Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, billdanos said:

Ότι ας πούμε τώρα πάμε να συγκρίνουμε turbo x με imac μόνο σε σχέση με το δίσκο, είναι κάτι ρεαλιστικό? :)

Και μετά είμαι εγώ αυτός που υπερβάλλω!

Μα όταν το turbo x θα φέρνει σβούρες γύρω απτό imac απλά και μόνο επειδή ο tech guru του Πλαισίου είχε την λαμπρή ιδέα να βάλει 60 ευρώ ssd πως υπερβάλλω. Γιατί γιαυτό μιλάμε τώρα, για ένα κόστος αντε το πολύ 100 ευρω γονατίζει το pc και πάει χειρότερα απτό χειρότερο τούβλο X λόγω σκληρού. Έχεις κάτσει σε pc με 5400 hdd? Εγώ όχι, έχω να το κάνω από το 2005..

Και η Dell το κάνει αλλά τουλάχιστον σε aio entry level μοντέλα των 400-500, όπου εκεί λες πάει να γλυτώσει κόστος. Στο 1000αρικου όμως μόνο το όνομα σου χαλας

Επεξ/σία από strawman
  • Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, hted said:

Που υπερβάλω; Δηλαδή αν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ή δεν δίχνουμε τον ίδιο σεβασμό αυτόματα γινόμαστε υπερβολικοί; Αν τώρα εγώ σου φταίω τι να πώ! Λυπάμαι !!

"Για να θαυμάσεις την Apple σε εξυπηρετεί να αποδομείς χρήστες εδώ λέγοντας οτι έχουν πρόβλημα με τις τιμές ή οτι δεν έχουν εμπειρία με Apple? Ίσως αγαπητέ billdano κάποιοι μας να είμαστε πιο παλιοί χρήτες στην Apple. Eυχαριστoύμε όμως για το "welcome"

Εγώ δεν λυπάμαι γιατί θεωρώ πως συζητάμε και λέει ο καθένας την απόψή του. Βρες μου που ακριβώς είπα πως το base model είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον! Λέω απλά πως ακόμη και με αυτό το μοντέλο, μπορεί να κάνει κάποιος τη δουλειά του. Και πως αν δεν του κάνει, μπορεί απλά να αλλάξει τη σύνθεση του μηχανήματος. 

btw, δουλεύω σε mac από την εποχή του ppc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, billdanos είπε

"Για να θαυμάσεις την Apple σε εξυπηρετεί να αποδομείς χρήστες εδώ λέγοντας οτι έχουν πρόβλημα με τις τιμές ή οτι δεν έχουν εμπειρία με Apple? Ίσως αγαπητέ billdano κάποιοι μας να είμαστε πιο παλιοί χρήτες στην Apple. Eυχαριστoύμε όμως για το "welcome"

Εγώ δεν λυπάμαι γιατί θεωρώ πως συζητάμε και λέει ο καθένας την απόψή του. Βρες μου που ακριβώς είπα πως το base model είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον! Λέω απλά πως ακόμη και με αυτό το μοντέλο, μπορεί να κάνει κάποιος τη δουλειά του. Και πως αν δεν του κάνει, μπορεί απλά να αλλάξει τη σύνθεση του μηχανήματος. 

billdano σέβομαι την άποψή σου αλλά προσωπικά επιλέγω να μην θεωρώ οτι κάποιος έχει αντίθετη θέση απο εμένα γιατί δεν μπορεί να αγοράσει Apple ή έχει πρόβλημα με τις τιμές

Πώς κάποιος θα αλλάξει τη σύνθεση του imac μετά την αγορά ακριβώς;

Ο μέσος χρήστης αγοράζει apple γιατί θεωρεί οτι δουλεύει. Αν διαπιστώσει ότι ειναι πιο αργό απο ένα windows μηχάνημα σε βασικά πράγματα (πχ σε excel, outlook ) θα μείνει δυσαρεστημένος και δεν μπορεί να κάνει πολλά με τη σύνθεση.

Επεξ/σία από hted
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ναι και με το Base Model μπορεί κάποιος να κάνει την δουλειά του. Και με χαμηλότερα specs επίσης....

Απλά...... Η apple θα μπορούσε καλύτερα.....    .......  αν ήθελε....

Κινήσεις σαν αυτή δείχνουν ότι δεν σέβεται την ίδια την πολιτική που παρουσιάζει στο κοινό της..... 

Ειδικά πλέον που οι τιμές των SSD είναι πιο χαμηλά από ποτέ..... 

Ούτως η άλλως υπερκοστολογεί, άρα το να αυξάνει το περιθώριο κέρδους με απαρχαιωμένους σκληρούς που πλέον είναι κατάλληλοι μόνο για αποθήκευση δεν είναι "επιλογή". Είναι γυφτιά....

Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και σε όποιον αρέσει. Δικό της είναι το μαγαζί και ότι θέλει κάνει και καλά κάνει. 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@billdanos

O HDD είναι τραγικός και συμφωνούμε όλοι. Το όλο θέμα περιστρέφεται γυρω απο την επιλογή της Apple να το βάλει στον default εξοπλισμο ενός καινούργιου iMac. Η επιλογή αυτή ήταν corporate greed 5 χρόνια πρίn, το 2019 είναι βλακώδης κουτοπονηριά, που θα τους γυρίσει boomerang. Γιατί υπαρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει οτι ακόμα και το base model είναι πάνω απο τον μέσο όρο των PC και δεν θα έχει bottlenecks, δεν θα διαβάζει τα ψιλά γράμματα, και θα το πάρει με την λογική 'αφου το προσφέρει η Apple, δεν παίζει να ναι φλόμπα'

Το οτι δεν μας βάζει κανένας το πιστόλι στο κεφάλι να πάρουμε Apple, και οτι είναι τεχνικά εφικτό να κάνεις αναβάθμιση εκ των υστέρων, ή να δώσεις πάνω απο 200 ευρώ παραπάνω να πάρεις το μοντέλο με τον SSD, είναι δικαιολογίες για δικαστήριο, όχι επιχειρήματα που θα έπρεπε να ανταλλάσουμε μεταξύ μας.

Αν κάποιοι δεν επιμέναν τόσο στο να υπαρασπιστούν οτι ο HDD δουλέυει ακόμα αξιοπρεπώς, ή οτι το OSX δεν μασάει με HDD, θα είχαμε γλυτώσει τουλάχιστον 5 σελίδες αχρηστων μυνημάτων χωρίς ουσία

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/3/2019 στις 11:51 ΜΜ, Dralium είπε

Σκεφτόμουν να ψώνιζα όταν έβγαινε το καινούργιο, αλλά απογοήτευση.. Σχεδιασμός ο ίδιος, τεράστια bezels. Τα spec εγώ τα βλέπω καλά (δε μιλάμε για entry-level βέβαια), σε σχέση με το προηγούμενο. Η ψύξη όμως πιθανότατα στο i9 θα είναι πρόβλημα με τόσο λεπτό σασί και χωρίς αναβάθμιση. Με τους HDD γελάει ο κόσμος, δε ντρέπονται να τους ανακοινώνουν?

Τα bezels τι πειράζου? Εγώ έχω imac 2009 με ποιο μεγάλα. Νομίζω είναι καλύτερα γιατί σκέψου δεν είναι όλα τα γραφεία στιβαρά... Μια πιο χοντρή οθόνη κάθεται πιο καλά νομίζω σε ένα γραφείο γιατί είναι πιο σταθερή αν το γραφείο τρίζει. πχ η Dell ultrathin S27 (που δείχνει βέβαια το σωστό δρόμο για ένα Apple Display...)  έχει wobbling αν το γραφείο είναι IKEA πχ...

Στις 21/3/2019 στις 12:07 ΠΜ, SeaLion είπε

Δεν σε πιάνω τι εννοείς... Αν έχει πρόβλημα ένα μηχάνημα το στέλνεις πίσω και μία και δύο και όσες χρειαστεί. Ξενέρα, το καταλαβαίνω.

On topic λοιπόν, τα iMac των $1099/$1299 είναι gtp, για σπρώξιμο μαζικά σε σχολεία π.χ. και για να μπορούν να λένε "from $1099." Ακόμα και για "απλούς χρήστες" όπως μπορεί να λένε κάποιοι είναι κοροϊδία να μην τους βάζεις αυτό τον 32GB SSD που έχουν έξτρα τα 1ΤΒ Fusion drives. Τίποτα... απλά κοιτάς τα επόμενα μοντέλα.

Το design ok, παλιό, αλλά κλασσικό - οριακά όμως... Πιστεύω είναι η τελευταία αναβάθμιση σε αυτό το σασί, για να έρθει αργότερα κάποιο iMac με οθόνη τύπου iPad Pro με πολλά $$$ και αυτά να μένουν ακόμα στο ράφι για να κρατάνε και τις τιμές χαμηλά. Του χρόνου και βάλε αυτά...

Μόνο αν σου αρέσει η οθόνη 4Κ/5Κ που έχουν (την οποία οι περισσότεροι που βγάλατε τεφτέρι και κάνετε υπολογισμούς την αγνοείτε μάλλον;)

H οθόνη δεν έχει την ευελιξία που έχουν άλλα 4k monitors, τώρα πλέον που δεν υποστηρίζει target display mode.

Δηλαδή εμένα που μου περισεύουν και θέλω από imac 2015 να πάω στον νέο  6-core 2019,  δεν μπορώ να κάνω τον 2015 monitor για τον 2019 να είμαι μάγκας με 2 οθονάρες, μιας και πραγματικά εμένα τα  bezels του imac μου αρέσουν. Γνώμη μου είναι να μην αλλάξουν, γιατί σκέψου πως είναι και χρηστικά, κολλάς postit κλπ...

Στις 21/3/2019 στις 12:09 ΠΜ, Istros είπε

Η apple έχει την εντύπωση ότι θα συνεχίζει να πουλάει συσκευές με κατώτερο hardware και να κονομαει δεν έβαλε μυαλό μετα το XR και συνεχίζει αυτή τη φορά με τα iMac που σέρνονται.Εν έτη 2019 HDD 5400rpm σε μηχανήματα των 1099$

Μπορεί να κονομάει, γιατί όπως γράφουν κάποιοι εγώ πχ που πήρα πέρσυ το iphone και μου αρέσει και τρέχει και δεν θέλω τα windows πλέον και θέλω να πάρω το πρώτο μου imac, μάντεψε τι θα πάρω όταν θα πάει στη μεγάλες αλυσίδες με τους "καταρτισμένους" υπαλλήλους και τους πω "γεια σας πήρα iphone πέρσυ και ήρθα να δω λίγο τα imac. Είμαι βέβαια σε windows, αλλά ήρθα να δω αν αξίζει να αλλάξω". Φυσικά ο πωλητής που μπορεί και ποτέ του να μην έχει δουλέψει σε mac για μια μέρα συνεχόμενα, θα μου ο νέος imac φυσάει, είναι 6 πύρηνος.... Απλά δεν θα τον κάνουμε restart να δούμε ότι λόγω fusion είναι πιο αργός στο boot από τα άλλα μηχανήματα στις ίδιες τιμές....

ΥΓ: Το  ΧR τι έχει? Μια χαρά συσκευή είναι (βέβαια εμένα δεν με βολεύει το χοντρό πλάτος του, αλλά γενικά το έχουν αυτό τα iphones)

Στις 21/3/2019 στις 9:52 ΠΜ, billdanos είπε

Μια χαρά κάνει ένας μέσος χρήστης τη δουλειά του και με έναν απλό δίσκο. Για πιο απαιτητικές εργασίες μπορείς απλά να το πάρεις με fusion drive με 100$ επιπλέον ή με SSD με +200. Δεν στο δίνει με το ζόρι με ένα μόνο sata drive!

Μα ρε συ αυτό είναι... Κάποιος μη σχετικός που ανακαλύπτει την Apple πρώτη φορά, αν δεν του πει ο υπάλληλος στο κατάστημα "καλύτερα κάνε BTO γιατί ο δίσκος δεν είναι SSD" και αν ο ίδιος πχ δεν ξέρει τι είναι HDD, fusion drive, SSD, θα πάρει ένα μηχάνημα που θα κάνει boot πιο αργά από imac 5ετίας με SSD.... Τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι γνώστες Apple όπως εσύ να κάνουμε ειδική παραγγελία κλπ... Άσε που η ειδική παραγγελία στην Ελλάδα με istorm και infoquest είναι ταλαιπωρία. Όπως έχω ξαναπεί παράγγειλα τέλος Ιουλίου και παρέλαβα τέλος Οκτώβρη, αφού την πρώτη φορά ήρθε γρατζουνισμένο ouut of the box και τη 2η πάλι το ίδια, αλλά τη 2η ήταν μικρότερη η γρατζουνιά και το κράτησα, γιατί άλλιώς θα είχα περιμένει 6 μήνες να μου στείλουν το BTO που λες.

Στην τελική είναι σαν να βάζεις στο iphone XR το 2019  κάμερα 8 MP από το iphone 5s του 2013 και να λες η 12 MP είναι ειδική παραγγελία.......

Στις 21/3/2019 στις 10:07 ΠΜ, AonDuine είπε

Παίδες έλεος με αυτό το πράμα κάθε φορά . Όποτε ανακοινώσει νέο προϊον περιμένετε στην γωνία . 

Και η πλάκα είναι ότι τις περισσότερες φορές ούτε καν έχετε ακουμπήσει την συσκευή που θάβεται . 

Παραδοσιακά τα φθηνά είχαν πάντα κατώτερα specs , δεν το κάνει πρώτη φορά . 

Γράφεται για το ΧR . Όταν το XR θα παίρνει ακομα αναβαθμίσεις και θα δουλευει το ίδιο smooth με τώρα 

h samsung θα έχει παρατήσει το s10 . 

Όσο για την έκδοση imac με τον  i3 που σχολιάζεται μερικοί μπείτε να δείτε συγκριτικά με τον i5 που 

είχε στον ιmac του 2017 . ANABΑΘΜΙΣΗ. 

Eπίσης παραβλέπεται το γεγονος ότι στην τιμή είναι και μια 4Κ οθονη και ένα λογισμικό σίγουρα πιο 

ολοκληρωμένο και smooth από τα windows .

Τα οποία windows εσείς οι ίδιοι τα σιχτιρίρεζεται σε άλλα post . 

Αυτό που λες δεν ισχύει, εγώ με iphone SE σε ios 11 είχα αραιά και που κολήμματα. Βέβαια ο imac 2009  που έχω δουλεύει ακόμα άριστα με προσθήκη SSD και extra ram (μέχρι 32 πάει νόμιζω..)

Φαντάζομαι και οι νέοι imac θα αντέξουν μέχρι το 2030 για ένα μέσο χρήστη, αν τους βάλει SSD, που δεν θα τους βάλει αρχικά γιατί που να το ξέρει...

Η διαφορά όμως του imac 2009 με τον imac 2019 είναι ότι η οθόνη 4k/5k του 2019 είναι ΠΑΤΑΤΑ

Τον iMac 2009 που έχω τον έχω βάλει μόνιτορ σε macbook 12" 2016 και σε macbook pro 13" 2018, ακόμα και σε surface, δηλαδή και να μην με καλύπτε σε 10 χρόνια ως υπολογιστής με καλύπτει ως ένα φοβερό, στυλάτο μόνιτορ, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η ΠΑΤΑΤΑ του 2019

Στις 21/3/2019 στις 10:28 ΠΜ, billdanos είπε

Άρα το πρόβλημά σου είναι πως σου λέει 1299 για i3 και 5400 δίσκο, ενώ αν σου έλεγε από την αρχή 1399 με i3 και fusion drive θα ήταν οκ? 

Ο SSD πρέπει να είναι βασικός είπαμε... δεν γίνεται να έχω πάρει iphone X για να έχω animoji και να μου τρέχει smooth και να παώ να πάρω το πρώτο μου imac γιατί μου άρεσαν τα animoji και να πάρω μηχάνημα που αργεί στο boot...  Βάλτο ό,τι τιμή θες, θα τα δώσω αν θέλω, αλλά μην δίνεις κάτι που ο απλός χρήστης δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι μάπα (μόνος σου το είπες ότι δεν θα το αγόραζες)

Στις 21/3/2019 στις 2:12 ΜΜ, studiokristo είπε

Νομίζω πως ο CEO της πρέπει να παραιτηθεί. Με μοναδικό στόχο το άρμεγμα των παλιών και νέων πελατών και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού πλέον, σιγά σιγά θα ξεπέφτει η εταιρεία όλο και περισσότερο. Απλά επειδή πολλοί επαγγελματίες (και αρκετοί ιδιώτες) είχαν επενδύσει στο παρελθόν στο οικοσύστημα της Apple, δεν είναι τόσο εύκολο να περάσουν σε άλλες πλατφόρμες και για αυτό προσπαθεί να ξεζουμίσει τους υπάρχοντες. Εγώ έχω πάντως ακόμα έναν Athlon fx-6300, εξαπύρηνος επεξεργαστής του 2012 και με SSD το σύστημα πετάει σε εφαρμογές γραφείου και επεξεργασία επαγγελματικής εικόνας. Πόσο μπροστά ήταν αυτή η AMD. Αν θέλω να πουλήσω το σύστημά μου, δεν πιάνει πάνω από 180 ευρώ. Ωστόσο για συγκεκριμένη επαγγελματική χρήση, office, surf, ταινίες είναι άριστος. Επίσης, τίποτα δεν είναι soldered, και αν χαλάσει κάτι, απλώς το αλλάζω. Επιπλέον, θα παίρνει αναβαθμίσεις windows για πολλά χρόνια ακόμα μιας και η Microsoft έχει κάνει πολλή καλή δουλειά.

Εγώ σκέφτομαι να φύγω απο αυτό το οικοσύστημα μιας κιόλας και οι νέες συσκευές δεν είναι καλές ποιοτηκά. πήρα νέο macbook και έτριζε όταν έκλεινες το lid -μόνο που κόστιζε 10 φορές όσο ένα πλαστικό chromebook....

Στις 21/3/2019 στις 2:52 ΜΜ, SeaLion είπε

Έχω ακόμα το iMac 21.5" 2011 (σε κανονική, καθημερινή χρήση από άλλο άτομο στο σπίτι)

- Του έβαλα μόνος μου SSD με το που έληξε το Applecare (obvious move - αν και μου κάναν την αλλαγή και πιο πριν αν πλήρωνα εργατικά)

- Το USB2 το ήξερα όταν το αγόρασα (κι εσύ, so....?)

- Υγρασια (?) στην οθονη - ναι ήταν θεματάκι, αλλά μου αλλάξανε την οθόνη (δωρεάν) κι από τότε όλα καλά (δεν ξέρω αν έφταιγε και το κάπνισμα τότε)

- SuperDrive δουλεύει ακόμα, για την ακρίβεια το μόνο dvd drive σε Mac που δουλεύει ακόμα

- Magic Mouse, keyboard μια χαρά δουλεύουν ακόμα (αλλά καταλαβαίνω γιατί μπορεί να μην αρέσει το ποντίκι, ούτε εμένα προσωπικά μου κάνει)

- Δουλεύει σε Target Display Mode (θέλει thunderbolt νομίζω) αλλά, meh, πολύ ογκώδες για να το έχεις μόνο για οθόνη πιστεύω

Έχουμε 2019 και είναι ακόμα σκυλί, σταμάτησε στο περσινό macOS (έχει ακόμα security updates etc, οπότε για 1-2 χρόνια κάνει δουλειά άνετα)
RAM μπορούσα να του βάλω έξτρα αλλά με 8GB καλά πάει (τυχερός, τα +4GB τα κάναν δώρο όταν το αγόρασα)
Τα καλοκαίρια ζεσταίνεται αρκετά, αλλά δεν το επηρρεάζει λειτουργικά.

Πού θέλω να καταλήξω; Οι εμπειρίες του καθενός είναι διαφορετικές.

Μπαίνεις τώρα εσύ Μάρτιο του '19 να γκρινιάξεις για το μοντέλο του '11, που είχαμε πρόσβαση στα πάντα (ram, δίσκους, χωρίς 50 στρώμματα κόλλας, μέχρι και guides για να αλλάξεις κάρτα γραφικών υπάρχουν για τους καμμένους) επειδή σου χάλασε το dvd drive ξέρω γω ή δε σου άρεσε το ποντίκι... 

Τα παλιά μηχανήμτα της Apple ήταν πολύ καλά και είχαν και το target display που δεν έχουν τώρα... Άρα τότε ήταν καλή επένδυση ο imac. Σήμερα δεν είναι και τόσο (έγραψες μόνος σου γιατί, soldered etc.)

Στις 21/3/2019 στις 4:31 ΜΜ, AonDuine είπε

Όχι δε φίλε δεν πάνε όλα σφαίρα , όπως δεν πάνε σφαιρα και όλα τα samsung , και τα huawei  κτλ.... 

Εγώ δεν είμαι εμπαθής να μπαίνω και να τα κάνω όλα ίσιωμα, αλλα κανα δίμηνο που αποφάσισα να γράφω στο insomnia το μόνο που βλέπω

είναι να εκθειάζουν τα xiaomi και να θάβουν τα apple. 

Περιμένουν την apple στην γωνία για τις τιμέs πχ στα iphone αλλά δεν άνοιξε ρουθουνι για τα 1050 ευρώ του mate  20 pro, που παρουσίασε 

και το γνωστό πρόβλήμα και  άτομα που είχαν σκάσει 1000ρικάκι πήραν σωστό κινητό μετά απο κανα 3μηνο .

Ναι αλλά από την άλλη εγώ πήρα macbook 2018 και είχε 3-4 προβλήματα... Το aftersales επίσης από Apple και istorm ήταν τραγικό. Μου έφεραν μηχάνημα με γρατζουνιά μέσα στο κουτί BTO (που συστήνετε να κάνουν εδώ για τους imac) και μετά μέσω DOA μου φέραν νέο το οποίο πάλι είχε γρατζουνιά....

Το xiaomi τη θέμα έχει? Σκέφτομαι να κάνω μετάβαση και να φύγω από το Apple ecosystem, αν και λογικά δεν θα κινηθώ σε Xiaomi.

Στις 21/3/2019 στις 8:14 ΜΜ, pitimac είπε

Ναι

κ ακριβότερα συνολικά κ με σπεκς με το κιλο

Χαχαχα  Ο άλλος λέει ότι το λειτοργικο της Apple είναι πολύ πιο βαρύ από τα Windows . Χαχαχα

με μηχανήμα του 2011 κιόλας 

Όσο συνεχίζετε να συγκρίνετε τα specs των γουίντοους με τα specs του Os/iOS είστε βαθιά νυχτωμένοι 

μακαριοι οι πτωχοι...

once you go back you never go back 

come to back

Στις 21/3/2019 στις 10:43 ΜΜ, georgepppo είπε

αν δεν ξέρεις για τι παίρνεις κάτι και να κρίνεις τα χαρακτηριστικά του ναι είσαι πρόβατο,το να είσαι μη σχετικός με pc και να πάρεις ένα με 500 ευρώ να κάνεις τα βασικά και την δουλειά σου είναι το λογικό αλλά αν δεν ξέρεις τι είναι ο ssd, τι ο επεξεργαστής κλπ και πας και δίνεις 1-1.5 χιλιάρικο για Pc επειδή έχει το σήμα της apple ε σόρυ κιόλας αλλά δεν θεωρείσαι και αινστάιν.

E κάποιος μπορεί να μην θέλει να είναι ο αινσταιν και να πάρει ένα μηχάνημα με macos (που ξέρεις μπορεί και να κρύψει το μήλο όπως στις ταινίες)

Τώρα τι να κάνουμε εσύ τράβα βάλε κανένα μηλοαυτοκόλητο στο παρμπριζ σου αν θες να τα αξιποιήσεις έτσι αυτά τα χρήματα...

Στις 22/3/2019 στις 10:20 ΠΜ, billdanos είπε

Τώρα κρίνουμε την ταχύτητα του office που γράφει η microsoft για την πλατφόρμα της Apple??? 

Αφού office δουλεύουμε και εμείς που έχουμε mac :P

Στις 22/3/2019 στις 1:08 ΜΜ, hted είπε

Πώς μετράμε δηλάδη; Εσύ δεν κάνεις install τρίτες εφαρμογές; Στο κάτω κάτω και σε corporate environment κάποιες εφαρμογές είναι standard, πχ MS Office.

Εγώ σε κάθε benchmark που έχω δει σε φαρμογές τρίτων το κάνουν. Και ο Steve Jobs se παλιά παρουσίαση τρίτα apps σύγκρινε με την Apple. πχ δες στο 1hour32min σύγκριση Adobe σε Apple vs Dell PC απο τον ίδιο τον Jobs! Τώρα που σου λένε οτι το ίδιο software είναι ταχύτερο σε PC αγνοείς τη σύγκριση γιατι είναι εφαρμογή τρίτου;

Δεν έπαιρνε Apple o νάτνος τότε, δεν θυμάται ή έπινε πολύ από τον apploζωμό του Steve (που φυσικά ήταν μια χαρά σε σχέση με τον τωρινό του Tim)

Επεξ/σία από Yiannis87
Δημοσ.
Στις 22/3/2019 στις 8:26 ΠΜ, billdanos είπε

Αν διάβαζες και τι ακριβώς γράφω θα γλιτωνες από ένα ποσοστό της αγανάκτησης σου. :) 

Το διάβασα , βοήθα με λίγο για να καταλάβω ακριβώς ποσο κομπλέ είναι μια θεία με ένα μηχανικό δίσκο. 

Δημοσ.

Ας απαντησω και εγω ως χρηστης hackintosh laptop (i3 5005U, 16GB DDR3, HD 5500) που εκανα αναβαθμιση σε ssd πριν 3 μηνες. Εχουμε και λεμε...
Το boot time απο τουλαχιστον 2 λεπτα εγινε maximum 30 δευτερολεπτα (εκανα clone backup τον HDD στον SSD, οχι clean install). Πριν πατουσα να ανοιξω τον Finder και εκανε 3 sec, τωρα ανοιγει τσακ μπαμ. Το ιδιο για προγραμματα browser, office, djing (traktor), vmware κλπ. Οποτε γιατι εμενα το laptop των 400 ευρω (+60 ευρω ο ssd) να bootαρει και να ανοιγει προγραμματα πολυ πιο γρηγορα απ τον imac που κανει 1300 ευρω, με το ιδιο λειτουργικο; Για το αν ειναι πιο βαρυ το macos σε σχεση με τα windows, δεν μπορω να απαντησω με σιγουρια, αλλα ξερω οτι το ram usage ειναι πολυ μεγαλυτερο στο macos...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...