Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H ερώτηση αφορά γενικά την αγορά κάποιου iphone από άτομο που γνωρίζει το ΙΜΕΙ της συσκευής είτε αυτή είναι καινούρια (πχ μέσω ebay) είτε όλα τα μεταχειρισμένα που κυκλοφορούν εδώ.

Μπορεί κάποιος να μπλοκάρει τη συσκευή που θα μου πουλήσει μέσω του IMEI που θα έχει κρατήσει? να τη δηλώσει δηλαδή κλεμμένη, εφόσον έχει κρατήσει το IMEI και την απόδειξη αγοράς

Ειδικότερα, ρωτάω για συσκευή που θα έρθει από ΗΠΑ και θα μου στείλουν και παραστατικό/απόδειξη αγοράς από Apple store, ωστόσο δίνω και γενικότερο τόνο στο ερώτημα και για τις συναλλαγές μεταχειρισμένων εδώ.

Επεξ/σία από Yiannis87
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

H ερώτηση αφορά γενικά την αγορά κάποιου iphone από άτομο που γνωρίζει το ΙΜΕΙ της συσκευής είτε αυτή είναι καινούρια (πχ μέσω ebay) είτε όλα τα μεταχειρισμένα που κυκλοφορούν εδώ.

Μπορεί κάποιος να μπλοκάρει τη συσκευή που θα μου πουλήσει μέσω του IMEI που θα έχει κρατήσει? να τη δηλώσει δηλαδή κλεμμένη, εφόσον έχει κρατήσει το IMEI και την απόδειξη αγοράς

Ειδικότερα, ρωτάω για συσκευή που θα έρθει από ΗΠΑ και θα μου στείλουν και παραστατικό/απόδειξη αγοράς από Apple store, ωστόσο δίνω και γενικότερο τόνο στο ερώτημα και για τις συναλλαγές μεταχειρισμένων εδώ.

Θεωρώ πως εφόσον θα έχεις στην κατοχή το παραστατικό αγοράς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Καθώς για να γινει unlock/unblock μια συσκευή η Απλ ζητάει το μηχανογραφικό παραστατικό της αρχικής αγοράς...το οποίο αναφέρεις ότι θα το έχεις στην κατοχή σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kormos είπε

Θεωρώ πως εφόσον θα έχεις στην κατοχή το παραστατικό αγοράς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Καθώς για να γινει unlock/unblock μια συσκευή η Απλ ζητάει το μηχανογραφικό παραστατικό της αρχικής αγοράς...το οποίο αναφέρεις ότι θα το έχεις στην κατοχή σου.

Κατάλαβα. Ε λογικά και ο άλλος θα έχει αντίγραφο, οπότε είναι απλά να μην πέσεις σε καμιά περίπτωση απάτης.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

Κατάλαβα. Ε λογικά και ο άλλος θα έχει αντίγραφο, οπότε είναι απλά να μην πέσεις σε καμιά περίπτωση απάτης.

Κάπως έτσι... 

Περα των άλλων, από Αμερική είσαι βεβαίως ότι θα είναι φακτορυ ανλοκ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kormos είπε

Κάπως έτσι... 

Έτσι γράφει, είναι τα τελυταία SE που βγήκαν και τα πουλούσε η Apple στο site  της εκεί

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

Έτσι γράφει, είναι τα τελυταία SE που βγήκαν και τα πουλούσε η Apple στο site  της εκεί

Πιστεύεις ότι αξίζει η όλη διαδικασία από το να πάρεις κάποιο από Ελλάδα αντίστοιχο...;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kormos είπε

Πιστεύεις ότι αξίζει η όλη διαδικασία από το να πάρεις κάποιο από Ελλάδα αντίστοιχο...;

Θέλω SE 128 gb Space Grey, που δεν το βρίσκω εδώ συστυχώς. Μόνο 32 gb ή άλλα χρώματα.

Ίσως να είναι οκ τα 32, αλλά αν και έχω πρόγραμμα icloud,  προτιμώ να κατεβάζω όλες τις φωτό σε high resolution στο δίσκο, από το να κάνω "optimise your storage".

35 λεπτά πριν, kormos είπε

Κάπως έτσι... 

Συγκεκριμένα είναι αυτό: https://www.apple.com/shop/product/MP7Y2LL/A/iphone-se-128gb-silver-unlocked

Νομίζω παίζει σε ελληνικό δίκτυο από όσο έχω ρωτήσει

Εναλλακτικά βρίσκω το ίδιο CPO από Ευρώπη σε χώρα όπου μπορώ να το παραλάβω εγώ ο ίδιος.

Ξέρεις τι παίζει με τα CPO - Apple Certified Pre-Owned? Λένε τίποτα ή μήπως είναι καμιά μούφα καμιά φορά και να προτιμήσω καινούριο?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πόσο καιρό μπορώ να ζητήσω αντίγραφο της απόδειξη από μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών (π.χ. Γερμανος);

Ξέρει κανένας πόσο καιρό πρέπει να τα κρατάνε;

Έχω έναν γνωστό που έχει icloud lock και δε βρίσκει την απόδειξη αλλά θυμάται όταν το αγόρασε πριν από 2 χρόνια...

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.

Σιγουρα 100%, τα κρατουν: για τον ορισμενο / εκαστοτε χρονο της εγγυησης.
Μα και μετα μη φανταζεσαι πως τα διαγραφουν, εξαρταται απο την εταιρεια
βεβαια μετα, αν θα σου τα δωσουν (η οχι...) απο την εξυπηρετηση πελατων 🤓

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Σιγουρα 100%, τα κρατουν: για τον ορισμενο / εκαστοτε χρονο της εγγυησης.
Μα και μετα μη φανταζεσαι πως τα διαγραφουν, εξαρταται απο την εταιρεια
βεβαια μετα, αν θα σου τα δωσουν (η οχι...) απο την εξυπηρετηση πελατων 🤓

Είναι εκτός εγγυησης, γι' αυτό ρωτάω.

Δημοσ.

Εχω δει να κρατανε αρχεια πελατων μεχρι 5ετια πισω σιγουρα: δηλαδη εβλεπαν τι εχω αγορασει
σε αλλες μεγαλες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων πληροφορικης (δεν ξερω για / στο Γερμανο..)
👀

Το αναμενομενο λοιπον ειναι να το κανουν, τουλαχιστον οι μεγαλοι. Απο κει και περα
καθως δεν ειναι καταρχην υποχρεωμενοι να σου τα δωσουν, ετουτο μετα ¨εξαρταται'

Επισης σε επιχειρηματικους πελατες τα κρατουν (Πλαισιο)
-λογικα για να μπορουν να συγκρινουν αγορες / τζιρο ετων-
και εκει ειναι μαλιστα + περισσοτερο εξυπηρετικοι μετα ⚠️

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Εχω δει να κρατανε αρχεια πελατων μεχρι 5ετια πισω σιγουρα: δηλαδη εβλεπαν τι εχω αγορασει
σε αλλες μεγαλες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων πληροφορικης (δεν ξερω για / στο Γερμανο..)
👀

Το αναμενομενο λοιπον ειναι να το κανουν, τουλαχιστον οι μεγαλοι. Απο κει και περα
καθως δεν ειναι καταρχην υποχρεωμενοι να σου τα δωσουν, ετουτο μετα ¨εξαρταται'

Επισης σε επιχειρηματικους πελατες τα κρατουν (Πλαισιο)
-λογικα για να μπορουν να συγκρινουν αγορες / τζιρο ετων-
και εκει ειναι μαλιστα + περισσοτερο εξυπηρετικοι μετα ⚠️

Οι περισσότερες αποδείξεις πλέον γίνονται με θερμικό χαρτί αν δεν κάνω λάθος οπότε είναι αδύνατον να πάρεις κάποιο αντίγραφο.

Οι εταιρικοί πελάτες λόγο ότι κόβουν τιμολόγια λαμβάνουν πάντα ένα διαφορετικό έντυπο, "της παλιάς εποχής" :)

Όσο για το βασικό ερώτημα του @natural_sgf θα πρότεινα να επικοινωνήσουν με το κατάστημα που είχε γίνει η αγορά... :)

Δημοσ.

Ψαχνει ομως κατι πριν ~ 2 χρονια, και σιγουρα σε Πλαισιο & Ε-shop, το εχουν!
Απο κει και περα αν θα θελησουν να του το επανεκτυπωσουν εκτος εγγυησης
αναγκαστικα το ζητας ευγενικα, και περιμενεις για ανταποκριση-απαντηση..,😑

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Έτσι είναι. Άμα θέλουν θα μου το δώσουν, αλλά οκ ίσως τραμπουκισουμε λίγο.  Τόσες φορές μας το κάνουν τα γνωστά μαγαζια με τα διάφορα κόλπα τους.

Σχετικά άσχετο, iCloud password reset μέσω τηλεφωνου κάνει η Apple?

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Σωστά, αλλά νομίζω έχουμε ελλιπής πληροφορία καθώς δεν ξέρουμε από ποια αλυσίδα έχει γίνει η αγορά και κάνουμε υποθέσεις :)

1 ώρα πριν, natural_sgf είπε

Έτσι είναι. Άμα θέλουν θα μου το δώσουν, αλλά οκ ίσως τραμπουκισουμε λίγο.  Τόσες φορές μας το κάνουν τα γνωστά μαγαζια με τα διάφορα κόλπα τους.

Σχετικά άσχετο, iCloud password reset μέσω τηλεφωνου κάνει η Apple?

Μέσω τηλεφώνου νομίζω θα ζητήσουν να απαντηθούν ερωτήσεις ασφαλείας και στη συνέχεια να σταλεί στο εμαιλ λινκ εντός 24ωρου για ξεκλείδωμα (αν δεν έχει αλλάξει κάτι...).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...