Yassuo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Γεια χαρά σε όλους! Είμαι φοιτητής στο τελευταίο έτος και λόγω του χρόνου και των γνώσεων που έχω μπορώ να διεκπεραιώνω εργασίες για άλλους στο διαδίκτυο. Πχ σε ένα μικρο μαγαζί φίλου να του στίσω μια σελίδα, να του φτιάξω ένα επαγγελματικό προφίλ στα social media ώστε να γίνει πιο γνωστή η καεφετέρια του κτλ. Απλές βασικές εργασίες που μέχρι τώρα τα έκανα σε μαγαζιά φίλων. Το τελευταίο τρίμηνο όμως με προσέγγισαν και άλλοι μικροί επιχειρηματίες, που έμαθαν τι μπορώ να κάνω μεσώ των παραπάνω φίλων και μου πρότειναν να κάνω το ίδιο και στα δικά τους μαγαζιά. Από τη στιγμή που οποιοδήποτε εισόδημα πρέπει να δηλωθεί κτλ και επειδή δεν είμαι σε θέση να ανοίξω εταιρία για να είμαι 100% νόμιμος, ποιους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής προτείνετε - γνωρίζετε? Μιλάμε για ποσά της τάξης των 100-150 € το μήνα. Το αναφέρω διότι δεν "κλέβω" την δουλειά από κάποια νόμιμη επιχείρηση. Απλά τα συγκεκριμένα μαγαζιά, δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό, είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω οικονομικών (οπότε έχω τη συνείδηση μου ήσυχη). Αν ζητήσω να μου στέλνουν δωροκάρτες σε ηλεκτρονικά μαγαζιά και να τις εξαργυρώνω, θεωρείται φορολογική παράβαση? Πληρωμή σε κρυπτονομίσματα είναι εύκολη για αυτούς? Να τους πω δηλαδή στείλε 10€ σε εκείνο το ηλεκτρονικό πορτοφόλι? Δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο δύσκολο να πληρωθείς για μια μικροεργασία που κάνεις, χωρίς να έχεις μπλεξίματα. Ευχαριστώ για το χρόνο!
slk200gr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μην το αναλυεις τοσο πολυ ,κανε την δουλεια παρτα στο χερι και τελος,ολοι ετσι κανουν και επειδη θα πεταχτούν οι ηθικολόγοι του ινσομνια στο λεω προκαταβολικα δεν μπορουν να σε κανουν τιποτα ,το ιδιο κανουν φοιτητες γραφιστικής, μασαζ κτλ ,πιστεψε με η φοροδιαφυγή δεν εισαι εσυ ουτε ο κουλουρτσης στην Ελλαδα 3 1
BigNickDigger Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν δεν έχεις δυσκολία στο χέρι χερι λόγω απόστασης καλά είναι. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από BigNickDigger
godfather0991 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μπορεις να πληρωθεις με αποδειξη δαπανης, αν και παλια συμφερε περισσοτερο τωρα και εκει εχουν ριξει κατι χαρατσια που δεν συμφερει για τετοια μικροποσα σαν τα δικα σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Έτσι να μαθαίνεις από μικρός, λες και όταν γίνεις 40 θα τρέχεις να πληρώσεις.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Οι ίδιοι που τον συμβουλεύετε αυτά θα βγείτε αύριο και θα πείτε, αυτός είναι απατεώνας δεν μου έδωσε απόδειξη κλέβει το κράτος
godfather0991 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Οι ίδιοι που τον συμβουλεύετε αυτά θα βγείτε αύριο και θα πείτε, αυτός είναι απατεώνας δεν μου έδωσε απόδειξη κλέβει το κράτος Η φοροδιαφυγή (ειδικά στην Ελλάδα) είναι ένα πολύπλοκο θέμα. Δεν είναι μαύρο, άσπρο, υπάρχουν και γκρι ζώνες. Κατ' αρχάς διαφωνώ με το σκεπτικό πάρτα μαύρα αλλά όπως είναι η κατάσταση υπάρχουν τέσσερις επιλογές: 1) Ξεκινάει έναρξη επαγγέλματος, πληρώνει στο κράτος κάποια σοβαρά ποσά οπότε πρέπει να ανεβάσει τις τιμές του, οι επιχειρηματίες του αρνούνται γιατί ο άνθρωπος το λέει είναι νέος στην δουλειά, οπότε χάνει αρκετές δουλειές. 2) Παίρνει απόδειξη δαπάνης, και πληρώνει στο κράτος διάφορες εισφορές (που για μενα είναι παράλογες και ως ένα βαθμό προωθούν την φοροδιαφυγή και την μαύρη εργασία) 3) Τα παίρνει μαύρα με ότι αυτό συνεπάγεται 4) Δεν παίρνει την δουλειά Και εγώ σου λέω ότι ο ts δεν τα έχει ανάγκη τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που τα έχει ανάγκη σίγουρα θα επιλέξει το 3 γιατί πολύ απλά έτσι όπως έχουν φτιαχτεί οι εισφορές και οι φόροι είναι πέρα για πέρα άδικοι για έναν εργαζόμενο και αρκετές φορές και για έναν εργοδότη που θέλει να είναι νόμιμος. Εγώ θα προτιμούσα το 2 σίγουρα γιατί θα ήθελα να ήμουν νόμιμος αλλά καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα το σκεφτεί αρκετά να παρανομήσει.
sezebo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόνο μαύρα όλα μαύρα παιδιά. Και που πληρώνουμε τι πήραμε? Μπουρδέλα πανεπιστήμια , νοσοκομεία και κρατος Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από sezebo 2
slk200gr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Οι ίδιοι που τον συμβουλεύετε αυτά θα βγείτε αύριο και θα πείτε, αυτός είναι απατεώνας δεν μου έδωσε απόδειξη κλέβει το κράτος Φωναξε εναν υδραυλικο και οταν τελειώσει και σου πει 50 ανευ η 90 με αποδειξη ( φπα- εισφορες-φοροι ) θελω να ξερω αν θα τον πεις απατεωνα 1
dollyyy19 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 θα τον πει...διοτι θελει να πληρωσει 50 και με αποδειξη,για μια εργασια που δεν μπορει να κανει ο ιδιος.τι τον νοιαζει αν ο αλλος βαλει 10 ευρω στην τσεπη? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα