Georgia2726 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είμαι 20 ετών και είμαι ασφαλισμένη έμμεσα από τον πατέρα μου που είναι αστυνομικός. Παρόλα αυτά τώρα θα ξεκινήσω να δουλεύω αλλά σε διανομή φυλλαδίων όπου πρόκειται για εργοσημα γιατί αφορά περιστιακη εργασία. Ξέρει κάποιος τι γίνεται με την ασφάλεια κι αν θα χασω τη γονική;
godfather0991 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα, εφόσον θα έχεις εργόσημα σε ασφαλίζει ο εργοδότης σου οπότε η γονική ασφάλεια λογικά θα πάψει να ισχύει.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δεν ξέρω τα οικονομικά σου, ούτε της οικογένειά σου, αλλά η διανομή φυλλαδίων δεν αξίζει τη διακοπή ασφάλισης που έχεις από τον πατέρα σου Εισαι και μικρή ακόμα 1
ronnie79 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Σπουδάζεις παράλληλα? Εφόσον είσαι ασφαλισμένη στους γονείς σου κανονικά το σύστημα με τα σημερινά δεδομένα μέχρι τα 24 δεν σε βγάζει απο την ασφάλιση εφόσον δεν έχεις τα ένσημα που απαιτούνται για να έχεις δική σου ασφαλιστική ικανότητα. Αυτό γίνεται αυτόματα απο το σύστημα του ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ. Για το 2019 τα ένσημα που απαιτούνται είναι 75 αλλά μπορεί να μειωθεί στα 50 όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια
Georgia2726 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, ronnie79 είπε Σπουδάζεις παράλληλα? Εφόσον είσαι ασφαλισμένη στους γονείς σου κανονικά το σύστημα με τα σημερινά δεδομένα μέχρι τα 24 δεν σε βγάζει απο την ασφάλιση εφόσον δεν έχεις τα ένσημα που απαιτούνται για να έχεις δική σου ασφαλιστική ικανότητα. Αυτό γίνεται αυτόματα απο το σύστημα του ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ. Για το 2019 τα ένσημα που απαιτούνται είναι 75 αλλά μπορεί να μειωθεί στα 50 όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια Σπουδάζω παράλληλα ναι. Εγώ είχα διαβάσει σε κάποιο pdf σχετικά με τις ασφαλίσεις ότι εφόσον σπουδάζω δεν πρέπει να είμαι απαραίτητα άνεργη ή τουλάχιστον να μην συμπληρώνω δικά μου ένσημα αλλά δεν έχω βρει μια ολοκληρωμένη απάντηση προς το παρόν. Ευχαριστώ πάντως! 19 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν ξέρω τα οικονομικά σου, ούτε της οικογένειά σου, αλλά η διανομή φυλλαδίων δεν αξίζει τη διακοπή ασφάλισης που έχεις από τον πατέρα σου Εισαι και μικρή ακόμα Η συγκεκριμένη δουλειά είναι κάτι που μπορεί να μην κρατήσει κιόλας για μεγάλο διάστημα αλλά είναι περιστατικό. Αλλά το καλοκαίρι πχ μπορεί να δουλεύω σε κατασκήνωση και πάλι να ασφαλιζομαι από εκεί οπότε γιαυτό θέλω να δω τι συμβαίνει με την ασφάλιση γιατί χρειάζεται να δουλέψω έστω περιστασιακά. 23 ώρες πριν, godfather0991 είπε Καλησπέρα, εφόσον θα έχεις εργόσημα σε ασφαλίζει ο εργοδότης σου οπότε η γονική ασφάλεια λογικά θα πάψει να ισχύει. Ο εργοδότης θα πληρώνει κάποια εισφορά μέσω του εργοσημου αλλά όσον αφορά την ασφάλιση υπάρχει ένας χαμός γύρω από το ζήτημα.
logistoulis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 22/2/2019 στις 10:23 ΠΜ, Georgia2726 είπε Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είμαι 20 ετών και είμαι ασφαλισμένη έμμεσα από τον πατέρα μου που είναι αστυνομικός. Παρόλα αυτά τώρα θα ξεκινήσω να δουλεύω αλλά σε διανομή φυλλαδίων όπου πρόκειται για εργοσημα γιατί αφορά περιστιακη εργασία. Ξέρει κάποιος τι γίνεται με την ασφάλεια κι αν θα χασω τη γονική; σε αντίστοιχο προβληματισμό για μια πρόσληψη 20αρας που ήταν να γίνει κάποτε ρώτησαν οι δικοί της γνωστό τους στο ικα και τους είπε ότι δεν παίζει θέμα , θα παρέμενε σε αυτούς όσο τα ένσημα δεν ήταν αρκετά για να έχει δική της ή θα επέστρεφε στο καθεστώς του έμμεσα ασφαλισμένου όταν σταματούσε (γιατί η δουλειά ήταν για κάμποσους μήνες, μάζεψε δηλαδή μες στο χρόνο ένσημα ώστε να έχει δική της) , οπότε και προχώρησε κανονικά η πρόσληψη το μόνο κακό για όταν είσαι φοιτητής είναι ότι δεν μπορείς να θεωρηθείς άνεργος, που είναι άδικο για κάποιον που δουλεύει κανονικά παράλληλα αν θες να το ξεδιαλύνεις πέρνα ένα πρωί από το ικα να ρωτήσεις Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από logistoulis
ronnie79 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, Georgia2726 είπε Σπουδάζω παράλληλα ναι. Εγώ είχα διαβάσει σε κάποιο pdf σχετικά με τις ασφαλίσεις ότι εφόσον σπουδάζω δεν πρέπει να είμαι απαραίτητα άνεργη ή τουλάχιστον να μην συμπληρώνω δικά μου ένσημα αλλά δεν έχω βρει μια ολοκληρωμένη απάντηση προς το παρόν. Ευχαριστώ πάντως! Λοιπόν εσύ κοίταξε να βάζεις ένσημα εφόσον εργάζεσαι και η ασφάλιση μην σε απασχολεί τόσο γιατί έχεις επιλογές σε αυτήν την ηλικία. 1. Άν συμπληρώσεις τα ένσημα που απαιτούνται για δική σου ασφάλιση τότε το σύστημα σου δίνει ασφαλιστική ικανότητα ( κάποιες φορές πρέπει να γίνει απο το υποκατάστημα ΕΦΚΑ) 2. Άν δεν συμπληρώσεις τα ένσημα που απαιτούνται εσύ έχεις βάλει κάποια ένσημα και συνεχίζεις στην ασφάλεια του πατέρα σου 3. Άν συνεχίζεις να δουλεύεις τις επόμενες χρονιές και έχεις τα απαραίτητα ένσημα το σύστημα θα συνεχίζει να σου δίνει ασφαλιστική ικανότητα 4. Άν βάλεις κάποια ένσημα και έχεις ασφαλιστική ικανότητα για το 2019 αλλά σταματήσεις να δουλεύεις τότε την επόμενη χρονιά σε ασφαλίζει ο πατέρας σου μέχρι και τα 26 εφόσον συνεχίζεις να σπουδάζεις
Georgia2726 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, ronnie79 είπε Λοιπόν εσύ κοίταξε να βάζεις ένσημα εφόσον εργάζεσαι και η ασφάλιση μην σε απασχολεί τόσο γιατί έχεις επιλογές σε αυτήν την ηλικία. 1. Άν συμπληρώσεις τα ένσημα που απαιτούνται για δική σου ασφάλιση τότε το σύστημα σου δίνει ασφαλιστική ικανότητα ( κάποιες φορές πρέπει να γίνει απο το υποκατάστημα ΕΦΚΑ) 2. Άν δεν συμπληρώσεις τα ένσημα που απαιτούνται εσύ έχεις βάλει κάποια ένσημα και συνεχίζεις στην ασφάλεια του πατέρα σου 3. Άν συνεχίζεις να δουλεύεις τις επόμενες χρονιές και έχεις τα απαραίτητα ένσημα το σύστημα θα συνεχίζει να σου δίνει ασφαλιστική ικανότητα 4. Άν βάλεις κάποια ένσημα και έχεις ασφαλιστική ικανότητα για το 2019 αλλά σταματήσεις να δουλεύεις τότε την επόμενη χρονιά σε ασφαλίζει ο πατέρας σου μέχρι και τα 26 εφόσον συνεχίζεις να σπουδάζεις Ευχαριστώ πολύ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα