LabrakisG1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα στην ομάδα , Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό να ασχοληθώ με το twitch(για την ακρίβεια εδώ και 2 χρόνια) αλλά το έχω αμελήσει λόγω υποχρεώσεων(δουλειάς)και έλλειψη σοβαρού pc. Πλέον που έχω χρονο να ασχοληθώ θέλω να ακούσω τις απόψεις σας. Αξίζει κάνεις να ασχοληθεί? Έχω αποφασίσει να το κάνω έτσι και αλλιώς κυρίως επειδή το γουστάρω από τότε που στο ελληνικό community οι streamers ήταν μετρημένοι. Παρολαυτα διαβάζοντας περί τούτου σε ξένα σαιτ διαπίστωσα ότι κάνεις δεν μιλάει για χρήματα(κάτι που από τι έμαθα απαγορεύεται κιόλας). Δεν με ενδιαφερει το οικονομικό ομως εφόσον έχω αποφασίσει να ασχοληθώ θέλω να έχω μια ιδέα τι παίζει. Ξέρω για τα donate και τους sponsors τα προσπερνάμε αυτά. Λεφτά από το ίδιο το Twitch βγάζεις?κάπου διάβασα ότι τα λεφτά που πέρνεις από το Twitch είναι 2ε από τα 5ε πουστοιχίζει το subscribe. Γενικά ξέρει κάνεις τι ισχύει?αλλάζουν τα πράγματα ανα χώρα?αλλάζουν αν γίνεις Twitch affiliate?Καλύτερα να έχεις 100 sub και να σε βλέπουν 10 άτομα ή το ανάποδο? Ευχαριστώ προκαταβολικά
LabrakisG1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, donblunts είπε Τι θέλεις να streamάρεις αρχικά; Καθαρά και μόνο παιχνίδια. Κατά βάση παίζω pubg αλλά παίζω και αλλα τύπου Detroit become human ,exodus ,last of us όταν με το καλό βγει κτλ. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από LabrakisG1992
jerry banana Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Καλησπέρα στην ομάδα , Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό να ασχοληθώ με το twitch(για την ακρίβεια εδώ και 2 χρόνια) αλλά το έχω αμελήσει λόγω υποχρεώσεων(δουλειάς)και έλλειψη σοβαρού pc. Πλέον που έχω χρονο να ασχοληθώ θέλω να ακούσω τις απόψεις σας. Αξίζει κάνεις να ασχοληθεί? Έχω αποφασίσει να το κάνω έτσι και αλλιώς κυρίως επειδή το γουστάρω από τότε που στο ελληνικό community οι streamers ήταν μετρημένοι. Παρολαυτα διαβάζοντας περί τούτου σε ξένα σαιτ διαπίστωσα ότι κάνεις δεν μιλάει για χρήματα(κάτι που από τι έμαθα απαγορεύεται κιόλας). Δεν με ενδιαφερει το οικονομικό ομως εφόσον έχω αποφασίσει να ασχοληθώ θέλω να έχω μια ιδέα τι παίζει. Ξέρω για τα donate και τους sponsors τα προσπερνάμε αυτά. Λεφτά από το ίδιο το Twitch βγάζεις?κάπου διάβασα ότι τα λεφτά που πέρνεις από το Twitch είναι 2ε από τα 5ε πουστοιχίζει το subscribe. Γενικά ξέρει κάνεις τι ισχύει?αλλάζουν τα πράγματα ανα χώρα?αλλάζουν αν γίνεις Twitch affiliate?Καλύτερα να έχεις 100 sub και να σε βλέπουν 10 άτομα ή το ανάποδο? Ευχαριστώ προκαταβολικά Κοίτα να σου μιλήσω ειλικρινά και ευθέως χωρίς να περιαυτολογώ.Οχι λεφτα γενικα μην περιμενεις οτι θα βγαλεις ειδικα για ελληνικο community.Εαν ξερεις καλα αγγλικα(υποδιαιστερο ομως απο την ικανοτητα σου στο οποιοδηποτε παιχνιδι) καλυτερα να ασχοληθεις με ξενο community οπου πεφτουν πιο ευκολα και πιο πολα χρηματα.Αλλα οπως προειπα πρεπει να εισαι καλος στο παιχνιδι πολυ.Kαι να εισαι ψυχαγωγικος είτε να πουλας μια αστεια προσωπικοτητα ή να εισαι ο εαυτος σου ομιλητικος. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από jerry banana 1 1
donblunts Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 28 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Καθαρά και μόνο παιχνίδια. Κατά βάση παίζω pubg αλλά παίζω και αλλα τύπου Detroit become human ,exodus ,last of us όταν με το καλό βγει κτλ. Τι διαφορετικό η και καλύτερο θα προσφέρεις απ'τους υπόλοιπους χιλιάδες streamers, για να πείσεις το Twitch και τους χορηγούς να σε σπονσοράρουν;
LabrakisG1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, donblunts είπε Τι διαφορετικό η και καλύτερο θα προσφέρεις απ'τους υπόλοιπους χιλιάδες streamers, για να πείσεις το Twitch και τους χορηγούς να σε σπονσοράρουν; Μάλλον δεν έχεις διαβάσει όλο το ποστ. Δεν θέλω να με σπονσοραρει κανένας . Η για να το θέσω πιο σωστά δεν θα το επιδιώξω. Εγώ θα κάνω ότι ακριβώς κάνω και τώρα μόνο που θα το κάνω λάιβ. Έχω ξεκαθαρίσει ότι το κάνω για πάρτυ μου. Απλά η ερώτηση για το οικονομικό είναι κυρίως επειδή δεν έχω βρει πουθενά μια απάντηση. 1
donblunts Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Μάλλον δεν έχεις διαβάσει όλο το ποστ. Δεν θέλω να με σπονσοραρει κανένας . Η για να το θέσω πιο σωστά δεν θα το επιδιώξω. Εγώ θα κάνω ότι ακριβώς κάνω και τώρα μόνο που θα το κάνω λάιβ. Έχω ξεκαθαρίσει ότι το κάνω για πάρτυ μου. Απλά η ερώτηση για το οικονομικό είναι κυρίως επειδή δεν έχω βρει πουθενά μια απάντηση. Ξεκίνα το streamάρισμα και βλέπεις στη πορεία τι και αν θα έχεις income.
LabrakisG1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, donblunts είπε Ξεκίνα το streamάρισμα και βλέπεις στη πορεία τι και αν θα έχεις income. Το point του θέματος είναι γενικά κάποιος που ξέρει να μας πει τι παίζει με το οικονομικό. Σαφώς και θα μάθω όταν έρθει η ώρα, απλά ήθελα γενικά να δω λιγο τι ισχύει και τι όχι. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από LabrakisG1992
Greygore Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 1 hour ago, LabrakisG1992 said: Πλέον που έχω χρονο να ασχοληθώ θέλω να ακούσω τις απόψεις σας. Αξίζει κάνεις να ασχοληθεί? Έχω αποφασίσει να το κάνω έτσι και αλλιώς κυρίως επειδή το γουστάρω από τότε που στο ελληνικό community οι streamers ήταν μετρημένοι. Προσωπικά πιστεύω πως την συγκεκριμένη ερώτηση την έχεις ήδη απαντήσει μόνος - για την πλάκα και μόνο το streaming είναι αρκετά ωραία εμπειρία, γνωρίζεις νέα άτομα, αναπτύσσεις δεξιότητες/ικανότητες (π.χ. ομιλία, video editing/φωτισμός, tech skills) και πάει λέγοντας - οπότε θα έλεγα πως αξίζει ακόμα και αν το κάνεις χαλαρά. Τώρα αν θες να δεις και το οικονομικό κομμάτι... 1 hour ago, LabrakisG1992 said: Παρολαυτα διαβάζοντας περί τούτου σε ξένα σαιτ διαπίστωσα ότι κάνεις δεν μιλάει για χρήματα(κάτι που από τι έμαθα απαγορεύεται κιόλας). Δεν με ενδιαφερει το οικονομικό ομως εφόσον έχω αποφασίσει να ασχοληθώ θέλω να έχω μια ιδέα τι παίζει. Ξέρω για τα donate και τους sponsors τα προσπερνάμε αυτά. Λεφτά από το ίδιο το Twitch βγάζεις?κάπου διάβασα ότι τα λεφτά που πέρνεις από το Twitch είναι 2ε από τα 5ε πουστοιχίζει το subscribe. Γενικά ξέρει κάνεις τι ισχύει?αλλάζουν τα πράγματα ανα χώρα?αλλάζουν αν γίνεις Twitch affiliate?Καλύτερα να έχεις 100 sub και να σε βλέπουν 10 άτομα ή το ανάποδο? Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι λίγο διαφορετικό. Spoiler Κατ'αρχήν οι broadcasters στο Twitch χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες - streamer, affiliate και partner. Streamer - Η "αρχική" κατηγορία (δεν έχει official ορισμό απο όσο ξέρω), στην οποία ξεκινάνε όλα τα νέα κανάλια και προφίλ χρηστών. Όσο είσαι απλός streamer, δεν έχεις δυνατότητα να πληρωθείς απο το Twitch ή να βγάλεις λεφτά γενικά (απ'ευθείας τουλάχιστον). Επίσης, σαν απλός streamer έχεις χαμηλή προτεραιότητα στην λειτουργία "Transcode" (που επιτρέπει στους viewers σου να χαμηλώσουν το quality του video σε περίπτωση που έχουν κολλήματα) και δεν έχεις πρόσβαση στις λειτουργίες Stream Delay και Premiere/Rerun. Τέλος, η δυνατότητα να αποθηκέυσεις στην πλατφόρμα videos απο προηγούμενα streams είναι περιορισμένη στις 14 μέρες. Affiliate - Η πρώτη "ημιεπαγγελματική" κατηγορία streamer, για να γίνεις affiliate πρέπει να πληρείς κάποιες προϋποθέσεις - currently, απαιτείται να έχεις 50 και άνω followers, να έχεις κλείσει ~8 ώρες streaming και να έχεις κάνει stream τουλάχιστον 7 διαφορετικές μέρες εντός περιόδου 30 ημερών, καθώς και σε αυτά τα streams να έχεις φτάσει μέσο όρο 3 viewer στο ίδιο χρονικό διάστημα. Εφ'όσον ολοκληρώσεις και τα 4 requirements στην ίδια χρονική περίοδο, (συνήθως) εντός 1-2 εβδομάδων αναβαθμίζεσαι σε Affiliate. Τα πλεονεκτήματα του affiliate status είναι πως, αντίθετα με τους απλούς streamer, έχεις πλέον πρόσβαση σε ορισμένα απο τα monetization options της πλατφόρμας - συγκεκριμένα μπορείς πλέον να έχεις subscribers (οι οποίοι διαλέγουν μεταξύ τριων tier: $4,99, $9,99 και $24,99 μηνιαία και τα οποία μοιράζονται 50/50 μεταξύ του affiliate και του Twitch), καθώς και να δεχτείς bits/cheers απο τους viewers (τα οποία είναι κάτι σαν animated emoticons για το chat σου, και απο τα οποία ισχύει η αναλογία 1 bit = $0,01). Παράλληλα μπορείς να προσφέρεις στους subscribers σου κάποια custom emotes για το chat σου, για συγκεκριμένα παιχνίδια εμφανίζεται κάτω απο το stream σου link προς το Amazon για αγορά (και απο όπου παίρνεις ένα μικρό ποσοστό το οποίο δεν είμαι σίγουρος πόσο είναι ακριβώς), σου δίνεται προτεραιότητα χρήσης της υπηρεσίας Transcode (επί των απλών streamer), καθώς και χρήση των λειτουργιών Rerun/Premiere. Τυχόν λεφτά που βγάζεις απο το Twitch γίνονται transfer στον λογαριασμό σου (τραπεζικά ή μέσω PayPal) μετά απο 45 μέρες (αλλά με ελάχιστο ποσό τα $100). Partner - Η "επαγγελματική" κατηγορία streamer, στο συγκεκριμένο επίπεδο πρέπει να έχεις τουλάχιστον 25 ώρες και 12 διαφορετικές μέρες streamed και μέσο όρο 75 ενεργών viewer εντός της ίδιας περιόδου 30 ημερών. Επίσης, σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνεις ο ίδιος apply για Partner status, όπου το κανάλι σου γίνεται review manually απο το Twitch staff. Εφ'οσον πάρεις το approval, υπογράφεις συμβόλαιο και γίνεσαι επίσημα συνεργάτης. Οι Partner έχουν πλήρη πρόσβαση στο monetization της πλατφόρμας - πέρα απο τα subscriptions και bits (για subscriptions ισχύει το 50/50 αν και υπάρχει δυνατότητα "παζαρέματος" απο κάποιο σημείο και μετά) πλέον λαμβάνεις κάποιο ποσοστό επί των διαφημίσεων που προβάλονται κατά την διάρκεια των stream σου, σου δίνεται δυνατότητα να έχεις περισσότερα custom emotes και user badges για τους subscribers/viewers σου, έχεις πλήρη και συνεχή πρόσβαση στην λειτουργία Transcode, καθώς και αναβάθμιση του χρόνου αποθήκευσης των προηγούμενων stream στην πλατφόρμα απο 14 σε 60 μέρες. Υπάρχουν και κάποια άλλα πλεονεκτήματα σε αυτό το επίπεδο αλλά είναι αρκετά minor οπότε τα προσπερνώ (μπορείς να μάθεις περισσότερα σε αυτό το link) Πάντως δεν έχω δει κάπου να αναφέρεται πως "απαγορεύεται" να αναφερθεί κάποιος στο oικονομικό της πλατφόρμας, απλά όπως στο Steam και άλλα online platforms τα ακριβή ποσοστά δεν αναφέρονται στους όρους (καθώς περιλαμβάνονται σε legal documents όπως συμβόλαια - βλ. Partner). Επίσης, το τι είναι "καλύτερο" μεταξύ subscribers και viewers εξαρτάται απο τον κάθε streamer. Γενικά η πλατφόρμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους concurrent viewers (δηλαδή πόσα άτομα βλέπουν ενεργά το κανάλι σου ταυτόχρονα) αλλά στο τέλος της ημέρας σε αυτό το σημείο έχεις δημιουργήσει ένα μικρό community οπότε και - θεωρητικά τουλάχιστον - ξέρεις καλύτερα που θες να δώσεις έμφαση. Τέλος, υπάρχουν τρόποι να βγάλεις χρήματα έμμεσα απο το Twitch (άσχετα απο το streamer status σου), χρησιμοποιόντας υπηρεσίες όπως Streamlabs, Tipeee, Ko-Fi, Paypal κ.ο.κ. για να επιτρέψεις στους viewer σου να συνεισφέρουν άμεσα - σε αυτή την περίπτωση όμως οι όροι χρήσης του Twitch απαιτούν χρήση συγκεκριμένης ορολογίας - donate ή tip ή contribute - και κειμένου ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρο πως οι πληρωμές/δωρεές γίνονται εκτός της πλατφόρμας. 2 3
LabrakisG1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ πολύ. Καλυφθηκα πλήρως νομίζω 😎 1
ntinos19 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Επειδή μου αρέσει γενικά να παρακολουθώ twitch αλλά διαφορά παιχνίδια και όχι μόνο τα κορυφαία βλέπω πως το Ελληνικό community δεν έχει τίποτα απολύτως. Υπάρχει ένας-δυο που κάνουν κάτι τέτοιο αλλά δεν τους προλαβαίνω πάντα και δεν είναι τόσο διασκεδαστικοί η δεν έχουν το "studio" που έχουν οι άλλοι. Από άποψη ποιότητας εικόνας/ήχου. Όχι μόνο στο παιχνίδι αλλά και στο background του streamer. Να το κάνει ρε παιδί μου πιο ευχάριστο στο μάτι αν και αυτό έρχεται δεύτερο αλλά αρκετά σημαντικό. Δοκίμασα κι εγώ να streamαρω κανένα cities skyline αλλά μη περιμένεις τον τρελό κόσμο. Θέλεις σταθερές ώρες που θα ξέρει ο άλλος ότι τότε θα σε βρει online. Αυτό που δεν μου άρεσε (δεν ξέρω γιατί, ίσως υπάρχουν κι άλλοι που το βλέπουν έτσι) streamers που παίζουν πχ. Pubg με twitch viewers η με φίλους τους. Κάποιες φορές είναι τρελή φάση όταν μαλακιζονται αλλά η ποιότητα πάει περίπατο. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.
ilos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δεν υπάρχει ελληνικό community για να supportάρει κάποιον να το κάνει μόνιμη ασχολία period. Κάποιο κανάλια μπορούν να φυτοζωούν κάπως και να βγάζουν ένα χαρτζιλίκι στο lol ή στα BR, αλλά δε φτάνει ούτε για το νοίκι. Κάποιοι άλλοι γνωστοί youtubers κυρίως το έχουν σαν συμπληρωματικό και δε στριμάρουν σε καθημερινή βάση. Αν κάποιος θα ήθελε να το κάνει επάγγελμα εδώ θα απαιτούσε πάρα πολλά εφόδια που είναι δύσκολο να τα καλύπτει όλα κάποιος Έλληνας. Άπταιστα Αγγλικά + προφορά, ενδιαφέρουσα προσωπικότητα/εμφάνιση, κάπως νεαρή ηλίκία, γνώση του τεχνικού τομέα και κυρίως σωστό σετάρισμα στον ήχο και το lighting, ένα αξιοπρεπές skill στο game που ασχολείσαι (δε χρειάζεται να είσαι pro ειδικά αν είσαι variety streamer) και το βασικότερο γνωριμίες με κάποιον ήδη καταξιωμένο streamer να σε κάνει raid μέχρι κάποια στιγμή να σε γνωρίσει ο κόσμος και να σε κάνει follow/subscribe ώστε να φύγεις από την affiliate hell. Και σαν lifestyle είναι κάπως miserable tbh, 8ώρα+ καθισμένος και αναγκασμένος να μη το βουλώνεις ποτέ ενώ παίζεις με το ένα μάτι και το άλλο κοιτάει μονίμως το chat και τα subscriptions/donations. Συν ότι "αναγκάζεσαι" πολλές φορές να παίζεις πράγματα που ίσως σιχαίνεσαι λόγω του trend ή αν είσαι sponsored, μέχρι τουλάχιστον να γίνεις too big και να είσαι σε θέση να πεις thx but no thx. 4
Balantakos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Αμα ξεκινησεις σκεπτομενος τα λεφτα, παει την εχεις χασει την μπαλα απο το πρωτο λεπτο. Φιλικα παντα 😊 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, Balantakos είπε Αμα ξεκινησεις σκεπτομενος τα λεφτα, παει την εχεις χασει την μπαλα απο το πρωτο λεπτο. Φιλικα παντα 😊 Από όλο αυτό που έγραψα αυτό κατάλαβες?πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσα να τα γράψω. Φιλικά 1
Balantakos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Balantakos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα