AlfredoVGR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Εχω το powerline passthrough AV600 starter KIT και ισχυριζομαι οτι τα powerlines μου ειναι ελαττωματικα γιατι ειναι πολλες οι φορες απο τοτε που τα παρελαβα που με αποσυνδεουν ξαφνικα απο το ιντερνετ και δυσκολα μετα απο ωρες καταφερνω να τα επαναφερω..Στο σπίτι έχω μονοφασικό ρεύμα τα έχω επίσης και τα 2 απευθείας σε μπρίζα και πάλι αντιμετωπίζω θέματα τo μεσαίο φωτάκι(του powerline)στα καλά καθούμενα σβήνει και από τις 2 συσκευές ή αναβοσβήνει... Δεν έχω ιδέα τι φταίει τα έχω δοκιμάσει όλα ακόμα και σε άλλο δωμάτιο να πάω άλλα πάλι τα ίδια..Μπορειτε να με βοηθησετε;
Salvation81 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μπορει καλλιστα το σπιτι να εχει ελλατωματικες γραμμες ρευματος η οι αποστασεις σε καλωδιο απο πριζα σε πριζα να ειναι μεγαλες. Δεν ειναι απιθανα αυτα, συμβαινουν πολυ συχνα. Το σπιτι πχ ειναι σχετικα καινουργιο;
AlfredoVGR Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, Salvation81 είπε Μπορει καλλιστα το σπιτι να εχει ελλατωματικες γραμμες ρευματος η οι αποστασεις σε καλωδιο απο πριζα σε πριζα να ειναι μεγαλες. Δεν ειναι απιθανα αυτα, συμβαινουν πολυ συχνα. Το σπιτι πχ ειναι σχετικα καινουργιο; Το σπιτι ειναι του 2002..ειναι μεζονετα 100 τετραγωνικα..το ρουτερ ειναι στον κατω οροφο και το pc μου πανω η αποστσση ειναι περιπου στα 7 8 μετρα..
LIGHT1NG Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 26 λεπτά πριν, AlfredoVGR είπε Το σπιτι ειναι του 2002..ειναι μεζονετα 100 τετραγωνικα..το ρουτερ ειναι στον κατω οροφο και το pc μου πανω η αποστσση ειναι περιπου στα 7 8 μετρα.. Για αρχή αν παίζεις παιχνίδια τα powerline, extended κλπ είναι πεταμένα λεφτά. Την πρώτη εγκατάσταση καλύτερα να την κάνεις δίπλα στο ρουτερ και μετά να το συνδέσεις στην πρίζα ώστε να έχει της ρυθμίσεις κομπλέ. Όπως είπα στην αρχή κιόλας αν παίζεις παιχνίδια η λύση είναι να βρεθεί τρόπος το ρουτερ να είναι δίπλα στον υπολογιστή η αλλιώς να τραβήξεις ethernet καλώδιο 8 μετρα 😏
Salvation81 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, AlfredoVGR είπε Το σπιτι ειναι του 2002..ειναι μεζονετα 100 τετραγωνικα..το ρουτερ ειναι στον κατω οροφο και το pc μου πανω η αποστσση ειναι περιπου στα 7 8 μετρα.. 7-8 μετρα μπορει να ειναι αλλα η καλωδιωση στον τοιχο μπορει να ειναι 20 μετρα η και παραπανω (ανετα παραπανω το πιο πιθανο αφου λες για κατω οροφο).
isay Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Καταρχήν μεσω του προγραμματος της tplink μπες στις ρυθμισεις και κανε τα παρακατω με την παρακατω σειρα reset στα powerlines Άλλαξε τον κωδικό της μεταξυ τους συνδεσης σε κατι αλλο (εστω και μικρη αλλαγη) απενεργοποιηση του auto sleep mode (το εχουν τα περισσοτερα) Ενας καλο μπακαλιστικος τροπος για να εχεις αποψη αν εχουν προβλημα τα powerlines ή το ηλεκτρικο σου δικτυο ειναι να τα κουμπώσεις σε ένα πολύπριζο (διπλα διπλα) και να παρατηρησεις τη συμπεριφορά τους για καποιες ημερες. Πχ διπλα στο router κουμπωσε τα powerlines, συνδεσε το πρωτο με το router και αφησε τα. Αν μπορεις το δευτερο powerline να το συνδεσεις σε ενα access point ή σε ένα υπολογιστη που δουλευεις (εστω και περιοδικα) ακομα καλυτερα, αλλα αν δεν εχεις ή "δεν το εχεις" μην το κανεις. Αν δεν εχεις αποσυνδεσεις τοτε φταίει το ηλεκτρολογικο σου δικτυο ή καποια συσκευή που ριχνει παρασιτα (βλ παρακατω). Αν όμως και πάλι εχεις αποσυνδεσεις μεταξύ τους, δες αν στο site εχει καποιο firmware update και περασε το. Αν και παλι εχεις αποσυνδεσεις τοτε τα powerlines εχουν οντως προβλημα. Αν τα powerlines δεν εχουν προβλημα, τοτε κρατώ ως σημαντικα τα "δυσκολα μετα απο ωρες καταφερνω να τα επαναφερω" και "τα έχω δοκιμάσει όλα ακόμα και σε άλλο δωμάτιο να πάω άλλα πάλι τα ίδια" γιατί δειχνει κακο ηλεκτρικο δικτυο για τα powerlines (οχι αναγκαια κακο για την απλη κλασσικη παροχη ρευματος). Αυτό μπορει να γινεται ειτε απο κακες πριζες-συνδεσεις ή απο κάποια συσκευή που μπαινει σε λειτουργία και ριχνει παρασιτα στο δικτυο. Ενδεικτικα οι φουρνοι μικροκυμάτων, πλυντηριο που στιβει, διαδρομος γυμναστικης και γενικα βρωμικα (απο τεχνικης αποψης μοτερ). Εχουν παρατηρηθει οτι και κάποιες λάμπες φθορισμου δημιουργουν το προβλημα. Αν θες να λύσεις το προβλημα, πρεπει να το βρεις. Τέλος τα 7-8 μετρα σε ευθεια μπορει άνετα να ειναι 20+ μετρα γιατί το σημα ακολουθεί την "καλωδιακή πορεία"
AlfredoVGR Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Ξερω ναι για gaming που τα χρησιμοποιω λογικα πεταμενα λευτα...φοβαμαι να αλλαξω το ρουτερ θεση γιατι 1ον εχω ακουσει οτι δεν ειναι υγιεινο να το εχεις στο ιδιο δωματιο που κοιμασαι και 2ον μην γινει καμια χαζομαρα κ θελει παλι τεχνικο γιατι θα αναγκαστω να βγαλω και το σταθερο απο κατω και να το εχω εδω ωστε να πιανουν και τα αλλα 2 σταθερα.. 10 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Για αρχή αν παίζεις παιχνίδια τα powerline, extended κλπ είναι πεταμένα λεφτά. Την πρώτη εγκατάσταση καλύτερα να την κάνεις δίπλα στο ρουτερ και μετά να το συνδέσεις στην πρίζα ώστε να έχει της ρυθμίσεις κομπλέ. Όπως είπα στην αρχή κιόλας αν παίζεις παιχνίδια η λύση είναι να βρεθεί τρόπος το ρουτερ να είναι δίπλα στον υπολογιστή η αλλιώς να τραβήξεις ethernet καλώδιο 8 μετρα 😏 Ξερω ναι για gaming που τα χρησιμοποιω λογικα πεταμενα λευτα...φοβαμαι να αλλαξω το ρουτερ θεση γιατι 1ον εχω ακουσει οτι δεν ειναι υγιεινο να το εχεις στο ιδιο δωματιο που κοιμασαι και 2ον μην γινει καμια χαζομαρα κ θελει παλι τεχνικο γιατι θα αναγκαστω να βγαλω και το σταθερο απο κατω και να το εχω εδω ωστε να πιανουν και τα αλλα 2 σταθερα.. 5 ώρες πριν, Salvation81 είπε 7-8 μετρα μπορει να ειναι αλλα η καλωδιωση στον τοιχο μπορει να ειναι 20 μετρα η και παραπανω (ανετα παραπανω το πιο πιθανο αφου λες για κατω οροφο). Οχχ αυτο δεν το ξερω ποσο μπορει να ειναι η καλωδιωση ποιανω 145 με 190 mbps
Salvation81 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, AlfredoVGR είπε Ξερω ναι για gaming που τα χρησιμοποιω λογικα πεταμενα λευτα...φοβαμαι να αλλαξω το ρουτερ θεση γιατι 1ον εχω ακουσει οτι δεν ειναι υγιεινο να το εχεις στο ιδιο δωματιο που κοιμασαι και 2ον μην γινει καμια χαζομαρα κ θελει παλι τεχνικο γιατι θα αναγκαστω να βγαλω και το σταθερο απο κατω και να το εχω εδω ωστε να πιανουν και τα αλλα 2 σταθερα.. To Wifi οντως δεν ειναι υγιεινο, ο κολλητος μου ειχε τα παιδια του κοντα στο ρουτερ και τα επιανε πονοκεφαλος και εκλαιγαν συνεχεια οποτε το Wifi σταματησε να το λειτουργει. Βεβαια Wifi εχουν ολοι πλεον, και εγω που το κλεινω πολλες φορες πιανω αλλα 10 Wifi εδω που ειμαι. Αλλιως παντως να το εχεις ακριβως διπλα σου. Με λιγα λογια μπορεις να απενεργοποιεις το Wifi τις περισσοτερες ωρες που θα εισαι διπλα του.
AlfredoVGR Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, isay είπε Καταρχήν μεσω του προγραμματος της tplink μπες στις ρυθμισεις και κανε τα παρακατω με την παρακατω σειρα reset στα powerlines Άλλαξε τον κωδικό της μεταξυ τους συνδεσης σε κατι αλλο (εστω και μικρη αλλαγη) απενεργοποιηση του auto sleep mode (το εχουν τα περισσοτερα) Ενας καλο μπακαλιστικος τροπος για να εχεις αποψη αν εχουν προβλημα τα powerlines ή το ηλεκτρικο σου δικτυο ειναι να τα κουμπώσεις σε ένα πολύπριζο (διπλα διπλα) και να παρατηρησεις τη συμπεριφορά τους για καποιες ημερες. Πχ διπλα στο router κουμπωσε τα powerlines, συνδεσε το πρωτο με το router και αφησε τα. Αν μπορεις το δευτερο powerline να το συνδεσεις σε ενα access point ή σε ένα υπολογιστη που δουλευεις (εστω και περιοδικα) ακομα καλυτερα, αλλα αν δεν εχεις ή "δεν το εχεις" μην το κανεις. Αν δεν εχεις αποσυνδεσεις τοτε φταίει το ηλεκτρολογικο σου δικτυο ή καποια συσκευή που ριχνει παρασιτα (βλ παρακατω). Αν όμως και πάλι εχεις αποσυνδεσεις μεταξύ τους, δες αν στο site εχει καποιο firmware update και περασε το. Αν και παλι εχεις αποσυνδεσεις τοτε τα powerlines εχουν οντως προβλημα. Αν τα powerlines δεν εχουν προβλημα, τοτε κρατώ ως σημαντικα τα "δυσκολα μετα απο ωρες καταφερνω να τα επαναφερω" και "τα έχω δοκιμάσει όλα ακόμα και σε άλλο δωμάτιο να πάω άλλα πάλι τα ίδια" γιατί δειχνει κακο ηλεκτρικο δικτυο για τα powerlines (οχι αναγκαια κακο για την απλη κλασσικη παροχη ρευματος). Αυτό μπορει να γινεται ειτε απο κακες πριζες-συνδεσεις ή απο κάποια συσκευή που μπαινει σε λειτουργία και ριχνει παρασιτα στο δικτυο. Ενδεικτικα οι φουρνοι μικροκυμάτων, πλυντηριο που στιβει, διαδρομος γυμναστικης και γενικα βρωμικα (απο τεχνικης αποψης μοτερ). Εχουν παρατηρηθει οτι και κάποιες λάμπες φθορισμου δημιουργουν το προβλημα. Αν θες να λύσεις το προβλημα, πρεπει να το βρεις. Τέλος τα 7-8 μετρα σε ευθεια μπορει άνετα να ειναι 20+ μετρα γιατί το σημα ακολουθεί την "καλωδιακή πορεία" Πολυ σωστα ολα αυτα θα κανω και firmware upadate..αλλα επισης να πω οτι δεν παιζει να ειναι προβληματικα γιατι τα πηρα απο εγγυηση απ τα προηγουμενα τα v3 τωρα εχω v4..Επίσης εχω παρατηρήσει οτι χανετε το σημα συνήθως βάρδια απο τις 6 και μετα μεχρι τις 12-1..και αφου κλεισω απο πισω το ρευμα απο το τροφοδοτικο πηγαινουν σε powersafe mode δλδ αναβοσβήνει μονο το power λαμπακι και το πρωι που τα ανοιγω δουλεύουν κανονικα...αν και τα πρωινα μου κανει επισης διακοπες ξαφνικα αλλα με ενα ρεσταρτ στο pc φευγει ο κίνδυνος απο το wifi icon στα windows και δουλεύουν ξανα 5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε To Wifi οντως δεν ειναι υγιεινο, ο κολλητος μου ειχε τα παιδια του κοντα στο ρουτερ και τα επιανε πονοκεφαλος και εκλαιγαν συνεχεια οποτε το Wifi σταματησε να το λειτουργει. Βεβαια Wifi εχουν ολοι πλεον, και εγω που το κλεινω πολλες φορες πιανω αλλα 10 Wifi εδω που ειμαι. Αλλιως παντως να το εχεις ακριβως διπλα σου. Με λιγα λογια μπορεις να απενεργοποιεις το Wifi τις περισσοτερες ωρες που θα εισαι διπλα του. Ναι μονο ετσι αλλα αν το κλεινω κ το ανοιγω σίγουρα μετα απο λιγο καιρο θα τα παιξει..
Salvation81 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, AlfredoVGR είπε Πολυ σωστα ολα αυτα θα κανω και firmware upadate..αλλα επισης να πω οτι δεν παιζει να ειναι προβληματικα γιατι τα πηρα απο εγγυηση απ τα προηγουμενα τα v3 τωρα εχω v4..Επίσης εχω παρατηρήσει οτι χανετε το σημα συνήθως βάρδια απο τις 6 και μετα μεχρι τις 12-1..και αφου κλεισω απο πισω το ρευμα απο το τροφοδοτικο πηγαινουν σε powersafe mode δλδ αναβοσβήνει μονο το power λαμπακι και το πρωι που τα ανοιγω δουλεύουν κανονικα...αν και τα πρωινα μου κανει επισης διακοπες ξαφνικα αλλα με ενα ρεσταρτ στο pc φευγει ο κίνδυνος απο το wifi icon στα windows και δουλεύουν ξανα Ναι μονο ετσι αλλα αν το κλεινω κ το ανοιγω σίγουρα μετα απο λιγο καιρο θα τα παιξει.. Γιατι να τα παιξει; Μια χαρα θα ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα