Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής: Από την τωρινή μου δουλειά φεύγω με προειδοποιημένη απόλυση σε περίπου 3 βδομάδες. Στο μεταξύ έχω βρει μια άλλη δουλειά, αλλά στη συνέντευξη τους έχω πει ότι δήθεν αποχωρώ οικειοθελώς. Αν αφήσω να γίνει η προγραμματισμένη απόλυση μου, αντί να υποβάλλω παραίτηση μέχρι τότε, υπάρχει περίπτωση ο επόμενος εργοδότης να το δει είτε στον ΟΑΕΔ, είτε στο ΙΚΑ; Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από aghsilaos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν εχεις καποια σοβαρη δουλειά παιρνει τηλέφωνο και τον ρωτάει, αν οχι δεν ασχολείται κανείς.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κοίτα, δε θα την έλεγα σοβαρή δουλειά, οπότε χλωμό. Στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΔ φαίνεται; Αυτό είναι που με απασχολεί.

Επεξ/σία από aghsilaos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bromiaris είπε

Τι σοβαρό έκανες και αγχώνεσαι μην μάθουν τον λόγο της απολύσεις?

Λόγω περικοπών απολύθηκα, δεν έκανα τίποτα. Το μόνο που με αγχώνει είναι μην καταλάβουν ότι στην πραγματικότητα δεν έφυγα οικειοθελώς, δηλαδή ότι τους είπα ψέματα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Τότε μην αγχώνεσαι...

Δεν μπορούν να το δουν σε ΙΚΑ ή ΟΑΕΔ; Το ψέμα μπορεί να τους κάνει να στραβώσουν, οπότε έχω κάθε λόγο να αγχώνομαι.

5 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

δλδ με την προειδοποιηση,σε απολυουν και δεν αποζημιωνεσαι?

Εισπράττεις τη μισή αποζημίωση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για ποιο λόγο να πεις ψέμματα και να μην πεις ότι σε απέλυσαν λόγω περικοπών;;;;

Μήπως είναι άλλος ο λόγος που σε απολυουν και δεν θέλεις να μαθευτεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, jmmys είπε

Για ποιο λόγο να πεις ψέμματα και να μην πεις ότι σε απέλυσαν λόγω περικοπών;;;;

Γιατί αν πεις ότι φεύγεις μόνος σου διεκδικείς περισσότερα λεφτά. Παρακαλώ ας απαντήσει on topic κάποιος...

Επεξ/σία από aghsilaos
Δημοσ.

Φίλε μου πέραν της περίπτωσης να μιλήσουν οι δύο εργοδότες μεταξύ τους, όπως προαναφέρθηκε, δεν μπορεί να γνωρίζει ο νέος εργοδότης σου αν απολύθηκες. Στην Εργάνη (το πληροφοριακό σύστημα που τηρούν ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ) φαίνεται η απόλυση σου γιατί εχει υποβληθεί το σχετικό έντυπο απο τον παλιο σου εργοδότη (αν ήσουν ασφαλισμένος κλπ) αλλά τα στοιχεία αυτά ΔΕΝ είναι προσβάσιμα απο τρίτους.

22 λεπτά πριν, jmmys είπε

Σε τι ακριβώς χρησιμεύει το σχόλιο σου και μπήκες στη διαδικασία να το γράψεις...;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εφοσον απολυθηκες λογω περικοπων κι οχι επειδη εκανες κατι ωστε να σε διωξουν, τοτε γιατι δεν ησουν ειλικρινης στη συνεντευξη?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Helionar είπε

Φίλε μου πέραν της περίπτωσης να μιλήσουν οι δύο εργοδότες μεταξύ τους, όπως προαναφέρθηκε, δεν μπορεί να γνωρίζει ο νέος εργοδότης σου αν απολύθηκες. Στην Εργάνη (το πληροφοριακό σύστημα που τηρούν ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ) φαίνεται η απόλυση σου γιατί εχει υποβληθεί το σχετικό έντυπο απο τον παλιο σου εργοδότη (αν ήσουν ασφαλισμένος κλπ) αλλά τα στοιχεία αυτά ΔΕΝ είναι προσβάσιμα απο τρίτους.

Ωραίος φίλε μου, σε υπερ-ευχαριστώ.

3 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Εφοσον απολυθηκες λογω περικοπων κι οχι επειδη εκανες κατι ωστε να σε διωξουν, τοτε γιατι δεν ησουν ειλικρινης στη συνεντευξη?

Έτσι με συμβούλευσαν όλοι όσοι το συζήτησα, για να διεκδικήσω περισσότερα λεφτά και να κάνω καλύτερη εντύπωση,  οπότε μου φάνηκε καλή ιδέα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://geraldwalsh.com/blog/what-to-say-if-you-were-fired-from-your-last-job/

Γενικα το ψεμα εχει κοντα ποδαρια και καλο ειναι να αποφευγεται, αν και σε τετοιες περιπτωσεις δεν ειναι κατι σπανιο

Σε μια σοβαρη αγορα εργασιας, ο επιδοξος εργοδοτης θα παρει τηλεφωνο τον προηγουμενο και θα μαθει για ποιον λογο εφυγες

Στην Ελλαδα λιγοι ειναι οι τομεις και οι σοβαρες εταιριες οπου γινεται κατι τετοιο

Ωστοσο επιειδη ο κοσμος ειναι μικρος, παντα θα υπαρχει κινδυνος να αποκαλυφθει το ψεμα μελλοντικα, πχ αν ερθει στην εταιρια καποιος που δουλευατε παζι στην προηγουμενη ( αν ειναι μανατζερ ακομα χειροτερα), να βρεθουν ατομα απο τις δυο εταιριες σε ενα meetup η καπου αλλου κλπ

Συνοψιζοντας: Οι πιθανοτητες να το μαθει ειναι μαλλον λιγοτερες απ το να μην το μαθει, οχι ομως ασημαντες. Ωστοσο ακομα και αν το μαθει, ναι μεν θα σε κακοχαρακτηρισει, αλλα για κατι που γινεται απο πολλους, οποτε ισως τελικα το περασει στο ντουκου

Επεξ/σία από archer100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...