Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον Ιούλιο έβαλα παραγγελία BTO με ελληνικό  πληκτρολόγιο στα νέα macbook σε istorm. Το Σεπτέμβριο έρχεται και με το που το ανοίγω είχε γρατζουνιά στο σασί δίπλα στην οθόνη. Στο φόρουμ είπαν πως τα BTO έρχονται από άλλη χώρα και τα ανοίγουν για να μπει το ελληνικό πληκτρολόγιο. Πράγματι το μοντέλο ήταν ΖΕ κωδικός (international edition) και μέσα τα συνοδευτικά βιβλιαράκια ήταν στα πολωνικά, όχι στα ελληνικά όπως είναι αυτά που φέρνει η infoquest. Σημειώνεται πως εγώ παρήγγειλα από istorm/infoquest....

Το πάω istom και μέσα σε 1 μέρα με ενημερώνουν πως θα έρθει αντικατάσταση νέα συσκευή. Τους ανέφερα κιόλας πως άκουσα πως ανοίγονται για να βάλουν το ελληνικό πληκτρολόγιο, οπότε μήπως καλύτερα να μου φέρουν με αγγλικό να είμαι σίγουρος, αλλά μου λένε μπα όχι. 

Μετά από 1 μήνα έρχεται πάλι. Ήταν πάλι το ίδιο ZE από Πολωνία και είχε και αυτο γράσο σε μια γωνία και γρατζουνιά κάτω από το γράσο. Σημειώνω εδώ πως Πολωνία το μοντέλο αυτό είναι άμεσα διαθέσιμο στο αντίστοιχο istorm (Cortland Poland). Επειδή ήταν πολύ μικρή η γρατζουνιά και δεν φαινόταν το κράτησα.

Μετά όμως διαπίστωσα πως όταν μετακινούσα την οθόνη και έκλεινα το lid,  το macbook είχε θέμα με hinge popping/cracking.

To πήγα istorm Θεσσαλονίκης όπου το κράτησαν 2-3 μέρες για να του τρέξουν απλά ένα diagnostics και να μου πουν με ύφος πως το μηχάνημα είναι οκ δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Έγινε λίγο φασαρία καθώς ξαναπήγα δυο φορές μετά και χαρακτηριστικά αναφέρω τα εξής:

- o υπεύθυνος του καταστήματος με το πουκάμισο χωρίς φανέλα μπλε αρνήθηκε σε περίπτωση που δώσω αυτό το μηχάνημα (πράγμα και που έκανα) να μου παρέχει την ίδια έκπτωση (12%) που είχα όταν πήρα το ελαττωματικό, σε περίπτωση που ξαναγοράσω (μπας και πετύχω καλή παρτίδα..)

- επίσης μου είπαν ότι και αν πάρω νέο μηχάνημα και κάνει τον ίδιο ήχο όταν το κλείνεις και πάλι δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι

- κουρφαίο είναι όταν ένας άλλος με μούσια και μπλε φανέλα είπε πως "εμείς εδώ δεν είμαστε Apple, αλλά αν πας σε ένα Apple store θα στο φτιάξουν, γιατί η Apple δεν θέλει οι πελάτες της να είναι δυσαρεστημένοι"

Δηλαδή το istorm μου έβαλε καπέλο +250 για ελληνικό πλληκτρολόγιο, το οποίο μου δημιούργησε ίσως το θέμα (αφού το μηχάνημα λογικά ανοίχτηκε για να μπει το πληκτρολόγιο από reseller) και παραδέχτηκε μπροστά μου ότι ΤΟ ISTORM KAI H INFOQUEST ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ SERVICE TOYΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ APPLE

Ο υπάλληλος τουλάχιστον αυτό μου είπε...

Η Apple στο τηλεφωνικό κέντρο μου είπε πως εφόσον το istorm αρνείτε να κάνει κάτι, αυτοί από το τηλέφωνο δεν μπορού να διαπιστώσουν βλάβη και να κάνουν κάτι, αλλά αν θέλω μπορώ να το πάω και σε άλλο service. Επισυνάπτω την επικοινωνία με Apple. Δεν ασχολήθηκα παραπάνω, γιατί ήδη έφαγα ταλαιπωρία και ξενέρα, μόνο και μόνο με τις δυο γρατζουνιές και το λογικό σχετικά συμπέρασμα πως ο ήχος θα οφείλεται στο άνοιγμα για την τοποθέτηση ελληνικού πληκτρολογίου που τις δημιούργησαν. Οπότε το έδωσα και σκέφτομαι η αλήθεια είναι και τη μετάβαση σε κάτι άλλο. Οπότε και εμπειρίες από άτομα που έχουν κάνει τέτοια είδους μετάβαση και παράλληλα χρησιμοποιούν iphone πχ είναι ευπρόσδεκτες.

Θα στείλω email σε Apple, infoquest και istorm, να εκφράσω το παράπονό μου και τη σκέψη μου για αλλαγή πλατφόρμας μετά τη συμπεριφορά τους και θα σας ενημερώσω.

Προσοχή με τα BTO της istorm και infoquest - είναι ελαττωματικά

IMG_4298.jpg.18df5c104320b3324af79c8b54205ab4.jpg

Screen Shot 2019-03-24 at 01.44.57.png

Επεξ/σία από Yiannis87
  • Sad 1
Δημοσ.

Συγκεκριμένα ο @atheatos μου έχει αναφέρει πως Τα μοντέλα με ελληνικό πληκτρολόγιο κουτί είναι συγκεκριμένα και συνήθως τα BTO παίρνουν από μια άλλη χώρα και μετά βάζουν τα ελληνικά....

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

Συγκεκριμένα ο @atheatos μου έχει αναφέρει πως Τα μοντέλα με ελληνικό πληκτρολόγιο κουτί είναι συγκεκριμένα και συνήθως τα BTO παίρνουν από μια άλλη χώρα και μετά βάζουν τα ελληνικά....

Ναι, ισχυει αυτό. Το πρόβλημα όμως δεν δημιουργήθηκε επειδή σου άλλαξαν το πληκτρολόγιο. Είναι κατασκευαστικό ελάττωμα φαίνεται καθώς το έχουν και άλλοι με non-BTO MacBook pro.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, natural_sgf είπε

Αν δε κάνω λαθος, είναι known issue το δικό σου. Έχω δει και κάτι videos στο YouTube.

https://discussions.apple.com/thread/8009619#31973088022

Το istorm και η Apple δεν έκαναν επισκευή πάντως. Ίσως είναι knwown issue, ίσως βέβαια να δημιουργήθηκε και όταν ανοίχθηκε για να μπει το ελληνικό πληκτρολόγιο. Πέρα από την πλάκα δύο φορές ήρθε με γρατζουνιά μέσα στη ζελατίνα του... Ο ήχος έβγαινε κυρίως στο κάτω σασί, ακριβώ κάτω από το hinge. Σα να μην είχε μπει καλά το κάτω μέρος εκεί που είναι τα pentalobes, οπότε μπορεί να έγινε και όταν ανοίψθηκε όπως είπε και ο αθέατος.

Τώρα είναι σε άλλα χέρια, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω, πχ να πάρω καινούριο ή κάποιο μεταχειρισμένο ή να στραφώ και σε windows

Αφού όπως έγραψα το  istorm ισχυρίζεται πως το service του δεν είναι επαρκές...

2 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Ναι, ισχυει αυτό. Το πρόβλημα όμως δεν δημιουργήθηκε επειδή σου άλλαξαν το πληκτρολόγιο. Είναι κατασκευαστικό ελάττωμα φαίνεται καθώς το έχουν και άλλοι με non-BTO MacBook pro.

ίσως και από τη στιγμή που η  ISTORM λέει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Apple και ΤΟ SERVICE ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ δεν ξέρω τι και αν πρέπει να πάρω κάτι σε Apple.

Είχε πλάκα ο πωλητής που μου είπε να το πάω σε Apple store και αν τους πιέσω θα το φτιάξουν, αλλά αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι (αν και οκ δεν θα εμπιστευόμουν καινούριο μηχάνημα σε κάποιον ανιδείκευτο μη σχετικό με Apple)

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

Το istorm και η Apple δεν έκαναν επισκευή πάντως. Ίσως είναι knwown issue, ίσως βέβαια να δημιουργήθηκε και όταν ανοίχθηκε για να μπει το ελληνικό πληκτρολόγιο. Πέρα από την πλάκα δύο φορές ήρθε με γρατζουνιά μέσα στη ζελατίνα του... Ο ήχος έβγαινε κυρίως στο κάτω σασί, ακριβώ κάτω από το hinge. Σα να μην είχε μπει καλά το κάτω μέρος εκεί που είναι τα pentalobes, οπότε μπορεί να έγινε και όταν ανοίψθηκε όπως είπε και ο αθέατος.

Τώρα είναι σε άλλα χέρια, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω, πχ να πάρω καινούριο ή κάποιο μεταχειρισμένο ή να στραφώ και σε windows

Αφού όπως έγραψα το  istorm ισχυρίζεται πως το service του δεν είναι επαρκές...

ίσως και από τη στιγμή που η  ISTORM λέει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Apple και ΤΟ SERVICE ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ δεν ξέρω τι και αν πρέπει να πάρω κάτι σε Apple.

Είχε πλάκα ο πωλητής που μου είπε να το πάω σε Apple store και αν τους πιέσω θα το φτιάξουν, αλλά αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι (αν και οκ δεν θα εμπιστευόμουν καινούριο μηχάνημα σε κάποιον ανιδείκευτο μη σχετικό με Apple)

Από όσα έχω διαβάσει ούτε η Apple θα στο φτιάξει. Βασικά δεν το αποδέχεται ως ελάττωμα. Αν έχεις δυνατότητα να το πας σε Apple store να το πας και να μας πεις κιόλας.

Όσον αφορά τα μπακάλικα εδώ, δε το σχολιάζω γιατί όσοι έχουμε χρόνια Mac (εγώ πάνω από 12ετια), ξέρουμε πόσο σκατά είναι το support στην Ελλάδα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε

Από όσα έχω διαβάσει ούτε η Apple θα στο φτιάξει. Βασικά δεν το αποδέχεται ως ελάττωμα. Αν έχεις δυνατότητα να το πας σε Apple store να το πας και να μας πεις κιόλας.

Όσον αφορά τα μπακάλικα εδώ, δε το σχολιάζω γιατί όσοι έχουμε χρόνια Mac (εγώ πάνω από 12ετια), ξέρουμε πόσο σκατά είναι το support στην Ελλάδα.

To έδωσα. Απλά θα στείλω ένα email να τους ενημερώσω πως δεν θα μείνει το θέμα έτσι (όπως ήδη βλέπεις) τουλάχιστον να ταρακουνηθούν τα μπακάλικα.

Εγώ χρησιμοποιώ μια 5ετία τώρα, πιο λίγο καιρό, αλλά να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι τη μετάβαση σε surface,  αφού το μόνο καινούριο αξιόπιστο macbook ίσως είναι το 12". Είχα παλιά και ήταν οκ, βέβαια σε εκθεσιακό στο istorm έχω δει αντίστοιχα μικρό hinge sound.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Yiannis87 είπε

To έδωσα. Απλά θα στείλω ένα email να τους ενημερώσω πως δεν θα μείνει το θέμα έτσι (όπως ήδη βλέπεις) τουλάχιστον να ταρακουνηθούν τα μπακάλικα.

Εγώ χρησιμοποιώ μια 5ετία τώρα, πιο λίγο καιρό, αλλά να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι τη μετάβαση σε surface,  αφού το μόνο καινούριο αξιόπιστο macbook ίσως είναι το 12". Είχα παλιά και ήταν οκ, βέβαια σε εκθεσιακό στο istorm έχω δει αντίστοιχα μικρό hinge sound.

Δεν έχω ιδέα από surface. Δυστυχώς σε αυτό δε μπορώ να σε βοηθήσω. Το Matebook X Pro έχει πάρει πολύ καλές κριτικές. 

Δημοσ.

Απορώ η Apple στη χώρα μας με τόσο ακριβά προϊόντα και τόσο κακούς συνεργάτες, πώς κάνει ακόμα πωλήσεις. Το marketing της εταιρείας που πληρώνει να την εκθειάζουν και ο εγωισμός κάποιων ότι εφόσον πλήρωσαν αξίζει ξεπερνάει ακόμα και τη δυνατότητα της τσέπης τους. Εγώ σε άλλη εταιρεία με on-site εγγύηση, (εχω γράψει σχόλιο στο αντίστοιχο thread), όταν τους πήρα τηλέφωνο για προβλημα, μου ζήτησαν ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τη βλάβη και ήρθε ο κούριερ χωρίς χρέωση να το παραλάβει για επιδιόρθωση. Και το λέω εγώ που εχω Mac Mini, iPad και iPhone SE αλλά προς το παρόν δε θα αγόραζα με τίποτα MacBook pro ή Air.

Επισκέπτης
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, studiokristo είπε

Απορώ η Apple στη χώρα μας με τόσο ακριβά προϊόντα και τόσο κακούς συνεργάτες, πώς κάνει ακόμα πωλήσεις. Το marketing της εταιρείας που πληρώνει να την εκθειάζουν και ο εγωισμός κάποιων ότι εφόσον πλήρωσαν αξίζει ξεπερνάει ακόμα και τη δυνατότητα της τσέπης τους. Εγώ σε άλλη εταιρεία με on-site εγγύηση, (εχω γράψει σχόλιο στο αντίστοιχο thread), όταν τους πήρα τηλέφωνο για προβλημα, μου ζήτησαν ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τη βλάβη και ήρθε ο κούριερ χωρίς χρέωση να το παραλάβει για επιδιόρθωση. Και το λέω εγώ που εχω Mac Mini, iPad και iPhone SE αλλά προς το παρόν δε θα αγόραζα με τίποτα MacBook pro ή Air.

Ναι, δεν είσαι ο μόνος. Κάποιοι επειδή έχουμε mac συστήματα δεν εθελοτυφλούμε αλλά λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, studiokristo είπε

Δεν το περίμενα και εγώ. Εντάξυ ανέκαθεν ορισμένες παρτίδες είχαν θέμα. Η ουσία και τα κύρια σημεία είναι:

1. H Apple σήμερα απαντάει σε ορισμένα προβλήματα πως "το θεωρεί φυσιολογικό" (ενώ παλιά πχ επιδόρθωνε οθόνες imac)

2. Η infoquest & istom βάζουν καπέλο 250 ευρώ σε κάθε mac επειδή ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Ως εκ τούτου ΤΑ ΜΑC ΑΠΟ ISTOM EINAI ΕΛΑΤΩΜΑΤΙΚΑ

Επεξ/σία από Yiannis87
Επισκέπτης
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

Δεν το περίμενα και εγώ. Εντάξυ ανέκαθεν ορισμένες παρτίδες είχαν θέμα. Η ουσία και τα κύρια σημεία είναι:

1. H Apple σήμερα απαντάει σε ορισμένα προβλήματα πως "το θεωρεί φυσιολογικό" (ενώ παλιά πχ επιδόρθωνε οθόνες imac)

2. Η infoquest & istom βάζουν καπέλο 250 ευρώ σε κάθε mac επειδή ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Ως εκ τούτου ΤΑ ΜΑC ΑΠΟ ISTOM EINAI ΕΛΑΤΩΜΑΤΙΚΑ

Σου λέω ότι μπορεί να μην είναι το γεγονός ότι σου άλλαξαν πληκτρολόγιο. Πως εξηγείς ότι το ίδιο πρόβλημα το έχουν και άλλοι; Και αυτοί αλλαγμένο πληκτρολόγιο έχουν;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...