Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να έχει κανείς μεγάλο IQ, δεν σημαίνει κάτι άλλο πέρα από το ότι έχει μεγάλο IQ. 

Δεν σημαίνει ούτε πως είναι ήρωας ταινίας και ασχολείται με οικουμενικά ζητήματα, ούτε ότι θα έπρεπε να το κάνει. Δεν σημαίνει πως ότι πει είναι σωστό ούτε και πως θα πρέπει να λέει και κάτι. 

Γενικά, το topic μπορεί να συνοψιστεί στο «Γιατί αυτός ο τύπος δεν είναι έτσι όπως εγώ θα ήθελα να είναι;». 

• Like 4
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου!!11!1

Για να καταργηθούν τα σύνορα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.Πρεπει να μάθει ο άνθρωπος να συνυπάρχει με τους ομοίους του.Σε κάποιες πολιτισμένες χώρες μπορείς να πεις ότι ισχύει.Τωρα σε κάτι άλλες..

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, Fortistis said:

Το να έχει κανείς μεγάλο IQ, δεν σημαίνει κάτι άλλο πέρα από το ότι έχει μεγάλο IQ. 

Δεν σημαίνει ούτε πως είναι ήρωας ταινίας και ασχολείται με οικουμενικά ζητήματα, ούτε ότι θα έπρεπε να το κάνει. Δεν σημαίνει πως ότι πει είναι σωστό ούτε και πως θα πρέπει να λέει και κάτι. 

Γενικά, το topic μπορεί να συνοψιστεί στο «Γιατί αυτός ο τύπος δεν είναι έτσι όπως εγώ θα ήθελα να είναι;». 

Αν διάβασες το αρχικό μου ποστ, δεν περιμένω να είναι κάτι συγκεκριμένο και σε καμία περίπτωση ήρωας ταινίας.

Αναρωτήθηκα κάτι πολύ συγκεκριμένο: Πως είναι δυνατόν κάποιος με 2πλάσιο IQ από τον μέσο άνθρωπο να κάνει διακρισεις και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ευφυια προς όφελος των συμφερόντων ενός μόνο έθνους επειδή έτυχε να γεννηθεί σε αυτό.

Οπότε δεν θα χαρακτήριζα το σχόλιό σου εύστοχο, σχετικά με το τι νομίζεις πως ρωτάω έμμεσα και την πρότασή σου για αλλαγή του ερωτήματος.

Επεξ/σία από funbreaker
  • Like 1
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι μερικές στιγμές πως φτάσαμε στο "έτυχε να γεννηθώ εδώ" που κατά καιρούς ακούω από ορισμένα άτομα. Μπορεί κάποιος στο εξωτερικό να το έχει ερευνήσει το θέμα, γιατί το έχω ακούσει και από ξένους. Δεν νομίζω πως είναι ιδιαίτερα παλιό φαινόμενο. Θα ήθελα να ελπίζω πως θα έχει κάποιο ενδιαφέρον η ιστορία αυτής της λογικής αλλά το πιθανότερο είναι οι καταβολές αυτής της ιδέας να είναι ένας τεράστιος συνδυασμός από μεταβολές σχετικές περισσότερο με το λεγόμενο Φουκουγιαμικό Τέλος της Ιστορίας (την επικράτηση της Φιλελεύθερης "δημοκρατίας"), τον νεοφιλελευθερισμό (μπορεί να είναι δυνατότερη ιδέα στην Ευρώπη, κυρίως λόγο Ε.Ε.) και την εκβάθυνση της παγκοσμιοποίησης με διάφορους τρόπους!

Όπως και να'χει... Δεν έτυχε πέτυχε, και υπάρχει μεγάλη ιστορία (παπούδες, γιαγιάδες, μανάδες, μπαμπάδες κλπ κλπ) πίσω απ'αυτό το γεγονός. Σίγουρα δεν άρχισε κάπως έτσι...

• Sad 2
Δημοσ.
15 minutes ago, Sanjuro said:

Αναρωτιέμαι μερικές στιγμές πως φτάσαμε στο "έτυχε να γεννηθώ εδώ" που κατά καιρούς ακούω από ορισμένα άτομα. Μπορεί κάποιος στο εξωτερικό να το έχει ερευνήσει το θέμα, γιατί το έχω ακούσει και από ξένους. Δεν νομίζω πως είναι ιδιαίτερα παλιό φαινόμενο. Θα ήθελα να ελπίζω πως θα έχει κάποιο ενδιαφέρον η ιστορία αυτής της λογικής αλλά το πιθανότερο είναι οι καταβολές αυτής της ιδέας να είναι ένας τεράστιος συνδυασμός από μεταβολές σχετικές περισσότερο με το λεγόμενο Φουκουγιαμικό Τέλος της Ιστορίας (την επικράτηση της Φιλελεύθερης "δημοκρατίας"), τον νεοφιλελευθερισμό (μπορεί να είναι δυνατότερη ιδέα στην Ευρώπη, κυρίως λόγο Ε.Ε.) και την εκβάθυνση της παγκοσμιοποίησης με διάφορους τρόπους!

Όπως και να'χει... Δεν έτυχε πέτυχε, και υπάρχει μεγάλη ιστορία (παπούδες, γιαγιάδες, μανάδες, μπαμπάδες κλπ κλπ) πίσω απ'αυτό το γεγονός. Σίγουρα δεν άρχισε κάπως έτσι...

Δεν σε καταλαβαίνω. Σε ρώτησε κάποιος πριν γεννηθείς, που θες να γεννηθείς και ποιους να έχεις παππούδες και προπαππούδες;

Φυσικά και έτυχε να γεννηθείς εδώ, όπως και οτιδήποτε άλλο που σε χαρακτηρίζει είναι αποτέλεσμα τύχαιων γεγονότων, ψηλός/κοντός, έξυπνος/χαζός, μαύρος/άσπρος, κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, funbreaker είπε

Αν διάβασες το αρχικό μου ποστ, δεν περιμένω να είναι κάτι συγκεκριμένο και σε καμία περίπτωση ήρωας ταινίας.

Αναρωτήθηκα κάτι πολύ συγκεκριμένο: Πως είναι δυνατόν κάποιος με 2πλάσιο IQ από τον μέσο άνθρωπο να κάνει διακρισεις και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ευφυια προς όφελος των συμφερόντων ενός μόνο έθνους επειδή έτυχε να γεννηθεί σε αυτό.

Οπότε δεν θα χαρακτήριζα το σχόλιό σου εύστοχο, σχετικά με το τι νομίζεις πως ρωτάω έμμεσα και την πρότασή σου για αλλαγή του ερωτήματος.

Αυτό που αναρωτήθηκες είναι (με άλλα λόγια) πως κάποιος που έχει κάτι που εσύ θεωρείς σημαντικό, να μην συμμορφώνεται/υπακούει σε ένα συγκεκριμένο προφίλ που επίσης εσύ έχει στο μυαλό σου. 

Η πολύ απλή ερώτηση-απάντηση, είναι «Γιατί να είναι αλλιώς;». 

• Like 3
Δημοσ.
1 minute ago, Fortistis said:

Αυτό που αναρωτήθηκες είναι (με άλλα λόγια) πως κάποιος που έχει κάτι που εσύ θεωρείς σημαντικό, να μην συμμορφώνεται/υπακούει σε ένα συγκεκριμένο προφίλ που επίσης εσύ έχει στο μυαλό σου. 

Η πολύ απλή ερώτηση-απάντηση, είναι «Γιατί να είναι αλλιώς;». 

Ναι έχεις δίκιο, στον προβληματισμό μου υπάρχει το αξίωμα πως οι ιδιοφυίες δεν ασχολούνται με εθνικά ζητήματα.

Ως προς την απλή σου ερώτηση απάντηση, η επίσης απλή ερώτηση-απάντησή μου είναι:

Αν ήταν χούλιγκαν και τα έσπαγε στα γήπεδα πάλι δεν θα είχε αξία ένας τέτοιος προβληματισμός γιατί πάλι θα ήταν υποκειμενικό του πως περιμένουμε να είναι μια ιδιοφυία;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Δεν σε καταλαβαίνω. Σε ρώτησε κάποιος πριν γεννηθείς, που θες να γεννηθείς και ποιους να έχεις παππούδες και προπαππούδες;

Φυσικά και έτυχε να γεννηθείς εδώ, όπως και οτιδήποτε άλλο που σε χαρακτηρίζει είναι αποτέλεσμα τύχαιων γεγονότων, ψηλός/κοντός, έξυπνος/χαζός, μαύρος/άσπρος, κτλ.

ενταξη ας το δουμε το θεμα απο την πλευρα σου. αφου δεν σου αρεσει η χωρα που ζεις  μεγαλο παιδι εισαι πια ,πηγαινε να ζησεις σε μια χωρα που ταιριαζει στο σκεπτικο σου. τι καθεσε εδω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, mp123 said:

ενταξη ας το δουμε το θεμα απο την πλευρα σου. αφου δεν σου αρεσει η χωρα που ζεις  μεγαλο παιδι εισαι πια ,πηγαινε να ζησεις σε μια χωρα που ταιριαζει στο σκεπτικο σου. τι καθεσε εδω; 

Το θέμα του νήματος δεν είναι αν αρέσει σε μένα η χώρα και δεν γνωρίζεις αν έχω ήδη φύγει. Επίσης δεν θεωρώ την Ελλάδα κακή χώρα , υπάρχουν και χειρότερες. Όμως το πρόβλημα με την απάντησή σου είναι πως θεωρείς συνώνυμα τα:

"Οι ιδιοφυίες δεν έχουν πατρίδα" & "Δεν μου αρέσει η χώρα που ζω", που είναι δύο τελείως άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Οπότε καλό θα ήταν να επανεξετάσεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι μια συζήτηση και το κατα πόσο δημιουργείς ερμηνείες που εσύ ψάχνεις.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ασχολείσαι μαζί μου και όχι με αυτό που είπα, μόνο και μόνο επειδή δεν σου αρέσει η ερμηνεία που εσύ δημιούργησες παραπάνω.

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Το θέμα του νήματος δεν είναι αν αρέσει σε μένα η χώρα και δεν γνωρίζεις αν έχω ήδη φύγει. Επίσης δεν θεωρώ την Ελλάδα κακή χώρα , υπάρχουν και χειρότερες. Όμως το πρόβλημα με την απάντησή σου είναι πως θεωρείς συνώνυμα τα:

"Οι ιδιοφυίες δεν έχουν πατρίδα" & "Δεν μου αρέσει η χώρα που ζω", που είναι δύο τελείως άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Οπότε καλό θα ήταν να επανεξετάσεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι μια συζήτηση και το κατα πόσο δημιουργείς ερμηνείες που εσύ ψάχνεις.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ασχολείσαι μαζί μου και όχι με αυτό που είπα, μόνο και μόνο επειδή δεν σου αρέσει η ερμηνεία που εσύ δημιούργησες παραπάνω.

Και καταλήγω σε αυτόν τον προβληματισμό επειδή τον παρακολουθώ να ασχολείται πάρα πολύ με εθνικά ζητήματα και μάλιστα να έχει ενεργό δράση και να ενδιαφέρεται για το μέλλον του ελληνισμού και τρίχες κατσαρές.

Απο αυτα που λες οτι το μελλον του ελληνισμου ειναι τριχες κατσαρες τι να πω ;  30 χρονια λογο δουλειας τους τρωω στην μαπα τους ξενους. δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει κακο λογο για την χωρα του. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Όχι, δεν με ρώτησε κανείς. Βέβαια αυτό δεν κάνει το γεγονός πως δεν είμαι π.χ. μαύρος και κοντός (όχι πως θα με πείραζε αλλά θα ήταν λίγο περίεργο, θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να βάλει τον πατέρα μου σε σκέψεις :P ) τυχαίο. Ούτε το γεγονός πως κάποια πράγματα στην πόλη μου τα έφτιαξε ο πατέρας μου και το σπίτι μου ο Παππούς μου στην κυριολεξία με τα χέρια του τυχαία γεγονότα. Είτε θα είχα γεννηθεί απ'αυτούς είτε δεν θα είχα γεννηθεί, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όχι μόνο δεν χρειάζεται να παραμορφώνουμε την πραγματικότητα για να μοιάζουμε ελευθεριακοί, αλλά αυτό προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει!

Μπορεί κανείς να ενδιαφέρεται για το μέλλον του Ελληνισμού χωρίς να υποστηρίζει ιμπεριαλισμούς, Γεωργιάδιδες, Χρυσές Αυγές κλπ, και ο ίδιος άνθρωπος να είναι κοσμοπολίτης όχι με την έννοια του μηδενισμού των εθνών αλλά της συμβίωσης αυτών. Τώρα αν στο μέλλον θα υπάρχουν αυτά και σε τι μορφή... εγώ θα έλεγα να μην προτρέχουμε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα υπάρχει, πολλοί παράγοντες που είναι αδύνατο να γνωρίζουμε θα παίξουν ρόλο. Σίγουρα θα πρέπει να σπρώξουμε για περισσότερη παγκόσμια συνεργασία και λιγότερο ιμπεριαλισμό για διάφορους λόγους π.χ. Κλιματική Αλλαγή, εκμηδένιση των ανισοτήτων σε διάφορα (κυρίως στο οικονομικό) επίπεδα, να μην καταλήξουμε να έχουμε πυρηνικό χειμώνα μετά από πυρηνικό πόλεμο κλπ κλπ.

Όσων αφορά το σχόλιο περί Άρη όσο περνάει ο καιρός τόσο πιστεύω πως αυτή η μυθολογία διεξόδου στον Άρη έχει φτιαχτεί ώστε να μείνουμε άπραγοι όσων αφορά την καταστροφή που συντελούν οι εταιριάρες των Πλουσίων όταν μετακυλούν το περιβαλλοντικό κόστος στις κοινωνίες και τις επόμενες γενιές.

• Like 2
Δημοσ.

Τον Λυγερο έτυχε να τον ακουσω προσωπικά. Εκ πρωτης οψεως δεν μου έκανε κλικ. Περνώντας η ώρα που μίλαγε και αναπτύσοντας τον τρόπο σκεψης του πάνω στην στρατηγική μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα.ΑΛΛΑ.... παρακολουθώντας σε διαφορα βιντεάκια στο youtube περι Πόλης και συναφη μπορώ να πω ότι ξεφεύγει λιγο... Μπορεί λόγω ενθουσιασμού. Δεν ξέρω!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...