rafterk Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, είμαι σχετικά νέος εδώ. Βασικά, γράφτηκα για να πουλήσω κάποιο μεταχειρισμένο εξοπλισμό που έχω και ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας με την ελπίδα να γλυτώσω κανέναν ανυποψίαστο χρήστη. Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου κάποιος μέσω viber και εκδήλωσε ενδιαφέρον για μια αγγελία που έχω βάλει (ένα Time Capsule). Μου είπε πως είναι εμποροπλοίαρχος και το θέλει για τον ανιψιό του που μένει Αθήνα. Μου είπε πως θα μου έκανε μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό του εξωτερικού(δήθεν λόγο του επαγγέλματος του) και θα του το έστελνα σε μια διεύθυνση με courier. Μου ζήτησε και το email για να μου στείλει το αποδεικτικό. Όταν του έστειλα τον λογαριασμό και email, μου ήρθε από [email protected] ένα email (gmx.us μπορεί οποιοσδήποτε να δημιουργήσει λογαριασμό) που έλεγε ότι έχει δοθεί η εντολή μεταφοράς από πλευράς του και απλά έμενε να στείλω τον αριθμό αποστολής της courier στην τράπεζα για να απελευθερωθεί το ποσόν και να μπει στον λογαριασμό μου. Είχα καταλάβει πως πρόκειται για εξαπάτηση οπότε του πρότεινα να πάω ο ίδιος να το παραδώσω και επιτόπου να του στείλω αίτημα πληρωμής μέσω PayPal ώστε έτσι να το δώσω μόλις εμφανιστούν τα χρήματα(σαν χέρι-χέρι) αλλά φυσικά αρνήθηκε. Επικαλέστηκε διάφορες δικαιολογίες και τελικά όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να με εξαπατήσει, μου είπε ότι δεν το ήθελε τελικά. Δυστυχώς υπάρχουν πολύ απατεώνες εκεί έξω!! Γιαυτό παιδιά, πολύ μεγάλη προσοχή στις αγοροπωλησίες ώστε να μην βρεθείτε σε μια δυσάρεστη θέση... Φιλικά... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις