LeonV12 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα φορουμιτες. Θα ηθελα μου πειτε πως μπορω να μαθω πιο συγκεκριμενα κολλησεις σε πλακετες,μεθοδους κολλησης αποκολησης.Εχω καταφερει μεχρι στιγμης να λυσω 2 λαπτοπ να τα κανω βιδες και να τα δεσω ξανα με επιτυχια οπως και καποια κινητα και ενα ταμπλετ.Ομως θελω να μπω πιο βαθια να μαθω περισσοτερα.Δε ξερω που να κοιταξω και τι να διαβασω.Ξερω πως ειναι λιγο ηλιθιο αυτο που λεω αλλα μου αρεσει και πιανουν τα χερια μου.Και δεν εχω καποιον γνωστο να μου δειξει 5 πραματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, LeonV12 είπε Καλησπερα φορουμιτες. Θα ηθελα μου πειτε πως μπορω να μαθω πιο συγκεκριμενα κολλησεις σε πλακετες,μεθοδους κολλησης αποκολησης.Εχω καταφερει μεχρι στιγμης να λυσω 2 λαπτοπ να τα κανω βιδες και να τα δεσω ξανα με επιτυχια οπως και καποια κινητα και ενα ταμπλετ.Ομως θελω να μπω πιο βαθια να μαθω περισσοτερα.Δε ξερω που να κοιταξω και τι να διαβασω.Ξερω πως ειναι λιγο ηλιθιο αυτο που λεω αλλα μου αρεσει και πιανουν τα χερια μου.Και δεν εχω καποιον γνωστο να μου δειξει 5 πραματα. https://www.youtube.com/channel/UCooKQlg-HZ0PFAPc4Ymg3RA (Ξεκινά από τα παλιότερα videos).
bc00l Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Youtube , google, forums , και αγορα ψιλο καλου καταλληλου εξοπλισμού, μην περιμενεις δλδ με ενα κολλητήρι των 15-20ε να κανεις δουλεια σε λεπτα σημεια. Πρεπει να στησεις εναν παγκο εργασιας (ενα στιβαρο γραφειο) Επιτραπέζιο μεγεθυντικο φακο Μεγγενη και πιο Light Που ειναι για ηλεκτρονικες πλακετες ωστε να κραταει σταθερα σε δυσκολες κολλήσεις Πιστολι θερμου αερα Ενα τροφοδοτικο θα βοηθουσε και διαφορα αλλα εργαλεια που καλύτερα να τα αγοραζεις σιγα σιγα οταν τα χρειαζεσαι για επισκευες 1
zio10 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Πριν επενδύσεις πολλά πάντως λάβε υπόψη σου ότι αυτό το κομμάτι όσο πάει θα φθίνει. Επειδή οι συσκευές πάνε όλο και περισσότερο προς το μη επισκευάσιμο. Προσωπική άποψη αυτό, μπορεί να πέφτω κι έξω. Κατά τα άλλα, google, youtube και δοκιμές. Αν υπάρχει και κανένα online course όμως θα με ενδιέφερε κι εμένα. 4
LeonV12 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zio10 είπε Πριν επενδύσεις πολλά πάντως λάβε υπόψη σου ότι αυτό το κομμάτι όσο πάει θα φθίνει. Επειδή οι συσκευές πάνε όλο και περισσότερο προς το μη επισκευάσιμο. Προσωπική άποψη αυτό, μπορεί να πέφτω κι έξω. Κατά τα άλλα, google, youtube και δοκιμές. Αν υπάρχει και κανένα online course όμως θα με ενδιέφερε κι εμένα. Ειναι αναλογα με την περιπτωση και αυτο γιατι οταν σε ενα ταμπλετ για παραδειγμα η οθονη κοστιζει το 70% ολοκληρης της αξιας του τοτε δε παει κανεις να το φτιαξει.Σε ενα κινητο που ειχα ομως για παραδειγμα ειχε χαλασει το power button το αγορασα αν θυμαμαι 5 ευρω και πηγα σε 2 μαγαζια και κανεις τους δε καταφερε να το κολλησει.Τελικα το κολλησα μονος μου 😂.Εχω παρει κολλητιρι με ψιλη μυτη και το παλευω.Ομως χθες ειδα ενα βιντεο με εναν τυπα που αλλαξε καρτα γραφικων σε λαπτοπ και ηθελε ολοκληρη διαδικασια για να το ξεκολησει να το καθαρισει και μετα να το κολλησει.Αυτο πχ που μπορω να το μαθω?Kαι δεν ειναι μονο να το μαθεις αλλα και τι ειναι ολη αυτη η διαδικασια.Τι βαζει γιατι το βαζει κτλ. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από LeonV12 2
zio10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 12 ώρες πριν, LeonV12 είπε Ειναι αναλογα με την περιπτωση και αυτο γιατι οταν σε ενα ταμπλετ για παραδειγμα η οθονη κοστιζει το 70% ολοκληρης της αξιας του τοτε δε παει κανεις να το φτιαξει.Σε ενα κινητο που ειχα ομως για παραδειγμα ειχε χαλασει το power button το αγορασα αν θυμαμαι 5 ευρω και πηγα σε 2 μαγαζια και κανεις τους δε καταφερε να το κολλησει.Τελικα το κολλησα μονος μου 😂.Εχω παρει κολλητιρι με ψιλη μυτη και το παλευω.Ομως χθες ειδα ενα βιντεο με εναν τυπα που αλλαξε καρτα γραφικων σε λαπτοπ και ηθελε ολοκληρη διαδικασια για να το ξεκολησει να το καθαρισει και μετα να το κολλησει.Αυτο πχ που μπορω να το μαθω?Kαι δεν ειναι μονο να το μαθεις αλλα και τι ειναι ολη αυτη η διαδικασια.Τι βαζει γιατι το βαζει κτλ. Αυτό σου λέω, το βίντεο είναι για παλιότερα μοντέλα που πλέον δεν θα υπάρχουν πουθενά. 1
LeonV12 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, zio10 είπε Αυτό σου λέω, το βίντεο είναι για παλιότερα μοντέλα που πλέον δεν θα υπάρχουν πουθενά. Εχεις δικιο αρα πλεον τεινει να γινει χερι ποναει χερι κοβει.Οποτε ειτε αντικατασταση ειτε αγορα καινουριου. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από LeonV12 2
mic2mic Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, LeonV12 είπε Εχεις δικιο αρα πλεον τεινει να γινει χερι ποναει χερι κοβει.Οποτε ειτε αντικατασταση ειτε αγορα καινουριου. Ναι, και δεν είναι μόνο θέμα κόστους. Έτσι όπως συναρμολογούνται τα περισσότερα ηλεκτρονικά πλέον, ακόμα κι αυτός που τα σχεδίασε ίσως να μην μπορεί να τα επισκευάσει. Μιλάμε για ρομποτικές διαδικασίες και μικροσκοπικά ηλεκτρονικά. Είχα ανοίξει προχτές κάτι ακουστικά βαρηκοΐας που έπεσαν στα χέρια μου, απλώς από περιέργεια. Τα κομματάκια που είχαν μέσα ήταν τόσο μικρά που δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβεις τί ήταν παρά μόνο με μικροσκόπιο και αυτό αν ήσουν γνώστης. Για να τα επισκευάσεις μόνος σου, δεν το συζητώ καν. Ακόμα κι αν ξέρεις τί πρέπει να κάνεις, είναι αδύνατον να το κάνεις. Οκ, δεν είναι όλα έτσι ακόμα, αλλά προς τα εκεί πάει το πράγμα. 2
liakjim Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Το ifixit έχει ωραίες υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και αναλυτικές οδηγίες. 1 1
LeonV12 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, liakjim είπε Το ifixit έχει ωραίες υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και αναλυτικές οδηγίες. Βλεπω παραδειγμα εδω στο ifixit οτι το mac book εχει τον υψηλοτερο βαθμο δυσκολιας.Δηλαδη πες οτι σου καει μια μνημη και εισαι εκτος εγγυησης πας για αλλο μηχανημα;Λεει οτι οι μνημες ειναι κολλημενες πανω στη μητρικη! 1
liakjim Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, LeonV12 είπε Βλεπω παραδειγμα εδω στο ifixit οτι το mac book εχει τον υψηλοτερο βαθμο δυσκολιας.Δηλαδη πες οτι σου καει μια μνημη και εισαι εκτος εγγυησης πας για αλλο μηχανημα;Λεει οτι οι μνημες ειναι κολλημενες πανω στη μητρικη! Τα παράπονά σου στην απλ 😊
Maldino Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα, Υπάρχουν πολλά στάδια επισκευής πριν το Reballing και τον εξοπλισμό των χιλιάδων ευρώ, ακόμα και το κολλητήρι που αναφέρεις. Άποψη μου είναι μην βλέπεις υπερεξειδικευμένα βίντεο στην αρχή. Θα χάσεις το μυαλό σου. Δες τα βασικά, αλλαγές δίσκων, μνημών, οθονών (notebooks). Έπειτα δες πιο "δύσκολα" tasks όπως η αλλαγή θυρών φόρτισης. (Αλλαγή, όχι κόλλημα). Σιγά σιγά θα εξοικειωθείς. Τα βίντεο του Sorin που σου παρέθεσε natural_sgf πιστεύω είναι υπέροχα για αρχάριους. Όχι επειδή φτιάχνει περίπλοκα πράγματα (μητρικές), αλλά λύνει κάθε παράξενο laptop. Με αυτό το τρόπο μπορείς να μάθεις πως ανοίγουν τα περισσότερα και να κατανοήσεις την γενική ιδέα της αποσυναρμολόγησης-συναρμολόγησης. Τα κινητά είναι πιο απλά. Οι αλλαγές οθόνης και μπαταριών τουλάχιστον. Για αυτά ακολούθησε οδηγούς από iFixit όπως προείπαν τα παιδιά. Θα πρότεινα να δεις iPhones πρώτα καθώς υπάρχει πάρα πολύ ζήτηση και ακόμα και αν κάνεις κάτι στραβά, θα βρεις περισσότερες απαντήσεις με το όποιο πρόβλημα μπορεί να συναντήσεις. Αυτά από μένα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα