Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια...εχω εναν ryzen 1600 αλλα τον εχω με single channel ram μιας και εχω 2 slot μονο ετσι ωστε να εχω περιθωρια αναβαθμισης στο μελλον και θελω να ρωτησω το εξης...παιζω dota με περιπου 110 frames και drop σε fights μεχρι και 85...σε οσα net και να εχω κατσει τα pc με i5 8400 τρεχουν σταθερα καπου στα 200...υπαρχει περιπτωση να χανω τοσο πολυ λογο της μια ραμ η απλα ειναι τοσο κατωτερος σε single core ο επεξεραστης μου(η dota ειναι φουλ cpu based παιχνιδι)...τον εχω με μια rx 580 8Gb

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, vassterg είπε

αλλα τον εχω με single channel ram

Τον τσάκισες τον επεξέργαστή. Ανάλογα το παιχνίδι μπορεί να έχεις μέχρι και 40% πτώση απόδοσης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vassterg είπε

Καλημερα παιδια...εχω εναν ryzen 1600 αλλα τον εχω με single channel ram μιας και εχω 2 slot μονο ετσι ωστε να εχω περιθωρια αναβαθμισης στο μελλον και θελω να ρωτησω το εξης...παιζω dota με περιπου 110 frames και drop σε fights μεχρι και 85...σε οσα net και να εχω κατσει τα pc με i5 8400 τρεχουν σταθερα καπου στα 200...υπαρχει περιπτωση να χανω τοσο πολυ λογο της μια ραμ η απλα ειναι τοσο κατωτερος σε single core ο επεξεραστης μου(η dota ειναι φουλ cpu based παιχνιδι)...τον εχω με μια rx 580 8Gb

Με τι μνήμη τον έχεις. Ελπίζω τουλάχιστον 3000, αν οχι 3200.

Εξάλλου η οθόνη σου φαντάζομαι ειναι 60άρα, τι να τα κάνεις τα 200 fps?

Δημοσ.

Είσαι χωρίς overclock; Θες επίσης, πέρα από γρήγορη και dual channel μνήμη, να κάνεις και ένα overclock τουλάχιστον στα 3,7GHz αν είσαι με stock cooler (με aftermarket μπορείς και 3,9GHz).

• Like 1
Δημοσ.

2400 είναι η μνήμη μου...75hz είναι η οθόνη μου..με στοκ κουλερ τον έχω φτάσει στα 3.8 και σε στρες τεστ έφτασε μαξ 70 βαθμούς αλλά δεν θέλω να τον ζοριζω οπότε το έβγαλα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vassterg είπε

2400 είναι η μνήμη μου...75hz είναι η οθόνη μου..με στοκ κουλερ τον έχω φτάσει στα 3.8 και σε στρες τεστ έφτασε μαξ 70 βαθμούς αλλά δεν θέλω να τον ζοριζω οπότε το έβγαλα

Λογικό να μην αποδίδει ο επεξεργαστής. Θέλουν γρήγορες μνήμες και ιδανικά dual channel. Τώρα μεταξύ CCX έχει ταχύτητα 1.2Ghz, οπότε αν πρέπει να στείλει data μεταξύ CCX απλά...σερνεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ένα φεγγάρι εκανα τεστ σε Ryzen μεταξύ single και dual channel και scaling ανάλογα με ταχύτητα μνημης:

2133 Dual Channel ~= 3333 Single Channel. 

Οποτε ο φίλος με τις 2400 single channel πρέπει να έχει σε παιχνίδια (χοντρικά) επιδοσεις Core i5 Sandy Bridge και βγάλε... 

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpokwsths είπε

Επειδή ένα φεγγάρι εκανα τεστ σε Ryzen μεταξύ single και dual channel και scaling ανάλογα με ταχύτητα μνημης:

2133 Dual Channel ~= 3333 Single Channel. 

Οποτε ο φίλος με τις 2400 single channel πρέπει να έχει σε παιχνίδια (χοντρικά) επιδοσεις Core i5 Sandy Bridge και βγάλε... 

Σε CPU και όχι APU;;;

Δημοσ.

Σε ότι παιχνίδι και να έχω βάλει δεν είχα κανένα θέμα (apex πχ όλα τερμα 110++ είμαι ) απλά στη dota επειδή ξέρω ότι είναι πολύ απαιτητικό σε single core ψάχνω τι γίνεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνεις άλλο, τη λύση σου την είπαν. Οι Ryzen επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από γρήγορες μνήμες και φυσικά dual channel.

Η λύση είναι να πουλήσεις την 2400Mhz μνήμη και να πάρεις κάποιο 2x8 ή 2x4 kit στα 3000/3200. Θα δεις αρκετά μεγάλη διαφορά.

Τα παιχνίδια όπως η Dota και το League of Legends τρέχουν σε 1-2 πυρήνες οπότε εκεί χρειάζεσαι επεξεργαστή με το καλύτερο single core, εκεί η Intel είναι μπροστά..

Επεξ/σία από LaMereda
  • Like 1
Δημοσ.

Step 1 πάρε ένα καλό kit bdies 2x8

Step 2 κλόκαρε τον 1600 καρφί στα 3.7 και θα είναι stable χειμώνα καλοκαίρι με το stock cooler

Αν και πάλι δε σε καλύπτει

Περίμενε τον 3300x το καλοκαίρι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, ilos είπε

Step 1 πάρε ένα καλό kit bdies 2x8

Step 2 κλόκαρε τον 1600 καρφί στα 3.7 και θα είναι stable χειμώνα καλοκαίρι με το stock cooler

Αν και πάλι δε σε καλύπτει

Περίμενε τον 3300x το καλοκαίρι.

Για ποιον λόγο να του κάνει oc μαμά δεν θα τα πηγαίνει μια χαρά ..?

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.

Το lol χρησιμοποιεί 1-2 threads max. O 1600 σε ST workloads πάει μέχρι 3.6 με CPB ή κάθεται και αγναντεύει στα 3.2 αν το έχεις απενεργοποιημένο για να μη τρώει τζάμπα 1.35+ volt spikes για τόσο μικρό oc. Οπότε από κάθε άποψη συμφέρει να του δώσεις καρφί τάση και να τον πας 3.7 αφού και πάλι λιγότερο ρεύμα θα του δίνεις από stock με CPB on. Επειδή το παλικάρι είπε ότι είναι με την stock ψύκτρα και δε ξέρω τι workloads τρέχει για αυτό του είπα 3.7 χειμώνα καλοκαίρι. Αν πας να τρέξεις με την stock ψύκτρα 3.8+ καλοκαιριάτικα handbrake οι 80ρες θα πάνε σύννεφο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...