Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας.. Ειμαι νεος στο φορουμ και γραφω για πρωτη φορα για ενα θεμα που αντιμετωπιζω με το αμαξι μου (190.000 km) και κανεις δε μου εχει δωσει λυση.

Εδω και 6 μηνες ακουω εναν ενοχλητικο πλαστικό ηχο (τακ) καπου μπροστα και αριστερα κοντα στα πενταλ νιωθω. Ο ηχος αυτος παραγεται α) τη στιγμη ακριβως που συμπλεκταρω και παει να φυγει το αμαξι (το κανει ακομα και με χειροφρενο αν κανω πως αφηνω αποτομα συμπλεκτη), β) μολις πατησω πολυ ελαφρα αλλα αποτομα το γκαζι σε πορεια, γ) οταν μαρσαρω με νεκρα ακριβως στην αρχη του μαρσαρισματος κανει αυτο το τακ σαν σκασιματακι, δ) πολυ συχνα οταν αναβω το αμαξι (τη στιγμη ακριβως που γυρναω το κλειδι και πριν παρει μπρος καθως κουνιεται) και τελος οταν ειμαι σε ευθεια πορεια σε συγκεκριμενο υψος πατηματος του γκαζιου αν το κρατησω σταθερο ειναι σαν να συντονιζει και αυτο το τακ το παραγει συνεχομενα και ρυθμικα με τις στροφες του κινητηρα (τακ-τακ-τακ-τακ). Αν το αφησω να ρολαρει χωρις γκαζι ακομα και με ταχυτητα μεσα ειναι απολυτα ησυχο. Καθε γνωμη δεκτη παρακαλω ζητω βοηθεια. Να αναφερω οτι παντα ειχα θεματα με το ζουαν της εξατμισης αλλα δε μου εβγαζε ηχο τακ αλλα σφυριγμα τσυριχτο..και σε σταθερη πορεια δεν αντιμετωπιζα θεμα θορυβου..συνεπως το απεκλεισα αυτο..εννοειτε οτι εχω δεσει οτιδηποτε μπορει να χτυπαγε στο σασι (καλωδια κλπ). 

Επεξ/σία από nikolaos1988
Δημοσ.

Οταν πατάς τι γκαζι γινεται αυτο;

Ή με ολα τα πεταλ;

Αυξανεις τις στροφες του κινητηρα και αυτο ακουγεται; Λογικα καμια βαση κινητηρα, κανενας τεντωτηρας ή ρουλεμάν δυναμου.

Αν γινεται οταν πατάς και συμπλέκτη κυριως πρέπει να παει το μυαλό σου αλλού.

Οπως σπασμένα ελατηρια δισκου,κανενα ελατηριο απο το πεταλ, να θελει λιπανση το εμβολο του συμπλέκτη.

Το μόνο που με κανει εντύπωση αυτο με το κλειδι που γυρνας και ακούγεται πάλι. Συνηθως οταν γυρναμε το κλειδι στο αμαξι ακουγεται η αντλια καυσίμων μονο. Εδω μπορει να σε κανει να υποψιαστεις ηλεκτρολογικό θεμα, πχ κανένα ρελέ να ναι στα τελευταία του. 

Δημοσ.
Στις 18/3/2019 στις 6:16 ΜΜ, nikolaos1988 είπε

Καλησπερα σας.. Ειμαι νεος στο φορουμ και γραφω για πρωτη φορα για ενα θεμα που αντιμετωπιζω με το αμαξι μου (190.000 km) και κανεις δε μου εχει δωσει λυση.

Εδω και 6 μηνες ακουω εναν ενοχλητικο πλαστικό ηχο (τακ) καπου μπροστα και αριστερα κοντα στα πενταλ νιωθω. Ο ηχος αυτος παραγεται α) τη στιγμη ακριβως που συμπλεκταρω και παει να φυγει το αμαξι (το κανει ακομα και με χειροφρενο αν κανω πως αφηνω αποτομα συμπλεκτη), β) μολις πατησω πολυ ελαφρα αλλα αποτομα το γκαζι σε πορεια, γ) οταν μαρσαρω με νεκρα ακριβως στην αρχη του μαρσαρισματος κανει αυτο το τακ σαν σκασιματακι, δ) πολυ συχνα οταν αναβω το αμαξι (τη στιγμη ακριβως που γυρναω το κλειδι και πριν παρει μπρος καθως κουνιεται) και τελος οταν ειμαι σε ευθεια πορεια σε συγκεκριμενο υψος πατηματος του γκαζιου αν το κρατησω σταθερο ειναι σαν να συντονιζει και αυτο το τακ το παραγει συνεχομενα και ρυθμικα με τις στροφες του κινητηρα (τακ-τακ-τακ-τακ). Αν το αφησω να ρολαρει χωρις γκαζι ακομα και με ταχυτητα μεσα ειναι απολυτα ησυχο. Καθε γνωμη δεκτη παρακαλω ζητω βοηθεια. Να αναφερω οτι παντα ειχα θεματα με το ζουαν της εξατμισης αλλα δε μου εβγαζε ηχο τακ αλλα σφυριγμα τσυριχτο..και σε σταθερη πορεια δεν αντιμετωπιζα θεμα θορυβου..συνεπως το απεκλεισα αυτο..εννοειτε οτι εχω δεσει οτιδηποτε μπορει να χτυπαγε στο σασι (καλωδια κλπ). 

Πήγαινε το αυτοκίνητο σου σε μια αντιπροσωπεία της Mazda και εξήγησε τους όλα αυτά. Το έχεις αφήσει πολύ καιρό, διάγνωση μέσο φόρουμ σε κάτι τόσο γενικό και ιδιαίτερα για θόρυβο που ούτε εσύ δεν έχεις καταλάβει από που προέρχεται δεν μπορεί να γίνει. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ειπα να συνοψισω λιγο το προβλημα που αντιμετωπιζω μηπως και μου δωσετε περισσοτερες πληροφοριες.. γενικα εμφανιζεται το τριξιμο απο μπροστα καπου στο καπο οταν παταω το γκαζι και κλωτσαει το αμαξι ή αφησω συμπλεκτη και παλι κανει το πρωτο κλωτσημα..επισης περναω απο τις γραμμες του τρενου και στις δονησεις ακουγετε το τριξιμο..επισης στο αναμμα του κινητηρα πολυ στιγμιαια οταν κουνιεται πριν παρει μπρος και οταν μαρσαρω δυνατα. το παραξενο ειναι οτι συνηθως το πρωτο δεκαλεπτο που οδηγαει δεν πολυακουγεται αλλα μετα απο λιγη ωρα οδηγησης αρχιζει και τριζει..το γεγονος οτι δεν το κανει παντα σας παει το μυαλο σε λαστιχο (συνεμπλοκ)? Π.χ. το μεσημερι στη ζεστη το κανει πολυ λιγο, τη νυχτα ξεπατωνεται στο τριξιμο. γενικα το τριξιμο κατα βαση εντοπιζεται μετα ακριβως το συμπλεκταρισμα που αφηνω συμπλεκτη και αγγιζω το γκαζι να φυγω μπροστα..

ιδεεςς??

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nikolaos1988 είπε

ιδεεςς??

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να το πας σε ένα συνεργείο, στο οποίο συνεργείο θα σου πουν επακριβώς τι είναι και θα σου δώσουν και λύση.

Δημοσ.

Λογικά θα είναι κάποια βάση κινητήρα.Πηγαινε να στο κοιτάξουν και αυτός που θα το δει να το οδηγήσει κιόλας για να καταλάβει καλύτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ιδιο αυτοκίνητο έχω, δεν κανουν τον ίδιο θόρυβο, σε εμένα ακουγεται ενα τσαφ σαν σφύριγμα οταν πατάω, αφήνω γκάζι η το ανάβω, το πήγα σε συνεργείο mazda οπου οδηγάει το ίδιο μοντέλο ο μαστορας, μια τσιμούχα στην εξάτμιση είναι η ζημια, 25ευρα με είπε το σερβις, ακόμα δεν το χω φτιάξει

Επεξ/σία από maneas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...