vasilllis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 7 ώρες πριν, hogsb είπε Έχεις πλέξει την.......με την...... Ανάλογα την θέση εργασίας .....! Εάν είναι οδηγός πωλητής , μπορεί να εισπράξει χρήματα ..... είναι στην σύμβαση τους και παίρνουν περισσότερα χρήματα .....!! Εάν είναι μόνο οδηγός , ο εργοδότης δεν μπορεί να κάνει τίποτα για απώλεια χρημάτων !!! η απόλυση θα είναι παράνομη και θα πληρώσει και γερό πρόστιμο ....απλά και όμορφα , τα υπόλοιπα είναι για Βαλκάνιους , δεν έχει να κάνει ούτε με ηθική ούτε με το τι λέει κάποιος αμόρφωτος Βαλκάνιος ....χώρα μπανανία ....τέλος !! σε ποια συμβαση αναφερεσαι και σε ποιον πλανητη βασικα πες μας γιατι πρεπει να κατοικουμε σε αλλο μαλλον. Ο ντελιβερας εχει συμβαση εργασιας με αυξημενο μισθολογιο?Ο ταμιας στο καφε?Η πωλητρια σε μαγαζι λιανικης? 4 ώρες πριν, panoskatos είπε Είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης. Τα καλά χρόνια της χώρας πριν την κρίση είχα πιάσει δουλειά σε πολυεθνική αμερικάνικης καταγωγής. Όταν τελείωνε η βάρδια του ταμία έβαζε τα χρήματα σε βολίδα μαζί με το ζήτα . Αν ήθελε έπαιρνε τηλέφωνο σε manager και τον ενημέρωνε αν το ταμείο του είναι συν / μείον ή σωστό. Κάθε τέλος του μήνα ο ταμίας μάθαινε το συγκεντρωτικό και κατά κάποιον τρόπο γινόταν αξιολόγηση βάση της ορθότητας σαν ταμίας. Υπήρχαν άτομα που έβγαιναν με αρκετά αξιοσημειοτα ποσά λάθος. Το συγκεκριμένο άτομο λοιπών του άλλαζαν πόστο, αν και στο νέο του πόστο δεν ήταν καλός έτρωγε κίτρινη κάρτα, στις 3 κάρτες ήξερε ότι η επόμενη κάρτα ήταν απόλυση. Στα δύο χρόνια γινόταν διαγραφή στις κάρτες. Ουδέποτε απολυθηκε κάποιος από λάθος ταμείο και ποτέ δεν ζήτησαν χρήματα από τον υπάλληλο. Εδειναν τον μισθό αυστηρά τέλος του μήνα με όλα τα επιδόματα που μπορούσε να δικαιούται ο καθένας Υπήρξαν περιπτώσεις με άτομα που έκλεβαν, αυτοί έπαιρναν μπαούλο με την μια χωρίς κάρτα. Άμεση απόλυση. Μια φορά εγώ είχα φάει κάρτα γιατί είχα τσακωθεί άσχημα με μια ανοργασμική συνάδελφο. Σε δύο χρόνια έγινε διαγραφή. Στην συγκεκριμένη εταιρεία έκατσα αρκετά χρόνια και ήταν ότι καλύτερο και πιο αξιοκρατικό είχα δει σε εργασιακό περιβάλλον. Να πω ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαμε πολύ καλή διάθεση στην δουλειά γιατί βλέπαμε ότι δουλεύουμε σε σωστές συνθήκες από ένα σύστημα που σέβεται τον εργαζόμενο και μπορεί να καταλάβει τα λάθη του. Τωρα σοβαρη εταιρια και να μοιραζει καρτες λες και ειναι ποδοσφαιρικος αγωνας δεν την λες. 33 λεπτά πριν, james01gr είπε Όταν είσαι εταιρεία αξιολογείς την κατάσταση. Μλστην εταιρεία που δουλεύω μας έχει φέρει οδηγός ένα πλαστό. Η εταιρεία το έφαγε καθώς δεν δίνει στον οδηγό μηχάνημα να ελέγχει πλαστά. Άλλος οδηγός έχασε χρήματα. Άλλος παρέδωσε χωρίς να λάβει τα χρήματα. Ανάλογα τον οδηγό αλλά και το ποσό που χάθηκε γίνεται και η αξιολόγηση. Γενικότερα όμως δεν έχουν κληθει να πληρώσουν εκτός και εάν γίνεται επανειλημμένα. Πολυ σωστη αντιμετωπιση απο την εταιρια.
vagos789 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Φανταστειτε μια εργασια οπου ο υπαλληλος δυναται να χανει λεφτα της εταιρειας χωρις καμια συνεπεια (μικρή ή μεγαλη),ποιο θα ηταν το αποτελεσμα μακροχρονια λετε; Αργα ή γρηγορα αυτο θα γινοταν καθεστως,δεν θα ενιωθε καλα ο υπαλληλος αν γυριζε στην βαση με σωστα τα λεφτα,θα αισθανοταν κοροιδο
bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε εργασια , οπου ο υπαλληλος μπαινει σε τετοια διλληματα, σημαινει ειτε οτι ο εργοδοτης ειναι τσιφτετελι και δεν θελει να πληρωσει υπηρεσια ειτε τεμπελοσκυλο που βαριεται να παει μεχρι την τραπεζα ο ιδιος . 9 ώρες πριν, Baator είπε Πολλές από αυτές τις ατυχίες έχουν να κάνουν και με λεφτά. Είμαι πωλητής και κάποιος μου δίνει κάποιος πλαστό 50ρικο. Εκει μπορει να προμηθευσει τον υπαλληλος με ειδικο στυλο.Και αν χρειαστει επιβεβαιωση να γινει με αυτον ακριβως τον ιδιο στυλο (γιατι μπορει να ειναι χαλασμενος ).Αλλα αν ειναι καμμια μικρομεσαια επιχειρηση μπορει να ερθουν οι καλοι πελατες και το αφιντικο να μην θελει να τους..προσβαλλει Αρα λοιπον ολα ξεκινουν απο πανω, ποσο βαλκανοτσιφτετελι ειναι ο εργοδοτης. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από bluesattack
vagos789 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Εχω δει Πακιστανο σε βενζιναδικο να αναγνωριζει πλαστο με το χερι,δεν ειναι το πιο δυσκολο πραγμα του κοσμου Στις τραπεζες βεβαια γινεται μεγαλη εκπαιδευση και εχουν αριστα μηχανηματα για αυτη τη δουλεια,επισης οι ταμιες παιρνουν ειδικο επιδομα
LIGHT1NG Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, vasilllis είπε σε ποια συμβαση αναφερεσαι και σε ποιον πλανητη βασικα πες μας γιατι πρεπει να κατοικουμε σε αλλο μαλλον. Ο ντελιβερας εχει συμβαση εργασιας με αυξημενο μισθολογιο?Ο ταμιας στο καφε?Η πωλητρια σε μαγαζι λιανικης? Τωρα σοβαρη εταιρια και να μοιραζει καρτες λες και ειναι ποδοσφαιρικος αγωνας δεν την λες. Πολυ σωστη αντιμετωπιση απο την εταιρια. Αυτο με τις κίτρινες θυμίζει power of love 😂😂. Μμμ για να δούμε σε πολλά ξενοδοχεία, καφετέριες κλπ πληρώνουν τον βασικό μισθό που είναι ακριβώς αυτό με την αύξηση? 😂 Όσο για τις εταιρείες που απορροφούν την ζημιά από κάτι τέτοιο υποτίθεται ότι είναι και μεγάλες σχετικά... Επίσης ο TS για να μπήκε στον κόπο να το κάνει αυτό το θέμα πάει να οει οτι αυτός ο περιβόητος φίλος έχει χάσει πολλές φορές λεφτά γιατί είναι δύσκολο με την πρώτη φορά να έγινε θέμα στη δουλειά όχι οτι αποκλείεται κιόλας αν είναι μογγολος ο άλλος αλλά οκ. 1
bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, vagos789 είπε Εχω δει Πακιστανο σε βενζιναδικο να αναγνωριζει πλαστο με το χερι,δεν ειναι το πιο δυσκολο πραγμα του κοσμου Στις τραπεζες βεβαια γινεται μεγαλη εκπαιδευση και εχουν αριστα μηχανηματα για αυτη τη δουλεια,επισης οι ταμιες παιρνουν ειδικο επιδομα Με το χερι η το ματι ειναι αλλη μια τσιφτετελοκατασταση.Το θεμα ειναι να εχεις ενα εργαλειο που θα υποδηλωνει μια στανταρ διαδικασια, πολιτικης της εταιρειας (με το αναλογο επιδομα , ναι )Οχι να τσακωνεται ο υπαλληλος του βενζιναδικου με τον πελατη για το...αν ετριψε σωστα το χαρτονομισμα με το χερι. Η να μην εφαρμοζεται τιποτα και να παιρνει την χασουρα η επιχειρηση , ως οφειλει Και πριν αρχισουν οι γνωστες κλαουρες για το αν βγαινει η οχι η επιχειρηση, σιγα τις ταλαιπωρημενες επιχειρησεις που δεν βγαινουν..και πρεπει να πληρωσε το πενηνταρι ο υπαλληλος η ο ντελιβερας που βγαινει
vagos789 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Το χερι και το ματι ειναι βασικα εργαλεια και για καποιον που ειναι στο δρομο, τα μοναδικα εργαλεια on the road για την ακριβεια,γιατι μηχανηματακια της πλακας και μαρκοδοροι δεν ειναι χρησιμα Επισης να καταλαβουμε οτι οταν ενα βενζιναδικο εισπραττει πχ 50 ευρω,δεν εισπράττει 50 ευρω κερδος,το καθαρο περιθωριο κερδους μετα απο φορους,κρατησεις κτλ μπορει να ειναι κατω απο 15% επομενως αν "φαει" πλαστο 50αρικο δεν ειναι ασημαντο.(Για την ακριβεια το κερδος στα περισσοτερα βενζιναδικα ειναι συνηθως τα πλυσιματα χωρις αποδειξη και οχι η βενζινη που ειναι ο κραχτης.) Γι αυτο και καθε εργοδοτης πρεπει να προσεχει παρα πολυ ποιον βαζει να διαχειριζεται χρηματα,να μην ειναι κλεφτης και να ξερει να διαχειριζεται χρηματα.
bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Τα μηχανηματα ειναι της πλακας, ενω το χερι ειναι σιγουρο.Καλα αστο 😆
froyd Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Στις 4/3/2019 στις 3:48 ΠΜ, panoskatos είπε Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος χάσει χρήματα κατά την μεταφορά τους. Ο αδερφός μου δουλεύει σαν οδηγός σε μια εταιρία, δίνοντας και παίρνοντας δελτία για παραλαβή ή παράδοση κάποιες φορές παραλαμβάνει και κάποια χρήματα τα οποία τα δίνει στον εργοδότη. Μου είπε ότι την Παρασκευή έχασε 70€ και τώρα ο εργοδότης του απαιτεί να τα βάλει από την τσέπη του. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ρε παιδιά? Δεν είναι δουλειά του η αποστολή χρημάτων. Εγώ του είπα να πει ότι ουδεμία ευθύνη δεν πρέπει να έχει και ότι κάτι τέτοιο φαίνεται ότι το κάνει χαριστικά! Εσείς τι λέτε? ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ! Μόνο εάν η εταιρία τον πληρώνει ειδικό επίδομα "διαχειριστικών λαθών" ή επίδομα "ταμείου", έχει δικαίωμα να του κόψει λεφτά μόνο από το επίδομα αυτό και όχι από το μισθό. Όποιος σας πει κάτι διαφορετικό λέει ψέμματα 1
vagos789 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, bluesattack είπε Τα μηχανηματα ειναι της πλακας, ενω το χερι ειναι σιγουρο.Καλα αστο 😆 Κοιτα,εχω συζυγο που εργαζεται σε τραπεζα,δεν ειμαι 20χρονο σε ΙΕΚ Κομμωτικης,κατι ξερω,κατι εχω ακουσει Τα φορητα μηχανηματα και οι μαρκαδοροι σε περιπτερα θα πιασουν ενα πλαστο που ηδη φαινεται απο χιλιομετρα ή θα βγαλουν λαθος ενα φθαρμενο Τα μηχανηματα στις τραπεζες ειναι πανακριβα,αναβαθμιζονται και συντηρουνται επισης ακριβα Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από vagos789 1
bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Ενα <καλο> μηχανημα παιζει στα 70- 100 ευρω Τελωσπαντων μην το κουραζουμε Αν ο εργαζομενος θελει να ειναι κοροιδο ας τα πληρωνει απο την τσεπη του.Ας τα ελεγχει με το χερι, με το ματι, το αυτι, ας παραξηγηθει και με πελατη, ας φαει και καμμια μηνυση για χαρη του αφεντικουλινου του 😆 Και επειδη πολλοι υπαλληλοι παιρνουν καλα λεφτα, για να τα λεμε ολα, οχι μονο δεν εχουν προβλημα , αλλα αμα τους θιξεις το αφεντικουλινι...ειναι ικανοι να σε δαγκασουν 😆 Εγω μια φορα νεος , οταν εκανα ντελιβερι μια φορα εκαναν , αυτοι, λαθος ταμειο και μου ειπαν να το πληρωσω απο την τσεπη μου.Δεν πληρωσα τιποτα φυσικα, την επομενη μερα εμειναν με με 10 παραγγελιες να ψαχνουν οδηγο . Τωρα αν η ανεργια θεριζει , ας πληρωσει καποιος απο την τσεπη του, ας επιστρεψει το δωρο χριστουγεννων , ας παριστανει και τον σεκιουριτα, ας δωσει και την γυναικα του για ενα διημερο στο αφεντικο 2
AristidisZ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, vagos789 είπε Φανταστειτε μια εργασια οπου ο υπαλληλος δυναται να χανει λεφτα της εταιρειας χωρις καμια συνεπεια (μικρή ή μεγαλη),ποιο θα ηταν το αποτελεσμα μακροχρονια λετε; Αργα ή γρηγορα αυτο θα γινοταν καθεστως,δεν θα ενιωθε καλα ο υπαλληλος αν γυριζε στην βαση με σωστα τα λεφτα,θα αισθανοταν κοροιδο Αυτό που λες πάντως είναι άτοπο Τι πάει να πει "χωρίς συνέπεια" ; Άλλο να υπάρχει απαίτηση να επιστραφούν τα χρήματα χωρίς ο υπάλληλος να είναι εντεταλμένος να κάνει εγχρήματες συναλλαγές, άλλο ο εργοδότης να το συνυπολογίζει στην αξιολόγησή του προς τον υπάλληλο
james01gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Αυτό που λες πάντως είναι άτοπο Τι πάει να πει "χωρίς συνέπεια" ; Άλλο να υπάρχει απαίτηση να επιστραφούν τα χρήματα χωρίς ο υπάλληλος να είναι εντεταλμένος να κάνει εγχρήματες συναλλαγές, άλλο ο εργοδότης να το συνυπολογίζει στην αξιολόγησή του προς τον υπάλληλο αυτό που εννοεί είναι πως στην διαχείριση χρημάτων (και προμηθειών θα προσέθετα), δεν μπορείς να έχεις τον άλλον ανεξέλεγκτο γιατί θα χάσεις κάθε έλεγχο
AristidisZ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, james01gr είπε αυτό που εννοεί είναι πως στην διαχείριση χρημάτων (και προμηθειών θα προσέθετα), δεν μπορείς να έχεις τον άλλον ανεξέλεγκτο γιατί θα χάσεις κάθε έλεγχο Ε εντάξει, και ποιος υπάλληλος δηλαδή είναι ανεξέλεγκτος ; (μη ξεκινήσουμε flame περί ΔΥ, μιλάω για τον ιδιωτικό τομέα)
panoskatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Επίσης ο TS για να μπήκε στον κόπο να το κάνει αυτό το θέμα πάει να οει οτι αυτός ο περιβόητος φίλος έχει χάσει πολλές φορές λεφτά γιατί είναι δύσκολο με την πρώτη φορά να έγινε θέμα στη δουλειά όχι οτι αποκλείεται κιόλας αν είναι μογγολος ο άλλος αλλά οκ. Φίλε διάβασε αυτά που έχω γράψει. Δεν συνέβη σ εμένα, συνέβη στον αδερφό μου και έγινε μόνο μια φορά. Επίσης δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα ούτε υπήρξε υπαινιγμός για απόλυση ούτε απειλή από τον εργοδότη. Απλά άφησε υπονοούμενο να τα δώσει. Εγώ είπα στον αδερφό μου να μην τα δώσει διότι είναι στα πλαίσια λάθους, είναι οδηγός, δεν είναι η δουλειά του να μεταφέρει λεφτά ούτε παίρνει κανένα επίδομα γι αυτό. Αν συμβεί πολλές φορές αλλάζει το πράγμα αλλά όταν κουβαλάει και 3000€ και για μια φορά χάνει 70€ καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει υποψία κλοπής και μάλιστα όταν σε αυτή την δουλειά είναι 3 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα