funbreaker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Χάλασε από μια μου βαλίτσα το φερμουάρ επέκτασης. Έχω την απόδειξη, πήρα τηλ στο κατάστημα και μου είπαν πως τα φερμουάρ δεν περιλαμβάνονται στην εγγύηση. Είναι νομικά σωστοί. Δηλαδή μπορώ να πουλάω εγώ λαπτοπς και να λέω ότι δίνω εγγύηση αλλά η μητρική π.χ. δεν περιλαμβάνεται;
turbat0s Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Τί βαλίτσα είναι? Οι όροι της εγγύησης τί λένε?
DAIDALUS0084 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Κατα την γνωμη μου ξεκαθαρα οχι..... ειναι γνωστη τακτικη αυτη καποιων εταιριων να εξαιρουν τμηματα απο ενα αντικειμενο που εχουν πουλησει κατι που το θεωρω εντελως παρανομο οταν χωρις αυτο το εξαρτημα το αντικειμενο χανει την αρχικη του λειτουργικη κατασταση στην ουσια ειναι σαν να ακυρωνουν την εγγυηση,εχω ακουσει πχ ακομα και σε κινητο να λενε οτι το κινητο εχει 2 χρονια εγγυηση αλλα η μπαταρια 6 μηνες κατι που παλι θεωρω οτι ειναι εντελως χωρις λογικη...Αποψη μου τους τονιζεις οτι η εξαιρεση τους δεν εχει λογικη και κατοπιν προχωρας σε καταγγελεια στο ινκα. 2
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 υπαρχει λογικη και στην μπαταρια και στο φερμουαρ και σε αλλα πραγματα.και δινουν μικροτερη εγγυηση .ειναι πραγματα που εχουν φθορα και συνηθως αναφερεται στους ορους εγγυησης οποτε δεν σημαινει οτι μια καταγγελια θα λυσει το θεμα.για να γινεται απο πολλες εταιρειες δεν νομιζω οτι ολες ειναι παρανομες.καπου λογικα παντα θα στηριζεται αυτο νομικα.πχ ενα αμαξι εχει 5 χρονια εγγυηση αλλα δεν σημαινει οτι καλυπτει τα ελαστικα για 5 χρονια ασχετα που χωρις αυτα δεν ειναι λειτουργικο το αμαξι(για το φιλο πιο πανω που ειπε οτι το φερμουαρ ειναι λειτουργικο και πρεπει να καλυπτετε απο εγγυηση).αν εδιναν δυο χρονια εγγυηση μπαταριας θα τη εσκιζε ο αλλος στις φορτισεις και σε δυο χρονια θα ελεγε κραταει μιση ωρα και θελω να μου την αλλαξετε .καλως η κακως καποια πραγματα εχουν φτιαχτει για να εξυπηρετουν περισσοτερο τη εταιρεια και λιγοτερο τον καταναλωτη ειτε μας αρεσει ειτε οχι.σε καθε περιπτωση μπορει να δει τους ορους της εγγυησης για να δεις τι γραφει πριν προχωρησεις .γενικως οσα εχουν φυσιολογικη φθορα εχουν μικροτερη εγγυηση σε ολα τα πραγματα. και συγκεκριμενα για τα φερμουαρ ειναι ευκολο να χαλασουν λογω κακης χρησης ειδικα σε βαλιτσες οταν καποιος την γεμιζει τερμα και το φερμουαρ ζοριζεται.επισης το κοστος αλλαγης φερμουαρ δεν ειναι πολυ μεγαλο αναλογως και ποιο φερμουαρ ειναι.επισης απο τα καλυτερα φερμουαρ ειναι τα ykk 11 3
alkis13 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Εμενα σε σκίσιμο βαλίτσας, μου έδωσαν άλλη βαλίτσα ίδιων διαστάσεων. Πολύ έξυπνη κίνηση, τις αγοράζουν χοντρική και έχουν μικρότερα έξοδα
DAIDALUS0084 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 19 minutes ago, poulinos said: υπαρχει λογικη και στην μπαταρια και στο φερμουαρ και σε αλλα πραγματα.και δινουν μικροτερη εγγυηση .ειναι πραγματα που εχουν φθορα και συνηθως αναφερεται στους ορους εγγυησης οποτε δεν σημαινει οτι μια καταγγελια θα λυσει το θεμα.για να γινεται απο πολλες εταιρειες δεν νομιζω οτι ολες ειναι παρανομες.καπου λογικα παντα θα στηριζεται αυτο νομικα.πχ ενα αμαξι εχει 5 χρονια εγγυηση αλλα δεν σημαινει οτι καλυπτει τα ελαστικα για 5 χρονια ασχετα που χωρις αυτα δεν ειναι λειτουργικο το αμαξι(για το φιλο πιο πανω που ειπε οτι το φερμουαρ ειναι λειτουργικο και πρεπει να καλυπτετε απο εγγυηση).αν εδιναν δυο χρονια εγγυηση μπαταριας θα τη εσκιζε ο αλλος στις φορτισεις και σε δυο χρονια θα ελεγε κραταει μιση ωρα και θελω να μου την αλλαξετε .καλως η κακως καποια πραγματα εχουν φτιαχτει για να εξυπηρετουν περισσοτερο τη εταιρεια και λιγοτερο τον καταναλωτη ειτε μας αρεσει ειτε οχι.σε καθε περιπτωση μπορει να δει τους ορους της εγγυησης για να δεις τι γραφει πριν προχωρησεις .γενικως οσα εχουν φυσιολογικη φθορα εχουν μικροτερη εγγυηση σε ολα τα πραγματα. και συγκεκριμενα για τα φερμουαρ ειναι ευκολο να χαλασουν λογω κακης χρησης ειδικα σε βαλιτσες οταν καποιος την γεμιζει τερμα και το φερμουαρ ζοριζεται.επισης το κοστος αλλαγης φερμουαρ δεν ειναι πολυ μεγαλο αναλογως και ποιο φερμουαρ ειναι.επισης απο τα καλυτερα φερμουαρ ειναι τα ykk Τι ακριβως παει να πει ειναι πραγματα που εχουν φθορα? η εγγυηση σημαινει οτι το αντικειμενο αυτο πρεπει να ειναι απολυτα λειτουργικο για κατ ελαχιστον 2 χρονια και να μην παρουσιαζει προβληματα τα οποια δεν οφειλονται σε κακη χρηση... αν ειναι σημεια που καταπονουνται παραπανω τοτε να βαλουν καλυτερης ποιοτητας που να αντεχουν, το ιδιο ισχυει και για το κινητο δηλαδη αγοραζω ενα κινητο εχω εγγυηση 2 ετων αλλα πρεπει να το χρησιμοποιησω λιγες φορες αλλιως θα χαλασει η μπαταρια του και δεν θα με καλυπτει η εγγυηση? το θεωρω λιγο παραλογο το σκεπτικο.....
xgol Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 23 minutes ago, poulinos said: υπαρχει λογικη και στην μπαταρια και στο φερμουαρ και σε αλλα πραγματα.και δινουν μικροτερη εγγυηση .ειναι πραγματα που εχουν φθορα και συνηθως αναφερεται στους ορους εγγυησης οποτε δεν σημαινει οτι μια καταγγελια θα λυσει το θεμα.για να γινεται απο πολλες εταιρειες δεν νομιζω οτι ολες ειναι παρανομες.καπου λογικα παντα θα στηριζεται αυτο νομικα.πχ ενα αμαξι εχει 5 χρονια εγγυηση αλλα δεν σημαινει οτι καλυπτει τα ελαστικα για 5 χρονια ασχετα που χωρις αυτα δεν ειναι λειτουργικο το αμαξι(για το φιλο πιο πανω που ειπε οτι το φερμουαρ ειναι λειτουργικο και πρεπει να καλυπτετε απο εγγυηση).αν εδιναν δυο χρονια εγγυηση μπαταριας θα τη εσκιζε ο αλλος στις φορτισεις και σε δυο χρονια θα ελεγε κραταει μιση ωρα και θελω να μου την αλλαξετε .καλως η κακως καποια πραγματα εχουν φτιαχτει για να εξυπηρετουν περισσοτερο τη εταιρεια και λιγοτερο τον καταναλωτη ειτε μας αρεσει ειτε οχι.σε καθε περιπτωση μπορει να δει τους ορους της εγγυησης για να δεις τι γραφει πριν προχωρησεις .γενικως οσα εχουν φυσιολογικη φθορα εχουν μικροτερη εγγυηση σε ολα τα πραγματα. και συγκεκριμενα για τα φερμουαρ ειναι ευκολο να χαλασουν λογω κακης χρησης ειδικα σε βαλιτσες οταν καποιος την γεμιζει τερμα και το φερμουαρ ζοριζεται.επισης το κοστος αλλαγης φερμουαρ δεν ειναι πολυ μεγαλο αναλογως και ποιο φερμουαρ ειναι.επισης απο τα καλυτερα φερμουαρ ειναι τα ykk Συγγνώμη αλλα τι εννοεις εδω?
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 19 minutes ago, DAIDALUS0084 said: Τι ακριβως παει να πει ειναι πραγματα που εχουν φθορα? η εγγυηση δεν σημαινει οτι το αντικειμενο αυτο πρεπει να ειναι απολυτα λειτουργικο για κατ ελαχιστον 2 χρονια και να μην παρουσιαζει προβληματα τα οποια δεν οφειλονται σε κακη χρηση... αν ειναι σημεια που καταπονουνται παραπανω τοτε να βαλουν καλυτερης ποιοτητας που να αντεχουν, το ιδιο ισχυει και για το κινητο δηλαδη αγοραζω ενα κινητο εχω εγγυηση 2 ετων αλλα πρεπει να το χρησιμοποιησω λιγες φορες αλλιως θα χαλασει η μπαταρια του και δεν θα με καλυπτει η εγγυηση? το θεωρω λιγο παραλογο το σκεπτικο..... η μπαταρια μπορει να κανει χ κυκλους φορτισης αν εδιναν 2 χρονια εγγυηση στην μπαταρια τοτε η φυσιολογικη φθορα που θα εχει δεχτει η μπαταρια σε δυο χρονια θα μετατρεποταν απο το χρηστη οτι η μπαταρια δεν ειναι πλεον λειτουργικη οποτε θα ειχαμε ανα δυο χρονια νεα μπαταρια δωρεαν.το παραξενο της υποθεσης για μενα ειναι οτι δεν καλυπτουν καθολου το φερμουαρ αντι να το καλυπτουν για λιγοτερο καιρο.το να βαλουν καλυτερα υλικα το ξερεις οτι δεν ισχυει πουθενα.οταν μια εταιρεια παει για μεγιστο κερδος πολλα πραγματα θυσιαζονται και ισχυει παντου.επισης αν μιλαμε για βαλιτσα των 15 ευρω ναι μην περιμενεις οτι θα χρησιμοποιηθουν ποιοτικα υλικα ή οτι θα καλυψουν με εγγυηση το φερμουαρ. επισης στο φερμουαρ δεν μπορεις να αποδειξεις ευκολα αν πραγματι ηταν προβληματικο ή αν ειναι λογω κακης χρησης.
DAIDALUS0084 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε η μπαταρια μπορει να κανει χ κυκλους φορτισης αν εδιναν 2 χρονια εγγυηση στην μπαταρια τοτε η φυσιολογικη φθορα που θα εχει δεχτει η μπαταρια σε δυο χρονια θα μετατρεποταν απο το χρηστη οτι η μπαταρια δεν ειναι πλεον λειτουργικη οποτε θα ειχαμε ανα δυο χρονια νεα μπαταρια δωρεαν.το παραξενο της υποθεσης για μενα ειναι οτι δεν καλυπτουν καθολου το φερμουαρ αντι να το καλυπτουν για λιγοτερο καιρο.το να βαλουν καλυτερα υλικα το ξερεις οτι δεν ισχυει πουθενα.οταν μια εταιρεια παει για μεγιστο κερδος πολλα πραγματα θυσιαζονται και ισχυει παντου.επισης αν μιλαμε για βαλιτσα των 15 ευρω ναι μην περιμενεις οτι θα χρησιμοποιηθουν ποιοτικα υλικα ή οτι θα καλυψουν με εγγυηση το φερμουαρ. Αυτο ομως ουσιαστικα ειναι δικο τους προβλημα πρεπει στην τιμη που βγαινουν να πουλησουν να εχουν υπολογισει οτι ολα τα μερη του προιοντος πρεπει να αντεξουν κατ ελαχιστον 2 χρονια ,για το παραδειγμα πχ με την μπαταρια να σου πω πως εχω αλλαξει δεκαδες κινητα σε ολα τους επινα το αιμα να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν ειχα θεμα με μπαταρια που να χαλασει εντελως πριν τα δυο χρονια... το να μειωθει η χωρητικοτητα της 20-25% μετα απο 1-1,5 χρονο ναι ειναι λογικο ομως το να σου κλεινει πχ στο δεκαλεπτο δεν μου εχει τυχει και δεν το θεωρω και αποδεκτο δλδ θα το πηγαινα πισω με χρηση εγγυηση.
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 3 minutes ago, xgol said: Συγγνώμη αλλα τι εννοεις εδω? εχεις ενα κινητο που εχει 2 χρονια εγγυηση αλλα η μπαταρια εχει 1 χρονο εγγυηση η και 6 μηνες.οταν ξερεις οτι η εγγυηση ειναι λιγο τοτε υποχρεωτικα προσεχεις και παραπανω στις φορτισεις.αν ηξερες οτι οτι εχει δυο χρονια εγγυηση τοτε δεν θα προσεχες καθολου.το καλη ή κακη χρηση δεν ειναι το ποσες φορες θα το φορτισεις μονο αλλα αν θα αφησεις μια μπαταρια να αδειασει τελειως ή να μεινει μια μπαταρια ξεφορτιστη σε ενα παρατημενο κινητο κτλ κτλ πραγματα δηλαδη που ζοριζουν την μπαταρια παραπανω. συν οτι τα δυο χρονια ειναι διαστημα που και υπο φυσιολογικη φορτιση η μπαταρια θα εχει χασει αρκετα με βαση οταν το πηρες.2 χρονια με μια φορτιση την ημερα μεσο ορο ειναι 700 φορτισεις που η μπαταρια θα εχει πεσει και θα εχει ξεπερασει σε πολλλες περιπτωσεις τους κυκλους φορτισης που αντεχει πριν χασει σε χωρητικοτητα. 1 minute ago, DAIDALUS0084 said: Αυτο ομως ουσιαστικα ειναι δικο τους προβλημα πρεπει στην τιμη που βγαινουν να πουλησουν να εχουν υπολογισει οτι ολα τα μερη του προιοντος πρεπει να αντεξουν κατ ελαχιστον 2 χρονια ,για το παραδειγμα πχ με την μπαταρια να σου πω πως εχω αλλαξει δεκαδες κινητα σε ολα τους επινα το αιμα να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν ειχα θεμα με μπαταρια που να χαλασει εντελως πριν τα δυο χρονια... το να μειωθει η χωρητικοτητα της 20-25% μετα απο 1-1,5 χρονο ναι ειναι λογικο ομως το να σου κλεινει πχ στο δεκαλεπτο δεν μου εχει τυχει και δεν το θεωρω και αποδεκτο δλδ θα το πηγαινα πισω με χρηση εγγυηση. εσυ η καποιος αλλος ομως θα μπορουσε να μην θεωρησει φυσιολογικο οτι εχασες 25 τις 100 και να πει: δινεται δυο χρονια εγγυηση και εμενα η μπαταρια εχει χασει ηδη 25 τις 100 αρα αλλαξτε την.και το ξερουμε και οι δυο οτι απειροι θα το εκαναν αυτο.οποτε η εταιρεια σου λεει 6 μηνες που ξερει οτι δεν θα εχεις χασει ουτε 5 τις 100
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Τι σημαίνει χαλασε το φερμουαρ? Αν εσπασε ο οδηγος, το μεταλλικό κομμάτι δλδ που ενωνει τα σπιραλ τπυ φερμουάρ, τότε ενδεχεται να μην είναι καλη ποιοτητα ή να ηταν προβληματικό απο την αρχη. Αν τωρα χάλασαν τα δοντακια του φερμουάρ, το πιθανοτερο είναι να φταει ο χρήστης. Αλλα και πάλι, αν δεν το δουν δεν μπορουν να ξερουν και οι ιδιοι. Παντως η πρώτη περίπτωση επιδιορθωνεται σχετικα ευκολα, αν σου παρουν πανω απο 5 ευρω σε εχουν κλέψει.
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 5 minutes ago, stormrain said: Τι σημαίνει χαλασε το φερμουαρ? Αν εσπασε ο οδηγος, το μεταλλικό κομμάτι δλδ που ενωνει τα σπιραλ τπυ φερμουάρ, τότε ενδεχεται να μην είναι καλη ποιοτητα ή να ηταν προβληματικό απο την αρχη. Αν τωρα χάλασαν τα δοντακια του φερμουάρ, το πιθανοτερο είναι να φταει ο χρήστης. Αλλα και πάλι, αν δεν το δουν δεν μπορουν να ξερουν και οι ιδιοι. Παντως η πρώτη περίπτωση επιδιορθωνεται σχετικα ευκολα, αν σου παρουν πανω απο 5 ευρω σε εχουν κλέψει. συνηθως στα περισσοτερα φερμουαρ χαλανε τα δοντακια και πολλες φορες η αιτια ειναι το υπερβολικο γεμισμα της βαλιτσας οποτε και το φερμουαρ ζοριζεται παρα πολυ.αλλα ας μας πει και ο ts τι εγινε και πως εγινε.
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, poulinos είπε συνηθως στα περισσοτερα φερμουαρ χαλανε τα δοντακια και πολλες φορες η αιτια ειναι το υπερβολικο γεμισμα της βαλιτσας οποτε και το φερμουαρ ζοριζεται παρα πολυ.αλλα ας μας πει και ο ts τι εγινε και πως εγινε. Στα σπιραλ ναι ισχυει, στα μεταλλικα φερμουαρ συνηθως χαλάνε οι οδηγοι. Αν και δυσκολα να βρεις μεταλλικο φερμουαρ σε βαλιτσα, συνηθως κατι LV, Gucci και τα knock offs τους τα έχουν.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 42 λεπτά πριν, poulinos είπε η μπαταρια μπορει να κανει χ κυκλους φορτισης αν εδιναν 2 χρονια εγγυηση στην μπαταρια τοτε η φυσιολογικη φθορα που θα εχει δεχτει η μπαταρια σε δυο χρονια θα μετατρεποταν απο το χρηστη οτι η μπαταρια δεν ειναι πλεον λειτουργικη οποτε θα ειχαμε ανα δυο χρονια νεα μπαταρια δωρεαν.το παραξενο της υποθεσης για μενα ειναι οτι δεν καλυπτουν καθολου το φερμουαρ αντι να το καλυπτουν για λιγοτερο καιρο.το να βαλουν καλυτερα υλικα το ξερεις οτι δεν ισχυει πουθενα.οταν μια εταιρεια παει για μεγιστο κερδος πολλα πραγματα θυσιαζονται και ισχυει παντου.επισης αν μιλαμε για βαλιτσα των 15 ευρω ναι μην περιμενεις οτι θα χρησιμοποιηθουν ποιοτικα υλικα ή οτι θα καλυψουν με εγγυηση το φερμουαρ. επισης στο φερμουαρ δεν μπορεις να αποδειξεις ευκολα αν πραγματι ηταν προβληματικο ή αν ειναι λογω κακης χρησης. μεχρι τους 6 μηνες η εταιρεια πρεπει να το αποδειξει. ισα ισα εμενα μ ακουγεται παραλογο που και μετα τους 6 μηνες δεν πρεπει παλι η εταιρεια να χει το βαρος της αποδειξης. δηλαδη περιμενουν να εχει ο καθε καταναλωτης τη γνωση και τα εργαλεια να το παιξει εμπειρογνωμονας? για τις μπαταριες ειδικα ειναι πανευκολη η λυση, θα μπορουσε η συσκευη να καταγραφει σε read only μνημη αριθμο ολοκληρων φορτισεων και μεση τιμη mΑ και V. πας και παραπονιεσαι για τη μπαταρια, το βαζουν το διαγνωστικο και πλεον εχουν αποδειξεις αμα φταις εσυ ή η μπαταρια. εννοειται αμα πειραχτει αυτο η εγγυηση της μπαταριας παει περιπατο (πχ νερο) το να βασιζομαστε στη καλη θεληση των εταιρειων να τηρησουν την εγγυηση ειναι απιστευτα αντικαταναλωτικο, και δε μιλαμε μονο για "αναλωσιμα" κομματια της συσκευης. οκ υπαρχουν ατομα που προσπαθουν να κλεψουν (και γω το χα προσπαθησει, μη βγαζω την ουρα μ απ εξω) τις εταιρειες, αλλα αυτο ειναι θεμα της εταιρειας να βρει τροπους να ναι καλυμενη και οχι να αναιρει την εγγυηση απο πελατες που πραγματι αντιμετωπιζουν προβλημα. ασε που το κανουν σχεδον ολες οι εταιρειες οποτε δεν μπορεις να γλυτωσεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα