Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου είπε κάποιος γνωστός μου να δοκιμάσω να αλλάξω τα mghz της μνήμης. 

Η αλήθεια είναι ότι νόμιζα ότι μνήμη μου έπαιζε στο νούμερο που είχα δει όταν την αγόρασα. δηλαδή στα 3000 κάτι . 

Όταν πήγα στο bios είδα ότι έπαιζε στα 2000 κάτι. Την άλλαξα και την έβαλα παραπάνω. Ενεργοποίησα το menu xmp

Το θέμα είναι το εξής. Μέσα σε 4 μέρες 2 φορές μου έχει κλείσει pc με μπλε οθόνη και την βγαζει και περίεργα. Δεν μπορώ καν να διαβάσω το σφάλμα. 

Η μπλέ οθόνη  εμφανίζεται κάτω αριστερά στην οθόνη μου και όχι σε όλη την οθόνη και εμφανίζεται κάπως διπλά. 

Ταυτόχρονα είχα κάνει και κάποιο update στην gpu μου . Παίζει το σενάριο να φταίει αυτή? Το λέω γιατί όπως είπα παραπάνω την βγάζει αρκετά περίεργα την μπλε οθόνη

μου κάνει πιο πολύ κάτι για γραφικό. 

Μήπως η οθόνη η μπλε παίζει να είναι από το xmp?

Επίσης σε ότι αφορά το xmp που ενεργοποίησα. Πρέπει να αλλάξω κάποια volts η κάτι τέτοιο?

Στην υπογραφή μου από κάτω έχω γενικά όλο το setup του pc. 

Ευχαριστώ

Untitled-1.jpg

Επεξ/σία από mihalis19
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mihalis19 είπε

Μου είπε κάποιος γνωστός μου να δοκιμάσω να αλλάξω τα mghz της μνήμης. 

Η αλήθεια είναι ότι νόμιζα ότι μνήμη μου έπαιζε στο νούμερο που είχα δει όταν την αγόρασα. δηλαδή στα 3000 κάτι . 

Όταν πήγα στο bios είδα ότι έπαιζε στα 2000 κάτι. Την άλλαξα και την έβαλα παραπάνω. Ενεργοποίησα το menu xmp

Το θέμα είναι το εξής. Μέσα σε 4 μέρες 2 φορές μου έχει κλείσει pc με μπλε οθόνη και την βγαζει και περίεργα. Δεν μπορώ καν να διαβάσω το σφάλμα. 

Η μπλέ οθόνη  εμφανίζεται κάτω αριστερά στην οθόνη μου και όχι σε όλη την οθόνη και εμφανίζεται κάπως διπλά. 

Ταυτόχρονα είχα κάνει και κάποιο update στην gpu μου . Παίζει το σενάριο να φταίει αυτή? Το λέω γιατί όπως είπα παραπάνω την βγάζει αρκετά περίεργα την μπλε οθόνη

μου κάνει πιο πολύ κάτι για γραφικό. 

Μήπως η οθόνη η μπλε παίζει να είναι από το xmp?

Επίσης σε ότι αφορά το xmp που ενεργοποίησα. Πρέπει να αλλάξω κάποια volts η κάτι τέτοιο?

Στην υπογραφή μου από κάτω έχω γενικά όλο το setup του pc. 

Ευχαριστώ

Untitled-1.jpg

99.9% φταίει το xmp profile.

Έχεις την τεέυταία έκδοση των bios.

Y.Γ.: Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στο παρελθόν σε gigabyte x370. Μετά από ψάξιμο βρήκα ότι χρειαζόντουσαν παραπάνω volts οι μνήμες, επειδή δεν γνώριζα απευθύνθηκα στην gigabyte και μου έδωσε μια τροποποιημένη έκδοση των bios και το πρόβλημα λύθηκε. Αλλά αναβάθμισα ξανά στην τεέυταία έκδοση και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το xmp. Οπότε σου προτείνω αρχικά να κάνεις ένα update αν δεν έχεις κάνει και μετά να το ψάξεις περαιτέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε 2933, παρόλο που το προφίλ έρχεται έτοιμο 3000, εμένα έτσι λύθηκε το πρόβλημα μετά από επικοινωνία με την Asus

Στην υπογραφή σου πάντως 3200 βλέπω ότι είναι οι μνήμες σου.

Δημοσ.

Ναι είναι 3200 οι μνημες. Η αλήθεια είναι ότι το μαγαζί που πήρα το pc ΜΟυ είπε το εξής. για πιο λογο να πουσάρεις συνέχεια την μνήμη σου?

Αφού το κάνει μόνη της η cpu. δεν χρειάζεται να το έχεις τσίτα. 

Λογικό μου ακούγεται. Θα δοκιμάσω σήμερα για αρχή να το κανω disable και να δω αν θα το ξανακάνει. 

Και εγώ επίσης διάβασα ότι πρέπει να αλλάξουν τα volts κάτι το οποίο δεν έκανα. 

Θα το δω πως θα πάει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mihalis19 είπε

Ναι είναι 3200 οι μνημες. Η αλήθεια είναι ότι το μαγαζί που πήρα το pc ΜΟυ είπε το εξής. για πιο λογο να πουσάρεις συνέχεια την μνήμη σου?

Λογικό μου ακούγεται. Θα δοκιμάσω σήμερα για αρχή να το κανω disable και να δω αν θα το ξανακάνει. 

Θα το δω πως θα πάει. 

Tι κανει 😂😂😂😂
Πιπες σου ειπαν στο μαγαζι...... Οι μνημες μενουν εκει που ειναι σεταρισμενες απο το BIOS, στην περιπτωση σου στα 2133MHz. Και η διαφορα επιδοσεων του 2700Χ απο τα 2133 στα 3200 ειναι ~30%. 

Κανεις update το BIOS στο τελευταιο και προσευχεσαι να ειναι ολα οκ. Γενικα η μητρικη σου φταιει που δεν κλοκαρουνε οι RAM σου. Οι gigabyte ειναι πολυ κατωτερες απο μητρικες αλλων εταιριων στο AM4 απο ολες τις αποψεις. 

Δημοσ.

Ίσως δεν φταίνε οι μνήμες που άλλαξες στο XMP, αλλά σε τι σκληρό δίσκο τρέχουν τα win σου, και πως έχεις ορίσει τον σκληρό αυτό, ως IDE ή AHCI ή Raid XHD. Αν έχεις SSD βάλτο στο AHCI.

Δημοσ.
Στις 22/3/2019 στις 2:19 ΜΜ, mihalis19 είπε

Θα το δω πως θα πάει. 

Γενικα καλό θα ήταν να μη ξανά μιλήσεις με το συγκεκριμένο μαγαζί για λυσεις πληροφορικης να μας πεις και ποιο ήταν, να το αποφύγουμε και εμείς.

• Like 3
Δημοσ.

Ουαου πολύ πληροφορία. Θα κάτσω να ψαχτω. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν το έκανα enable αυτόματα μου άλλαξε τα volts. Θα Ψαχτω παραπάνω. 

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. 

Το μαγαζί δεν το αναφέρω 😍😂🤣

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Εγώ προτείνω, όσους δεν αναφέρουν τα καταστήματα, να κάθονται να τη βρίσκουν μόνοι τους μελλοντικά την άκρη πάντως. @DiaperCh@nger101

Όντως!

Εντωμεταξύ πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτούς που δε λένε μαγαζιά.

Προστατεύουν για πoιό λόγο ένα μαγαζί / μαγαζάτορα με αντιεπαγγελματική συμπεριφορά....

Βέβαια πιθανόν να μη το λέει γιατί αυτή τη μπαρούφα την έβγαλε απ το μυαλό του. Παίζει κι αυτό.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...