Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 13/3/2019 στις 8:03 ΜΜ, greekparot είπε

Η δουλεια μου είναι για να σου το λέω.  Το 2 ήμερο έχει καταργηθεί. Όταν ο γιατρός είναι νοσοκομειακός, ή ιδιώτης συμβεβλ. με τον ΕΟΠΥΥ (για δωρεάν εξέταση) ή οικογ. ιατρός ΕΟΠΥΥ και έχεις άδεια έως 15 ημέρες δεν περνάς επιτροπή (αυτό μόνο για το πρώτο 15νθημερο). 

Αν έχεις πάρει 15 μέρες αναρρωτική από δημόσιο νοσοκομείο και χρειαστεί μετά από λίγες μέρες να ξαναπάρεις αλλες 10-15 περνάς από επιτροπή;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Με πανω απο 30 ημερες συνεχομενες ή διακεκομενενς στο ιδιο ετος περνας επιτροπη.

Αρά μέχρι 30 δεν περνάς;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, swat31 είπε

Αρά μέχρι 30 δεν περνάς;

Όχι ....

Σε καποιες υπηρεσίες όμως αν δια βιου εχεις καποιος ξεπαρασει τις 270 ημερες  ασθενεια συνολικα περναει επιτροπή εστω και για μια μερα ασθενεια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/1/2020 στις 5:22 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε

ε πανω απο 30 ημερες συνεχομενες ή διακεκ

Στις 16/1/2020 στις 10:40 ΠΜ, swat31 είπε

Αρά μέχρι 30 δεν περνάς;

Στις 16/1/2020 στις 5:22 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε

Με πανω απο 30 ημερες συνεχομενες ή διακεκομενενς στο ιδιο ετος περνας επιτροπη.

Καλησπέρα σας ,

Έχω μια απορία , η γυναίκα μου είναι έγκυος , σε παρουσία αιμορραγίας ο ιδιώτης γιατρός έγραψε 2 εβδομάδες αναρρωτική . Τα χαρτιά τα πήγα στο ΙΚΑ για να περάσει επιτροπή . Τώρα μας κάλεσαν να περάσει επιτροπή αλλά απο τη δουλειά της της είπαν απο το γραφείο προσωπικού δεν χρειάζεται να περάσεις επιτροπή καλύπτεται όλος ο μισθός για τίς ημέρες της άδειας σου( θεωρείται δικαιολογημένη γιατί  είχε ξαναπάρει παρόμοια άδεια την προηγούμενη χρονιά οπου τελικά απέβαλε τότε κάπως έτσι της το εξηγήσαν ). Η απορία μας είναι μπορούμε απλά να μην εμφανιστούμε στην επιτροπή ;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας παιδια,  αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με τη μητερα μου

μας εστειλαν για ενσταση στη δευτεροβαθμια επιτροπη, η οποια δεν ξερουν που ειναι (ειμαι ηρακλειο και η μητερα μου εργαζεται σε ιδιωτικη επιχειρηση)

και κανεις δε μας ειπε γιατι μας απορριπτουν τα χαρτια, τα οποια ειναι απο ιδιωτη ιατρο επισης, οποιος δεν ειναι συμβεβλημενος με εοππυ

ξερει να μου πει καποιος αν θα αλλαζε κατι με το να παμε και σε αλλο ιατρο δημοσιου ή εστω συμβεβλημενο?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, soniavi είπε

γεια σας παιδια,  αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με τη μητερα μου

μας εστειλαν για ενσταση στη δευτεροβαθμια επιτροπη, η οποια δεν ξερουν που ειναι (ειμαι ηρακλειο και η μητερα μου εργαζεται σε ιδιωτικη επιχειρηση)

και κανεις δε μας ειπε γιατι μας απορριπτουν τα χαρτια, τα οποια ειναι απο ιδιωτη ιατρο επισης, οποιος δεν ειναι συμβεβλημενος με εοππυ

ξερει να μου πει καποιος αν θα αλλαζε κατι με το να παμε και σε αλλο ιατρο δημοσιου ή εστω συμβεβλημενο?

Χωρις να ειμαι σιγουρος αν εχει ξεπερασει τις 30 ημερες θελει χαρτι απο δημοσιο φορεα .

Μηπως δια βιου εχει ξεπερασει τις 270 ημερες ?

Με καθε επιφυλλαξη .

Δημοσ.

οχι, δε τις εχει ξεπερασει, ειναι η πρωτη φορα που παιρνει, για αυτο και δεν γνωριζουμε τη διαδικασια

απο οτι ειδα η επιτροπη εστειλε τους περισσοτερους για ενσταση, δυστυχως ειναι γαιδουρια, δε την εξετασαν καν

και εχουμε λιγες μερες προθεσμια για να το ψαξουμε..

σε ευχαριστω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα, την πεμπτη πηρα απο νοσοκομειο αναρρωτικη αδεια 14 ημερων, τι πρεπει να κανω; να παω το εξιτηριο και την αναρρωτικη απλ αστο ικα? πρεπει να τα παω σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα; χρειαζεται καποιο χαρτι απο εργοδοτη;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aliali είπε

Καλησπερα, την πεμπτη πηρα απο νοσοκομειο αναρρωτικη αδεια 14 ημερων, τι πρεπει να κανω; να παω το εξιτηριο και την αναρρωτικη απλ αστο ικα? πρεπει να τα παω σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα; χρειαζεται καποιο χαρτι απο εργοδοτη;

Λογικα μεσα σε καθε δημοσιο νοσοκομειο υπαρχει σε ενα γραφειο - ιατρειο ενας ελεκτης ιατρος..

Αυτος εχει σφραγιδες,βιβλιο καταχωρησεων κτλ..

Μεχρι 3 μερες κρατας αυτο το χαρτι.

Αμα ειναι παραπανω το πας στο ΙΚΑ που ανηκεις και το σφραγιζει εκει ελεκτης ιατρος.

Εαν ειναι ιδιωτικο νοσοκομειο μεχρι 3 μερες πας στο ΙΚΑ στον ελεγκτη ιατρο το χαρτι του νοσοκομειου.

Για πανω απο 3 μερες αδεια απο ιδιωτικο νοσοκομειο  καταθετεις χαρτια για επιτροπη στο ΙΚΑ ...

Δημοσ.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή (ΒΥΕ) γίνεται στο νοσοκομείο.

Εάν πάρεις μέσα στο έτος 15 ημέρες στο σύνολο από ιατρό νοσοκομείου ή ιδιώτη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ δεν περνάει επιτροπή. 

Εάν πχ σου γράψει 16 ημέρες θα περάσεις επιτροπή. Προσοχή: εάν υπάρχει και νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο και προσκομίσεις στον ΕΦΚΑ το εξιτήριο και ο ιατρός γράψει άδεια έως 1 μήνα τότε πάλι δεν περνάει επιτροπή (λόγω του ότι προηγήθηκε νοσηλεία).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρώσει ο ΕΦΚΑ είναι η άδεια να είναι πάνω από 4+ ημέρες και το αμέσως προηγούμενο έτος της αναγγελίας της ασθενείας να έχεις 120 ένσημα οριστικοποιημενα.

Δημοσ.
Στις 29/2/2020 στις 12:43 ΜΜ, aliali είπε

Tοσες ειναι οι μερες για την καραντινα του ΚορωναΪου. 

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πόσα πρέπει να λάβει ενας εργαζόμενος με μισθό βασικό 650€ κάθε μήνα απο εργατικό ατύχημα;

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 3/3/2020 στις 8:15 ΜΜ, greekparot είπε

Η δευτεροβάθμια επιτροπή (ΒΥΕ) γίνεται στο νοσοκομείο.

Εάν πάρεις μέσα στο έτος 15 ημέρες στο σύνολο από ιατρό νοσοκομείου ή ιδιώτη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ δεν περνάει επιτροπή. 

Εάν πχ σου γράψει 16 ημέρες θα περάσεις επιτροπή. Προσοχή: εάν υπάρχει και νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο και προσκομίσεις στον ΕΦΚΑ το εξιτήριο και ο ιατρός γράψει άδεια έως 1 μήνα τότε πάλι δεν περνάει επιτροπή (λόγω του ότι προηγήθηκε νοσηλεία).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρώσει ο ΕΦΚΑ είναι η άδεια να είναι πάνω από 4+ ημέρες και το αμέσως προηγούμενο έτος της αναγγελίας της ασθενείας να έχεις 120 ένσημα οριστικοποιημενα.

Δηλαδή εγω πχ. Αν πάρω αδεια απο ιδιωτη γιατρο συμβεβλημενο με ΕΟΠΠΥ 8-10 μέρες σερι, δεν θα περάσω επιτροπή; θα πρέπει απλα μόλις τελειώσει η αναρρωτική να πάω το χαρτί της αναρρωτικής στο ικα κ θα πληρωθώ; 

Μεχρι στιγμής εχω παρει μεχρι 3 μερες και ο εργοδότης απλα μου πλήρωνε το 50% της καθε μερας. Αν παρω 4 μερες κ πάνω ποια ειναι η διαδικασία; 

Δημοσ.

εγώ πήρα αναρρωτική γύρω στις 10 μέρες το Γενάρη και ακόμα περιμένω τηλέφωνο για επιτροπή. εν τω μεταξύ η γυναίκα μου πήρε τον Απρίλιο και της ήρθε ένα μήνυμα 2 φορές ότι έχει περάσει στο επόμενο στάδιο..και δεν ξέρουμε και που να απευθυνθούμε για να μάθουμε τι γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...