα για να μπουν πίσω στον λογαριασμό. Ειδικά αν υπολογίσουμε οτι θα ειναι κάτοικος Λονδίνου και ο μισθος του θα ανεβαίνει σταδιακά.. Για Ελλάδα δεν μιλάω καν για απόσβεση.. Εδώ που τα λέμε δεν ξέρω αν αξίζει καν σε εναν κλάδο που οι γνωριμίες ειναι το νο.1 και μπορείς να μπεις με απολυτήριο λυκείου εφόσον ξέρεις τα κατάλληλα άτομα..

Εγώ ως Λογίστρια δουλεύω. Και στο λογιστήριο μιας ναυτιλιακής να μπω δεν θα παιρνω ποτε πανω απο 3000. Αυτα τα παιρνουν οι ΙΤ και αυτοι που διοικουν μια ναυτιλιακη παιρνουν 3000 και βαλε. Οσο γι αυτο για τις γνωριμιες να παιζουν ρολο τεραστιο. Ακομα και με το προπτυχιακο π εχω αν ειχα μια γνωριμια χοντρη για ναυτιλιακη θα με επαιρναν. οποτε απλα το μαστερ ειναι να απλα το κλειδι για να ανοιξεις τη πορτα

Δημοσ.

πώς το μαστερ θα είναι το κλειδί; και τι πιστεύεις ότι θα μάθεις σε ένα μάστερ με ναυτιλιακά που πρακτικά δεν μαθαίνεις και κάτι το ουσιαστικό.. 

1 ώρα πριν, fredd0 είπε

αυτά τα λεφτά παίζουν, αλλά προφανώς παίζουν για λίγους 

το μόνο "άριστο" σε σχέση με άλλους κλάδους είναι ότι τα ελάχιστα είναι σαφώς πιο πάνω από το μέσο όρο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

πώς το μαστερ θα είναι το κλειδί; και τι πιστεύεις ότι θα μάθεις σε ένα μάστερ με ναυτιλιακά που πρακτικά δεν μαθαίνεις και κάτι το ουσιαστικό.. 

Που θα με βοηθησει. Βλέποντας το πρωτο μου πτυχιο π ειναι Λογιστική και χρηματοοικονομική , σαφώς και δουλευω και εχω προυπηρεσια και με ενα μαστερ στα ναυτιλιακα με κατευθευνση τα ναυτιλιακ αοικονομικα θα ειναι πιο συμβατο απο τι στιγμη π δεν εχω βισμα και θα παω να ζητησω δουλεια με το προπτυχιακο. θα ειναι ενας παραπανω λογος να με παρουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, m.gial είπε

Που θα με βοηθησει. Βλέποντας το πρωτο μου πτυχιο π ειναι Λογιστική και χρηματοοικονομική , σαφώς και δουλευω και εχω προυπηρεσια και με ενα μαστερ στα ναυτιλιακα με κατευθευνση τα ναυτιλιακ αοικονομικα θα ειναι πιο συμβατο απο τι στιγμη π δεν εχω βισμα και θα παω να ζητησω δουλεια με το προπτυχιακο. θα ειναι ενας παραπανω λογος να με παρουν

ένα τέτοιο μάστερ θα είχε νόημα μόνο αφού έβρισκες δουλειά και ήθελαν να σε ανεβάσουν, αλλά μιας και είσαι λογίστρια και θες να συνεχίσεις να ασχολείσαι με αυτό προκαταβολικά σου λέω ότι λογιστική πάνω σε ναυτιλιακές δεν πρόκειται να μάθεις (που σιγά τη λογιστική δηλαδή, της πλάκας είναι... ) 

τελοσπάντων, έχε στο νου σου ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι αρκετά βυσματικός και στόχευσε αρχικά προς τα εκεί

γνωρίζω αρκετό κόσμο που δουλεύει σε τέτοιες εταιρείες, σχεδόν όλοι μπήκαν με κάποια γνωριμία 

αυτοί που άξιζαν και μπορούσαν το παραπάνω βγάζουν όντως ασύλληπτα λεφτά για τη γενιά μας, αλλά το πώς πήραν την πρώτη τους θέση είναι άλλο θέμα , και οι υπόλοιποι βέβαια ένα χιλιαρικάκι κατά μο το τσιμπάνε και ας είναι στόκοι

επίσης επειδή υπάρχουν και ένα κάρο όχι μεγάλες ναυτιλιακές που δίνουν έξω τα βιβλία τους θα μπορούσες να δουλέψεις και σε γραφείο που παίζει μπάλα με τέτοιες, καμιά σχέση βέβαια το περιβάλλον και οι συνθήκες αλλά μιας και οι συγκεκριμένες εταιρείες συνήθως πληρώνουν αρκετά λεφτά για τη δουλειά που έχουν σε σχέση με άλλου τύπου επιχειρήσεις μπορεί το κλίμα να είναι πιο καλό από ένα μέσο γραφείο και να ρέει χρήμα

και είναι και μια καλή και ουσιαστική προϋπηρεσία για ναυτιλιακή, περισσότερο από ένα μεταπτυχιακό νομίζω.. βέβαια ανάλογα και τι σόι hr θα σε περιλάβει γιατί υπάρχουν πολλά φρούτα που λένε ασυναρτησίες σε έμπειρους ανθρώπους...

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ένα τέτοιο μάστερ θα είχε νόημα μόνο αφού έβρισκες δουλειά και ήθελαν να σε ανεβάσουν, αλλά μιας και είσαι λογίστρια και θες να συνεχίσεις να ασχολείσαι με αυτό προκαταβολικά σου λέω ότι λογιστική πάνω σε ναυτιλιακές δεν πρόκειται να μάθεις (που σιγά τη λογιστική δηλαδή, της πλάκας είναι... ) 

τελοσπάντων, έχε στο νου σου ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι αρκετά βυσματικός και στόχευσε αρχικά προς τα εκεί

γνωρίζω αρκετό κόσμο που δουλεύει σε τέτοιες εταιρείες, σχεδόν όλοι μπήκαν με κάποια γνωριμία 

αυτοί που άξιζαν και μπορούσαν το παραπάνω βγάζουν όντως ασύλληπτα λεφτά για τη γενιά μας, αλλά το πώς πήραν την πρώτη τους θέση είναι άλλο θέμα 

Καλά εδώ που τα λέμε και που δεν ισχυει αυτό. Δηλ συγνώμη αν ένας που έχει πτυχιο ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ και γνωριζει εναν πασισνωστο εφοπλιστη της χωρας δεν θα τον παρει στο λογιστηριο της εταιρειας του? Μη τρελαθουμε κιολας. Χωρα δημοσιων σχεσεων ειμαστε, αρκει να εχεςι το βασικο τιτλο σπουδων. Μπαινεις παντου. Ξέρω και εγω από φιλες μου που εργαζονται σε ναυτιλιακες και δεν εχουν μαστερ ή αν εχουν ειναι ενα ΜΒΑ της κακιας ωρας

Δημοσ.

ναι οκ ισχύει γενικά, απλά στο συγκεκριμένο κλάδο στη δική μου συνείδηση είναι κανόνας

κι εγώ είχα ψηθεί να φιλήσω κατουρημένες ποδιές να χωθώ να έχω την ησυχία μου (μιας και στη παρέα μου παίζουν κάτι φτιαξιμάτα σχετικά και έχει καβατζωθεί λαός) , αλλά προτιμώ να βασανίζομαι να μάθω όση περισσότερη λογιστική μπορώ και να προσπαθήσω να μαστεράρω πολλά διαφορετικά πράγματα  σε γραφεία και τελικά είμαι όλη μέρα στη τσίτα και σιχτιρίζω :P

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ναι οκ ισχύει γενικά, απλά στο συγκεκριμένο κλάδο στη δική μου συνείδηση είναι κανόνας

κι εγώ είχα ψηθεί να φιλήσω κατουρημένες ποδιές να χωθώ να έχω την ησυχία μου (μιας και στη παρέα μου παίζουν κάτι φτιαξιμάτα σχετικά και έχει καβατζωθεί λαός) , αλλά προτιμώ να βασανίζομαι να μάθω όση περισσότερη λογιστική μπορώ και να προσπαθήσω να μαστεράρω πολλά διαφορετικά πράγματα  σε γραφεία και τελικά είμαι όλη μέρα στη τσίτα και σιχτιρίζω :P

Eπειδή από ότι κατάλαβα τυγχάνει να είμαι συναδελφό σου θα σου πω το εξής. ΟΚ, το δέχομαι ότι πολλοί προσπαθούν να βολευτούν στο ΔΗμοσιο για το σίγουρο μισθο, άδειες, λουφα και 1002. Έχεις δει ο μισθος στο δημοσιο, σε τι επιπεδα ειναι. 750 επι 12 μηνες. Δηλ εσυ που εισαι σε ενα λογιστηριο εταιρειας ή σε ενα γραφειο και εχεις μια καλη σημαντικη προυπηρεσια χτυπας 900 επι 14 ( δωρα χριστουγεννων, πασχα). Δηλ περα απο το κερδος της μονιμοτητας στο δημοσιο, τι αλλο εχει να σου προσφερει.

Όσο γι αυτο π ειπες, το σημαντικο στο κλαδο μας ειναι η προυπηρεσια και οχι τα μαστερ. Εισαι ηδη εξειδικευμενος, απλα απαιτει να μελετας, να εισαι διαβασμενος, να εχεις στομαχια και να στροφαρει το μυαλο σου με τα παντα και τους αριθμους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...