Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και λίγες οθόνες εχουν HDR (προς στιγμήν ) στο σύντομο μέλλον θα γίνει στάνταρ όπως έχει ήδη γίνει στις TV. 

Το HDR έστω και αργα άρχισε να δουλεύει καλύτερα στα Windows 10.

Το topic το έφτιαξα για να γράφουμε για ότι νέο υπάρχει περί HDR ( και για να μην χαλάμε άλλα topic)  με αφορμή κάποια προβλήματα που έχω ήδη εγώ. 

@billeirosόπως έχω ξανά πει έχω πρόβλημα με τα χρώματα στο DMC5. (και όχι μόνο....). Είναι ξεπλυμενα και μόνο οτνα ανεβάζω το vibrant διορθώνεται 

Μόλις το κατεβάσεις θέλω αφού το τρέξεις να δεις στο μενού του παιχνιδιού το κόκκινο logo που έχει. Θέλω να το συγκρινεις με HDR on. Σε εμένα είναι σαν πορτοκαλί. 

• Like 2
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται πως θα βοηθήσω όσο μπορώ καθώς το HDR είναι σε πρώιμη φάση ακόμη και θέλει ψαξιματακι πολλές φορές. Στο destiny 2 πχ είναι ένα χαλί και μισό. Είναι default και δε μπορείς να παραμετροποιησεις επιπεδο με απότελεσμα  ο φωτισμός να καθιστά το game unplayable. Παιχνίδια στα οποία πηγαίνει μια χαρά όσο τα δοκίμασα ειναι:shadow of tomb raider, anthem, bf1 και v, division 2 open beta, odyssey,halo wars 2.Πάντως όπου δουλεύει είναι χάρμα οφθαλμών και gamechanger για μένα.... 

Επεξ/σία από billeiros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις το ACO; 

Edit :το έχεις.

Θέλω να συγκρινεις τα χρώματα με HDR ON και OFF. 

Δεν είναι εύκολο όμως. Μπορεί να την πατήσεις και να νομίζεις ότι είναι οκ. Και το κακό είναι ότι πρέπει να βγαίνεις από το παιχνίδι κάθε φορά, να βάζεις σε HDR On και να ξανά μπαίνεις. 

Θέλω πχ να δεις ένα κόκκινο. Την περικεφαλαια. Μπορείς και μα βγάλεις φωτογραφία με το κινητό σου. Για να συγκρινεις. 

Σε εμένα με HDR OFF είναι κόκκινη ενώ με HDR ON είναι πορτοκαλί... 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1
Δημοσ.

Άρχισε μεν να δουλεύει καλύτερα θέλει όμως αρκετή δουλειά ακόμη, δεινοπαθώ κάθε φορά που θέλω να το χρησιμοποιήσω στην OLED με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Metro Exodus.

Ώρες ώρες ζηλεύω το PS4 Pro που έχω γιατί δουλεύει νεράκι..πόσο δύσκολο πια για την MS να το διορθώσει?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Άρχισε μεν να δουλεύει καλύτερα θέλει όμως αρκετή δουλειά ακόμη, δεινοπαθώ κάθε φορά που θέλω να το χρησιμοποιήσω στην OLED με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Metro Exodus.

Ώρες ώρες ζηλεύω το PS4 Pro που έχω γιατί δουλεύει νεράκι..πόσο δύσκολο πια για την MS να το διορθώσει?

Για πες. Έχεις το ίδιο πρόβλημα και εσύ; γιατί σε αυτό το παιχνίδι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ακόμα και στο μενού φαίνεται η διαφορά. Αντί για σκούρο πορτοκαλί έχω ένα ανοιχτό πορτοκαλί... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Acmilangr2 είπε

Για πες. Έχεις το ίδιο πρόβλημα και εσύ; γιατί σε αυτό το παιχνίδι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ακόμα και στο μενού φαίνεται η διαφορά. Αντί για σκούρο πορτοκαλί έχω ένα ανοιχτό πορτοκαλί... 

Όταν ενεργοποιώ το HDR στο Metro (με την γνωστή παραξενιά ότι πρέπει να το ενεργοποιήσεις πρώτα από το menu των win10 για να εμφανιστεί μετά στο menu του game) ένα χάλι και μισό, καταρχήν σκοτάδι μαύρο και άραχνο, σαν να μείωσες την φωτεινότητα στο 0, χρώματα ξεπλυμένα σε βαθμό αηδίας σαν να πήγες στο color και το έκανες επίσης 0, δοκίμασα κάθε δυνατή ρύθμιση που βρήκα μέσα στα Windows και τον driver της nvidia μέχρι που το παράτησα, για του στραβού το δίκιο πιστεύω όμως πως κάπου το έχασε η 4a games με το rtx και dlss, δεν ρίχνω το φταίξιμο στην ms για αυτό το game. Έχει δοκιμάσει να παίξεις με τις ρυθμίσεις του driver της nvidia?

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει πολλά... 4:2:2, 4:4:4 τίποτα... 

Ποια αλλά παιχνίδια έχεις; 

Δηλαδή τρελενομαι ώρες ώρες. Έχω οθόνη με μετρημένο 110% DCI-P3 (ίσως να μην υπάρχει άλλη οθόνη/TV με τόσο μεγάλο wide) και πρέπει κάθε φορά να ανεβάζω το vibrant από το experience της nvidia για να το φέρω στα ίδια. Μπακαλιστικους τρόπους δηλαδή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω Shadow of the Tomb Raider, Hitman 2 και Andromeda τα οποία η αλήθεια παίζουν κανονικά μετά από προσπάθειες, άνοιξε-κλείσε, ρύθμισε αναλύσεις κτλ

Και η beta του division 2 που δοκίμασα έπαιξε κανονικά, δεν το περίμενα για beta.

Να υποθέσω ότι ρυθμίζεις την οθόνη σου στα 60hzr έτσι? Δεν νομίζω να παίζει το HDR παραπάνω αν και δεν παίρνω όρκο για αυτό.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, music_lover είπε

Έχω Shadow of the Tomb Raider, Hitman 2 και Andromeda τα οποία η αλήθεια παίζουν κανονικά μετά από προσπάθειες, άνοιξε-κλείσε, ρύθμισε αναλύσεις κτλ

Και η beta του division 2 που δοκίμασα έπαιξε κανονικά, δεν το περίμενα για beta.

Να υποθέσω ότι ρυθμίζεις την οθόνη σου στα 60hzr έτσι? Δεν νομίζω να παίζει το HDR παραπάνω αν και δεν παίρνω όρκο για αυτό.

Όχι. Το έχω πάνω από 60hz.δεν νομίζω να μην παίζει παραπάνω εκτός αν υπάρχει προς στιγμή θέμα. (αλλά θα το δοκιμάσω μιας και το είπες)  

Στο shadow of Tomb raider δουλεύει καλά ακόμα και σε 120hz.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

Όχι. Το έχω πάνω από 60hz.δεν νομίζω να μην παίζει παραπάνω εκτός αν υπάρχει προς στιγμή θέμα. (αλλά θα το δοκιμάσω μιας και το είπες)  

Στο shadow of Tomb raider δουλεύει καλά ακόμα και σε 120hz.

Κάνε μια δοκιμή. Επίσης ρύθμισε το game σε full screen (όχι borberless κτλ) και για ανάλυση όρισε την natine της οθόνης σου.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, music_lover είπε

Κάνε μια δοκιμή. Επίσης ρύθμισε το game σε full screen (όχι borberless κτλ) και για ανάλυση όρισε την natine της οθόνης σου.

Το δοκίμασα το DMC5 μόλις. Τα ιδια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ιδια με καλώδιο display port και καλώδιο hdmi?

Επίσης η ρύθμιση rgb πάντα στο limited και στην οθόνη και στο nvidia panel.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Τα ιδια με καλώδιο display port και καλώδιο hdmi?

Μόνο με displayport δοκίμασα. Δεν έχω βάλει ποτέ το hdmi. Αλά η δοκιμή είναι δωρεάν! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Μόνο με displayport δοκίμασα. Δεν έχω βάλει ποτέ το hdmi. Αλά η δοκιμή είναι δωρεάν! 

Δοκίμασε και αυτό με το rgb που έκανα edit παραπάνω, βάλε το στο limited δλδ.

Το εψαξα και λιγο στο net, πολλοί έχουν θέμα. Στο forum του resetera κάποιος χρήστης προτείνει ως λύση να ορίσεις manual απο το nvidia panel το Ycr422 και 10-bit color.

https://www.resetera.com/threads/devil-may-cry-5-pc-performance-thread.104077/page-8

Δεν εχω δυστυχώς το game για δοκιμή.

Επεξ/σία από music_lover

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...