_Antonaros_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Γειά σας! Πριν περίπου 2 εβδομάδες κέρδισα απο έναν διαγωνισμό μια κάρτα γραφικών, αυτός που την έστελνε είναι απο Ταϊλάνδη και είχε πει πως θα την έστελνε οπουδήποτε με τζάμπα μεταφορικά. Πριν καμια ώρα περίπου με πήραν τηλέφωνο απο την DHL και με είπαν για τελωνείο, δεν μου έχει ξανατυχει κάτι τέτοιο επειδή είμαι σχετικά άπειρος με ότι έχει να κάνει με παραγγελείες απο το εξωτερικό. Τέλος πάντων, μου λένε πως πρέπει να πληρώσω κάτι έξοδα και φόρους και ότι χρειάζομαι να τους δείξω απόδειξη, το θέμα όμως είναι πως ΔΕΝ έχω απόδειξη εφόσον όπως προείπα την κέρδισα την κάρτα γραφικών, δεν την αγόρασα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι να κάνω ή αν ξέρετε αν υπάρχει καμία λύση; Ευχαριστώ.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Εσυ θα στείλεις την αγορά ετσι ωστε να φαίνεται ότι δεν πληρωσες τίποτα, απο εκει και πέρα θα εκτιμηθεί απο το τελωνείο και θα σου απαντήσουν. Ζητα πριν τον εκτελωνισμο το τιμολόγιο απο την dhl Μετά μπορείς να πας και εσυ από το εκεί και να το εκτελωνισεις μόνος σου.
Salvation81 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, _Antonaros_ είπε Γειά σας! Πριν περίπου 2 εβδομάδες κέρδισα απο έναν διαγωνισμό μια κάρτα γραφικών, αυτός που την έστελνε είναι απο Ταϊλάνδη και είχε πει πως θα την έστελνε οπουδήποτε με τζάμπα μεταφορικά. Πριν καμια ώρα περίπου με πήραν τηλέφωνο απο την DHL και με είπαν για τελωνείο, δεν μου έχει ξανατυχει κάτι τέτοιο επειδή είμαι σχετικά άπειρος με ότι έχει να κάνει με παραγγελείες απο το εξωτερικό. Τέλος πάντων, μου λένε πως πρέπει να πληρώσω κάτι έξοδα και φόρους και ότι χρειάζομαι να τους δείξω απόδειξη, το θέμα όμως είναι πως ΔΕΝ έχω απόδειξη εφόσον όπως προείπα την κέρδισα την κάρτα γραφικών, δεν την αγόρασα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι να κάνω ή αν ξέρετε αν υπάρχει καμία λύση; Ευχαριστώ. Στειλτους μια φωτο απο το ποσο κοστιζει στο Αμαζον Αμερικης (Amazon.com) ωστε να στην εκτελωνισουν με αυτη την τιμη και οχι οτι τους κατεβει. Οπως και να το κανεις την εκατσες, κανα 100αρι θα σου φυγει στην DHL για την διαδικασια αν δεν πας εσυ (αν πας παλι θα δωσεις κανα 50αρι-60αρι για να σου δωσουν τα χαρτια απο την DHL) ΣΥΝ οσα πληρωσεις σε φορο (23%) απο το ποσο κοστιζει η καρτα. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από Salvation81
_Antonaros_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Στειλτους μια φωτο απο το ποσο κοστιζει στο Αμαζον Αμερικης (Amazon.com) ωστε να στην εκτελωνισουν με αυτη την τιμη και οχι οτι τους κατεβει. Οπως και να το κανεις την εκατσες, κανα 100αρι θα σου φυγει στην DHL για την διαδικασια αν δεν πας εσυ (αν πας παλι θα δωσεις κανα 50αρι-60αρι για να σου δωσουν τα χαρτια απο την DHL) ΣΥΝ οσα πληρωσεις σε φορο (23%) απο το ποσο κοστιζει η καρτα. Απο ότι κατάλαβα αυτός που έστειλε το πακέτο τους είπε ότι αξίζει γύρω στα 100$. Επίσης η κάρτα είναι μεταχειρισμένη. Όμως, δεν γίνεται να βρω ένα τυχαίο listing στο ebay για μια άκυρη φθηνή κάρτα (στα 30€) και να πω πως αυτήν μου έστειλε και πως δεν ξέρω γιατί έβαλε 100$ o άλλος;
Salvation81 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, _Antonaros_ είπε Απο ότι κατάλαβα αυτός που έστειλε το πακέτο τους είπε ότι αξίζει γύρω στα 100$. Επίσης η κάρτα είναι μεταχειρισμένη. Όμως, δεν γίνεται να βρω ένα τυχαίο listing στο ebay για μια άκυρη φθηνή κάρτα (στα 30€) και να πω πως αυτήν μου έστειλε και πως δεν ξέρω γιατί έβαλε 100$ o άλλος; Οπως ειπα το θεμα σου δεν ειναι τοσο ο φορος (23$ στα 100$) αλλα το οτι θα εκτελωνιστει απο την κουριερ. Ακομα και εσυ ο ιδιος να πας στο αεροδρομιο παλι το 50-60αρι που θα δωσεις σιγουρα ειναι το θεμα οχι τα 15ε του φορου. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από Salvation81
_Antonaros_ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 11 ώρες πριν, Salvation81 είπε Οπως ειπα το θεμα σου δεν ειναι τοσο ο φορος (23$ στα 100$) αλλα το οτι θα εκτελωνιστει απο την κουριερ. Ακομα και εσυ ο ιδιος να πας στο αεροδρομιο παλι το 50-60αρι που θα δωσεις σιγουρα ειναι το θεμα οχι τα 15ε του φορου. Τελικα θα εβγενε γύρω στα 120€ που σε καμία περίπτωση δεν θα τα πλήρωνα. Για αυτό είπα να το στείλουν πίσω στον αποστολέα και συνεννοηθηκα με αυτόν να το ξαναστηλει αλλά αυτή την φορά να πει ότι η αξία του είναι 20$ έτσι ώστε να μην περάσει τελωνείο.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, _Antonaros_ είπε Τελικα θα εβγενε γύρω στα 120€ που σε καμία περίπτωση δεν θα τα πλήρωνα. Για αυτό είπα να το στείλουν πίσω στον αποστολέα και συνεννοηθηκα με αυτόν να το ξαναστηλει αλλά αυτή την φορά να πει ότι η αξία του είναι 20$ έτσι ώστε να μην περάσει τελωνείο. Πες του να το στείλει με απλό ταχυδρομείο όχι courier, πολλές φορές οι εταιρίες courier πράγματα που φαινομενικά είναι στο αφορολόγητο σου τα εκτελωνιζουν με το έτσι θέλω
_Antonaros_ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, Inuyasha είπε Πες του να το στείλει με απλό ταχυδρομείο όχι courier, πολλές φορές οι εταιρίες courier πράγματα που φαινομενικά είναι στο αφορολόγητο σου τα εκτελωνιζουν με το έτσι θέλω Ok φίλε σε ευχαριστώ
Salvation81 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 43 λεπτά πριν, _Antonaros_ είπε Ok φίλε σε ευχαριστώ Πρεπει να καταλαβεις οτι ΔΕΝ παιζει ρολο η τιμη που θα βαλει επανω, το πιο πιθανο να κρατηθει ΠΑΛΙ απο το τελωνειο και να στο εκτελωνισουν βαση τιμης καταλογου. Βεβαια αντι για 80-90ε θα πληρωσεις 15-20 με ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμο αλλα το ΦΠΑ θα ειναι θεωρητικα το ιδιο με αυτο που θα πληρωνες τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα