Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είχα ξαναποστάρει πριν αρκετούς μήνες με σκοπό της μετάβασης σε Ryzen πλατφόρμα, αλλά λόγω δυσκολιών δεν προχώρησα σε αναβάθμιση. Αφού πλέον υπάρχει το budget, θα ήθελα να μεταβώ τώρα μιας και δεν ξέρω αν θα βολέψει πάλι.

Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 300-350€ με όσο τον δυνατόν πιο γίνεται οικονομική και ταυτόχρονα vfm λύση.

Χρήση υπολογιστή : Gaming πρωτίστως.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Υπάρχει η Acer XF270HUA η οποία είναι 1440p/144Hz με Adaptive Sync.

Η αναβάθμιση αφορά CPU, Board, RAM. 1-2 βδομάδες μετά την αγορά του σετ θα αγοραστεί κάρτα γραφικών. Για GPU κατά πάσα πιθανότητα κοιτάω την Zotac RTX 2060 ή αν πετύχω κάποιο από τα καλά deals που βγαίνουν ανά καιρούς σε Vega 56 (ή αν είναι ακόμα καλύτερο σε Vega 64).

Οπότε έχοντας στο νου το budget των 350€ κατέληξα στο εξής combo:

AMD Ryzen 5 2600 145€

MSI B450-A Pro 85€

G.Skill 16GB DDR4-3000MHz CAS 16 80€

Με τα παραπάνω το σύστημα βγαίνει 310€. Γνωρίζω πως θα έπρεπε να κοιτάξω καμία καλύτερη RAM, αλλά τις βρίσκω αρκετά VFM. Η επόμενη λύση είναι να πάω σε 3200MHz και CAS 16 και να ανέβω 30-40€. Δεν θεωρώ πως αξίζει αυτό το ποσό παραπάνω για να έχω ένα μικρό κέρδος σε fps, που εικάζω πως θα είναι της τάξεως 1-3fps. Με ένα 40άρι παραπάνω κατά πάσα πιθανότητα θα χωρέσω στο budget την Vega 64 αν τη βρω σε καλό deal. Ή να χτυπήσω έναν φθηνό SSD για να τον συνδυάσω με τον HDD μέσω StoreMI.

Θα δοκιμάσω και ένα OC όσο πάει με τη stock ψήκτρα, αλλά δεν αποκλείω στο μέλλον να πάρω μια after market για καλύτερα αποτελέσματα. Ξέρω βέβαια πως οι Ryzen δεν κλοκάρονται και πολύ ψηλά, για αυτό δεν το κοιτάω σε πρώτη φάση.

Το gaming που κάνω αφορά και single player και multiplayer παιχνίδια. Γενικώς θα θυσιάζω και μερικά settings προκειμένου να εκμεταλλευτώ τα παραπάνω fps όπου με παίρνει, ιδιαίτερα στα single player. Για μια smooth εμπειρία στα single player θα στοχεύω σίγουρα περίπου τα 80 fps τουλάχιστον. Πως σας φαίνονται οι επιλογές?

Επίσης το μόνο που με προβληματίζει, είναι πως στη σελίδα της MSI ενώ υπάρχουν οι μνήμες στο Combatibility list, αναγράφονται σαν Single Channel αντί για dual (όπως φαίνεται παρακάτω). Υπάρχει μήπως περίπτωση να έχω θέμα να τις κάνω να δουλέψουν σε dual channel?

G.Skill F4-3000C16D-16GISB 3000MHz 2933 MHz SK hynix 1.35v SINGLE 8GB √ | √ | √
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Θα δοκιμάσω και ένα OC όσο πάει με τη stock ψήκτρα

Mην το κάνεις με τη stock. Δεν πάει παραπάνω και με λογικές θερμοκρασίες. Άλλωστε έχεις all core boost @3.7GHz.

9 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Επίσης το μόνο που με προβληματίζει, είναι πως στη σελίδα της MSI ενώ υπάρχουν οι μνήμες στο Combatibility list, αναγράφονται σαν Single Channel αντί για dual (όπως φαίνεται παρακάτω). Υπάρχει μήπως περίπτωση να έχω θέμα να τις κάνω να δουλέψουν σε dual channel?

Δεν αναφέρεται στο αν είναι dual channel ή όχι. Single Rank λέει ότι είναι, δηλαδή έχει chip στη μια πλευρά μόνο. Φυσικά οι μνήμες αυτές θα δουλέψουν σε dual channel.

Γενικά ορθές οι επιλογές σου και καλά κάνεις που πας σε RTX2060, αφού έχει πολύ καλό vfm. 

• Like 1
Δημοσ.

Τι σημαίνει το rank δηλαδή; για το oc και εγώ πιστεύω δεν θα τραβήξει πολύ η stock ψήκτρα. Πάντως το boost μέχρι 3.9 πάει, όχι 3.7. Με oc φαντάζομαι θα παει μέχρι 4.1; μικρή η διαφορά για να ασχοληθώ νομίζω, ειδικά στην αρχή. 

Επίσης επειδή οι φήμες για τη Τρίτη γενιά ryzen φαίνονται αρκετά ενθαρρυντικες, αν για παράδειγμα θελήσω να αναβαθμίσω μπορώ απλά να τσιμπήσω έναν ryzen 5 3600 και φαντάζομαι είμαι good to go? 

Δημοσ.

Καλημέρα και από εμένα.

Το set Ryzen 2600 και MSI B450-A Pro το έχω δοκιμάσει. Τη στοκ ψύκτρα την ξεχνάς ακόμα και αν δεν κάνεις overclock. Είναι ανεπαρκής.

Πάρε μια Cryorig H7 πακέτο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, naruto14 είπε

Τι σημαίνει το rank δηλαδή; για το oc και εγώ πιστεύω δεν θα τραβήξει πολύ η stock ψήκτρα. Πάντως το boost μέχρι 3.9 πάει, όχι 3.7. Με oc φαντάζομαι θα παει μέχρι 4.1; μικρή η διαφορά για να ασχοληθώ νομίζω, ειδικά στην αρχή. 

Επίσης επειδή οι φήμες για τη Τρίτη γενιά ryzen φαίνονται αρκετά ενθαρρυντικες, αν για παράδειγμα θελήσω να αναβαθμίσω μπορώ απλά να τσιμπήσω έναν ryzen 5 3600 και φαντάζομαι είμαι good to go? 

3.7GHz (και κάτι ψιλά) είναι σε όλους τους πυρήνες. Σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται λιγότεροι από 6 πυρήνες θα δεις και 3.8 και 3.9GHz. 

Για αναβάθμιση θα πρέπει να περιμένεις πρώτα να βγει νέο bios που να υποστηρίζει τη νέα γενιά και φυσικά να το εγκαταστήσεις πριν την κάνεις.

Αν μπορείς όμως να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι για την αγορά θα βγεις κερδισμένος.

Δημοσ.

Δεν με συμφέρει να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι. Έτσι κι αλλιώς όταν κάνω την αλλαγή θα έχει περάσει αρκετός καιρός αφού στην αρχή οι τιμές είναι λίγο ψιλοτερες. Κ ο 2600 πριν 8 μήνες δεν είχε τέτοια τιμή .

Οσον αφορά τη ψήκτρα θα το δω. Αν δεν μου αρέσουν οι θερμοκρασίες θα την αλλάξω. 

Οπότε με τις μνήμες είμαι μια χαρά έτσι; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Οπότε με τις μνήμες είμαι μια χαρά έτσι; 

Nαι, δεν θα χεις πρόβλημα. Θα δουλέψουν στη χειρότερη στα 2933ΜΗz cl16. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, naruto14 είπε

α) Εφόσον είσαι αποφασισμένος για αναβάθμιση γιατί δεν παίρνεις πρώτα τη κάρτα γραφικών ? Μεγαλύτερο κέρδος θα έχεις στο gaming... 

β) Η σύνθεση που σκέφτεσαι είναι πολύ καλή. Για τις μνήμες ο φίλος @7nisiotis τις δουλεύει στα  3200MHz με 16-18-18-38 - 1T @1.38v . Τα safe voltage για hynix απο οσο θυμάμαι είναι έως 1.39

γ) Για αρκετό καιρό είχα και εγώ 2600 με rx580, μερικές συμβουλές:

- Tο ποιο normal oc ήταν στα 4.1ghz με ~1.32.

-  Με αυτή τη ψύκτρα https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html?from=account_favorites ήταν δροσερός και ήσυχος σε όλα εκτός των απαιτητικών cpu benches. Στο gaming που το θέλεις είναι υπεραρκετή.

δ) Όσο πορεύεσαι με την rx580 είναι ψιλό άχρηστο το oc του 2600, όπως επίσης και η αναβάθμιση του συστήματος σου... 

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τα tips. 

Η κάρτα θα αλλαχτεί μέσα σε 1-2 βδομάδες. Ουσιαστικά και τα 2 μαζί τα αλλάζω, απλά πρέπει πρώτα να φύγει και η 580. Δεν πρόκειται δηλαδή να μείνω με τη 580. 

Ευχάριστα αυτά που μου είπες για τις μνήμες. Φαντάζομαι επειδή βάζω λίγο μελαττερη προτεραιότητα στο framerate ένα σταθερό oc στο 4.1 σε όλα τ cores θα αξίζει ε; αν είναι να κοιτάξω και την αγορα της ψήκτρας στα κοντά. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, naruto14 είπε

Ευχαριστώ για τα tips. 

Η κάρτα θα αλλαχτεί μέσα σε 1-2 βδομάδες. Ουσιαστικά και τα 2 μαζί τα αλλάζω, απλά πρέπει πρώτα να φύγει και η 580. Δεν πρόκειται δηλαδή να μείνω με τη 580. 

Ευχάριστα αυτά που μου είπες για τις μνήμες. Φαντάζομαι επειδή βάζω λίγο μελαττερη προτεραιότητα στο framerate ένα σταθερό oc στο 4.1 σε όλα τ cores θα αξίζει ε; αν είναι να κοιτάξω και την αγορα της ψήκτρας στα κοντά. 

Ναι οπωσδήποτε θες 4.1ghz και άνω για 144hz fps gaming και σταθερό framerate. Στα 5 κομμάτια που έχουν δοκιμάσει, όλα πήγαν εύκολα 4.1, τα 2 μάλιστα είχαν και τα 4.2 στα 1,35-1,37 (αν θυμάμαι καλά).

Και οι μνήμες παίζουν μεγάλο ρόλο στο σταθερό framerate

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

Ναι οπωσδήποτε θες 4.1ghz και άνω για 144hz fps gaming και σταθερό framerate. Στα 5 κομμάτια που έχουν δοκιμάσει, όλα πήγαν εύκολα 4.1, τα 2 μάλιστα είχαν και τα 4.2 στα 1,35-1,37 (αν θυμάμαι καλά).

Και οι μνήμες παίζουν μεγάλο ρόλο στο σταθερό framerate

Φαντάζομαι. Αλλα πόσο θέμα μπορεί να μου δημιουργήσουν αυτές που επέλεξα; θα είμαι και μόνιμα σε adaptive sync range... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, naruto14 είπε

Φαντάζομαι. Αλλα πόσο θέμα μπορεί να μου δημιουργήσουν αυτές που επέλεξα; θα είμαι και μόνιμα σε adaptive sync range... 

Μια χαρά θα είσαι , go for it. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...