TechnoState Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 .... καλησπέρα. Ανέβηκε εδώ διότι δεν βρήκα κάτι άλλο σχετικό σε τίτλο/κατηγορία. Αναφέρομαι σε κλασικούς/ρομαντικούς τύπους.... εάν βρεθεί κ ωρολογοποιος, ακόμα καλύτερα. Χρησιμοποιώ ρολόγια χειρός στην καθημερινότητα μου κ στην ρουτίνα μου. Παρά το γεγονός ότι πλέον γίνονται μόνο κόσμημα σιγά-σιγα, σαν αξεσουάρ με βολεύει στην ρουτίνα μου, τόσο όσο κάποιους να διαβάζουν την ώρα απο το κινητό κοκ. Δεν είμαι συλλέκτης αν κ σχεδόν έγινα χωρίς να το επιδιώξω. Διαθέτω αρκετά ρολόγια χειρός, αρκετών τύπων (δεν αναφέρομαι σε smartwatches εδώ) ποικίλων τιμών. Σχετικά με αυτά που λειτουργούν με μπαταρία (οπότε τα mechanic movement βγαίνουν εκτός) κατά την αποθήκευση τους είναι σωστό να τα απενεργοποιώ (ώστε να μην γίνεται κατανάλωση της μπαταρίας)??? Φυσικά κ έχω ρωτήσει αρκετά άτομα κ συλλέκτες αλλά οι απόψεις , καθότι δικαιολογημένες, είναι μοιρασμένες. Κάθε φορά, μαζεύω ανά 5 τεμάχια για αντικατάσταση(μπαταρίας) κ παίρνω πίσω τα 5τμχ που είχα αφήσει ήδη για αντικατάσταση (μπαταρίας) κ λοιπές επιδιορθώσεις. Επίσης, όταν μετά την αντικατάσταση (μπαταρίας), πρέπει να γίνει εκ νέου στεγανοποίηση, καταλαβαίνετε ότι το κόστος ανεβαίνει. Μέχρι σήμερα, ακόμα, δεν έχω κάνει μια λεπτομερή παρατηρήση κ καταγραφή (πότε τα πήγα, πότε την άλλαξα, τι μπαταρία μπήκε, πόσο τα χρησιμοποίησα, πόσο άντεξε, πόσο έμεινε κλειστό, πόσο ανοικτό, κλπ) Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει σχετικά κ παραπάνω πράγματα? Ευχαριστώ.
sphinxgr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Τα πράγματα είναι απλά. Τα αφήνεις μέχρι να τελειώσει η μπαταρία. Επίσης το να αλλάζεις μπαταρία είναι ιδιαίτερα απλό, και τα σύνεργα ιδιαίτερα φθηνά. Οπότε μπορείς να δεις βιντεακια στο YouTube και να το κάνεις μόνος σου. Για επισκευή / συντήρηση κλπ θα έδινα μόνο ακριβά μηχανικά και όχι με μπαταρία
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Εάν δεν έχεις κανένα τέτοιο, όλα τα αλλάζεις και μόνος σου.
Istros Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, TechnoState είπε .... καλησπέρα. Ανέβηκε εδώ διότι δεν βρήκα κάτι άλλο σχετικό σε τίτλο/κατηγορία. Αναφέρομαι σε κλασικούς/ρομαντικούς τύπους.... εάν βρεθεί κ ωρολογοποιος, ακόμα καλύτερα. Χρησιμοποιώ ρολόγια χειρός στην καθημερινότητα μου κ στην ρουτίνα μου. Παρά το γεγονός ότι πλέον γίνονται μόνο κόσμημα σιγά-σιγα, σαν αξεσουάρ με βολεύει στην ρουτίνα μου, τόσο όσο κάποιους να διαβάζουν την ώρα απο το κινητό κοκ. Δεν είμαι συλλέκτης αν κ σχεδόν έγινα χωρίς να το επιδιώξω. Διαθέτω αρκετά ρολόγια χειρός, αρκετών τύπων (δεν αναφέρομαι σε smartwatches εδώ) ποικίλων τιμών. Σχετικά με αυτά που λειτουργούν με μπαταρία (οπότε τα mechanic movement βγαίνουν εκτός) κατά την αποθήκευση τους είναι σωστό να τα απενεργοποιώ (ώστε να μην γίνεται κατανάλωση της μπαταρίας)??? Φυσικά κ έχω ρωτήσει αρκετά άτομα κ συλλέκτες αλλά οι απόψεις , καθότι δικαιολογημένες, είναι μοιρασμένες. Κάθε φορά, μαζεύω ανά 5 τεμάχια για αντικατάσταση(μπαταρίας) κ παίρνω πίσω τα 5τμχ που είχα αφήσει ήδη για αντικατάσταση (μπαταρίας) κ λοιπές επιδιορθώσεις. Επίσης, όταν μετά την αντικατάσταση (μπαταρίας), πρέπει να γίνει εκ νέου στεγανοποίηση, καταλαβαίνετε ότι το κόστος ανεβαίνει. Μέχρι σήμερα, ακόμα, δεν έχω κάνει μια λεπτομερή παρατηρήση κ καταγραφή (πότε τα πήγα, πότε την άλλαξα, τι μπαταρία μπήκε, πόσο τα χρησιμοποίησα, πόσο άντεξε, πόσο έμεινε κλειστό, πόσο ανοικτό, κλπ) Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει σχετικά κ παραπάνω πράγματα? Ευχαριστώ. Να τα απενεργοποιείς τραβωντας την κορώνα έξω φαντάζομαι.Απογευγε το γιατί δεν κερδίζεις τίποτα.Το πολύ πολύ να μπει υγρασία μέσα και να είναι χειρότερα.Με ρολογαδες που το έχω συζητησει (γιατί έχω και γω αρκετά και έχω βαρεθεί να αλλάζω μπαταρίες) μου είπαν οι δεν κερδίζεις κάτι στο θέμα μπαταρίας γιατί και με την κορώνα έξω πάλι υπάρχει πάλι διαρροή. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από Istros
TechnoState Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ....δεν μιλάω για rolex (που σε καμία περίπτωση δεν θα του έβαζα χέρι, εάν διέθετα) αλλά ούτε κ για swatch στα οποία, όντως είναι παιδικά απλό να τους αλλάξεις μπαταρία. Σε ρολόγια των 300-500-800€ δεν βάζεις ελαφρά τη καρδία χέρι (ακόμα κ αν δεν τα "έχεις δουλέψει" που λέει ο λόγος αλλά στα έχουν χαρίσει) Αλλά ακόμα κ έτσι, έστω ότι με σωστό ανταπτορα (που κάθε κατασκευαστής έχει συνήθως το δικό του) ξεβιδωνεις το καπάκι κ έχεις πρόσβαση....η στεγανοποίηση πάει περίπατο....δεν θα αργήσει η πρώτη υγρασία να εμφανιστεί κάτω απο το κρύσταλλο. Η σωστή στεγανοποίηση, έχω δει ότι γίνεται σε ειδικό θάλαμο επίσης, τα o-rings (αντικαθίσταται κάθε φορά) δεν είναι κοινά του εμπορίου. Τα παραπάνω, κάνουν λίγο επικίνδυνη την diy παρέμβαση. @Istros...μου το έχουν πει κ μένα, άλλα διαπίστωσα ότι και πίσω απο την κορώνα έχουν έχουν ο-ring για τον σκοπό αυτό (στεγανοποίηση) Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από TechnoState
Istros Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, TechnoState είπε ....δεν μιλάω για rolex (που σε καμία περίπτωση δεν θα του έβαζα χέρι, εάν διέθετα) αλλά ούτε κ για swatch στα οποία, όντως είναι παιδικά απλό να τους αλλάξεις μπαταρία. Σε ρολόγια των 300-500-800€ δεν βάζεις ελαφρά τη καρδία χέρι (ακόμα κ αν δεν τα "έχεις δουλέψει" που λέει ο λόγος αλλά στα έχουν χαρίσει) Αλλά ακόμα κ έτσι, έστω ότι με σωστό ανταπτορα (που κάθε κατασκευαστής έχει συνήθως το δικό του) ξεβιδωνεις το καπάκι κ έχεις πρόσβαση....η στεγανοποίηση πάει περίπατο....δεν θα αργήσει η πρώτη υγρασία να εμφανιστεί κάτω απο το κρύσταλλο. Η σωστή στεγανοποίηση, έχω δει ότι γίνεται σε ειδικό θάλαμο επίσης, τα o-rings (αντικαθίσταται κάθε φορά) δεν είναι κοινά του εμπορίου. Τα παραπάνω, κάνουν λίγο επικίνδυνη την diy παρέμβαση. @Istros...μου το έχουν πει κ μένα, άλλα διαπίστωσα ότι και πίσω απο την κορώνα έχουν έχουν ο-ring για τον σκοπό αυτό (στεγανοποίηση) Έχει το o-ring για στεγανοποίηση σε θάλασσα και τα καλά καταδυτικά έχουν διπλό o-ring.Επισης μπορεί να μπει σκόνη μέσα και να κάνει ζημιά και ακόμα χειρότερα να στεγνώσει το λάδι λίπανσης που έχει ο μηχανισμός.Αν θες για οικονομία βγάλε τελείως τη μπαταρία ώστε να είναι βιδωμενη η κορωνα.Η ακινησία γενικά είναι ότι χειρότερο ακόμα και στα αυτόματα ρολόγια στεγνώνει το λάδι λίπανσης και μετά από μεγάλο διάστημα ακινησίας ενδείκνυται ένα σέρβις.Εγω όλα τα quartz τα έχω και δουλεύουν κανονικά και πάω και αλλάζω μπαταρίες και τα τσεκαρω κατά διαστηματα μη μείνουν αρκετό καιρό με τελειωμένη μπαταρία και βγάλει υγρά που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στο μηχανισμό.Επισης δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά που αλλάζεις μπαταρία να κάνεις στεγανοποίηση.Συνηθως στην αλλαγή μπαταρίας βάζουν την φλάντζα σε ειδικό υγρό και είναι μια χαρά αρκεί να μην μπεις σε θάλασσα με μπουκαλες διαφορετικά δεν έχεις πρόβλημα.Συνηθως στεγανοποίηση μετά τη δευτερη-τριτη αλλαγή μπαταρίας η αν το χρησιμοποιεις για κατάδυση.
TechnoState Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Κατάδυση δεν κάνω πια. Αλλά περίπου έτσι είχα καταστρέψει ένα σχετικά καλό Bulova (μετά απο service, δεν είχα κάνει στεγανοποίηση/επειδή είχα μάθει ότι είναι διαδικασία με κόστος) η διάβρωση είχε ξεκινήσει εσωτερικά κ έγινε αντιληπτό όταν έφτασε σε προχωρημένο, μη αναστρέψιμο σημείο. Απο τότε ζητάω πάντα να γίνεται κ επειδή έχω συγκεκριμένο ωρολογοποιο, σαν σταθερός πελάτης, έχω πιο οικονομική αντιμετώπιση. Είχα δοκιμάσει(στα πιο οικονομικά ρολόγια) με μερικές ντουζίνες μπαταρίες (blisters συνήθως από ebay, ali, με δυνατά feedbacks) αλλά ήταν καθαρά θέμα τύχης σε τι παρτίδα θα πέσω. Χώρια το ότι επειδή είναι ευαίσθητα μηχανήματα, θέλουν χειρουργική ακρίβεια έως γιόγκα, πριν απο κάθε operation...κ όχι απλά να "πιάνουν τα χέρια σου"
Istros Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TechnoState είπε Κατάδυση δεν κάνω πια. Αλλά περίπου έτσι είχα καταστρέψει ένα σχετικά καλό Bulova (μετά απο service, δεν είχα κάνει στεγανοποίηση/επειδή είχα μάθει ότι είναι διαδικασία με κόστος) η διάβρωση είχε ξεκινήσει εσωτερικά κ έγινε αντιληπτό όταν έφτασε σε προχωρημένο, μη αναστρέψιμο σημείο. Απο τότε ζητάω πάντα να γίνεται κ επειδή έχω συγκεκριμένο ωρολογοποιο, σαν σταθερός πελάτης, έχω πιο οικονομική αντιμετώπιση. Είχα δοκιμάσει(στα πιο οικονομικά ρολόγια) με μερικές ντουζίνες μπαταρίες (blisters συνήθως από ebay, ali, με δυνατά feedbacks) αλλά ήταν καθαρά θέμα τύχης σε τι παρτίδα θα πέσω. Χώρια το ότι επειδή είναι ευαίσθητα μηχανήματα, θέλουν χειρουργική ακρίβεια έως γιόγκα, πριν απο κάθε operation...κ όχι απλά να "πιάνουν τα χέρια σου" Ρολογα ασυζητητί και καλή μπαταρία.(retina βάζουν συνηθως).Απλά η οικονομία που μπορείς να κάνεις τη στιγμή που δεν το βάζεις θάλασσα είναι να μην κάνεις κάθε φορά στεγανοποίηση δεν χρειάζεται.όταν είναι ξεραμένη η τσιμουχα φαίνεται,στο λέει ο ρολογας και θέλει αλλαγη αλλά το κόστος ειναι μηδαμινό.Το αλάτι είναι ότι χειρότερο και για το μηχανισμό αν περάσει μέσα και για το ρολόι γενικά.Θελει άλλο πλύσιμο μετα.απο κάθε βουτιά.Στη θαλασσα έβαζα μόνο δύο citizen που είχα καταδυτικά γιατί έκανα μπουκαλες το jv0000 και jv0004 Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από Istros
logistoulis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) φίλε το πολύ 15 ευρώ κάνει η μπαταρία μαζί με στεγανοποίηση σε έναν ωρολογοποιό και για "premium" μάρκα σιγά το κόστος για κάθε 2 χρόνια (προληπτικά κιόλας) για να καθόμαστε να το συζητάμε η μπαταρία καλό είναι να μην κάθεται πολλά χρόνια μέσα για να μην παίξει ο κίνδυνος οξείδωσης, έχω αφήσει και 5ετια μπαταρία (και έφαγα κράξιμο όταν πήγα να την αλλάξω) αλλά γενικά μετά τη διετία και πριν τη τριετία αλλαγή και ο,τι χρειάζεται για στεγανοποίηση αν και πλέον το ένα και μόνο quartz που έχω δεν το ξαναβάζω θάλασσα, αφού την έχει γλιτώσει 17 χρόνια είναι κρίμα να κινδυνεύσω να το χάσω Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από logistoulis 1
gasgounis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 καλησπερα, αν υποθεσουμε οτι εχεις ενα ρολοι που ειναι καλο, υπαρχει λογος να το πας στην αντιπροσωπεια για αλλαγη μπαταριας και στεγανοποιηση? Ή μπορεις να το πας χωρις φοβο και σε ενα ωρολογοποιο/ μαστορα? Πηρα τηλ στην αντιπροσωπεια του ρολογιου μου και ζητανε 5 φορες το ποσο που ζηταει ενα μαγαζι στη περιοχη μου. Δεν θελω να το ρισκαρω με το ρολοι να γινει καμια στραβη και πεσω σε αρπαχτη αλλα απο την αλλη, η διαφορα στα χρηματα που ζηταει η αντιπροσωπεια μου φαινονται πολλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα