Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 bialetti moka στο σπίτι αλλά δυστυχως ο καφές δεν έχει την γεύση που θα έπρεπε να έχει. Συγκρινόμενος πάντα με τον καφέ ΄απέξω.

Εϊναι εντελώς flat, ότι χαρμάνι και να παρω, όπως και να τον κόψω....

Οπότε κάτι λαθος γινεταισ την διαδικασία ...

Καμια ιδεά σχετικα μe την σωστή διαδικασία για καλύτερα αποτελέσματα;

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι δε κανεις κατι λαθος, στη μοκα ο καφες ειναι οτι χειροτερο μπορεις να φτιαξεις σε εσπρεσο. Για καλο εσπρεσο θελεις μηχανη.

προσωπικα φτιαχνω ελληνικο καφε στη μοκα, τον κανει καλα

Επεξ/σία από sezebo
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To moka ειναι moka, οχι εσπρεσσο ακριβως. Τωρα αν κανεις κατι λαθος στη διαδικασια τι να σε πουμε. Το μοκα δεν εχει "κρεμωδη" υφη στο πανω μερος του καφε. Θα βγει ο καφες σαν καφε νερο ας πουμε, κι αυτο εινια νορμαλ. Αν δοκιμασες διαφορετικους καφεδες και βαζεις το νερο (βαλε λιγοτερο αν δεν εχει γευση) και τον καφε σωστα (μην πιεζεις τον καφε) τοτε υπαρχουν λιγα πραγματα που μπορεις να δοκιμασεις:

- Μην πλενεις το μοκα με σαπουνι/σφουγγαρι/τριψιμο ΠΟΤΕ. Το μοκα το πλενεις με ζεστο νερο και τα δαχτυλακια σου, that's it. Κι ας ακουγεται disgusting. 

- Ποσες φορες το εχεις χρησιμοποιησει; Το μοκα δεν πινεται τις πρωτες φορες που κανεις καφε. Οταν αγοραζεις καινουριο μπιαλετι πρεπει να φτιαξεις (με ο,τι καφε θες) καφε μερικες φορες και κατευθειαν σκουπιδια. 

- Οσο σιγανη φωτια μπορεις. 

- Δοκιμασε με εμφιαλομενο νερο. 

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Μην περιμενεις εσπρεσσο, ειδικα στην υφη. Εγω χρησιμοποιω μοκα και για να φτιαξω φρεντο "εσπρεσσο". Αν το κανεις, προ τιπ, βαλε τον καφε κανα 10λεπτο στην καταψυξη (αφου βαλεις ζαχαρη οταν ειναι ζεστος) πριν αρχισεις να τον κοπανας με παγακια. Αλλιως θα σου λιωσει τα πρωτα παγακια επιτοπου και θα χασεις πολυ γευση. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. "Μόκα" και εσπρέσο είναι τελείως διαφορετικοί καφέδες. Ο μόκα ειναι ο πρωινός σπιτικός καφές δε νομίζω να υπάρχει μαγαζί να μπει στη φασαρία να τον φτιάξει. 

Τα εισαγωγικά παραπάνω είναι γιατι αρκετός κόσμος μπερδευει τον καφε μόκα που πήρε το όνομά του από το σκεύος στο οποίο φτιάχνεται με το ρόφημα που έχει το ίδιο όνομα αλλά είναι συνδυασμός καφέ με σοκολάτα. 

Δημοσ.

- Δεν το πλενω με σαπουνι, πολυ σπάνια.

- Την χρησιμοποιώ καιρό τώρα, 6+ μήνες.

- Έχω πειραματισθεί με χοντροκομένο καφε (στο 5) αλλά και λεπτό (στο 2) χωρις ιδιαιτερη διαφορά στο αποτέλεσμα.

- Χαμηλη φωτιά και οταν βγαινει η κρέμα (στο τέλος??) χαμηλωνω κιαλλο. Ισα ισα

- Ο καφές έχει μια ψιλοκρέμα στην κορυφη αλλα είναι άγευστος!

flat εντελως!! Ότι ποικιλία καφέ και να βάλω πάντα την ίδια γεύση (και τον πίνω και σκέτο...)

 

Δημοσ.

μην περιμενεις να πιεις "ανθρωπινο" καφε απο εκει.... η πιεση ειναι πολυ μικροτερη απο τις μηχανες... αυτο ειναι ολο...

βεβαια οι ιταλοι το χρησιμοποιουν ευλαβικα...

γνωριζω πολλους που πανε διακοπες και τον περνουν μαζι στις αποσκευες τους..τρελοι πραγματικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...