Προς το περιεχόμενο

[camera/mirrorless] Sony a5100 με 16-50mm @340€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mcgerger είπε

Να σημειώσω μόνο (επειδή προτάθηκε η Α6000) ότι η Α6000 (αν και καλύτερη σε πολλά) δεν έχει οθόνη αφής, κάτι που ίσως πρέπει να λάβει υπόψη του κάποιος που κάνει αναβάθμιση από compact ή smart phone.

Προσωπικά κατέληξα στην Canon M100, χωρίς να σημαίνει ότι η Α5100 είναι χειρότερη επιλογή, και βρήκα την οθόνη αφής πολύ χρήσιμη.

η α5000 δεν έχει touchscreen. ερχόμουν να γράψω πως ένα πολύ μεγάλο προσόν της α5100 είναι η οθόνη αφής!!!
για του λόγου το αληθές

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομίζω πάντως ότι ο kit φακός είναι αρκετά καλός και οξύς. και έχω δοκιμάσει πάνω από 15 φακούς σε αυτό το σώμα. 

είχα για κάποια εποχή και τον 16-70 f4 carl zeiss που ναι ήταν καλύτερος αλλά είχε και 500% παραπάνω τιμή.

νομίζω είναι εξαιρετική μηχανή για τα λεφτά της. πατάει κάτω point and shoot τών 200-250€.

@edit

η φωτογραφία είναι με τον κιτ φακό

DSC09791114.jpg

Επεξ/σία από karaLRS
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θρύλε είσαι ιπτάμενος και έχεις τέτοια φωτογραφία ρε συ;;; Ή απλά την βρήκες κάπου και ξέρεις ότι είναι με αυτό τον φακό; Αν ισχύει το πρώτο Θεός... :-) επίσης ωραία φωτογραφία...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα ακρα της εικόνας κυρίως είναι υποδεέστεροι οπτικά οι kit φακοί να ξέρετε...

Επεξ/σία από MAFAKA
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Θρύλε είσαι ιπτάμενος και έχεις τέτοια φωτογραφία ρε συ;;; Ή απλά την βρήκες κάπου και ξέρεις ότι είναι με αυτό τον φακό; Αν ισχύει το πρώτο Θεός... :-) επίσης ωραία φωτογραφία...

είναι από έναν θείο από το χωριό δεν τον ξες 😃

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, karaLRS είπε

νομίζω πάντως ότι ο kit φακός είναι αρκετά καλός και οξύς. και έχω δοκιμάσει πάνω από 15 φακούς σε αυτό το σώμα. 

είχα για κάποια εποχή και τον 16-70 f4 carl zeiss που ναι ήταν καλύτερος αλλά είχε και 500% παραπάνω τιμή.

νομίζω είναι εξαιρετική μηχανή για τα λεφτά της. πατάει κάτω point and shoot τών 200-250€.

@edit

η φωτογραφία είναι με τον κιτ φακό

DSC09791114.jpg

1. Μια φωτογραφια resampled απο τα 20-25ΜP στο μολις ενα οπως εδω, δεν εχει ιδιαιτερη αξια. Με 20 κινητα τηλεφωνα να την ειχε τραβηξει καποιος και να την εδινε εδω στο 1MP ιδια θα φαινοταν. Αδικει οποιαδηποτε καλη μηχανη κατι τετοιο. Δειγματα σταθερα μπορει να βρει κανεις σε 2-3 ιστοτοπους και να συγκρινει με αλλες μηχανες. Εκει ναι, θα βγαλει συμπερασμα αξιοπιστο.

2. Ειναι καλη για τα λεφτα της, απλα οταν πριν 1-2 μηνες ειχε 329 σε αλλο μαγαζι θα περιμενε κανεις καλυτερη τιμη οταν ξεστοκαρει. 

3. Αυτο ελειπε να μην παταει κατω πολυ φτηνοτερες point and shoot των 200-250 οπως λες. Μιλαμε για 340€ με την προσφορα του θεματος, 499 υποτιθεμενη αρχικη στα μαγαζια του#1. Λιγα λες, παταει κατω ως φωτογραφια, πολλες στα 300-350. Εχει διαφορα μειον βεβαια, αλλα ολες εχουν και καποιο μειον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει εξαιρετικό σενσορα, με έναν αξιοπρεπή φωτεινό φακό κάνει πολύ ωραία πράγματα, ακόμη και με τον Κιτ είναι παραπάνω από μια χαρά... το μόνο που μπορεί να δυσκολέψει κάποιες φορές είναι όταν χτυπάει φουλ ήλιος στην οθόνη ότι δεν έχει viewfinder... Όλα τα υπόλοιπα μείον τα προσπερνάει κάποιος χαλαρά σε αυτή την τιμή... Εξάλλου όλες μα όλες οι φωτογραφικές έχουν μειονεκτήματα...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.

Τα μοναδικά της μείον σε σχέση με την α6000 είναι το πλαστικό σώμα, η απουσία Hot shoe και viewfinder. Από την άλλη η α6000 δεν έχει οθόνη αφής όπως πολλοί αναφέρατε και κάποιοι το θεωρούν μείον γιατί είναι πολύ εύκολο να εστιάσεις με μια οθόνη αφής. Κατά τ άλλα η μηχανή είναι άψογη για αυτά τα χρήματα, αξίζει με το παραπάνω. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, αν και διαβάζω χρόνια insomnia, γράφτηκα μονο και μονο για να απαντήσω σε αυτο το θεμα. Ενδιαφέρομαι για μια φωτογραφική, ουσιαστικά για οικογενειακή χρήση. σχολικές γιορτές, εκδρομές, παιδικά παρτυ.

κοιτούσα το rx 100 Ι με τιμή στα 300, λογο του μικρού διαφράγματος, που απο όσο διάβασα έχει καλές νυχτερινές. το κιτ, έχει καλα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό? φαντάζομαι θα μπορούσα να βρώ ενα δεύτερο φακό με μικρό διάφραγμα για να έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα με χαμηλό φωτισμό. Κατι που λογικά δεν θα κουβαλάω μαζί μου σε εξορμήσεις με ηλιοφάνεια αρα το θεμα του όγκου δεν θα είναι πρόβλημα.

Να διευκρινίσω πως δεν έχω γνώσεις φωτογραφίας, και δεν εχω σκοπο να αρχίσω τωρα. λογικά θα είναι μόνιμα στο auto θα είναι

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια

Δημοσ.

Για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται ΚΑΘΟΛΟΥ για το βίντεο και δε θα ήθελε να κουβαλάει μια φωτογραφική που ζυγίζει όσο το λαπτοπ μαζί με τη τσάντα και τους φακούς τι προτείνετε σε αυτά τα λεφτά;

Ευχαριστώ και συγνώμη για το off topic.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, s.ilias είπε

κοιτούσα το rx 100 Ι με τιμή στα 300, λογο του μικρού διαφράγματος, που απο όσο διάβασα έχει καλές νυχτερινές. το κιτ, έχει καλα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό?

Η rx100 θεωρώ ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στα νυχτερινά από την 5100 με kit φακό.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, s.ilias είπε

Καλησπέρα παιδιά, αν και διαβάζω χρόνια insomnia, γράφτηκα μονο και μονο για να απαντήσω σε αυτο το θεμα. Ενδιαφέρομαι για μια φωτογραφική, ουσιαστικά για οικογενειακή χρήση. σχολικές γιορτές, εκδρομές, παιδικά παρτυ.

κοιτούσα το rx 100 Ι με τιμή στα 300, λογο του μικρού διαφράγματος, που απο όσο διάβασα έχει καλές νυχτερινές. το κιτ, έχει καλα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό? φαντάζομαι θα μπορούσα να βρώ ενα δεύτερο φακό με μικρό διάφραγμα για να έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα με χαμηλό φωτισμό. Κατι που λογικά δεν θα κουβαλάω μαζί μου σε εξορμήσεις με ηλιοφάνεια αρα το θεμα του όγκου δεν θα είναι πρόβλημα.

Να διευκρινίσω πως δεν έχω γνώσεις φωτογραφίας, και δεν εχω σκοπο να αρχίσω τωρα. λογικά θα είναι μόνιμα στο auto θα είναι

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια

είχα την rx100  (όχι πλέον) και τα χριστούγεννα πήρα την α5100. Κατά τη γνώμη μου ο μόνος λόγος, σημαντικός βέβαια, για να πας στην rx100 ειδικά τη mark1 είναι το μέγεθος.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Η rx100 θεωρώ ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στα νυχτερινά από την 5100 με kit φακό.

Πολύ δύσκολο αυτό λόγω σημαντικά μικρότερης επιφανειας αισθητήρα στην RX. Αν και έχει πιο "γρηγορο" φακό είναι μεγάλη η διαφορα για να ισοφαριστεί.

Απλα το παραθέτω εδώ ενδεικτικά 

Στιγμιότυπο 2019-02-20, 07.28.35.png

Και μια δεύτερη σε σαφώς υψηλότερα ISO που αφορούν συχνά νυχτερινές λήψεις.

Να τονίσω εδώ πως οι A5100 και EOS 1300D είναι με prime φακό, αλλα και πάλι ο θόρυβος από τα ψηλότερα ISO δίνει μια καλη άποψη 

Στιγμιότυπο 2019-02-20, 07.37.37.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα την μηχανή (α5100) και είναι τέλεια και για φωτογραφία και για video το οποίο είναι έξοχο. Το σημαντικότερο σε ένα video είναι η σκηνοθεσία του (που εγώ αλλά και το άλλο 99% των συμμετεχόντων αυτού του νήματος είναι ΑΣΧΕΤΟΙ) και είμαι σίγουρος ότι πολύ υπέρμαχοι του 4100 ούτε που το χρησιμοποίησαν. Θέλεις υπολογιστάρα και μεγάλους χρόνους rendering που είναι βλακεία να χάνεις τόσο χρονο για να βγάλεις το Γιωργάκη σου να κατουράει στις διακοπές.
Το μόνο (-) και ο λόγος που την έδωσα είναι ότι δεν έχει viewfinder.

YΓ Δείξτε μου καλύτερο video clip από τις διακοπές σας από το παρακάτω video που σημειωτέων είναι μόνο με έναν 50άρι φακό.

Επεξ/σία από fourth
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Πολύ δύσκολο αυτό λόγω σημαντικά μικρότερης επιφανειας αισθητήρα στην RX. Αν και έχει πιο "γρηγορο" φακό είναι μεγάλη η διαφορα για να ισοφαριστεί.

Απλα το παραθέτω εδώ ενδεικτικά 

Στιγμιότυπο 2019-02-20, 07.28.35.png

Και μια δεύτερη σε σαφώς υψηλότερα ISO που αφορούν συχνά νυχτερινές λήψεις.

Να τονίσω εδώ πως οι A5100 και EOS 1300D είναι με prime φακό, αλλα και πάλι ο θόρυβος από τα ψηλότερα ISO δίνει μια καλη άποψη 

Στιγμιότυπο 2019-02-20, 07.37.37.png

Καλημέρα, ψάχνω που μπορώ να βρω τέτοια sample comparisons, αλλα κατι δεν κάνω καλά. απο πού το βρήκες? πως ξέρουμε ποιο φακό έχει η Α5100? δεν θα μπορούσαν οι φωτογραφίες να είναι απο κάποιον καλύτερο φακό αντι του κιτ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...