Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Todoras είπε

Κοιτά η αλήθεια είναι οτι η πολύ σκορδαλιά χτες με έχει επηρεάσει λίγο και το η αισθηση του χιούμορ μου σήμερα αγγιζει τα όρια του Σεφερλή (sorry Μαρκο) και της Μαλακίας.

Τώρα στα σοβαρά σε ότι αφορά τα bug ....άστοχο από μέρος μου.

Και εννοώ σοβαρά ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ιδιοτικότητα και το τι λέει η κάθε apple για να πουλήσει είναι απλά marketing και με κάνει να κλαίω από τα γέλια...

Απλά στέκομαι στα γραπτά του άρθρου και τη σημασία τους που έιναι ξεκάθαρη και έξυπνη αλλά διαφεύγει με την πρώτη ματιά.

π.χ. Το άρθρο ξεκινάει με " Η Apple υπόσχεται ιδιωτικότητα ...."

Υπόσχεται δεν εγγυάται....

"Η Apple για να υλοποιήσει το σχέδιο της συνεργάστηκε με την τράπεζα Goldman Sachs, η οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους και για ή για να προωθήσει σε διαφημιστικές εταιρείες κ.λπ"

Ποιά είναι η οποία?? H apple ή η goldman? Αν ήταν και οι δύο θα έγραφε οι οποίες. Θεωρώ ότι η apple μιλάει για λογαριασμό της και δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό της goldman.

Αυτό που εμπιστεύομαι είναι το δίκτυο της mastercard που αναφερει το αρθρο γιατί μέχρι στιγμής αυτοί οι οργανισμοί το πέρνουν το θέμα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας πιο σοβαρά καθώς η επιβιώση τους εξαρτάται από αυτό.

Στέκεσαι στην ακραία περίπτωση που κάποιος θα παραβιάσει, στοχευμένα μάλλον, την ιδιωτικότητά σου. Δεν έρχονται από την Apple ειδήσεις τύπου Cambridge Analytica ή "αλλάξτε το password σας γιατί τα αποθηκεύαμε σε plain text και είχαν πρόσβαση χιλιάδες υπάλληλοι" (facebook) ή "ένα bug από το 2015 σας το κρατάγαμε κρυφό, κι ας είχε επηρρέαζε για 3 χρόνια 500Κ χρήστες" (Google+) Ούτε βλέπω στοχευμένες διαφημίσεις στο Internet λόγω της δραστηριότητάς μου σε εφαρμογές της Apple.

Ο τύπος εγγυήσεων που ζητάς είναι ανάλογος με το να σου εγγυηθώ εγώ πως αν βγεις και περπατήσεις σήμερα στον δρόμο δεν θα πέσει πάνω σου ένα αμάξι. Αν σε κλέψουν/παραπλανήσουν στο ίντερνετ ενώ χρησιμοποιείς μια Apple συσκευή, υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορεί να σε προστατέψει η (κάθε) Apple, εκτός αν πια περνάνε από έγκριση ένας-ένας  οι διάλογοι και τα tap/click μας. Και οι ενστάσεις σου είναι κάπως γενικόλογες, τύπου "όλα χακάρονται, άρα γιατί μου πουλάνε ασφάλεια αυτοί"  - υπήρξε κάποιο γενικό privacy issue με το Apple Pay ή κάποιο άλλο service ας πούμε; Κάτι που κάνουν/κάνανε πίσω από την πλάτη μας; Όχι bugs (όπως με facetime) που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι.. Εννοώ πρακτικές που να είναι αντίθετες με αυτό που πουλάνε.

Τέλος πάντων, νομίζω είναι σαφή τα πράγματα, από την μία έχεις αυτούς που σου δίνουν τζάμπα πράγματα για να έχουν πρόσβαση στην ιδιωτική ζωή σου και από την άλλη αυτούς που θέλουν να έξτρα λεφτά για να μην εμπορεύονται την ιδιωτικότητά σου. Διαλέγεις και παίρνεις. Ή παίρνεις τα βουνά...

Στην περίπτωση του Apple Card:

• η Apple δεν ξέρει τι/πού/πώς/πότε ψωνίζεις (άρα δεν έχει κάτι προσωπικό να μοιραστεί)
  • η Goldman Sachs δεν μοιράζεται δεδομένα συναλλαγών με τρίτους για σκοπούς marketing/διαφήμισης
  • δεν σημαίνει αυτό πως η GS δεν μοιράζεται δεδομένα συναλλαγών με την εφορία π.χ.
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Στέκεσαι στην ακραία περίπτωση που κάποιος θα παραβιάσει, στοχευμένα μάλλον, την ιδιωτικότητά σου. Δεν έρχονται από την Apple ειδήσεις τύπου Cambridge Analytica ή "αλλάξτε το password σας γιατί τα αποθηκεύαμε σε plain text και είχαν πρόσβαση χιλιάδες υπάλληλοι" (facebook) ή "ένα bug από το 2015 σας το κρατάγαμε κρυφό, κι ας είχε επηρρέαζε για 3 χρόνια 500Κ χρήστες" (Google+) Ούτε βλέπω στοχευμένες διαφημίσεις στο Internet λόγω της δραστηριότητάς μου σε εφαρμογές της Apple.

Ο τύπος εγγυήσεων που ζητάς είναι ανάλογος με το να σου εγγυηθώ εγώ πως αν βγεις και περπατήσεις σήμερα στον δρόμο δεν θα πέσει πάνω σου ένα αμάξι. Αν σε κλέψουν/παραπλανήσουν στο ίντερνετ ενώ χρησιμοποιείς μια Apple συσκευή, υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορεί να σε προστατέψει η (κάθε) Apple, εκτός αν πια περνάνε από έγκριση ένας-ένας  οι διάλογοι και τα tap/click μας. Και οι ενστάσεις σου είναι κάπως γενικόλογες, τύπου "όλα χακάρονται, άρα γιατί μου πουλάνε ασφάλεια αυτοί"  - υπήρξε κάποιο γενικό privacy issue με το Apple Pay ή κάποιο άλλο service ας πούμε; Κάτι που κάνουν/κάνανε πίσω από την πλάτη μας; Όχι bugs (όπως με facetime) που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι.. Εννοώ πρακτικές που να είναι αντίθετες με αυτό που πουλάνε.

Τέλος πάντων, νομίζω είναι σαφή τα πράγματα, από την μία έχεις αυτούς που σου δίνουν τζάμπα πράγματα για να έχουν πρόσβαση στην ιδιωτική ζωή σου και από την άλλη αυτούς που θέλουν να έξτρα λεφτά για να μην εμπορεύονται την ιδιωτικότητά σου. Διαλέγεις και παίρνεις. Ή παίρνεις τα βουνά...

• η Apple δεν ξέρει τι/πού/πώς/πότε ψωνίζεις (άρα δεν έχει κάτι προσωπικό να μοιραστεί)
  • η Goldman Sachs δεν μοιράζεται δεδομένα συναλλαγών με τρίτους για σκοπούς marketing/διαφήμισης
  • δεν σημαίνει αυτό πως η GS δεν μοιράζεται δεδομένα συναλλαγών με την εφορία π.χ.

Όχι στοχευμένα. Δεν υπάρχει περίπτωση. Ούτε καν στο android δεν υπάρχει το στοχευμενο. Μόνο μαζικά γίνονται αυτά. 

Σε android και linux δεν βλέπω καν διαφημίσεις.... ούτε στοχευμένες, ούτε αδέσποτες..... τίποτα.. ντιπ. Απ την άλλη στο ipad, sorry αλλά πχ στο youtube πετάγονται σαν κλανιές όλη την ώρα, είναι χειρότερα και από το Star channel.

Δεν ζητάω από κανέναν εγγυήσεις και ούτε και περιμένω. Το γνωρίζω πως είναι αδύνατον κάποιος να τις προσφέρει και το έχω ήδη αναφέρει. Σχολιάζω απλά τον τρόπο της παρουσίασης και του άρθρου.

Όλοι εμπορεύονται την ιδιωτικότητα σου. Ναι και η apple. (αφού την πληρώνεις γι αυτό και εμπιστέυεσαι σε αυτήν την ιδιωτικότητα σου). Και ναι όντως διαλέγεις και παίρνεις ή παίρνεις τα βουνά. Και συμπληρώνω πως υπεύθυνος για τις επιλογές σου είσαι πάντα εσύ και καμία apple, google, κτλ..

• η Apple δεν ξέρει τι/πού/πώς/πότε ψωνίζεις (άρα δεν έχει κάτι προσωπικό να μοιραστεί) - Συμφωνώ..
  • η Goldman Sachs δεν μοιράζεται δεδομένα συναλλαγών με τρίτους για σκοπούς marketing/διαφήμισης ---- Δεν το ξέρω, ... δεν είναι ξεκάθαρο.... δεν το πιστευω επειδή καποιος "υπόσχεται" ιδιωτικότητα.
  • δεν σημαίνει αυτό πως η GS δεν μοιράζεται δεδομένα συναλλαγών με την εφορία π.χ. --- Αυτή έιναι και η δική μου απορία.... λογικά θα πρέπει.

Αυτά... και καλό βράδυ...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Todoras είπε

Όχι στοχευμένα. Δεν υπάρχει περίπτωση. Ούτε καν στο android δεν υπάρχει το στοχευμενο. Μόνο μαζικά γίνονται αυτά. 

Σε android και linux δεν βλέπω καν διαφημίσεις.... ούτε στοχευμένες, ούτε αδέσποτες..... τίποτα.. ντιπ. Απ την άλλη στο ipad, sorry αλλά πχ στο youtube πετάγονται σαν κλανιές όλη την ώρα, είναι χειρότερα και από το Star channel.

Δεν ζητάω από κανέναν εγγυήσεις και ούτε και περιμένω. Το γνωρίζω πως είναι αδύνατον κάποιος να τις προσφέρει και το έχω ήδη αναφέρει. Σχολιάζω απλά τον τρόπο της παρουσίασης και του άρθρου.

Όλοι εμπορεύονται την ιδιωτικότητα σου. Ναι και η apple. (αφού την πληρώνεις γι αυτό και εμπιστέυεσαι σε αυτήν την ιδιωτικότητα σου). Και ναι όντως διαλέγεις και παίρνεις ή παίρνεις τα βουνά. Και συμπληρώνω πως υπεύθυνος για τις επιλογές σου είσαι πάντα εσύ και καμία apple, google, κτλ..

• η Apple δεν ξέρει τι/πού/πώς/πότε ψωνίζεις (άρα δεν έχει κάτι προσωπικό να μοιραστεί) - Συμφωνώ..
  • η Goldman Sachs δεν μοιράζεται δεδομένα συναλλαγών με τρίτους για σκοπούς marketing/διαφήμισης ---- Δεν το ξέρω, ... δεν είναι ξεκάθαρο.... δεν το πιστευω επειδή καποιος "υπόσχεται" ιδιωτικότητα.
  • δεν σημαίνει αυτό πως η GS δεν μοιράζεται δεδομένα συναλλαγών με την εφορία π.χ. --- Αυτή έιναι και η δική μου απορία.... λογικά θα πρέπει.

Αυτά... και καλό βράδυ...

Νομίζω παντως οτι συγχέεις την ασφάλεια (Security) με την ιδιωτηκότητα (Privacy).

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Leon Scott Kennedy είπε

Κι εμείς δηλαδή που δεν χρησιμοποιούμε κανένα από τα παραπάνω και πληρώνουμε με αυτό δεν σας κάνουμε εντύπωση ε;😋

Δηλαδή θα κυκλοφορώ εγώ καθημερινά με αυτό λες και μπήκα στη Waterland για να κάνω μια στο τόσο τις συναλλαγές μου? Nope, thanx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Miaou7 είπε

Αυτο ακομα το παιρνω, ολο λεω θα παω να το ζητησω και ολο το αναβαλλω

Ναι είναι πολύ βολικό! Έχεις στην ουσία το πορτοφόλι σου στο χέρι!😃Ούτε φυσικό πορτοφόλι στις τσέπες κτλ ούτε συνέχεια να βγάζεις μπρος στο ταμείο το κινητό, να μπαίνεις στην εφαρμογή κτλ. Σου λέει το κόστος η ταμίας και με μία κίνηση σου, πληρώνεις! Τόσο απλά!🙂 Έχω ένα μαύρο εγώ και η γυναίκα μου ένα μπλε.

11 ώρες πριν, Zus είπε

Δηλαδή θα κυκλοφορώ εγώ καθημερινά με αυτό λες και μπήκα στη Waterland για να κάνω μια στο τόσο τις συναλλαγές μου? Nope, thanx

Δες το σαν αξεσουάρ χεριού βρε΄συ. Το φοράς και το ξεχνάς! Εκτός κι αν δεν φοράς καθόλου αξεσουάρ χεριού. Τότε όντως δεν είναι για σένα.

Υ.Γ. Σε μαύρο χρώμα και να θυμίζει Waterland? Μήπως να ξανά σκεφτείς αυτό που είπες...!😁

Επεξ/σία από Leon Scott Kennedy
Δημοσ.
Στις 25/3/2019 στις 9:33 ΜΜ, billdanos είπε

Τουλάχιστον μπας και ξεστραβωθούν οι παραδοσιακές τράπεζες της "γειτονιάς" και αλλάξουν κάπως το σχιζοφρενικό τρόπο λειτουργίας τους...

Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να ανοίξουν καινούριες τράπεζες νομίζω. 

Οπότε αναζήτησε λύση στο πρόβλημά σου στην πολιτική.

• Super Moderators
Δημοσ.
38 minutes ago, skiabox said:

Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να ανοίξουν καινούριες τράπεζες νομίζω. 

Οπότε αναζήτησε λύση στο πρόβλημά σου στην πολιτική.

Δεν ζήτησα νέες τράπεζες αλλά να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Δεν ζήτησα νέες τράπεζες αλλά να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν... 

Ok το κάνω πενηνταράκια τότε.

Εχεις μια τράπεζα στην Σοβιετική Ένωση χωρίς ανταγωνισμό.

Για ποιο λόγο να αλλάξει αν δεν έχει ανταγωνισμό;

Επειδή το ζητάει ο κόσμος σε forums στο Internet;

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, skiabox said:

Ok το κάνω πενηνταράκια τότε.

Εχεις μια τράπεζα στην Σοβιετική Ένωση χωρίς ανταγωνισμό.

Για ποιο λόγο να αλλάξει αν δεν έχει ανταγωνισμό;

Επειδή το ζητάει ο κόσμος σε forums στο Internet;

Γιατί η τράπεζα αυτή πλέον έχει ανταγωνισμό. Και οι πελάτες της μπορούν εύκολα να δουν τι υπηρεσίες (και πόσο απλοποιημένες) έχουν άλλες τράπεζες του εξωτερικού που έχουν παρουσία και στην Ελλάδα. Και αυτή η τράπεζα αργά η γρήγορα θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες πλατφόρμες πληρωμών ακολουθώντας τα πρότυπα που θα της επιβάλουν. 

Αν δεν θέλει, η τύχη της είναι από τώρα καθορισμένη (απλά αρνείται να το καταλάβει)... :) 

Έχουμε ήδη ελληνικές τράπεζες που συζητούν με την Apple σχετικά με το Apple pay στην Ελλάδα. 

• Super Moderators
Δημοσ.
26 minutes ago, skiabox said:

billdanos : Πόσο κοντά πιστεύεις είμαστε στην διασυνοριακή πίστωση; 

Αυτό που ξέρω είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα, για όσο κλειστές αγορές κι αν μιλάμε... Όσα πιστωτικά ιδρύματα αρνούνται να το δουν, ξαναλέω πως πιστεύω πως δεν θα έχουν καμία τύχη. 

Δημοσ.

Απαντώ μόνος μου λοιπόν.
Η διασυνοριακή πίστωση θα γίνει τόσο γρήγορα όσο πιο εύκολο είναι ο δανειστής να σου πάρει το σπίτι.
Όπως βλέπουμε από την επικαιρότητα αυτό και αργεί πολλά χρόνια και βάζουν και περιορισμούς.

• Super Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, skiabox said:

Απαντώ μόνος μου λοιπόν.
Η διασυνοριακή πίστωση θα γίνει τόσο γρήγορα όσο πιο εύκολο είναι ο δανειστής να σου πάρει το σπίτι.
Όπως βλέπουμε από την επικαιρότητα αυτό και αργεί πολλά χρόνια και βάζουν και περιορισμούς.

Τη φοβόμουν αυτή την απάντηση και γι'αυτό διάλεξα να μην κάνω μια τέτοια συζήτηση εδώ. Άποψη έχω προφανώς, αλλά όχι για ένα topic στο insomnia. :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τη φοβόμουν αυτή την απάντηση και γι'αυτό διάλεξα να μην κάνω μια τέτοια συζήτηση εδώ. Άποψη έχω προφανώς, αλλά όχι για ένα topic στο insomnia. :)

Οι πιο άσχημες περιπτώσεις είναι αυτοί που δανείστηκαν σε Ελβετικό φράγκο.

Ο άλλος πληρώνει 10 χρόνια κανονικά και τώρα χρωστάει πιο πολλά από το αρχικό δάνειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...