Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο macbook pro 2015 μοντέλο το οποίο εχει ένα θέμα με τα ηχεία του. όταν βάζω μουσική ακούγετε ένα τρίξιμο το οποίο οταν δυναμώνω τη ένταση δυναμώνει κι αυτό. Τι μπορώ να κάνω με αυτό και ποιο το κόστος μιας τέτοιου είδους επισκευής αν γνωρίζει καποιος? Ευχαριστώ!

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Billgiann80 είπε

Καλησπέρα!

Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο macbook pro 2015 μοντέλο το οποίο εχει ένα θέμα με τα ηχεία του. όταν βάζω μουσική ακούγετε ένα τρίξιμο το οποίο οταν δυναμώνω τη ένταση δυναμώνει κι αυτό. Τι μπορώ να κάνω με αυτό και ποιο το κόστος μιας τέτοιου είδους επισκευής αν γνωρίζει καποιος? Ευχαριστώ!

https://m.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m4084.l1313.TR6.TRC2.A0.H0.Xmacbook+pro+2015+s.TRS0&_nkw=macbook+pro+2015+speakers

Ανάλογα αν έχει χαλάσει το ένα ή και τα δύο. 50 pounds το σετ + μεταφορικά.

Όπως στα είπε και ο @ntsioupl

Δημοσ.

Και τα δυο ακούγονται το ίδιο όποτε υποθέτω ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι και στα δυο...

Αλλά πως μπορεί να δημιουργήθηκε  ένα τέτοιο πρόβλημα; πχ να έχει κάψει και τα δυο ηχεία 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Billgiann80 είπε

Και τα δυο ακούγονται το ίδιο όποτε υποθέτω ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι και στα δυο...

Αλλά πως μπορεί να δημιουργήθηκε  ένα τέτοιο πρόβλημα; πχ να έχει κάψει και τα δυο ηχεία 

Δεν είναι καμμένα εφόσον ακούγονται,πρέπει να έχει σχιστεί η μεμβράνη(ή αποκόλληση) ,αυτό μπορεί να συμβεί όταν παίζουν τέρμα ένταση για καιρό καταπονούνται κατά πολύ τα υλικά κατασκευής των ηχείων

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Billgiann80 είπε

@czarjuly υποθέτω κι εγώ πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί τώρα είναι μια σχετικά εύκολη επισκευή αυτή και ποιο το κόστος του πάνω κάτω;

googleαρε επισκευη macbook pro 2015 και θα σου βγάλει μια λίστα  με καταστήματα που μπορείς να ρωτήσεις

Δημοσ.

Το έχω κάνει ήδη αυτό απλά  ρώτησα μην τυχών είχε παρουσιαστεί και σε καποιον άλλο παρόμοιο πρόβλημα και ίσως να ήξερε κάτι περισσότερο.. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Billgiann80 είπε

Το έχω κάνει ήδη αυτό απλά  ρώτησα μην τυχών είχε παρουσιαστεί και σε καποιον άλλο παρόμοιο πρόβλημα και ίσως να ήξερε κάτι περισσότερο.. 

Γύρω στα 20-30 ευρώ εργατικά...

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
9 ώρες πριν, czarjuly είπε

Δεν είναι καμμένα εφόσον ακούγονται,πρέπει να έχει σχιστεί η μεμβράνη(ή αποκόλληση) ,αυτό μπορεί να συμβεί όταν παίζουν τέρμα ένταση για καιρό καταπονούνται κατά πολύ τα υλικά κατασκευής των ηχείων

Αυτό ακριβώς είναι. Το είχα πάθει στο παλιό macbook pro 2008 που είχα. Αν και φθηνό το κόστος αλλαγής (από ebay) δεν το είχα επισκευάσει τότε κι απλά άκουγα μουσική είτε χαμηλά στο laptop είτε από εξωτερικά ηχεία. 

Λόγω του συγκεκριμένου laptop όμως, στην θέση σου θα έψαχνα τρόπο να το φτιάξω. Αν ανοίγει εύκολα ίσως και μόνος σου μπορείς. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω καθώς δεν γνωρίζω. :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ ευχαριστώ πολύ @mistr4l κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη 

31 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Γύρω στα 20-30 ευρώ εργατικά...

@natural_sgf Έχεις να μου προτείνεις κάποιο κατάστημα;

Επεξ/σία από Billgiann80
Επισκέπτης
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Billgiann80 είπε

Σ ευχαριστώ πολύ @mistr4l κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη 

@natural_sgf Έχεις να μου προτείνεις κάποιο κατάστημα;

όχι, δεν έχω. είναι ανάλογα κιόλας τη  περιοχή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Billgiann80 είπε

Οκ Σ ευχαριστώ!

Απέφυγε πάντως τους επίσημους, πχ istorm, γιατί αντί να τα φτιάχνουν, τα χαλάνε (δες αλλαγή μπαταρίας σε άλλα thread από istorm και θα καταλάβεις)

+παίζει να σου πουν με ύφος το μηχάνημα είναι παλιό, vintage, δεν το αναλαμβάνουμε, πάρε καινούριο

Επεξ/σία από Yiannis87
Δημοσ.

Μήπως να τα πάρεις από το ebay και να τ' αλλάξεις μόνος σου (αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου?) Έχει moderate δυσκολία, αλλά με λίγο προσοχή θα το καταφέρεις.

https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Retina+Display+Early+2015+Left+Speaker+Replacement/38524

Τέλος, αν και δυστυχώς συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω, θα σου πρότεινα το εντελώς ανάποδο, να κάνεις έναν κόπο και να ρωτήσεις στην istorm. Ένα τηλέφωνο αρκεί, ποτέ δεν ξέρεις. Όντως ακούγονται πολλά, αλλά στο κινητό μου (αλλαγή μπαταρίας σε iphone 6) ήταν επαγγελματίες

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...