mcret Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Επειδή δεν είμαι σίγουρος για το πόσο είναι ξεκάθαρο να διευκρινίσω ότι το συγκεκριμένο κιτ έχει φακό με οπτικό σταθεροποιητή. Δεν έχει στο σώμα οπότε το steady shot είναι διαθέσιμο με τους OSS φακούς. 1
alexxkidd31 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, dimoskoutr είπε να προτείνουμε μεταχειρισμένη μηχανή για να φτάσουμε με το ζόρι κάτω από 400 ευρώ δεν το καταλαβαίνω...φυσικά εγώ προσωπικά διαφωνώ και στο 600άρι καινούργια να την πάρει κάποιος, Η καθεμία με τα πλεονεκτήματά της που κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογούν σε καμιά περίπτωση την τεράστια διαφορά στην τιμή τους...ούτε καν... Καθαρά συμπληρωματικά - και offtopic , αν θέλει κάποιος mod να το διαγράψει ,είναι οκ - τσεκαρα από περιέργεια και μόνο τα ευρωπαϊκά Amazon για την gx και κυμαίνεται στα 450€ καινούργια. Πολύ καλή τιμή. Τεσπα, όπως είπα ,off topic. H Sony για φωτογραφίες είναι αρκετά καλή. Οι καλοί προσιτοί φακοί για Sony, είναι για άλλο νήμα! 1
Looter Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μετά από επικοινωνία σήμερα με φίλο επαγγελματία φωτογράφο που τον εμπιστεύομαι , για φωτογραφίες σε αυτά τα λεφτά με φακό δεν παίζει κάτι καλύτερο. Όποτε προχωρείτε άφοβα. Για το κομμάτι του βίντεο ίσως υπάρχουν καλύτερες επιλογές , αλλά σε φωτογραφία όχι. 1
mobster21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 μιλαμε για μηχανη με XAVC S codec που δεν υπαρχει στην Α6000 για οποιον ενδιαφερετε ας ριξει μια ματια παρακατω https://www.thephoblographer.com/2014/11/20/review-sony-a5100/ https://www.cinema5d.com/exclusivesony-a5100-video-review-footage/ καποια στιγμη ειχα καμια δεκαρια φωτογραφικες μηχανες αποφασισα να μεινω με 2-3 γιατι δεν ειχε νοημα ηθελα και την ευκολια μου πλεον να μην κουβαλαω 5 κιλα εξοπλισμο να εχει γρηγορο autofocus γιατι ο μικρος μου με το θεμα υγειας που εχει μπορει να χρειαστει βοηθεια ανα πασα στιγμη να εχει καλο βιντεο κρατησα την A5100 και την Ricoh GR για καποιον που τον καλυπτουν τα παραπανω, λεω να προχωρησει και δεν θα το μετανοιωσει για καποιον που θελει viewfinder και 4Κ οπωσδηποτε, ας κοιταξει κατι αλλο 2
dith Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Έχει πάρει το XAVC η Α6000 με αναβάθμιση https://www.dpreview.com/articles/0250956781/sony-adds-xavc-s-and-high-bitrate-video-to-a6000 Έχουν την ίδια φωτογραφία και βίντεο με την Α5100, αλλά με τις ελλείψεις σε δυνατότητες που αναφέρθηκαν + το πλαστικό σώμα. Για την Α6000 είχα αγοράσει άλλες 2 μπαταρίες (20 ευρω το ζευγος οι ανώνυμες), γιατί η χωρητικότητά τους είναι πολύ μικρή. Το βίντεο που μπορούσε να συλλάβει ήταν απίστευτα ποιοτικό ακόμα και με τον κιτ φακό. Και η αυτόματη εστίαση και ο ήχος της. Ισάξιο των prosumer βιντεοκαμερών της Sony του χιλιάρικου. Υστερούσε μόνο στη σταθεροποιηση και στο ζουμ με τον κιτ. Για να βρείς ανώτερο βίντεο πάς σε 5πλάσια χρήματα, τουλάχιστον. Δε ξέρω τί ακριβώς έχετε στο νου όταν μιλάτε επικριτικά! Το 4Κ που αναφέρθηκε ΔΕΝ είναι χρήσιμο σε έναν ερασιτέχνη. Πολύ μεγάλο αρχείο το 4Κ για να αποθηκεύεις καθημερινά χαζοβιντεακια, και ανάθεμα κι αν ο 16-50 φακός έχει το resolution για να δείς κάποια διαφορά απο 1080. Για μένα, το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε καμερούλα χωρίς τον σωστό φακό, που σαν σετ θα είναι πολύ πολυ ακριβότερο. Είχα τον 50ρη 1,8 που ήταν φοβερός σε ευκρίνεια και έκανε θαυματα στο σκοτάδι, αλλά δυστυχως ο μόνος σε νορμάλ τιμή. Δεν έδωσα ποτε το 400ρι για τον 35ρη που θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος σαν χιλιοστά. Και κάπου εδώ τελειώνουν οι "φθηνοί" φακοί... Παίρνεις το καλύτερο δυνατό για αυτά τα χρήματα, αλλά την αγοράζεις και μένεις παντρεμένος με τον 16-50 και τη βολικότητα του μεγέθους. Δεν τρέφεις ελπίδες για μεγαλεία. 4
dimoskoutr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν συγκρίνονται, μήλα με πορτοκάλια...dslr με mirrorless... Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από dimoskoutr
Antretng Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Δεν συγκρίνονται, μήλα με πορτοκάλια...dslr με mirrorless... Αν βγάλουμε το παράγοντα φορητότητα τι θα λέγατε; Πως πάει ο ένας kit σε σχέση με τον άλλο; Να φανταστώ ότι έχει και περισσότερες και πιο οικονομικές λύσεις σε φακούς με μεγάλο συν το viewfinder? Βίντεο να υποθέσω κατώτερο στην 3500?
dimoskoutr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Antretng είπε Αν βγάλουμε το παράγοντα φορητότητα τι θα λέγατε; Πως πάει ο ένας kit σε σχέση με τον άλλο; Να φανταστώ ότι έχει και περισσότερες και πιο οικονομικές λύσεις σε φακούς με μεγάλο συν το viewfinder? Βίντεο να υποθέσω κατώτερο στην 3500? Δεν ασχολούμαι με dslr καθόλου φιλτατε... Δεν ενδιαφέρομαι για το είδος τους. Όποιος έχει ιδέα ας βοηθήσει παίδες...
mcgerger Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Antretng είπε Αν βγάλουμε το παράγοντα φορητότητα τι θα λέγατε; Πως πάει ο ένας kit σε σχέση με τον άλλο; Να φανταστώ ότι έχει και περισσότερες και πιο οικονομικές λύσεις σε φακούς με μεγάλο συν το viewfinder? Βίντεο να υποθέσω κατώτερο στην 3500? Δεν τις έχω δουλέψει, αλλά σύμφωνα με τα reviews πρέπει να είναι και οι δύο αρκετά κοντά σε ποιότητα εικόνας. Για βίντεο δεν γνωρίζω. Να σημειώσω πάντως ότι πέρα από την φορητότητα, η Sony υπερέχει και σε χρηστικότητα διότι έχει οθόνη αφής. Πάντως η σύγκριση είναι λίγο μήλα με πορτοκάλια όπως είπε και ο φίλος πιο πανω...
dith Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Στις δοκιμές που έκανα με Α6000+ kit 16-50 και NIkon D5300 + kit 18-55 AFP, η Nikon ήταν σαφώς πιο ευκρινής στη φωτογραφία σε όλα τα εστιακά μήκη. Επίσης προτιμούσα και τις αποφάσεις της DSLR σε αυτόματη έκθεση και στα χρώματα. Τα jpeg της Sony είχαν οτιναναι χρώματα και έπρεπε να δουλευω με RAW για να πάρω το αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας που έβλεπα με τα μάτια μου. Βέβαια αν το αντιμετωπίζεις "καλλιτεχνικά" -ερασιτεχνικά το θέμα, δεν νομίζω οτι ενοχλεί καθόλου Το πρόβλημα των DSLR στο βίντεο είναι η εστίαση. "Κυνηγάνε" μπρος πίσω να βρούνε το σωστό, με το αποτέλεσμα να είναι για πέταμα. Η ποιότητα είναι άριστη, ειδικά με καλό φακό, αλλά μόνο αν την δουλέυεις σε χειροκίνητη εστίαση. Εφαρμόζουν διάφορες πατέντες - με καλύτερη τις SLT της Sony - αλλά και πάλι...δεν Αντίθετα, στην φωτογραφία, οι mirrorless που δοκίμασα (ακόμα και μια Α7s) είχαν πολύ κακό IQ στην εστίαση, επιπέδου φτηνότερης dslr. Τουλάχιστον με τον τρόπο που τις δουλευα εγω. Το σετ DSLR + prime φακός θα χει καλύτερη φωτογραφία. Ειδικά για NIkon που τις ξέρω, ο 35ρης f1.8 των 150€ κάνει θαυματα ανεξαρτήτως με ποιο μοντέλο κάμερας τον συνδυάσεις... και είναι και απο τα πλέον χρήσιμα χιλιοστα για καθημερινή χρήση. Γενικά δεν υπάρχουν δραματικές διαφορές στους αισθητήρες ανάμεσα στις σειρές 3, 5, 7 της Nikon... Μια D3400 θα σου δώσει πανω κάτω την ίδια λεπτομέρεια με μια D7200. Οι διαφορές όσο πληρώνεις παραπάνω είναι κυρίως στην εστίαση και στην ελάχιστα καλύτερη διαχείριση του θορύβου 2
s.ilias Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά, εντέλει την πήρα την α5100. πολύ καλή φαίνεται, αν και πολύ πάνω απο τις δυνατότητες μου, ελπίζω να μπορέσω να μάθω 1,2 πράγματα για να την αξιοποιήσω κατάλληλα. Αν και μάλλον θα πρέπει να πάρω και μια ακόμα μπαταρία, γιατι θέλει περίπου 5 ώρες για πλήρη φόρτιση. Ευχαριστώ TS. 1 1
Unboxing Lab Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, s.ilias είπε Παιδιά, εντέλει την πήρα την α5100. πολύ καλή φαίνεται, αν και πολύ πάνω απο τις δυνατότητες μου, ελπίζω να μπορέσω να μάθω 1,2 πράγματα για να την αξιοποιήσω κατάλληλα. Αν και μάλλον θα πρέπει να πάρω και μια ακόμα μπαταρία, γιατι θέλει περίπου 5 ώρες για πλήρη φόρτιση. Ευχαριστώ TS. Πόση ώρα βίντεο μπορεί να γράψει πριν τελειώσει η μπαταρία? Ψήνομαι να πάρω μία δεύτερη φθηνή κάμερα και είδα πολλά θετικά Review για την ποιότητα του βίντεο, από μεγάλα κανάλια που ασχολούνται με τον χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο. Το 4k δεν μου λέει κάτι σαν χαρακτηριστικό από μόνο του.. Και τα smartphone έχουν 4k, το θέμα είναι η ποιότητα του βίντεο, όχι μόνο η ανάλυση.. Με λίγα λόγια η μεγαλύτερη ανάλυση δεν συνεπάγεται και καλύτερης ποιότητας εικόνα, είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο.. Επίσης η οθόνη είναι μεν αφής αλλά δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για τις ρυθμίσεις αλλά μόνο για το focus σωστά? Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από Unboxing Lab
Ntinaras Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 15 ώρες πριν, s.ilias είπε Παιδιά, εντέλει την πήρα την α5100. πολύ καλή φαίνεται, αν και πολύ πάνω απο τις δυνατότητες μου, ελπίζω να μπορέσω να μάθω 1,2 πράγματα για να την αξιοποιήσω κατάλληλα. Αν και μάλλον θα πρέπει να πάρω και μια ακόμα μπαταρία, γιατι θέλει περίπου 5 ώρες για πλήρη φόρτιση. Ευχαριστώ TS. ποσες φωτο σου βγαζει με τη μια μπαταρια?
dimoskoutr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 43 λεπτά πριν, Ntinaras είπε ποσες φωτο σου βγαζει με τη μια μπαταρια? Δεν γίνεται να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα πάντως... Εξαρτάται από το αν χρησιμοποιεί single ή continuous focus, tracking, αν κλείνει την μηχανή ανάμεσα σε λήψεις κλπ κλπ κλπ... Γενικά πάντως δεν είναι από τα δυνατά της σημεία η μπαταρία... Και σε καμία sony από τις σύγχρονες πάντως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις