Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν χαρακτηριζουμε τον αερα πχ ως Βορια, λεμε οτι πηγαζει απο τα βορεια, οχι οτι κατευθυνεται προς τα κει σωστα? Παντα με μπερδευε αυτο

Επισης τι ρολο παιζει αυτο στη ναυσιπλοοια? Ας πουμε εγω που κανω ενα συγκεκριμενο δρομολογιο λενε οτι ο νοτιας ειναι ο πιο ζορικος, και οντως το καραβι κουνιεται σα λουνα παρκ με τετοια συνθηκη. Τωρα αυτες τις μερες που χει 7-8 μποφορ αλλα δινει διευθυνση βοριά, θα μπορω να ταξιδεψω η θα μου γυρισουν παλι τα αντερα? Δε θελω να παιρνω χαπακι ναυτιας, και δε τη παλευω οταν κουναει πολυ

Δημοσ.

Η κατευθυνση του ανεμου ειναι πάντα απο εκει που μας έρχεται, που μας χτυπα. Οταν λέμε βοριάς εννουμε οτι αμα κοιτω το βορρά, ο αερας θα μου χτυπα το προσωπο. 

Στη ναυσιπλοϊα ολοι οι άνεμοι ειναι ζορικοι, αναλογα με την κατεύθυνση κίνησης του πλοίου (που συγκρινεται με τη γωνία κρουσης), την ταχύτητα αυτων (αερα και πλοίου), βάρος-ογκο του πλοίου και αλλες παραμέτρους (φυσική ταλάντωσης). Τελος ο κάθε άνθρωπος αντεχει διαφορετικά αυτη την ταλάντωση (ένταση, ρυθμος, γωνια, κλπ κλπ). Εχω γνωστό με βάρκα ψαρέματος που στη βάρκα δεν παθαινει τιποτα, αλλα αμα μπει σε καραβι με πάνω απο 6 μποφόρ δεν την παλευει με τιποτα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ αν σε χαλά η θάλασσα, δεν εχει τόσο σημασία απο που φυσα, οποτε παιρνε χαπάκι ή ταξίδευε οταν δεν εχει θαλασσα. 

• Like 5
Δημοσ.

Ε καλα και γω σε βαρκα η στα ανοικτα καλα ειμαι. Απο τη μια ο αερος που σε χτυπα απο την αλλη οτι βλεπεις ανοικτο οριζοντα και δε κοιτας ενα κλειστο καταστρωμα. Αλλα συγκεκριμενα γιατι λενε στον αργοσαρωνικο οτι ο νοτιας ειναι που κανει τη μεγαλη ζημια

Δημοσ.
8 ώρες πριν, therock είπε

Οταν χαρακτηριζουμε τον αερα πχ ως Βορια, λεμε οτι πηγαζει απο τα βορεια, οχι οτι κατευθυνεται προς τα κει σωστα? Παντα με μπερδευε αυτο

Επισης τι ρολο παιζει αυτο στη ναυσιπλοοια? Ας πουμε εγω που κανω ενα συγκεκριμενο δρομολογιο λενε οτι ο νοτιας ειναι ο πιο ζορικος, και οντως το καραβι κουνιεται σα λουνα παρκ με τετοια συνθηκη. Τωρα αυτες τις μερες που χει 7-8 μποφορ αλλα δινει διευθυνση βοριά, θα μπορω να ταξιδεψω η θα μου γυρισουν παλι τα αντερα? Δε θελω να παιρνω χαπακι ναυτιας, και δε τη παλευω οταν κουναει πολυ

"Με γέρο βοριά ταξίδευε και νότο παλικάρι", λένε οι θαλασσινοί, οπότε μην ανησυχείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...