Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι να ανοίξω κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου και σκέφτομαι το franchise. Έχει κάποιος ανάλογη γνώση ή εμπειρία? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ζουμί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι να φτιάχνεις δικά σου λάδια με πρωτότυπο άρωμα. Πχ μήλο/κανέλα, brownies/βανίλια, τζατζίκι/μουσακάς. Αν τα καταφέρεις θα πουλάς σε όλο τον κόσμο.

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ.

Μου αρέσει που ακόμα κάποιοι αποκαλούν τα υγρά αναπλήρωσης "λάδια" ενώ αυτά περιέχουν αλκοόλες και όχι λιπίδια. Ναι το γνωρίζω ότι παίζει αυτό αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Μιλάω για κανονική επιχείρηση πώλησης ειδών ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Επίσης θα το εκτιμούσα αν οι απαντήσεις βοηθάνε στο ερώτημά μου και δεν γίνονται για τον χαβαλέ.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Μου αρέσει που ακόμα κάποιοι αποκαλούν τα υγρά αναπλήρωσης "λάδια" ενώ αυτά περιέχουν αλκοόλες και όχι λιπίδια. Ναι το γνωρίζω ότι παίζει αυτό αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Μιλάω για κανονική επιχείρηση πώλησης ειδών ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Επίσης θα το εκτιμούσα αν οι απαντήσεις βοηθάνε στο ερώτημά μου και δεν γίνονται για τον χαβαλέ.

κι εγω γιαυτο μιλαω..

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, donblunts είπε

Είσαι ενήμερος για την νέα νομοθεσία περι hardware και υγρών;

Για την εγκύκλιο που απαγορεύει τα υγρά και συναφή χωρίς νικοτίνη. Ναι έχει γίνει πολύς ντόρος. Κάποιοι τα πουλάνε κάποιοι όχι. Δεν υπάρχει κάτι τετελεσμενο και αναμένεται νέα ενημέρωση. Δεν ανησυχώ πιστεύω ότι στο τέλος τπτ δεν θα αλλάξει. Για hardware τι έχει βγει? Δεν ξέρω κάτι. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Για την εγκύκλιο που απαγορεύει τα υγρά και συναφή χωρίς νικοτίνη. Ναι έχει γίνει πολύς ντόρος. Κάποιοι τα πουλάνε κάποιοι όχι. Δεν υπάρχει κάτι τετελεσμενο και αναμένεται νέα ενημέρωση. Δεν ανησυχώ πιστεύω ότι στο τέλος τπτ δεν θα αλλάξει. Για hardware τι έχει βγει? Δεν ξέρω κάτι. 

Είχα την εντύπωση οτι συμπεριλαμβάνονταν και οι ατμοποιητές, λόγω νικοτίνης.
Είχε βγεί γραμμή οτι θα επιτρέπεται η πώληση υγρών μέχρι να τελειώσει το stock των καταστημάτων.
Όπως και οτι θα γίνεται πιο αυστηρός έλεγχος στο τελωνείο.

Πολύ καλός φίλος, σε θέση e-shop admin, σε μεγάλο χονδρέμπορα ηλ.τσιγάρου στην Ελλάδα, μου λέει πως τα πραματα είναι σκούρα.
Υπάρχει αβεβαιότητα, και οτι μπήκαν πολύ μέσα, αλήθεια/ψέμματα/υπερβολή δεν ξέρω.

Με τόσα παραμάγαζα που έχουν ανοίξει, με τόσα καταστήματα εξωτερικού, και λόγω DIY, το ανοίξεις ατμομάγαζο τώρα ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ η επιτυχία είναι 50-50, με τις πιθανότητες κατά σου.

Εκτός και αν είσαι σε περιοχή, που ξέρεις οτι υπάρχει ατμοcommunity, και δεν υπάρχουν κοντά ατμομάγαζα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, donblunts είπε

Είχα την εντύπωση οτι συμπεριλαμβάνονταν και οι ατμοποιητές, λόγω νικοτίνης.
Είχε βγεί γραμμή οτι θα επιτρέπεται η πώληση υγρών μέχρι να τελειώσει το stock των καταστημάτων.
Όπως και οτι θα γίνεται πιο αυστηρός έλεγχος στο τελωνείο.

Πολύ καλός φίλος, σε θέση e-shop admin, σε μεγάλο χονδρέμπορα ηλ.τσιγάρου στην Ελλάδα, μου λέει πως τα πραματα είναι σκούρα.
Υπάρχει αβεβαιότητα, και οτι μπήκαν πολύ μέσα, αλήθεια/ψέμματα/υπερβολή δεν ξέρω.

Με τόσα παραμάγαζα που έχουν ανοίξει, με τόσα καταστήματα εξωτερικού, και λόγω DIY, το ανοίξεις ατμομάγαζο τώρα ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ η επιτυχία είναι 50-50, με τις πιθανότητες κατά σου.

Εκτός και αν είσαι σε περιοχή, που ξέρεις οτι υπάρχει ατμοcommunity, και δεν υπάρχουν κοντά ατμομάγαζα.

Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν διαφορετικό προσανατολισμό. Starter, πιο προχωρημένα και ακόμα πιο προχωρημένα (high end devices). Προσωπικά επειδή πέρασα από το τριπακι του επισκευάσιμου με σύρματα βαμβάκια shake n vape κτλ έχω καταλήξει ότι αξίζει να ασχοληθείς με Starter προϊόντα δλδ αυτά που αποσκοπούν απλά στο να κόψει κάποιος το τσιγάρο (τύπου nobacco) . Και να σου πω την αλήθεια έχουν γίνει πολλές ακρότητες με αποτέλεσμα να γίνεται χομπυ. Στο τέλος αυτό θα έχει μόνο σημασία. Απλά να κόψει κάποιος το τσιγάρο. Και να περάσει δλδ η απαγόρευση πιστεύω το ηλεκτρονικό τσιγάρο δε θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει ειδικά σε Starter κατηγορία με τα δεκαμελα του. Μη σου πω ότι ακόμα δεν έχουμε δει τπτ. Είμαστε στην αρχή. Θα βγουν πολύ πιο "εύκολα" στον καπνιστή προϊόντα. Δε μπορώ σαφώς να σου πω ότι δεν ανησυχώ με όλα αυτά που βγαίνουν είτε από το ανεκδιήγητο κράτος ή την κίνδυνολόγια κάποιων σχετικά με την ασφάλεια του. 

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο απέτυχε αυτό που επεδίωκε, δηλαδή να καταφέρει κάποιος με αυτό να κόψει  το κανονικό τσιγάρο.

Έγινε ένα γκάτζετ και μάλλον ένα επικίνδυνο χόμπυ με τα νέα εργαλεία που λανσάρονται συνεχώς και έχει φτάσει στο σημείο να σου λέει ο άλλος ότι καταναλώνει την ημέρα 10-15 και 20 ml και να το θεωρεί κάτι φυσιολογικό.Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατμιστών ατμίζει και καπνίζει ταυτόχρονα ελάχιστοι είναι μόνο ατμιστές και οι υπόλοιποι ατμίζουν 1-2 φεγγάρια το κόβουν ξαναπάνε στο τσιγάρο με περισσότερη μανία ξαναγυρίζουν στο ατμό και άντε πάλι από την αρχή.

Μετρημένοι στα δάχτυλά όσοι κατάφεραν να απαλλαγούν και από τον ένα και από το άλλο (ευτυχώς είμαι ένας από αυτούς).

Αν και προσωπικά πριν 7,5 χρόνια με βοήθησε το ηλεκτρονικό να απαλλαγώ από το τσιγάρο έτσι όπως έχει καταντήσει σκέφτομαι να πω σήμερα σε κάποιον πήγαινε στο ηλεκτρονικό.

Τώρα για μαγαζί.Οι καλές εποχές πέρασαν από την άλλη σήμερα υπάρχουν αρκετά οργανωμένα με όλες τις ανέσεις όλα τα καλούδια και περιθώρια για καλές τιμές.

Θα μπορέσεις να τους συναγωνισθείς και να εξοπλίσεις το μαγαζί που σκέφτεσαι να ανοίξεις;;;;;; Γιατί με μερικά μόντ μερικούς ατμοποιητές και τίποτε δεκαμελάκια σε κανένα ράφι δύσκολα τα πράγματα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ νομίζω ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο απέτυχε αυτό που επεδίωκε, δηλαδή να καταφέρει κάποιος με αυτό να κόψει  το κανονικό τσιγάρο.

Έγινε ένα γκάτζετ και μάλλον ένα επικίνδυνο χόμπυ με τα νέα εργαλεία που λανσάρονται συνεχώς και έχει φτάσει στο σημείο να σου λέει ο άλλος ότι καταναλώνει την ημέρα 10-15 και 20 ml και να το θεωρεί κάτι φυσιολογικό.Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατμιστών ατμίζει και καπνίζει ταυτόχρονα ελάχιστοι είναι μόνο ατμιστές και οι υπόλοιποι ατμίζουν 1-2 φεγγάρια το κόβουν ξαναπάνε στο τσιγάρο με περισσότερη μανία ξαναγυρίζουν στο ατμό και άντε πάλι από την αρχή.

Μετρημένοι στα δάχτυλά όσοι κατάφεραν να απαλλαγούν και από τον ένα και από το άλλο (ευτυχώς είμαι ένας από αυτούς).

Αν και προσωπικά πριν 7,5 χρόνια με βοήθησε το ηλεκτρονικό να απαλλαγώ από το τσιγάρο έτσι όπως έχει καταντήσει σκέφτομαι να πω σήμερα σε κάποιον πήγαινε στο ηλεκτρονικό.

Τώρα για μαγαζί.Οι καλές εποχές πέρασαν από την άλλη σήμερα υπάρχουν αρκετά οργανωμένα με όλες τις ανέσεις όλα τα καλούδια και περιθώρια για καλές τιμές.

Θα μπορέσεις να τους συναγωνισθείς και να εξοπλίσεις το μαγαζί που σκέφτεσαι να ανοίξεις;;;;;; Γιατί με μερικά μόντ μερικούς ατμοποιητές και τίποτε δεκαμελάκια σε κανένα ράφι δύσκολα τα πράγματα.

Σεβαστή η άποψη σου αλλά διαφωνώ κάθετα με το πρώτο σκέλος της απάντησής σου και υπάρχουν και σχετικές έρευνες. 

Όσον αφορά το δευτερο σκέλος όντως να ξεκινήσεις μόνος από το μηδέν είναι πολύ ριψοκίνδυνη αλλά όπως είπα και στο πρώτο μου post μιλάω για franchise. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Σεβαστή η άποψη σου αλλά διαφωνώ κάθετα με το πρώτο σκέλος της απάντησής σου και υπάρχουν και σχετικές έρευνες

Όσον αφορά το δευτερο σκέλος όντως να ξεκινήσεις μόνος από το μηδέν είναι πολύ ριψοκίνδυνη αλλά όπως είπα και στο πρώτο μου post μιλάω για franchise. 

Ότι με το ηλεκτρονικό  μπορείς να κόψεις το τσιγάρο;;;;;; Μάλλον σαν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος το εμφανίζουν περισσότερο και όχι σαν μέσο διακοπής του τσιγάρου.Σε αυτό αναφέρομαι και όχι στο αν βλάπτει περισσότερο ή λιγότερο από το τσιγάρο.Εκεί μάλλον θα συμφωνήσω αν και για κάποιον που ατμίζει 10-15 και 20 ml με νικοτίνη την ημέρα έχω κάποια ερωτηματικά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι πελατεία έχουν αυτά τα μαγαζιά αν και βλέπω αρκετά. Γιατί franchise όμως κι όχι κάτι ανεξάρτητο; Υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που τραβάνε πιο πολύ κόσμο;

Βλέπω και αρκετό κόσμο με iqos, για τέτοιο μαγαζί το σκεφτεσαι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...