Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με κάτι που μου συνέβη μετά το φορμάτ που έκανα σ έναν παλιό υπολογιστή.

Ο μικρός μου αδερφός είχε κατεβάσει τα windows 10 (σπασμένα) κι όταν πέρασε ο καιρός και του κλειδώθηκαν , μου είπε να του βάλω τα δικά μου που είναι τα Windows 7 Ultimate Greekstars .

Ξεκίνησα τη διαδικασία με το μπουτάρισμα ενός kill disk κι όταν τέλειωσε η διαδικασία έβαλα το cd των windows . Από τα πρώτα κιόλας βήματα πάνω και κάτω απ τον πίνακα εγκατάστασης ,η ανάλυση της οθόνης ήταν αλλοιωμένη. Όταν τέλειωσε η εγκατάσταση επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου.

Η οθόνη είχε πολύ χάλια ανάλυση(Αλλοίωση με βουλίτσες μικρές). Προσπάθησα να κατεβάσω drivers αλλά όλο κάποιο σφάλμα προέκυπτε. Να σημειωθεί ότι όταν κοιτάω μέσω της διαχείρισης τον προσαρμογέα οθόνης ,γράφει πως είναι ενημερωμένος,αλλά παραμένει ένα κίτρινο σημαδάκι πάνω του. Δοκίμασα τη κατάργηση και την εύρεση νέων ενημερώσεων, τίποτα!

Ο υπολογιστής είναι επιτραπέζιος και τα στοιχεία του είναι :

Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM)2 Duo ,

CPU E4500 @2.20 GHz 2.20GHz

Εγκατεστημένη μνήμη (RAM) 2.00GB

Λειτουργικό σύστημα 32-bit .

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει; Στον δικό μου υπολογιστή,δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο θέμα.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Καταρχας δεν εχεις πει τι καρτα γραφικων εχεις. Μηπως πας να βαλεις 64bit driver στα 32bit Windows σου; Στην συσκευη με το κιτρινο θαυμαστικο που αναφερεις , οταν κανεις διπλο κλικ πανω της τι μηνυμα λαθους βγαζει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, asmilon είπε

Καταρχας δεν εχεις πει τι καρτα γραφικων εχεις. Μηπως πας να βαλεις 64bit driver στα 32bit Windows σου; Στην συσκευη με το κιτρινο θαυμαστικο που αναφερεις , οταν κανεις διπλο κλικ πανω της τι μηνυμα λαθους βγαζει;

Έχετε απόλυτο δίκιο, ξεχάστηκα γιατί το παλεύω όλη μέρα σχεδόν. 

NVIDIA GeForce 8400 GS Λέει και το έψαξα ακριβώς όπως το γράφει για να κατεβάσω εκ νέου χειροκίνητα τους drivers. Μέσα στη παρένθεση έχει το νούμερο 43,αλλα επειδή κι αυτό τ ψαξα, ακολούθησα τα βήματα κ μετά μου βγάλε 14 κτλ.. 

Δημοσ.

αμα του δουλευουν καλα τα windows 10 . εγω προτείνω να τα κατεβάσεις απο την microsoft και να πάρεις ενα κλειδί απο το ebay με 3.5 ευρω οπως εκανα και εγω και ειμαι κομπλε

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε να κανεις τους drivers αυτους install

http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_64bit_197.13_whql.html ως διαχειριστης. 

Αλλα και εγω συμφωνω οτι καλο ειναι να κατεβασεις τα windows 10 και να βαλεις ενα κλειδι απο ebay. 

Μετα θα ειναι ολα οκ. 

Επεξ/σία από godfather0991
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

αμα του δουλευουν καλα τα windows 10 . εγω προτείνω να τα κατεβάσεις απο την microsoft και να πάρεις ενα κλειδί απο το ebay με 3.5 ευρω οπως εκανα και εγω και ειμαι κομπλε

Τώρα δε γνωρίζω αν θα δουλεύουν καλά. Διότι αφού είδα κι απόειδα δοκίμασα μήπως με τα xp home δουλέψει καλύτερα.. Αλλά τα γράφτηκα παρέμειναν χάλια.. Και πάλι έβγαζε την ίδια ειδοποίηση στους drivers της κάρτας γραφικών. 

Δημοσ.

τωρα μονο να χάσεις χρονο εχεις ,κατεβασε τα 10 και εφοσον δουλευουν καλα τοτε παρε και το κλειδι. Αλλιως δεν ξερω μηπως εχει θεμα και η καρτα σου

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Δοκιμασε να κανεις τους drivers αυτους install

http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_64bit_197.13_whql.html ως διαχειριστης. 

Αλλα και εγω συμφωνω οτι καλο ειναι να κατεβασεις τα windows 10 και να βαλεις ενα κλειδι απο ebay. 

Μετα θα ειναι ολα οκ. 

Είστε σίγουρος; Επειδή λέει 64bit το link που μου δώσατε.. 

Είναι παλιός υπολογιστής. Εδώ δεν δούλεψε καλά με τα Windows xp είναι δυνατόν να δουλέψει τώρα παλι τα win10; Μου φαίνεται περίεργο.. Φοβάμαι και λίγο μην το ξεκανω τελείως! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κάρτα γραφικών σου υποστηρίζεται και στα 10άρια, οπότε δοκίμασε τα 10 pro από την ms και πάρε ένα κλειδί από ebay όπως σου είπαν παραπάνω. Δεν ανέφερες αν τα 7άρια είναι 32 ή 64 και εάν κατεβάζεις τους ανάλογους drivers. Απ' ότι βλέπω οι τελευταίοι για την κάρτα σου είναι οι 342.01 και θα δεις την έκδοση του λειτουργικού από τις ιδιότητες στο εικονίδιο Υπολογιστής (32 ή 64 bit).

32bit

64bit

Όσο για τα 10άρια, ο Ε5400 είναι ικανός να τα σηκώσει αν και θα ήταν καλύτερα με 4gb ram. Εξ άλλου ο αδερφός σου είχε τα 10άρια πριν. Τα xp ξέχνα τα, έχουν πεθάνει και τα γραφικά ήταν χάλια γιατί δεν είχε βάλει drivers..

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Koukou roukou είπε

Είστε σίγουρος; Επειδή λέει 64bit το link που μου δώσατε.. 

Είναι παλιός υπολογιστής. Εδώ δεν δούλεψε καλά με τα Windows xp είναι δυνατόν να δουλέψει τώρα παλι τα win10; Μου φαίνεται περίεργο.. Φοβάμαι και λίγο μην το ξεκανω τελείως! 

Δεν γραφεις αν προσπαθεις να βαλεις 32 η 64 οποτε υπεθεσα οτι βαζεις 64.

Αν πριν κλειδωθουν τα windows 10 επαιζαν μια χαρα δεν βρισκω τον λογο να μην βαλεις τα 10.

Υ. Σ.  Αφηστε τα καημενα τα xp,  εκαναν την δουλεια τους οταν επρεπε τωρα πια ανηκουν στην ιστορια 😛

Δημοσ.
9 ώρες πριν, micos000 είπε

Η κάρτα γραφικών σου υποστηρίζεται και στα 10άρια, οπότε δοκίμασε τα 10 pro από την ms και πάρε ένα κλειδί από ebay όπως σου είπαν παραπάνω. Δεν ανέφερες αν τα 7άρια είναι 32 ή 64 και εάν κατεβάζεις τους ανάλογους drivers. Απ' ότι βλέπω οι τελευταίοι για την κάρτα σου είναι οι 342.01 και θα δεις την έκδοση του λειτουργικού από τις ιδιότητες στο εικονίδιο Υπολογιστής (32 ή 64 bit).

32bit

64bit

Όσο για τα 10άρια, ο Ε5400 είναι ικανός να τα σηκώσει αν και θα ήταν καλύτερα με 4gb ram. Εξ άλλου ο αδερφός σου είχε τα 10άρια πριν. Τα xp ξέχνα τα, έχουν πεθάνει και τα γραφικά ήταν χάλια γιατί δεν είχε βάλει drivers..

Καλημέρα! Τα Windows 7 που έχω είναι 32! Όπως και ο υπολογιστής! Κατέβασα αυτό που μου βάλατε εδώ αλλά και πάλι τίποτα! Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση, αλλά μετά την επανακινηση ήταν το ίδιο χάλια η ανάλυση. Στη διαχείριση συσκευών, στη κατάσταση συσκευής συνεχίζει να βγάζει το κωδικό 43!

Υπάρχει περίπτωση η κάρτα γραφικών να μη λειτουργεί η ίδια σωστά; και τσάμπα να παλεύω; 

Τώρα σχετικά με τα Windows 10,θεωρώ πως αν υπάρχει θέμα με τη κάρτα γραφικών ούτε αυτά θα δουλέψουν σωστά.. Υπάρχει τρόπος να τσεκάρω τη κάρτα γραφικών; Με κάποιο τεστ; 

3 ώρες πριν, godfather0991 είπε

Δεν γραφεις αν προσπαθεις να βαλεις 32 η 64 οποτε υπεθεσα οτι βαζεις 64.

Αν πριν κλειδωθουν τα windows 10 επαιζαν μια χαρα δεν βρισκω τον λογο να μην βαλεις τα 10.

Υ. Σ.  Αφηστε τα καημενα τα xp,  εκαναν την δουλεια τους οταν επρεπε τωρα πια ανηκουν στην ιστορια 😛

Καλημέρα! Έχετε δίκιο, τα 32 προσπαθούσα ν βάλω! Κοιτάξτε, το θέμα μου είναι να βρω που κολλάει το σύστημα. Τα Windows 7,τα χα περάσει στ laptop μου χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Γι αυτό το λόγο, αφού δε φόρτωσε σωστά τα Windows 7,εβαλα μετά και τα xp, μπας και δουλέψει! Προφανώς και δεν το έκανα γιατί ήθελα να δουλεύει ο υπολογιστής μ αυτά! 😜

Πάντως εκεί που λέει "Πόροι"  στη κάρτα γραφικών, γράφει πως "Αυτή η συσκευή δε χρησιμοποιεί κανένα πόρο γιατί έχει κάποιο πρόβλημα!"

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Koukou roukou είπε

Υπάρχει τρόπος να τσεκάρω τη κάρτα γραφικών; Με κάποιο τεστ; 

Πρέπει να εγκατασταθεί η vga για να κάνεις οποιοδήποτε τεστ. Πρέπει να την δοκιμάσεις και σε άλλο υπολογιστή μήπως και είναι θέμα μητρικής, αν και δεν το νομίζω.

Αν δεν μπορείς να βρεις άλλο υπολογιστή δοκίμασε να κατεβάσεις το hirens boot dvd από torrent, κάψτο σε dvd και μπούταρε από αυτό. Αν θυμάμαι καλά έχει stress test tools

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, micos000 είπε

Πρέπει να εγκατασταθεί η vga για να κάνεις οποιοδήποτε τεστ. Πρέπει να την δοκιμάσεις και σε άλλο υπολογιστή μήπως και είναι θέμα μητρικής, αν και δεν το νομίζω.

Αν δεν μπορείς να βρεις άλλο υπολογιστή δοκίμασε να κατεβάσεις το hirens boot dvd από torrent, κάψτο σε dvd και μπούταρε από αυτό. Αν θυμάμαι καλά έχει stress test tools

Μάλιστα! Κάπου πρέπει να χω τ hirens βέβαια το χω χρόνια.. Θα ψάξω να το βρω μπας και. 

Όπως είπα πιο πάνω όταν πατάω εκεί που λέει "Πόροι" στη κάρτα γραφικών, γράφει πως "Αυτή η συσκευή δε χρησιμοποιεί κανένα πόρο γιατί έχει κάποιο πρόβλημα!" Μήπως αυτό είναι κ δε χρειάζεται να κάνω άλλο τεστ; 

(Έχω πελαγώσει λιγάκι, νομίζω φαίνεται 😜

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...