Προς το περιεχόμενο

[camera/mirrorless] Sony a5100 με 16-50mm @340€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Με βιντεο και προβολη στα 50 δεν υπαρχουν αυτα που γραφεις.

Στο προηγούμενο σχόλιό σου αποσυνέδεσες το camera shake effect από τον λόγο hz/fps. Χαίρομαι που εμμέσως ανακαλείς.

Όσο για το αν έκανες προβολή στα 50hz, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω, μιας και το ανέφερες μόνο όταν έφτασες σε αδιέξοδο και όχι νωρίτερα.

Τελικά η 6400 αξίζει ή μπα;

(Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να το τραβήξω τόσο, αλλά το know-it-all ύφος των μηνυμάτων σου είναι λίγο προκλητικό)

Επεξ/σία από aissaris
  • Like 5
  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, matrixxx είπε

Δεν με ενθουσιαζει, δεν μου φαινεται καλο ουτε σε αυτο το βιντεο, αλλα δεν εχει σημασια τι λεω εγω, ο καθενας μπορει να κρινει μονος του βλεποντας απειραχτα βιντεο οπως αυτο που εβαλα και αυτο που εβαλες. (πιστευω ασχετα που εχει βαλει κειμενο κλπ οτι δεν το εχει πειραξει. Δεν εχει καμια σχεση με το εντελως πειραγμενο βιντεο που ειχαμε πριν)

Δεν απορριπτω (ουτε ευκολα οπως λες αλλα ουτε δυσκολα) αλλα ουτε αποδεχομαι την γνωμη κανενος. Δεν μπορω να ξερω ποσο σχετικος ειναι ο καθενας, δεν τον ξερω και απο χθες. Οταν μεσα απο ενα σχολιο λοιπον δεν προκυπτει αν καποιος ειναι σχετικος ή ασχετος δεν μπορεις να το αξιολογησεις αντιστοιχα. Προτιμω να βασιζομαι στα ματια μου και στα δειγματα παρα σε αποψεις. Ολοι ξερουμε οτι οι αποψεις ειναι αμετρητες και υποκειμενικες.

Φιλτατε και τα μάτια σου υποκειμενικά είναι... Όπως και του καθενός φυσικά...

2 ώρες πριν, ideal09 είπε

Ο 50αρης πραγματικα κανει θαυματα, αλλα στο συγκεκριμενο video, θα ηθελα παραπανω fps... η Α6000 αν δεν κανω λαθος βγαζει κοντα 50, και εχει viewfinder περα απο καλυτερο αισθητηρα.

Έχει ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα με την 5100... Το καλύτερος αισθητήρας από που προκύπτει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό είναι όταν έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα να το προτεινουμε

Σε αυτά τα χρήματα 

Άντε +-50€

Γιατί κι εγώ προσφατα ρώταγα  φίλους για το τι μηχανή να πάρω μέχρι 600€ και μου ελεγαν παρε fujifilm xt-20 με 18-55

Κάτσε ρε φιλε

Μέχρι 600€ είπα

Όχι 1000+€ 

Με ρωτάς αν έχω να διαθέσω παραπανω;

Just a thought...

Επεξ/σία από giorgosmg
Δημοσ.
1 ώρα πριν, matrixxx είπε

Με βιντεο και προβολη στα 50 δεν υπαρχουν αυτα που γραφεις.

Πως εκανες προβολη στα 50Hz?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Φιλτατε και τα μάτια σου υποκειμενικά είναι... Όπως και του καθενός φυσικά...

Φυσικα, αν ηταν ολα τα ματια ιδια δεν θα ασχολουμασταν με αυτα και δεν θα ειχαμε διαφωνιες. Μονο απο συμφεροντα θα ηταν για την ακριβεια οι οποιες διαφωνιες. Ο καθενας πρεπει να κρινει με τα δικα του ματια, αυτο ακριβως ειπα. Μην βασιζεται σε κανεναν τι λεει!

2 ώρες πριν, haHa είπε

Πως εκανες προβολη στα 50Hz?

Ειναι ευκολο, πας στις ρυθμισεις των γραφικων σου και το οριζεις. Θα με ρωτησετε και για καμια συνταγη τιποτα; Για κανενα θεμα μεταφυσικο - Θεολογικο; 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Φυσικα, αν ηταν ολα τα ματια ιδια δεν θα ασχολουμασταν με αυτα και δεν θα ειχαμε διαφωνιες. Μονο απο συμφεροντα θα ηταν για την ακριβεια οι οποιες διαφωνιες.

😛

Το θέμα είναι ότι χρησιμοποιείς κάποιες εκφράσεις που δείχνουν απόλυτη θέση... Απόλυτη θέση έχουμε μόνο όταν κάτι είναι όσο πιο κοντά στο αντικειμενικό... Ίσως αυτό να να προκαλεί και ανάλογες απαντήσεις... Τεσπά, χαλιά βίντεο ή καλό βίντεο η μηχανή δεν χτυπιέται από κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα (μαζί με φακό ε)... Τώρα το αν κάνει ή όχι σε όλους φυσικά δεν κάνει και δεν είναι και φυσιολογικό να κάνει.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 3
Δημοσ.

Ερώτηση ασχέτου.

Εχω μια canon PowerShot s3is με τον φακο που φοραγε οταν αγοραστηκε. 6-72 ( αν τα λεω καλα) Πλεον ο μόνος λόγος να την χρησιμοποιήσω ειναι τα παιδια και αυτο σε περιστασεις οπως γιορτες κτλ

Καταλαβαίνω οτι πρόκειται για άλλη τεχνολογία κτλ, οπως και οτι θα ειναι πολύ πιο εύκολη στη μεταφορά η Sony. 

Μιας και έχω και 50€ δωροεπιταγή απο public που λήγει τελος του μηνα το σκέφτομαι. Θα δω μεγάλη διαφορά;

Η εναλλακτικη που ειχα σκεφτει μιας και δεν χρειαζομαι κατι άμεσα είναι να έπαιρνα κάτι για δώρο και να το επέστρεφα χωρίς να το ανοιξω. Νομιζω μου είχαν δωσει πιστωτικο μια φορά.

ΥΓ. Σορρυ αν εκμεταλλεύομαι το θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sarleft είπε

Ερώτηση ασχέτου.

Εχω μια canon PowerShot s3is με τον φακο που φοραγε οταν αγοραστηκε. 6-72 ( αν τα λεω καλα) Πλεον ο μόνος λόγος να την χρησιμοποιήσω ειναι τα παιδια και αυτο σε περιστασεις οπως γιορτες κτλ

Καταλαβαίνω οτι πρόκειται για άλλη τεχνολογία κτλ, οπως και οτι θα ειναι πολύ πιο εύκολη στη μεταφορά η Sony. 

Μιας και έχω και 50€ δωροεπιταγή απο public που λήγει τελος του μηνα το σκέφτομαι. Θα δω μεγάλη διαφορά;

Η εναλλακτικη που ειχα σκεφτει μιας και δεν χρειαζομαι κατι άμεσα είναι να έπαιρνα κάτι για δώρο και να το επέστρεφα χωρίς να το ανοιξω. Νομιζω μου είχαν δωσει πιστωτικο μια φορά.

ΥΓ. Σορρυ αν εκμεταλλεύομαι το θέμα

Σε φωτογραφία είναι άλλη κατηγορία η Sony 5100...καμιά σχέση οι αισθητήρες τους...αν ψάχνεις για μηχανή για τα παιδιά είναι σούπερ...και με το 50 άρικο στην τιμή που θα την πάρεις είναι κλεψιά...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, aissaris είπε

Εκτός από τις απόψεις των χρηστών εδώ, υπάρχουν και άπειρα reviews, με την μηχανή να είναι προτεινόμενη αγορά από το dpreview εν έτει 2019!

Μπορούμε όμως να το πάμε και από την ανάποδη. Μπορείς να προτείνεις μια aps/c μηχανή κάτω από 400 ευρώ με καλύτερο stabilization στον κιτ φακό;

Σε αγγελία, ναι, την Panasonic GX80 που την πατάει κάτω, με 5-axis IBIS αλλά και στον κιτ φακό σταθεροποιητή.4k βιντεάρα, παίρνει και cinelike d video profile, καμία υπερθέρμανση που οι παλιές Sony ήταν για γέλια σε αυτόν τον τομέα εντελώς, καλύτερη εικόνα και στην φωτογραφία.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου και η 5100, και η gx80 , και τώρα είμαι με την A7iii . Καμία σχέση βέβαια η a7 προφανώς, αλλά για βίντεο ,η gx80 είναι πολύ πιο κοντά σαν σύνολο και εικόνα σε αυτήν παρά η 5100.

Επίσης, το 4k είναι απαραίτητο ακόμα και για να φτιάξεις 1080p βίντεο για το post, και για τις πιο πολλές πληροφορίες και για σταθεροποίηση στο μοντάζ κλπ κλπ.

Με δυο λόγια, τίμια η 5100 εννοείται. Αλλά για βίντεο όχι για πολλά πολλά, λόγω κυρίως της έλλειψης σταθερότητας και της τραγικής υπερθέρμανσης. H gx80 νομίζω έχει πάει στα 600€ κοντά, δίπλα λεφτά ναι (όμως έχει δυνατό κιτ φακούλη), αλλά σε αγγελίες την βρίσκεις στα 400€ περίπου. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με ερασιτεχνικό βίντεο, αξίζει. Τώρα για φωτογραφίες , τίμια και εδώ η Sony.

8 ώρες πριν, giorgosmg είπε

Καλό είναι όταν έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα να το προτεινουμε

Σε αυτά τα χρήματα 

Άντε +-50€

Γιατί κι εγώ προσφατα ρώταγα  φίλους για το τι μηχανή να πάρω μέχρι 600€ και μου ελεγαν παρε fujifilm xt-20 με 18-55

Κάτσε ρε φιλε

Μέχρι 600€ είπα

Όχι 1000+€ 

Με ρωτάς αν έχω να διαθέσω παραπανω;

Just a thought...

Την gx80 ΔΑΓΚΩΤΟ, τόσο έχει καινούργια!

Δημοσ.

η panasonic εχει αισθητηρα micro 4/3

γεγονος που για εμενα ας πουμε θεωρειται αποτρεπτικο λογω του aspect ratio

θα πρεπει να εξηγηθει αυτη η διαφορα σε παιδια που δεν γνωριζουν τις διαφορες

η μη σταθεροποιηση στο video της 5100 θεωρω οτι ειναι μεγαλυτερο θεμα απο την ελλειψη 4Κ για μενα

αν και με λιγη προσοχη το αποτελεσμα ειναι απο πολυ καλο εως και εξαιρετικο

για την φωτογραφια της μονο καλα λογια ακους. ακομα και με τον kit φακο

+ το πολυ καλο συστημα αυτοματης εστιασης που βολευει πολυ ανθρωπους με μικρα παιδια

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mobster21 είπε

η panasonic εχει αισθητηρα micro 4/3

γεγονος που για εμενα ας πουμε θεωρειται αποτρεπτικο λογω του aspect ratio

θα πρεπει να εξηγηθει αυτη η διαφορα σε παιδια που δεν γνωριζουν τις διαφορες

η μη σταθεροποιηση στο video της 5100 θεωρω οτι ειναι μεγαλυτερο θεμα απο την ελλειψη 4Κ για μενα

αν και με λιγη προσοχη το αποτελεσμα ειναι απο πολυ καλο εως και εξαιρετικο

για την φωτογραφια της μονο καλα λογια ακους. ακομα και με τον kit φακο

+ το πολυ καλο συστημα αυτοματης εστιασης που βολευει πολυ ανθρωπους με μικρα παιδια

Σίγουρα, γι'αυτό μίλησα κυρίως για βίντεο με το οποίο ασχολούμαι κυρίως . Και εκεί έχει τεράστια σημασία η σταθεροποίηση. Στην Sony για να πετύχεις σταθερά πλάνα πρέπει να της βάλεις κάποιο έξτρα βάρος, είτε μονοποδι είτε κάποιο grip, κάτι, ειδικά αν είσαι καπνιστής όπως εγώ.

Σάν ποιότητα βίντεο είναι καλό ,ναι - όσο καλό μπορεί να είναι χωρίς κάποιο log profile δλδ...

Είναι τίμια καμερουλα, και παίζουν και καλές χαμηλές αγγελίες γύρω στα 200-250,για κάποιον τελείως πρωτάρη που δε θέλει να δώσει πάνω από 300€ . Αλλά και αυτή η προσφορά καλή είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τερματίσαμε με την Panasonic GX80...λεφτά αλλού, μιλάμε για καινούργια πάντα...αλλά και σε ποιότητα φωτογραφίας ούτε καν είναι δίπλα...σε λίγο θα ακούσουμε ότι το micro 4/3 βάζει κάτω και full frame...υπερβολικό αυτό με την φωτογραφία σίγουρα...από βίντεο πιθανότατα καλύτερη...λόγω σταθεροποίησης και 4k...αλλά να προτείνουμε μεταχειρισμένη μηχανή για να φτάσουμε με το ζόρι κάτω από 400 ευρώ δεν το καταλαβαίνω...φυσικά εγώ προσωπικά διαφωνώ και στο 600άρι καινούργια να την πάρει κάποιος, αλλά αυτό ίσως είναι γιατί δίνω πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην φωτογραφία από ότι στο βίντεο...στην φωτογραφία ένας 4/3 σένσορας να χτυπιέται κάτω δεν φτάνει έναν aps-c, ειδικά σε low light με παρόμοιους φακούς έχουν ένα stop διαφορά για πλάκα...είπαμε καλό χρυσό το 4/3, έχει άλλα πλεονεκτήματα όμως, όχι την ποιότητα εικόνας σε σχέση με aps-c...ελαφρύτερη ναι (γενικότερα, μαζί με ελαφρούς φακούς, όχι όμως σε σχέση με την 5100), μεγάλη γκάμα φακών ναι, εύκολη και καλή σταθεροποίηση ναι...όχι ποιότητα εικόνας. Η καθεμία με τα πλεονεκτήματά της που κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογούν σε καμιά περίπτωση την τεράστια διαφορά στην τιμή τους...ούτε καν...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Το τερματίσαμε με την Panasonic GX80...λεφτά αλλού, μιλάμε για καινούργια πάντα...αλλά και σε ποιότητα φωτογραφίας ούτε καν είναι δίπλα...σε λίγο θα ακούσουμε ότι το micro 4/3 βάζει κάτω και full frame...υπερβολικό αυτό με την φωτογραφία σίγουρα...από βίντεο πιθανότατα καλύτερη...λόγω σταθεροποίησης και 4k...αλλά να προτείνουμε μεταχειρισμένη μηχανή για να φτάσουμε με το ζόρι κάτω από 400 ευρώ δεν το καταλαβαίνω...φυσικά εγώ προσωπικά διαφωνώ και στο 600άρι καινούργια να την πάρει κάποιος, αλλά αυτό ίσως είναι γιατί δίνω πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην φωτογραφία από ότι στο βίντεο...στην φωτογραφία ένας 4/3 σένσορας να χτυπιέται κάτω δεν φτάνει έναν aps-c...είπαμε καλό χρυσό το 4/3, έχει άλλα πλεονεκτήματα όμως, όχι την ποιότητα εικόνας σε σχέση με aps-c...ελαφρύτερη ναι (γενικότερα, μαζί με ελαφρούς φακούς, όχι όμως σε σχέση με την 5100), μεγάλη γκάμα φακών ναι, εύκολη και καλή σταθεροποίηση ναι...όχι ποιότητα εικόνας.

Γι'αυτό αναφέρθηκα στο κομμάτι του βίντεο κυρίως, με αυτό ασχολούμαι, όχι με φωτογραφία. Μπορεί κάποιος που θα διαβάσει το νήμα θα ενδιαφέρεται πιο πολύ γι αυτό και να θέλει να δει και μια άποψη γύρω από αυτό το κομμάτι.

Στην τελική, ένας μέσος χρήστης δυστυχώς δύσκολα θα αξιοποιησει στο έπακρο τα μέσα που διαθέτει. Ένας που έχει πάθος και ικανότητα, και με ένα κινητό θα γυρίσει παπάδες (βλέπε την νέα ταινία του Σόντερμπεργκ που γύρισε με ένα απλό iPhone 8 & έναν μικρό κουμπωτο αναμορφικο φακό)

Γι αυτό, αν και ξέρω τις αδυναμίες της συγκεκριμένης Sony στο βίντεο, δεν την απορρίπτω. Καλή τιμή, και μακάρι τα χέρια στα οποία θα πέσει να έχουν όρεξη και δίψα για πειραματισμούς και δημιουργία!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...