Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά, καλά είναι να κάνουμε παραγωγικό διάλογο με επιχειρήματα και συμπεράσματα, να αποδεχόμαστε τα facts, για να βοηθήσουμε και τον κόσμο που διαβάζει την συζήτηση να κάνει μια σωστή επιλογή. Μπορεί κάποιος να ψήνεται να πάρει ενα iMac και να το διαβάζει αυτό για συμβουλές. Συμφωνούμε όλοι οτι οι HDD 5400 rpm στο base model είναι πολύ κακή επιλογή, ειδικά με τις συγχρονες απαιτήσεις, και ακόμα περισσότερο με τις πρόσφατες πτώσεις τιμών σε SSD. H Apple έβαλε αυτή την επιλογή by default. Τώρα αν το έκανε καλώς, ή αν είναι δικιά μας ευθύνη, σαν αγοραστες να διαβάζουμε προσεκτικά τα specs και να κάνουμε μια σωστή σύνθεση, είναι άλλο θέμα. Ας συμφωνήσουμε επιτέλους και οτι όλη αυτή η φήμη οτι τα iMac είναι 'σκυλιά' και 'εγγύηση', είναι τουλάχιστον κάτι που δεν μπορούμε να το λέμε με θρησκευτική ευλάβεια. Μπορεί να έχουν καλό support. Αλλά δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να συγκρίνουν failure ratios σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε αν είναι πιο αξιόπιστα γενικότερα. Αλλα είναι ξεκάθαρο οτι συγκεκριμένα εξαρτήματα έχουν μεγάλο fail rate σε κάθε σειρά, και υπάρχουν κένα στο Quality Control, όπως σε όλες τις εταιρίες, και υπάρχουν λάθη στον σχεδιασμό, είτε δημιουργούν τεχνικά προβλήματα, είτε bottlenecks στην απόδοση. Και επειδή μιλάμε για μηχάνημα που δεν επισκευάζεται ή αναβαθμίζεται εύκολα, αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα. Λέω ξανά: Το επιχείρημα οτι στον iMac του σπιτιού σας, και της δουλειάς σας ή των γνωστών σας, δεν έχετε δει προβλήματα, ΔΕΝ αποδεικνύει οτι τα iMac είναι σκυλιά. Ειναι αποδειξη οτι δεν έχουνε προβλήματα ΌΛΑ τα iMac. Χαίρω πολύ Το γεγονος οτι υπάρχουν τόσα προβλήματα, πολλά απο αυτά confirmed απο την APPLE, ΕΙΝΑΙ αποδειξη οτι δεν ειναι σκυλιά. Απο κει και πέρα, δεν μπορούμε να λέμε οτι 'Ναι, είναι λίγο κάτω στα specs, αλλά αξίζει τα extra φράγκα γιατι θα χει εγγυημένα καλή απόδοση λόγω λειτουργικού και θα σε βγάλει μέχρι την σύνταξη. Αν έχεις τα φράγκα, δώστα να χεις το κεφάλι σου ήσυχο'. Εγώ δεν θα θελα να πάρω κάποιον στο λαιμό μου να δώσει ένα χιλιάρικό και να πάρει αυτό το μηχάνημα Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 1 hour ago, Lezantas26 said: αυτο ειναι ψεμα. για ΟΛΕΣ τις χρησεις μονο ssd, η διαφορα ειναι χαωδης. επισης, μεγαλη ειναι και η διαφορα αναμεσα σε καλους ssd και γτπ ssd, αν και στη καθημερινη χρηση δεν θα φανει Μάλιστα. Άρα σε όλες τις εταιρείες κλπ που κάνουν τη δουλειά τους έχουν βάλει ssd! Τι οχι?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, billdanos είπε Μάλιστα. Άρα σε όλες τις εταιρείες κλπ που κάνουν τη δουλειά τους έχουν βάλει ssd! Τι οχι? Δουλέυουν ακόμα, άρα αυτό είναι αντεπιχείρημα στο οτι έχουν χαοτική διαφορά απο SSD, σωστά; Άλλωστε όλες οι εταιρίες έχουν το ιδανικό hardware, αλλιώς θα χάναν φράγκα, αρα δεν παίζει τετοια περίπτωση Πρέπει να καταργηθεί το SATA για να δούμε SSD σε base models, OK άργησα αλλα το πιασα Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 26 λεπτά πριν, billdanos είπε Μάλιστα. Άρα σε όλες τις εταιρείες κλπ που κάνουν τη δουλειά τους έχουν βάλει ssd! Τι οχι? νομιζα κατι ελεγες για απλη χρηση, τωρα μου το πηγες στους σερβερ? 😏 προφανως και θα θελαν ολες οι εταιρειες να δουλευουν με ssd αλλα ειναι πολυ ακριβο οταν μιλαμε για τετοιους ογκους δεδομενων
kifinas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω κόσμο, ποταπά thinkcentre έρχονται πλέον με i7 και διπλούς SSD των 500GB στην κατηγορία των desktop. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από kifinas 1
pitimac Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 16 ώρες πριν, @topos είπε Ήταν αντίστοιχης τιμης τα προηγούμενα laptop με το Mac? Ναι κ ακριβότερα συνολικά κ με σπεκς με το κιλο Χαχαχα Ο άλλος λέει ότι το λειτοργικο της Apple είναι πολύ πιο βαρύ από τα Windows . Χαχαχα με μηχανήμα του 2011 κιόλας Όσο συνεχίζετε να συγκρίνετε τα specs των γουίντοους με τα specs του Os/iOS είστε βαθιά νυχτωμένοι μακαριοι οι πτωχοι... once you go back you never go back
nvel Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, strawman είπε Ξεκινάω λίγο από το τελευταίο. Το ότι το mac OS είναι θεοβαρο σε σχέση με τα Windows το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Εδώ στο thread χρήστες Mac στο λένε... εγώ που χρησιμοποιώ mac os και windows στο ίδιο μηχάνημα που φαίνεται γρηγορότερο στο mac os, βεβαία δεν είμαι χρήστης mac... 1
_eLpiS_ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω imac 27 του 2011 και ουτε φετος θα αλλαξω γιατι λογικα του χρονου θα παει σε νεο design. Photoshop, illustrator, autocad δουλευουν πολυ καλυτερα στον imac του 2011 με εναν ι5, 12gb ram και ssd απο οτι σε λαπτοπ dell με ι7 8ης γενιας 8550, 8gb ram, ssd. Μια καλη 27αρα 4k, οχι 5k και φυσικα οχι με την ποιοτητα της οθονης του imac κοστιζει 500 ευρω, μονο η οθονη, αν θελεις να πας σε ιδιου επιπεδου θελεις 900+ ευρω. Μεγαλο μειον οτι δεν πηγε στα 16gb φετος και ουτε σε ενα βασικο 512 ssd. Βεβαια η τιμη δεν θα ηταν αυτη αλλα θα πηγαινε 3κ+... Επισης ειναι μονοδρομος για καποιον που θελει ενα συμμαζεμενο μηχανημα χωρις καλωδια και αισθητικα πολυ ανωτερο απο οποιαδηποτε desktop λυση. ΥΓ Μεγαλο + η μεταπωλητικη αξια ΥΓ2 Η διαφορα windows και mac ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και οποιος εχει δουλεψει τουλαχιστον 7 συνεχομενες μερες σε ενα μακ, ειτε macbook ειτε imac το ξερει Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από _eLpiS_ 1
georgepppo Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, hted είπε Άντε καλά.... οτι πεις. Aφου ειδικά έμπλεξες R8, Polo, wrc λακούβες , μοτέρ, αγώνες κλπ καταλάβαμε πόσο λάθος είμαστε εμείς τα πρόβατα. αν δεν ξέρεις για τι παίρνεις κάτι και να κρίνεις τα χαρακτηριστικά του ναι είσαι πρόβατο,το να είσαι μη σχετικός με pc και να πάρεις ένα με 500 ευρώ να κάνεις τα βασικά και την δουλειά σου είναι το λογικό αλλά αν δεν ξέρεις τι είναι ο ssd, τι ο επεξεργαστής κλπ και πας και δίνεις 1-1.5 χιλιάρικο για Pc επειδή έχει το σήμα της apple ε σόρυ κιόλας αλλά δεν θεωρείσαι και αινστάιν. 1
newton91 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, pitimac είπε Ναι κ ακριβότερα συνολικά κ με σπεκς με το κιλο Χαχαχα Ο άλλος λέει ότι το λειτοργικο της Apple είναι πολύ πιο βαρύ από τα Windows . Χαχαχα με μηχανήμα του 2011 κιόλας Όσο συνεχίζετε να συγκρίνετε τα specs των γουίντοους με τα specs του Os/iOS είστε βαθιά νυχτωμένοι μακαριοι οι πτωχοι... once you go back you never go back Εδω πιο πανω λενε οτι το Macos ειναι πιο βαρυ απο τα windows, εχετε χαωσει εδω μεσα δεν ξερετε τι ισχυει. ο αλλος ο βιλλντανος παλι προσπαθει να δικαιολογησει τις τιμες και τα σπεκσ λεγωντας οτι μια χαρα κανεις τη δουλεια σου με 5400 rpm δισκο. Εχετε ξεφυγει πραγματικα 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, pitimac είπε Ναι κ ακριβότερα συνολικά κ με σπεκς με το κιλο Χαχαχα Ο άλλος λέει ότι το λειτοργικο της Apple είναι πολύ πιο βαρύ από τα Windows . Χαχαχα με μηχανήμα του 2011 κιόλας Όσο συνεχίζετε να συγκρίνετε τα specs των γουίντοους με τα specs του Os/iOS είστε βαθιά νυχτωμένοι μακαριοι οι πτωχοι... once you go back you never go back Σωστά, γιατί να μιλάμε με facts και specs, όταν απλά μπορώ να εμπιστευτώ οτι εσυ ξέρεις καλύτερα? Αφού άλλαζες PC κάθε 2 χρόνια, σίγουρα είσαι power user και απαιτητικός, αρα για να σαι ικανοποιημένος με mac, κάτι λέει αυτό. Εμένα το High Sierra με HDD μου φάνηκε σαφώς πιο γρήγορο απο Windows 7 32 bit (στο ίδιο μηχάνημα), αλλά πολύ πιο αργό απο Windows 10 σε PC ίδιας γενιάς με SSD. Παίζει βέβαια να θυμάμαι λάθος λόγω μακαριότητας και βαθιάς νυχτομάρας. Η μπορεί το OSX να μην έκανε θαύματα για την πάρτη μου, και να μην έκανε το HDD 6 φορές γρηγορότερο όπως διαβάζω εδώ, ποτέ δεν ξέρεις, μιλάμε για μεταφυσικά φαινόμενα στο κάτω κάτω που εμεις οι κοινοί θνητοί δεν κατανοούμε. Θα θελα να σε ρωτήσω αν έχεις χρησιμοποιοιήσει Genuine Windows 64 bit ή SSD απο το 2013 και μετά, ή μου συγκρίνεις τον iMac με Phenom x2 και σπασμένα XP, αλλά άλλαξα γνώμη, προτιμώ να απολάυσω την πολυτέλεια της αμάθειας μου Once you go back, τρως λούπα, πρόσεξε το.
Jiakometi Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Για ακόμη μία φορά το θέμα πήγε σε boot - loop - flame και δεν συμαζεύεται. Το αιώνιο λάθος είναι ότι οι χρήστες συγκρίνουν τις πλατφόρμες Win - Mac σε λάθος βάση. Την τιμή. Με δεδομένη την τιμή το Win hardware έχει ανώτερα specs. Ναι. Και καλά κάνει γιατί τα χρειάζεται. Στα ίδια specs τα Apple έχουν καλύτερο design, μεγαλύτερο χρόνο ωφέλιμης ζωής, είναι (σχεδόν) plug and play λειτουργούν σε ένα πολύ καλό οικοσύστημα που πάντα δουλεύει. Φυσικά έχουν μεγαλύτερη τιμή. Deal with it. Οποίος θέλει και μπορεί, αγοράζει. (Η έμφαση στο θέλει ). Τα υπόλοιπα έχουν μικρή σημασία. Παραπονιώνται κάποιοι για τον 5400 HDD....υπάρχει και άλλη επιλογή. Κοστίζει παραπάνω, τι να κάνουμε. Πάντως ο 5400 HDD δεν είναι η μόνη επιλογή. Γιατί βγαίνει ? Γιατί η θεία μου η Γιαννούλα στην Αμερική που παίζει on line μπιρίμπα διαβάζει τα νέα και τα ωροσκόπεια, και μπαίνει στο Facebook, δεν έχει πρόβλημα με τον 5400 HDD. Δεν κάνουν όλοι rendering, ούτε τρέχουν όλοι Virtual Machines .... Ξέρετε πόσο μεγάλη αγορά είναι η θεία μου Γιαννούλα ? Τεράστια..... Και επειδή ή θεία δεν καταλαβαίνει από drivers, που πρέπει να γίνουν roll back, τρελαίνεται με BSOD γιατί δεν ξέρει τι να κάνει αλλά παίρνει μια αξιοπρεπή σύνταξη παίρνει Apple. Η Apple δεν έχει αυτοσκοπό να ικανοποιεί τους power users, (μόνο). Αυτοί θα πάρουν Imac Pro. Αλλά να δίνει διέξοδο στα προβλήματα της θείας πουλώντας μηχανήματα και παράγωντας κέρδη. Αυτός είναι ο σκοπός των εταιριών. Όσοι διαφωνούν σε αυτό με επιχειρήματα περί επιχειρησιακής ηθικής κλπ, τους παραπέμπω στις ΔΕΚΟ του 1980, που από τότε συνεχώς αναδιαρθρώνονται. Τα υπόλοιπα είναι άνευ ουσίας. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, _eLpiS_ είπε Εχω imac 27 του 2011 και ουτε φετος θα αλλαξω γιατι λογικα του χρονου θα παει σε νεο design. Photoshop, illustrator, autocad δουλευουν πολυ καλυτερα στον imac του 2011 με εναν ι5, 12gb ram και ssd απο οτι σε λαπτοπ dell με ι7 8ης γενιας 8550, 8gb ram, ssd. Μια καλη 27αρα 4k, οχι 5k και φυσικα οχι με την ποιοτητα της οθονης του imac κοστιζει 500 ευρω, μονο η οθονη, αν θελεις να πας σε ιδιου επιπεδου θελεις 900+ ευρω. Μεγαλο μειον οτι δεν πηγε στα 16gb φετος και ουτε σε ενα βασικο 512 ssd. Βεβαια η τιμη δεν θα ηταν αυτη αλλα θα πηγαινε 3κ+... Επισης ειναι μονοδρομος για καποιον που θελει ενα συμμαζεμενο μηχανημα χωρις καλωδια και αισθητικα πολυ ανωτερο απο οποιαδηποτε desktop λυση. ΥΓ Μεγαλο + η μεταπωλητικη αξια ΥΓ2 Η διαφορα windows και mac ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και οποιος εχει δουλεψει τουλαχιστον 7 συνεχομενες μερες σε ενα μακ, ειτε macbook ειτε imac το ξερει Ευτυχώς ανέφερες spec, για να έχει νόημα η σύγκριση: O i5 2500S του imac 27 2011 δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά απο τον i7 8550, περισσότερη διαφορά έχουν στην κατανάλωση ρεύματος παρά στα γκάζια http://www.cpu-world.com/Compare/226/Intel_Core_i5_i5-2500S_vs_Intel_Core_i7_Mobile_i7-8550U.html https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-8550U-vs-Intel-Core-i5-2500/m320742vsm517 Η διαφορά στην RAM απο την άλλη μπορεί να χε πολύ περισσότερη σημασία, είδικά όταν μιλάμε για μεγάλα projects στα Apps που είπες. Έχε υπόψην και οτι τα Windows θα φάνε τα πρώτα 4GB για το καλημέρα. Οπότε δεν μου κάνει καμία έκπληξη οτι ο iMac πατάει τον Dell στο Photoshop. Η οθόνη του iMac είναι πραγματικά απολαυστική, αλλά μια ανεξάρτητη οθόνη των 900, είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο που δεν παγιδεύει υγρασία, ρυθμίζεται και περιστρέφεται σε όλους τους άξονες, και θα μπορέσει να δουλέψει και με άλλα μηχανήματα όταν το χρειαστείς, είτε γιατί πάλιωσε το μηχάνημα, είτε χάλασε η motherboard κτλ. Το αν ο μέσος χρήστης iΜac χρειάζεται όντως DCI-P3 /500nits brightness ας το αφήσουμε για άλλη συζήτηση Μαζί σου στα μαζεμένα καλώδια και την αισθητική ανωτερώτητα. Και θα προσθέσω οτι είναι και μονόδρομος για μουσική παραγωγή, κυρίως λόγω sound card drivers, και διαθέσιμων apps. Αλλά έχω δουλέψει σε OSX πολύ περισσότερο απο όσο θα ήθελα, και ΔΕΝ είδα την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Υπάρχει διαφορά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το OSX να κάνει το hardware ασήμαντο (όπως προαναφέρθηκε τόοοοσες φορές εδώ μέσα) Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
kifinas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Ένας απλός SSD δεν απευθύνεται στον power user αλλά στην θεία. Ο power user θα ψάξει τους γρηγορότερους NVME. Γιατί η Apple επιμένει στα χρέπια των 5400 στροφών; Γιατί έτσι αναγκάζει να πας σε BTO με premium που είναι εκτός πραγματικότητας. Θα συμφωνήσουμε στο ότι η Apple κάνει τις επιλογές της και το ίδιο κάνουμε και εμείς. 2
Jiakometi Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, kifinas είπε Θα συμφωνήσουμε στο ότι η Apple κάνει τις επιλογές της και το ίδιο κάνουμε και εμείς. Συμφωνώ απόλυτα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα