Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pigeon είπε

Μπήκα για λίγο και έπαθα overdose "δημιουργίας". Πάω να διοριστώ κι εγώ. 😉

Μιλάμε για άτομα που προσπαθούσαν 20 χρόνια σου λέω!

:)

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, skiabox είπε

Δεν υπάρχει ηλεκτρονικός τρόπος στην Ελλάδα του 2019 (όταν οι άλλοι ασχολούνται πλέον με τεχνητές νοημοσύνες) να δει κάποιος εργαζόμενος αν είναι καταγεγραμμένος;
Είναι δυνατόν;

Ξέρω ότι δεν έχει μηχανογράφηση η Ελλάδα καθόλου αλλά είναι τόσο άσχημη η κατάσταση;

Τοπικός ΟΑΕΔ με ΑΦΜ εργαζόμενου ή/και ΑΦΜ εργοδότη, παρέχει πληροφορίες. Το σύστημα λέγεται Εργάνη. ( https://eservices.yeka.gr)

Το καλυτερο που μπορεί να κάνει η κοπέλα είναι να περάσει από την επιθεώρηση εργασίας να ΡΩΤΗΣΕΙ τι γίνεται. Ευγενικά, ωραία, ούτε καταγγελίες ούτε τσακωμοί. Αμα της πουν οτι δεν είναι οκ ο εργοδότης, τότε πράττει αναλογα με τα συμφέροντά της. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος της επιθεώρησης τα έχει πλακάκια με τον εργοδότη (συμβαίνει συχνά σε μικρές πόλεις) και του το σφυρίξει, θα το καταλάβει από την αντίδραση του εργοδότη της και θα την κάνει με ελαφρά. Επιπλέον αν δεν βρίσκει άκρη πουθενά και θελει να το σοβαρέψει, μπορεί να απευθυνθεί στο εργατικό κέντρο της περιοχής (νομίζω http://ekl.gr/ ).

Δημοσ.

Οσοι λετε για το οτι τα δινει στο χερι και οχι μεσω τραπεζας. Ειδικα για χωρους εστιασης (καφε, εστιατορια κτλ) συνηθιζεται αυτο μιας και οι 2 μεριες θελουν να ξεμπερδευουν με τα χρηματα, οι μεν επειδη τα θελουν πιο γρηγορα (καθημερινα/εβδομαδιαια), οι δε για να μην χανουν χρονο στις τραπεζες. Στο τελος του ετους απλα πηγαινουν και βαζουν ολο το ποσο με μιας, και οι εργαζομενοι το βγαζουν και το επιστρεφουν (ωστε να φανει στο τελος οτι τα λεφτα μπηκαν κανονικα στην τραπεζα).

Δημοσ.
6 ώρες πριν, logistoulis είπε

εμένα πάντως με παίρνουν 

Μη γράφετε τέτοια χαζά και τρομάζετε τον κόσμο. 

13 λεπτά πριν, overpower είπε

Οσοι λετε για το οτι τα δινει στο χερι και οχι μεσω τραπεζας. Ειδικα για χωρους εστιασης (καφε, εστιατορια κτλ) συνηθιζεται αυτο μιας και οι 2 μεριες θελουν να ξεμπερδευουν με τα χρηματα, οι μεν επειδη τα θελουν πιο γρηγορα (καθημερινα/εβδομαδιαια), οι δε για να μην χανουν χρονο στις τραπεζες. Στο τελος του ετους απλα πηγαινουν και βαζουν ολο το ποσο με μιας, και οι εργαζομενοι το βγαζουν και το επιστρεφουν (ωστε να φανει στο τελος οτι τα λεφτα μπηκαν κανονικα στην τραπεζα).

Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που λέμε "παράνομο"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...