Diandrio Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Έχω έναν παλιό υπολογιστή με τα εξής χαρακτηριστικά: pentium dual core cpu e5200 2.5GHZ, 2gb Ram windows XP Professional version 2002 Service Pack 3 Έχει δύο σκληρούς δίσκους, 250gb ο ένας και 500gb ο δεύτερος (είναι και οι δύο άδειοι, πέραν των απαραίτητων προγραμμάτων). Το πρόβλημα μου είναι ότι κολλάει! Προφανώς θα μου πείτε, διότι έχει παλιό λειτουργικό, γιατί έχει XP, μικρή RAM κ.λπ. Να ενημερώσω λοιπόν ότι θέλω να τον χρησιμοποιήσω μόνο για να βλέπω σελίδες στο ίντερνετ, να κατεβάζω φωτογραφίες και να γράφω κείμενα στο word. Δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάποιες ενέργειες βελτίωσης ή δεν αξίζει. Μπορώ να αλλάξω τα windows σε πιο καινούργια κι αν ναι ποια να βάλω; Θα έχει νόημα να βάλω κι άλλη μία 2gb Ram; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
Sheogorath Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, Diandrio είπε Έχω έναν παλιό υπολογιστή με τα εξής χαρακτηριστικά: pentium dual core cpu e5200 2.5GHZ, 2gb Ram windows XP Professional version 2002 Service Pack 3 Έχει δύο σκληρούς δίσκους, 250gb ο ένας και 500gb ο δεύτερος (είναι και οι δύο άδειοι, πέραν των απαραίτητων προγραμμάτων). Το πρόβλημα μου είναι ότι κολλάει! Προφανώς θα μου πείτε, διότι έχει παλιό λειτουργικό, γιατί έχει XP, μικρή RAM κ.λπ. Να ενημερώσω λοιπόν ότι θέλω να τον χρησιμοποιήσω μόνο για να βλέπω σελίδες στο ίντερνετ, να κατεβάζω φωτογραφίες και να γράφω κείμενα στο word. Δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάποιες ενέργειες βελτίωσης ή δεν αξίζει. Μπορώ να αλλάξω τα windows σε πιο καινούργια κι αν ναι ποια να βάλω; Θα έχει νόημα να βάλω κι άλλη μία 2gb Ram; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Καλησπέρα, βάζεις αν ειναι εφικτό άλλα 2 γιγα ραμ, και δίσκο κάποιον SSD 240, βρίσκεις και με 30 ευρώ πλέον. 3 1
kostas_anes Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Αυτο που ειπε ο Sheo απο πανω. +2GB RAM, μαζι με εναν SSD για το λειτουργικο (windows 10 θα προτεινα) και θα εισαι μια χαρα. Τωρα αν θες κατι φθηνο και καλο, μπορω να σου προτεινω τον Patriot 120GB (και ολες τις μεγαλυτερες χωρητικοτητες του) γιατι τον εχω κανει review. 1 1
Diandrio Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Θα ακολουθήσω την κοινή ουσιαστικά συμβουλή σας. Θα αγοράσω ένα δίσκο SSD 240, θα βάλω windows 10 και θα προσθέσω 2 gb Ram. Όσον αφορά τη μνήμη, το μηχάνημα έχει πάνω μία Kingston KVR800D2N5/2G και δεν βρίσκω στην αγορά ίδια! Επειδή δεν ξέρω και πολλά, τι κάνω; Γνωρίζετε εσείς αν υπάρχει ίδια; Ταιριάζει κάποια άλλη που μπορείτε να μου προτείνετε;
Dr_73 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίνουξ , είναι ελαφρύτερο σε τέτοιο μηχάνημα. Απλά δεν θα έχεις ms office, θα έχεις libre office. Βάζεις mint xfce .
kostas_anes Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 46 λεπτά πριν, Diandrio είπε Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Θα ακολουθήσω την κοινή ουσιαστικά συμβουλή σας. Θα αγοράσω ένα δίσκο SSD 240, θα βάλω windows 10 και θα προσθέσω 2 gb Ram. Όσον αφορά τη μνήμη, το μηχάνημα έχει πάνω μία Kingston KVR800D2N5/2G και δεν βρίσκω στην αγορά ίδια! Επειδή δεν ξέρω και πολλά, τι κάνω; Γνωρίζετε εσείς αν υπάρχει ίδια; Ταιριάζει κάποια άλλη που μπορείτε να μου προτείνετε; Kατσε να δω γιατι παιζε να εχω εγω μια τετοια.
Pantzos4 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, Diandrio είπε Όσον αφορά τη μνήμη, το μηχάνημα έχει πάνω μία Kingston KVR800D2N5/2G και δεν βρίσκω στην αγορά ίδια! Επειδή δεν ξέρω και πολλά, τι κάνω; Γνωρίζετε εσείς αν υπάρχει ίδια; Ταιριάζει κάποια άλλη που μπορείτε να μου προτείνετε; εχεις κανει search στο google για σελιδες ebay amazon κτλ , αν δεν εχει να σε εξυπηρετηση ο @kostas_anes καντω μια αναζητηση γιατι σαν κατι να με πεταξε ειδικα στο ebay
kostas_anes Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Παλι καλα που ταγκαρες αδερφε γιατι το ειχα ξεχασει Λοιπον τα αποτελεσματα της ερευνας ειναι τα εξης. Εχω 3GB συνολο DDR2 με 3 στικακια απο 1GB το καθενα. Το kingston μου ειναι στα 667MHz επισης (εσενα ειναι στα 800), οποτε γενικα δεν σου κανει. Τωρα αν θες κανενα απο τα 1GB σου το δινω τζαμπε, γιατι μονο 2GB θελω να εχω προχειρα.
Diandrio Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Παλι καλα που ταγκαρες αδερφε γιατι το ειχα ξεχασει Λοιπον τα αποτελεσματα της ερευνας ειναι τα εξης. Εχω 3GB συνολο DDR2 με 3 στικακια απο 1GB το καθενα. Το kingston μου ειναι στα 667MHz επισης (εσενα ειναι στα 800), οποτε γενικα δεν σου κανει. Τωρα αν θες κανενα απο τα 1GB σου το δινω τζαμπε, γιατι μονο 2GB θελω να εχω προχειρα. Απ’ ότι βλέπω το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει μόνο δύο θέσεις, άρα δεν ξέρω αν έχει νόημα να προσθέσω 1gb και να τα κάνω συνολικά 3gb. Φαντάζομαι πως όχι, αλλά όπως έχω πει από την αρχή, οι γνώσεις μου είναι λίγες. Αν δεν έχει νόημα και γενικότερα δεν βρω άλλη Ram ίδια, το ερώτημα είναι αν μπορώ να βγάλω στην άκρη αυτή τη Ram που έχω και να βάλω δύο άλλες; 2 ώρες πριν, Pantzos4 είπε εχεις κανει search στο google για σελιδες ebay amazon κτλ , αν δεν εχει να σε εξυπηρετηση ο @kostas_anes καντω μια αναζητηση γιατι σαν κατι να με πεταξε ειδικα στο ebay Έχω κάνει κάποια προσπάθεια αναζήτησης, αλλά από όσα είδα κι από όσα καταλαβαίνω, δεν βρήκα κάτι. Αν δεις κάτι, πες μου. Επίσης θέτω και εδώ το ερώτημα αν μπορώ να βγάλω στην άκρη αυτή τη Ram που έχω και να βάλω δύο άλλες;
@topos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Εάν βάλεις σύνολο 4gb θα πρέπει να βάλεις 64bit windows για να χρησιμοποιεί όλη την ram το pc.
3DJIN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 μεχρι 4 πανε τα 32 βιτ λειτουργικα Απλα εγω δε βλεπω το νοημα ουτε με 4 ουτε με 8 πλεον που το σερφαρισμα εχει καταντησει τοσο απαιτητικο σε επεξεργαστικη ισχυ και ραμ,δεν ξερω κατα ποσο ο 5200 θα το παει το συστημα .Γιαυτο το λογο αλλαξα μια εποχη κι εγω απο ε8400 σε fx6300 στο συστημα που εχω για ιντερνετ.
@topos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, 3DJIN είπε μεχρι 4 πανε τα 32 βιτ λειτουργικα Απλα εγω δε βλεπω το νοημα ουτε με 4 ουτε με 8 πλεον που το σερφαρισμα εχει καταντησει τοσο απαιτητικο σε επεξεργαστικη ισχυ και ραμ,δεν ξερω κατα ποσο ο 5200 θα το παει το συστημα .Γιαυτο το λογο αλλαξα μια εποχη κι εγω απο ε8400 σε fx6300 στο συστημα που εχω για ιντερνετ. Θεωρητικα ναι, αλλα απο προσωπικη εμπειρια σε αρκετα μηχανηματα με αναβαθμιση ραμ στα 4gb ναι μεν την εβλεπε αλλα εκανε utilization 3.2-3.4gb.Με το που μπηκαν τα 64bit δουλευανε ολα οκ..
3DJIN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 το θεμα ειναι οτι δε μιλαω θεωρητικα ,αλλα απο προσωπικη εμπειρια με δεκαδες μηχανηματα την εποχη των 4GB ram...
Apaleytos80 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, 3DJIN είπε μεχρι 4 πανε τα 32 βιτ λειτουργικα Απλα εγω δε βλεπω το νοημα ουτε με 4 ουτε με 8 πλεον που το σερφαρισμα εχει καταντησει τοσο απαιτητικο σε επεξεργαστικη ισχυ και ραμ,δεν ξερω κατα ποσο ο 5200 θα το παει το συστημα .Γιαυτο το λογο αλλαξα μια εποχη κι εγω απο ε8400 σε fx6300 στο συστημα που εχω για ιντερνετ. Εγώ ακόμα χρησιμοποιώ ένα τέτοιο μηχάνημα σαν htpc με Ε8400/3GB ram/HD 6450 με win7 32bit και δεν είναι τραγικό για ελαφριά χρήση. Κάποια παλιά μοβο δεν βλέπουν καν 4GB δλδ μαχ 3.3GB νομίζω(περιορισμός chipset).Δεν θα χρησιμοποιουσα όμως κάτι χειρότερο από αυτό εν έτη 2019.Μόλις πάρω τροφοδοτικό θα το παροπλίσω με FX4300/4GB ram/HD 7770 και WIN10 μιας και μου έμεινε από upgrade . Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από Apaleytos80
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα