kostas7837aek Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, Nikosgiannos είπε Όσο και να κοροϊδεύεις κράτα το ryzen σου να κάνει καμία εργασία και άσε εμάς που θέλουμε 144hz γτ μιλάω γειά άτομα που έχουν gtx 1080 πάνω παντός πολύ σύμφωνησαν μαζί μ μην ανησυχείτε μόνο μερικοί που δεν βλέπουν την πραγματικότητα και νομίζουν ότι έχουν καλό επεξεργαστή ryzen αντε bb πολύ ασχολήθηκα με άτομα που δεν καταλαβαίνουν τι τους λέω Φίλε έχεις πρόβλημα. Περιμένω και εγώ με ανυπομονησία τα νούμερά σου.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Στις 16/3/2019 στις 11:35 ΠΜ, Nikosgiannos είπε Όσο και να κοροϊδεύεις κράτα το ryzen σου να κάνει καμία εργασία και άσε εμάς που θέλουμε 144hz γτ μιλάω γειά άτομα που έχουν gtx 1080 πάνω παντός πολύ σύμφωνησαν μαζί μ μην ανησυχείτε μόνο μερικοί που δεν βλέπουν την πραγματικότητα και νομίζουν ότι έχουν καλό επεξεργαστή ryzen αντε bb πολύ ασχολήθηκα με άτομα που δεν καταλαβαίνουν τι τους λέω Να γίνεις προπονητής σε ελεύθερες καταδύσεις! Εγω, με 2-3 ποστ σου που διάβασα, κατευθείαν απο 50 sec που κράταγα την αναπνοή μου, τώρα πλέον την έχω άνετα κοντά στα 2 λεπτά!🤣
alkis13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Στις 14/3/2019 στις 8:45 ΜΜ, LaMereda είπε Δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνεις άλλο, τη λύση σου την είπαν. Οι Ryzen επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από γρήγορες μνήμες και φυσικά dual channel. Η λύση είναι να πουλήσεις την 2400Mhz μνήμη και να πάρεις κάποιο 2x8 ή 2x4 kit στα 3000/3200. Θα δεις αρκετά μεγάλη διαφορά. Τα παιχνίδια όπως η Dota και το League of Legends τρέχουν σε 1-2 πυρήνες οπότε εκεί χρειάζεσαι επεξεργαστή με το καλύτερο single core, εκεί η Intel είναι μπροστά.. Στις 14/3/2019 στις 8:57 ΜΜ, ilos είπε Step 1 πάρε ένα καλό kit bdies 2x8 Step 2 κλόκαρε τον 1600 καρφί στα 3.7 και θα είναι stable χειμώνα καλοκαίρι με το stock cooler Αν και πάλι δε σε καλύπτει Περίμενε τον 3300x το καλοκαίρι. Νομιζω οτι η (οι) λύση/ες βρεθηκαν για τον TS. Το οτι ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του, ουτε σημαινει οτι το πιστευουμε ουτε οτι χαλαμε τη ροη του topic
vassterg Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Χαλαρώστε βρε fanboys λες και παίρνετε μετοχές εγω μια ερώτηση να λύσω την απορια μου έκανα 😂😂 Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από vassterg
Sheogorath Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 16 ώρες πριν, kostas7837aek είπε Φίλε έχεις πρόβλημα. Περιμένω και εγώ με ανυπομονησία τα νούμερά σου. Πήγε για μπανάκι μάλλον, FYI. 3
teoepi2 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Στις 14/3/2019 στις 10:13 ΠΜ, vassterg είπε παιζω dota με περιπου 110 frames και drop σε fights μεχρι και 85 να κάνω μια ερώτηση, όταν λέμε dota εννούμε το dota2 που βλέπουμε και στα συγκριτικά που παρέθεσε κι ο φίλος πιο πάνω;
vassterg Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, teoepi2 είπε να κάνω μια ερώτηση, όταν λέμε dota εννούμε το dota2 που βλέπουμε και στα συγκριτικά που παρέθεσε κι ο φίλος πιο πάνω; Ναι
teoepi2 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 για το Dota2 τα benchmark που παρέθεσε ένας φίλος δίνουν μεταξύ 79.3 - 117.5 fps (ultra - medium settings) με Ryzen 5 1600 και RX 580, σωστά δεν βλέπω; ο χρήστης βλέπει 110 fps στο pc του, δηλαδή κάτι μεταξύ 79.3 - 117.5 fps που βλέπουμε στα benchmark, με, υποθέτω, ενδιάμεσες ρυθμίσεις που δεν γνωρίζουμε άρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε πιο συγκεκριμένα και να βγάλουμε πιο ακριβή συμπεράσματα ο ίδιος cpu βέβαια, με την 2080 Ti δίνει 190.5 fps άρα το game δεν είναι cpu bound, ούτε καν, σωστά; και ο χρήστης λέει ότι βλέπει 150 fps στα icafe με τον ίδιο cpu αλλά χωρίς να αναφέρει με ποια gpu αφού την έβγαλε εξαρχής από τη συζήτηση άρα τα νούμερα αυτά κάλλιστα θα μπορούσαν να οφείλονται σε κάποια ανώτερη gpu αν αυτή υπάρχει, έτσι δεν είναι; πώς καταλήξαμε ότι υπάρχει σίγουρα θέμα cpu/ram; - αν θες, όταν κάνεις κάποια αλλαγή πάρε screenshots πριν και μετά αν μπορείς με τα fps σε κάποιο ελεγχόμενο σημείο στο παιχνίδι (που να μην επηρρεάζεται το framerate από το gameplay), και κάντα post εδώ να δούμε τι γίνεται 1
vassterg Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 13 ώρες πριν, teoepi2 είπε για το Dota2 τα benchmark που παρέθεσε ένας φίλος δίνουν μεταξύ 79.3 - 117.5 fps (ultra - medium settings) με Ryzen 5 1600 και RX 580, σωστά δεν βλέπω; ο χρήστης βλέπει 110 fps στο pc του, δηλαδή κάτι μεταξύ 79.3 - 117.5 fps που βλέπουμε στα benchmark, με, υποθέτω, ενδιάμεσες ρυθμίσεις που δεν γνωρίζουμε άρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε πιο συγκεκριμένα και να βγάλουμε πιο ακριβή συμπεράσματα ο ίδιος cpu βέβαια, με την 2080 Ti δίνει 190.5 fps άρα το game δεν είναι cpu bound, ούτε καν, σωστά; και ο χρήστης λέει ότι βλέπει 150 fps στα icafe με τον ίδιο cpu αλλά χωρίς να αναφέρει με ποια gpu αφού την έβγαλε εξαρχής από τη συζήτηση άρα τα νούμερα αυτά κάλλιστα θα μπορούσαν να οφείλονται σε κάποια ανώτερη gpu αν αυτή υπάρχει, έτσι δεν είναι; πώς καταλήξαμε ότι υπάρχει σίγουρα θέμα cpu/ram; - αν θες, όταν κάνεις κάποια αλλαγή πάρε screenshots πριν και μετά αν μπορείς με τα fps σε κάποιο ελεγχόμενο σημείο στο παιχνίδι (που να μην επηρρεάζεται το framerate από το gameplay), και κάντα post εδώ να δούμε τι γίνεται 1060 είχε στο νετ που είχα πάει εγώ μαζί με i5 8400..και ναι είναι cpu intensive και κυρίως σε single core.
Sheogorath Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Νταξει ρε παίδες, μιλάμε για σάπια παλιάς τεχνολογίας παιχνίδια που τι 120, τι 180 να έχεις...
teoepi2 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) sorry δεν πρόσεξα ότι αναφέρθηκε ο i5 8400 για τα i-cafe άρα τελικά προσπαθούμε να συγκρίνουμε Ryzen 5 1600 + RX 580 (χρήστης), με i5 8400 + GTX 1060 (i-cafe) για το Dota2, ok... πάμε με medium settings για το game Dota2 από τα benchmark που δόθηκαν, δίνουν αντίστοιχα: 117.5 fps (χρήστης), και τουλάχιστον 155.2 fps (έως 169.2 fps αναλόγως αν είναι η GTX 1060 3G ή η 6G) (i-cafe) άρα βλέπουμε αμέσως ότι θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο και μάλιστα μεγάλη τα medium settings του benchmark δίνουν τα πλησιέστερα νούμερα σε αυτά που αναφέρει ο χρήστης για το i-cafe δεν είναι ίδια, οπότε αν και δεν ξέρω το game, υποθέτω ότι μικροδιαφορές στις ρυθμίσεις μπορεί να ευθύνονται για αυτό ακόμη κι αν οι απόλυτες τιμές διαφέρουν όμως, συγκριτικά οι διαφορές θα πρεπε να είναι παρόμοιες επίσης στα benchmark βλέπουμε ότι και ο i5 8400 έχει σταθερά μεγαλύτερες επιδόσεις από τον Ryzen 5 1600 όταν η gpu είναι η ίδια αλλά και οι GTX 1060 έχουν σταθερά μεγαλύτερες επιδόσεις από την RX 580 όταν ο cpu είναι ίδιος με λίγα λόγια και τα δύο βασικά κομμάτια στα i-cafe έχουν το κάθε ένα καλύτερες επιδόσεις από το κάθε ένα από τα δύο βασικά κομμάτια του χρήστη (και φαντάζομαι έχουν και τις ανάλογες τιμές) άρα προφανώς και θα δει διαφορά όταν συγκρίνουμε με το συνδυασμό και των δύο άρα βάσει των παραπάνω benchmark οι διαφορές που αναφέρει φαίνονται φυσιολογικές και ουσιαστικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση game, δεν βλέπω να απέχει και πολύ η πραγματικότητα από αυτά που έλεγε το fanboy όπως λέτε πιο πάνω αλλά με τρεις πολύ μεγάλες διαφορές που πρέπει να σημειώσουμε: α) διαφορετικό κόστος (υποθέτω, βαριέμαι να κοιτάξω) β) διαφορετική gpu δηλαδή δεν οφείλεται όλη η διαφορά στον i5, ούτε καν, και γ) δεν ισχύει γενικά για όλα τα games το θέμα είναι τι κάνει ο χρήστης; τα παραπάνω δείχνουν ότι τα νούμερα είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια και δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα το σύστημά του αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχει και πρόβλημα όμως - όπως έγραψα πιο πάνω, υπάρχουν μικροδιαφορές για αυτό ζήτησα να κάνει μετρήσεις, έχω κι εγώ την περιέργεια να δω αν θα αλλάξει κάτι με τις μνήμες όμως αν τελικά δεν έχει καμμία σχέση με τις μνήμες, ποιες είναι επιλογές του χρήστη; βάσει benchmarks υποτίθεται πως - αν πάει σε i5 8400 πως θα πάρει 133.7 fps με την υπάρχουσα gpu - αν πάει σε GTX 1060 3G θα πάρει 135.2 fps με τον υπάρχοντα cpu - αν πάει σε GTX 1060 6G θα πάρει 148.3 fps με τον υπάρχοντα cpu αλλά για να αλλάξει cpu χρειάζεται να αλλάξει και motherboard και να κάνει και κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό (τουλάχιστον παλιά έτσι έπρεπε, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει) ενώ με την κάρτα χρειάζεται μόνο αλλαγή drivers - κόστη δεν κοιτάζω, ας τα δει μόνος του προσωπικά δεν θα αγόραζα τίποτα από αυτά, και ο μόνος λόγος που θα ερευνούσα το θέμα θα ήταν να δω αν έχω κάποιο πρόβλημα με τις επιδόσεις μου από τη στιγμή που δεν έχω πρόβλημα και οι επιδόσεις είναι φυσιολογικές και αντίστοιχες των χρημάτων που έδωσα (και επιπλέον είναι και αρκετά καλές - τουλάχιστον σε μένα 100+ fps μου φαίνονται μια χαρά) τότε θα έκλεινε το θέμα ξέρω, πολύ κείμενο αλλά αυτό είναι αυτό που έπρεπε να είχε γράφτεί από το 1ο post κατά την άποψή μου Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από teoepi2 1
ilos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, teoepi2 είπε sorry δεν πρόσεξα ότι αναφέρθηκε ο i5 8400 για τα i-cafe άρα τελικά προσπαθούμε να συγκρίνουμε Ryzen 5 1600 + RX 580 (χρήστης), με i5 8400 + GTX 1060 (i-cafe) για το Dota2, ok... πάμε με medium settings για το game Dota2 από τα benchmark που δόθηκαν, δίνουν αντίστοιχα: 117.5 fps (χρήστης), και τουλάχιστον 155.2 fps (έως 169.2 fps αναλόγως αν είναι η GTX 1060 3G ή η 6G) (i-cafe) άρα βλέπουμε αμέσως ότι θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο και μάλιστα μεγάλη τα medium settings του benchmark δίνουν τα πλησιέστερα νούμερα σε αυτά που αναφέρει ο χρήστης για το i-cafe δεν είναι ίδια, οπότε αν και δεν ξέρω το game, υποθέτω ότι μικροδιαφορές στις ρυθμίσεις μπορεί να ευθύνονται για αυτό ακόμη κι αν οι απόλυτες τιμές διαφέρουν όμως, συγκριτικά οι διαφορές θα πρεπε να είναι παρόμοιες επίσης στα benchmark βλέπουμε ότι και ο i5 8400 έχει σταθερά μεγαλύτερες επιδόσεις από τον Ryzen 5 1600 όταν η gpu είναι η ίδια αλλά και οι GTX 1060 έχουν σταθερά μεγαλύτερες επιδόσεις από την RX 580 όταν ο cpu είναι ίδιος με λίγα λόγια και τα δύο βασικά κομμάτια στα i-cafe έχουν το κάθε ένα καλύτερες επιδόσεις από το κάθε ένα από τα δύο βασικά κομμάτια του χρήστη (και φαντάζομαι έχουν και τις ανάλογες τιμές) άρα βάσει των παραπάνω benchmark οι διαφορές που αναφέρει φαίνονται φυσιολογικές και ουσιαστικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση game, δεν βλέπω να απέχει και πολύ η πραγματικότητα από αυτά που έλεγε το fanboy όπως λέτε πιο πάνω αλλά με τρεις πολύ μεγάλες διαφορές που πρέπει να σημειώσουμε: α) διαφορετικό κόστος (υποθέτω, βαριέμαι να κοιτάξω) β) διαφορετική gpu δηλαδή δεν οφείλεται όλη η διαφορά στον i5, ούτε καν, και γ) δεν ισχύει γενικά για όλα τα games το θέμα είναι τι κάνει ο χρήστης; τα παραπάνω δείχνουν ότι τα νούμερα είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια και δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα το σύστημά του αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχει και πρόβλημα όμως - όπως έγραψα πιο πάνω, υπάρχουν μικροδιαφορές για αυτό ζήτησα να κάνει μετρήσεις, έχω κι εγώ την περιέργεια να δω αν θα αλλάξει κάτι με τις μνήμες όμως αν τελικά δεν έχει καμμία σχέση με τις μνήμες, ποιες είναι επιλογές του χρήστη; βάσει benchmarks υποτίθεται πως - αν πάει σε i5 8400 πως θα πάρει 133.7 fps με την υπάρχουσα gpu - αν πάει σε GTX 1060 3G θα πάρει 135.2 fps με τον υπάρχοντα cpu - αν πάει σε GTX 1060 6G θα πάρει 148.3 fps με τον υπάρχοντα cpu αλλά για να αλλάξει cpu χρειάζεται να αλλάξει και motherboard και να κάνει και κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό (τουλάχιστον παλιά έτσι έπρεπε, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει) ενώ με την κάρτα χρειάζεται μόνο αλλαγή drivers - κόστη δεν κοιτάζω, ας τα δει μόνος του προσωπικά δεν θα αγόραζα τίποτα από αυτά, και ο μόνος λόγος που θα ερευνούσα το θέμα θα ήταν να δω αν έχω κάποιο πρόβλημα με τις επιδόσεις μου από τη στιγμή που δεν έχω πρόβλημα και οι επιδόσεις είναι φυσιολογικές και αντίστοιχες των χρημάτων που έδωσα (και επιπλέον είναι και αρκετά καλές - τουλάχιστον σε μένα 100+ fps μου φαίνονται μια χαρά) τότε θα έκλεινε το θέμα ξέρω, πολύ κείμενο αλλά αυτό είναι αυτό που έπρεπε να είχε γράφτεί από το 1ο post κατά την άποψή μου Να αλλάξει από 1600 σε 8400 ή από 580 σε 1060 για να έχει 10-20 περισσότερα average fps στη dota είναι ο ορισμός του sidegrade, αλλά σε αυτήν την χώρα όλα να τα περιμένεις.🤩 Όταν αλλάζεις κάτι στο σύστημα πρώτα πάντα θα είναι η gpu και πάντα θα θες να πάρεις κάτι που ποσοστιαία έχει διαφορά και όχι αστειότητες τύπου 5-10% στο τάδε παιχνίδι και ίσα βάρκα ίσα γιαλό σε κάποιο άλλο. Πχ κάποιος με 1080/vega64 δε θα πάει σε 2060/2070 όπως και κάποιος με 1080ti σε 2080 (αν και το τελευταίο το κάναν κάποιοι 4 the memes 😂). Από εκεί και πέρα αν τελικά πάρεις κάποια gpu που την κάνει BN η cpu στην ανάλυση/ρυθμίσεις που παίζεις, εξετάζεις τα πιο λογικά options. Πχ η 2080 τρώει σίγουρα μπουκάλα από τον 1600 σε 1080p οπότε κοιτάς να αλλάξεις σε 3xxx οσονούπω, όχι να πας σε 8400 και να πληρώσεις συνολικά με mobo τα 2πλάσια για να έχεις τελικά λίγο λιγότερο bottleneck σε gaming και ταυτόχρονα πολύ χειρότερες επιδόσεις σε multithreading. Τώρα γιατί τον φίλο μας που πήγε για μπάνιο τον χάλαγαν τα 150 fps του σε σχέση με τα 200 του icafe δεν είμαι ψυχολόγος. Εδώ ξέθαψε thread 1 έτους πάλι με το copypasta του. Εγώ δε θυμάμαι το 1997 όταν έκανα εγγραφή στο insomnia στα πρώτα μου post να έψαχνα να ξεκινήσω flame/vs σε κάποιο thread για το πόσο σάπιοι είναι οι cyrix στο quake.😂 5
pmav99 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 13 minutes ago, ilos said: για το πόσο σάπιοι είναι οι cyrix στο quake.😂 Μα είχες και τα δίκια σου
teoepi2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ilos είπε Να αλλάξει από 1600 σε 8400 ή από 580 σε 1060 για να έχει 10-20 περισσότερα average fps στη dota είναι ο ορισμός του sidegrade, αλλά σε αυτήν την χώρα όλα να τα περιμένεις.🤩 αν δεν πρόσεξες, έγραψα πως εγώ δεν θα τα αγόραζα κι επομένως εξυπακούεται ότι δεν του προτείνω να κάνει τέτοια αλλαγή βέβαια δεν ξέρω σε ποια χώρα θα έπρεπε να περιμένει καλύτερες αλλαγές με το kit μνημών την ώρα που τα benchmark που εσύ παρέθεσες δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα νούμερα του benchmark ούτως ή άλλως με ότι μνήμες και να βάλει αλλά anyway 4 ώρες πριν, ilos είπε Όταν αλλάζεις κάτι στο σύστημα πρώτα πάντα θα είναι η gpu και πάντα θα θες να πάρεις κάτι που ποσοστιαία έχει διαφορά και όχι αστειότητες τύπου 5-10% στο τάδε παιχνίδι και ίσα βάρκα ίσα γιαλό σε κάποιο άλλο. ε, αφού συμφωνούμε πως η gpu είναι το πρώτο που κοιτάμε τότε γιατί του πρότεινες να πάρει kit μνημών ή να περιμένει για τον 3300x; το πράγμα που με έβαλε στη συζήτηση ήταν ότι μιλάγατε για ram και συγκρίνατε amd/intel ενώ ήταν προφανές από τα benchmark που εσύ έδωσες ότι στα i-cafe είχαν άλλη gpu - τέλος πάντων το κλείσαμε το θέμα, όποιος διαβάζει, κατάλαβε, από κει πέρα παίζουμε δεν χρειάζεται να παίζουμε την κολοκυθιά Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από teoepi2
ilos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 30 λεπτά πριν, teoepi2 είπε γιατί του πρότεινες να πάρει kit μνημών ή να περιμένει για τον 3300x; Γιατί ο Topic starter ρώτησε πως να αυξήσει το performance στον 1600 (όπως είναι και ο τίτλος του thread). Τον είχε stock με single channel, αν διαβάσεις από την αρχή θα το δεις. Δεν ρώτησε πως να κάνει πλήρη αναβάθμιση. Και τον 3xxx του τον πρότεινα μόνο σε περίπτωση που δεν τον καλύπτει ο 1600 με overclock και bdies (που εντάξει εδώ έχουμε φτάσει σε επίπεδο shroud στο insomnia και τα 100+ minimum και 200+ average τα θεωρούμε παρακατιανά). Προφανώς και με αλλαγή gpu θα δει αύξηση και στα fps, ειδικά στα high settings. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα