karib Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Εχω ένα αρχείο video, το οποίο θέλω να το κόψω-σπάσω σε δύο ξεχωριστά αρχεία videο και να αποθηκεύσω το κάθε ένα ξεχωριστά. Θα χρησιμοποιήσω γι'αυτή τη δουλειά, το vegas4. Επειδή δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με το video editing, και αν και αφιέρωσα διαβάζοντας το Manual καποιες ώρες και δεν έβγαλα άκρη, μπορεί κάποιος να μου πει πως θα το κάνω?
Fotis_Greece Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Εχουμε και λεμε 1) Αοιγεις το vegas και εισάγεις το αρχειο βιντεο στο timeline 2) Πηγαινεις τον κερσορα στο σημειο που θες να κοψεις την ταινια και πατας το πληκτρο S (split). Η ταινια θα κοπει σε εκινο το σημειο και μπορεις να διαγραψεις το υπολοιπο πατωντας δεξι κλικ πανω του και delete το βιντεο και τον ηχο (καλο θα ηταν να σημειώσεις τα χρονικο σημειο που θα κανεις το κοψιμο) 3) Πηγαινεις File--->Render as.. και επιλεγεις πως θες να σωσεις το αρχειο σου 4)Ξαναεισαγεις το αρχειο, πηγαινεις παλι στο ιδιο χρονικο σημειο, split επιλεγεις το δευτερο μερος και διαγραφεις το πρωτο. Επειδη θα υπαρχει κενο απο το σβησιμο του πρωτου, κρατας πατημενο το κερσορα πανω στο βιντεο και το σερνεις στην αρχη. Ξανα σωζεις το αρχειο σου οπως θες. Υπαρχει και δευτερος τροπος πιο ευκολος. 1) Εισαγεις το αρχειο, πας τον κερσορα στο σημειο που θες να κοψεις και κρατοντας πατημενο το αριστερο mouse button (κατω απο το video track στο κενο χωρο) σερνεις τον κερσορα μεχρι την αρχη. Τωρα θα δεις οτι αυτο που επελεξες θα εχει γινει μπλε. Αυτο ονομαζεται loop region. 2) Πας File-->Render as και σωσεις το αρχειο σου οπως θες βεβαιώνοντας οτι η επιλογη Render loop region only ειναι τσεκαρισμενη Σε αυτο το σημειο να σου πω οτι αν απλα θες να κοψεις ενα αρχειο mpeg σε δυο κοματια mpeg, ισως το καλυτερο εργαλειο ειναι το TMPGEnc. Πας File-->Mpeg Tools-->Cut & Merge Βεβαι το καλο με το Vegas ειναι οτι πιθανον να θες το αρχειο mpeg να το κοψεις στα δυο και να το αποθηκευσεις ως avi, mov, wmv και τα λοιπα
karib Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δοκίμασα και το vegas και το TMPGEnc. Εχω μια απλοική απορία: για να χωρίσω το αρχείο στα δύο πρέπει ξανά να κάνω το πολύωρο rendering? Θυμάμαι στο cooledit που χρησιμοποιούσα για ήχο, επέλεγα ότι ήθελα, έκανα ένα save as και τέλειωνα στη στιγμή. Εχω ήδη φάει πανω από 2 μέρες σε rendering του υλικού μου ώστε να είναι έτοιμο να 'καεί' σε dvd. Τώρα για ένα απλό χώρισμα σε κομμάτια, χωρίς καμία απολύτως άλλη επεξεργασία, χρειάζεται ξανά rendering? Δεν άντεξα μόλις είδα ξανά τη γνωστή μπάρα να γεμίζει με ώρες αναμονής... Τι να κάνει rendering, δεν αλλαξα τίποτε, ούτε frame rate, ούτε πρότυπα ούτε τίποτε Απλα ήθελα να του πω, παρε από εκείνο το σημείο ως εκείνο και σώσε τα ως τάδε.
Fotis_Greece Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Κοιταξε το Vegas ειναι προγραμμα Non Linear Editing. Αυτο με λιγα λογια σημαινει οτι μπορεις να επεμβεις σε καποιο σημειο του υλικου, να το αλλαξεις και να φτιαξεις κατι αλλο χωρις να επηρεαστει το original υλικο. Φυσικο ειναι το Vegas να ξανακανει re-encoding διοτι αν δεν το εκανε αυτο δεν θα ηταν NLE. Το TMPGEnc ομως δεν κανει re-encoding, απλα τα χωριζει σε δυο νεα αρχεια. Ενδεχομενως να βλεπεις καποιες διεργασιες να κανει αλλα αυτο δεν ειναι re-encoding ειναι η διαδικασια που ακολουθει. Και μη ξεχνας οτι αν ειχες σκεφτει απο την αρχη τι το ακριβως θες να κανεις, θα τα ειχες αποφυγει ολα αυτα. Απο το προταρχικο βιντεο θα ειχες δημιουργησει δυο αρχεια mpeg κομμενα εκει που θες
karib Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 Σε αυτο το σημειο να σου πω οτι αν απλα θες να κοψεις ενα αρχειο mpeg σε δυο κοματια mpeg, ισως το καλυτερο εργαλειο ειναι το TMPGEnc. Πας File-->Mpeg Tools-->Cut & Merge Οντως, το συγκεκριμένο με εξυπηρέτησε πολύ. Σε ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.