Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, για ενα καινουριο καταστημα θα χρειαστω 4 ηχεια για τον εσωτερικο χωρο, 2 για τον εξωτερικο ενα μεικτη κ εναν ενισχυτη.Η μουσικη που θα παιζει στο μαγαζι θα ειναι σε νορμαλ ενταση κ οχι κατι το ιδιαιτερο. Εχετε να μου προτεινεται κατι στα πραγματα που ψαζνω για να εχω μια εικονα σε τιμες; 

Δεν ψαχνω κατι ακριβο ποιοτικο και ιδιαιτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

electrovoice evid βαλε οσο γινεται πιο πολλα ωστε να εχεις ομοιομορφο ηχο...

(αν ειναι luxury βαζεις function one,void,martin,jbl ,hk κτλ

:))

Τωρα ολα αυτα αναλόγως το μαγαζι .καφε μπαρ? Ρουχα? Ποσα ατομα κτλ

Το πιο φτηνο ειναι να Αυξομειώνεις τα εξω ή τα μεσα απο μεικτη απο master και απο booth τα εξω...

απο μεικτη παιρνεις pioneer ή allen heath 3 καναλια(λαπτοπ + option για 2 cdplayers αν χρειαστει σε καποιο event)

Οπωσδηποτε Καρτα ηχου native komplete audio για λαπτοπ που θα παιζει ραδιο ή λιστα

Ενα καλο setup πρεπει να παιζει σωστα με το master volume του μεικτη  κοντα στο 0

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Φιλε kage, θα ειναι ενα καφε,σχετικα μικρο. 

Ποσ w ειναι τα ηχεια και τι ενισχυτη χρειαζομαι;

1 ώρα πριν, kage είπε

electrovoice evid βαλε οσο γινεται πιο πολλα ωστε να εχεις ομοιομορφο ηχο...

Τωρα ολα αυτα αναλόγως το μαγαζι .καφε μπαρ? Ρουχα? Ποσα ατομα κτλ

Το πιο φτηνο ειναι να Αυξομειώνεις τα εξω ή τα μεσα απο μεικτη απο master και απο booth τα εξω...

Φιλε kage, θα ειναι ενα καφε,σχετικα μικρο. 

Ποσ w ειναι τα ηχεια και τι ενισχυτη χρειαζομαι;

Δημοσ.

Το «όσα πιο πολλά για να έχεις ομοιόμορφο ήχο» είναι εντελώς λάθος. Για συγκεκριμένους τεχνικούς λόγους. 

3 ώρες πριν, christos_p είπε

Καλησπερα, για ενα καινουριο καταστημα θα χρειαστω 4 ηχεια για τον εσωτερικο χωρο, 2 για τον εξωτερικο ενα μεικτη κ εναν ενισχυτη.Η μουσικη που θα παιζει στο μαγαζι θα ειναι σε νορμαλ ενταση κ οχι κατι το ιδιαιτερο. Εχετε να μου προτεινεται κατι στα πραγματα που ψαζνω για να εχω μια εικονα σε τιμες; 

Δεν ψαχνω κατι ακριβο ποιοτικο και ιδιαιτερο.

Πήγαινε σε ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά και ζήτα τους προσφορές. Αντί να σπαταλήσεις τα λεφτά σου επειδή έκανες ό,τι σου κατέβηκε στο κεφάλι, θα κάνεις κάτι σωστό επειδή θα πάρεις κάποιον ειδικό να στο κάνει. Δεν θα χάσεις λεφτά, αντιθέτως θα τα επενδύσεις σωστά. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Το «όσα πιο πολλά για να έχεις ομοιόμορφο ήχο» είναι εντελώς λάθος. Για συγκεκριμένους τεχνικούς λόγους. 

Πήγαινε σε ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά και ζήτα τους προσφορές. Αντί να σπαταλήσεις τα λεφτά σου επειδή έκανες ό,τι σου κατέβηκε στο κεφάλι, θα κάνεις κάτι σωστό επειδή θα πάρεις κάποιον ειδικό να στο κάνει. Δεν θα χάσεις λεφτά, αντιθέτως θα τα επενδύσεις σωστά. 

Καλά μην παίρνεις και όρκο για το εντελώς λάθος στο ομοιόμορφο. Έτσι πρέπει κανονικά. Οι στάθμες είναι άλλο ζήτημα. Πάντως συμφωνώ, να πάει σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα γιατί αλλιώς μάλλον αυτά που θα διαλέξει θα τα κάψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παντρεμα ηχειων ενισχυτων παει αναλογα με το τι θα διαλεξεις σε watt.

Τωρα dbx κοφτες κτλ.ας πιασει το μαγαζι κ κανεις upgrade..

Δεν βλεπω λαθη στην προταση οτι με  πολλα μικρα ηχεια εχεις ομοιομορφο ηχο...Αλλα θα θελα να διαβασω τι εννοεις..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, T. Jefferson είπε

Καλά μην παίρνεις και όρκο για το εντελώς λάθος στο ομοιόμορφο. Έτσι πρέπει κανονικά. Οι στάθμες είναι άλλο ζήτημα. Πάντως συμφωνώ, να πάει σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα γιατί αλλιώς μάλλον αυτά που θα διαλέξει θα τα κάψει.

Το «έτσι πρέπει κανονικά» είναι συνηθισμένο alert που δείχνει ότι δεν υπάρχει κανενός είδους επιστημονικό υπόβαθρο. 

Από εκεί και πέρα, θα ρωτούσα τι εννοείς με το «στάθμες» αλλά φοβάμαι ότι θα μου πέσουν τα μαλλιά. Θα περιμένω να ακούσω διαφορετικά μεγέθη (ήτοι, στάθμες) αλλά το πιο πιθανό είναι ότι γνωρίζεις (εάν γνωρίζεις) ένα από αυτά και αναφέρεσαι σε διαφορετικές μετρήσεις. 

Τέλος, το μόνο ομοιόμορφο (και αυτό υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις) θα είναι τίποτα C80 ή C50 στο ένα μέτρο. 

Δεν περιμένω να γνωρίζεις τι είναι τα μεγέθη που ανέφερα. 

Θα μπορούσα να εξηγήσω παραπάνω, αλλά δεν έχω όρεξη για acoustics 101 (στην καλύτερη) ή φυσική λυκείου (πιο συνηθισμένο) ή φυσική και μαθηματικά γυμνασίου (στην χειρότερη). 

Υ.Γ. Ως ομοιομορφία για τα μεγέθη που ανέφερα εννοώ ότι θα υπάρχει μικρό variance της μετρήσιμης τιμής του μεγέθους στο ένα μέτρο (εννοείται πάνω στον άξονα του μεγαφώνου). Θα ήθελα πολύ να ακούσω πώς στην ευχή ορίζεται ο ομοιόμορφος ήχος. Πρωί είναι, λίγο γέλιο κάνει καλό. 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψήσου να κατεβάσεις ένα από τα αμέτρητα software που έχουν διαθέσιμα οι εταιρίες online, συνήθως σε εταιρίες με γκάμα installation ηχείων έχουν, και θα σε βοηθήσει στην τοποθέτηση. Εκεί θα δεις ότι η ηχητική κάλυψη ομοιόμορφα (ήτοι με λιγότερες ακουστικές "τρύπες" στα σημεία του χώρου) επιτυγχάνεται με περισσότερα ηχεία.

Για την ακρίβεια όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, αν μπορούσαν οι τοίχοι να ήταν όλοι ένα ηχείο θα ήταν ιδανικό. Λύνονται και πάρα πολλά προβλήματα από μόνα τους έτσι.

Από κει και πέρα φυσικά ο καθένας ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που διαθέτει, επιλέγει.

Μπορείς βέβαια να αρχίσεις και τις μετρήσεις να δεις το RT του χώρου και να αρχίσεις τα room treatment, αλλά επειδή είναι μικρό καφέ ας μην το ξεχειλώσουμε.

Επεξ/σία από T. Jefferson
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Ψήσου να κατεβάσεις ένα από τα αμέτρητα software που έχουν διαθέσιμα οι εταιρίες online, συνήθως σε εταιρίες με γκάμα installation ηχείων έχουν, και θα σε βοηθήσει στην τοποθέτηση. Εκεί θα δεις ότι η ηχητική κάλυψη ομοιόμορφα (ήτοι με λιγότερες ακουστικές "τρύπες" στα σημεία του χώρου) επιτυγχάνεται με περισσότερα ηχεία.

Για την ακρίβεια όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, αν μπορούσαν οι τοίχοι να ήταν όλοι ένα ηχείο θα ήταν ιδανικό. Λύνονται και πάρα πολλά προβλήματα από μόνα τους έτσι.

Από κει και πέρα φυσικά ο καθένας ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που διαθέτει, επιλέγει.

Μπορείς βέβαια να αρχίσεις και τις μετρήσεις να δεις το RT του χώρου και να αρχίσεις τα room treatment, αλλά επειδή είναι μικρό καφέ ας μην το ξεχειλώσουμε.

Τι είναι η ακουστική τρύπα; Προσπάθησες να ορίσεις κάτι χρησιμοποιώντας κάτι άλλο που επίσης δεν είναι ορισμένο. 

Αυτά που γράφεις είναι γνώση των εγκαταστατών της πιάτσας, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Ως συνήθως, άλλα λένε, άλλα συμβαίνουν, και άλλα νομίζουν ότι συνέβηκαν. 

Για να μην ξεχνιόμαστε, τι είναι η ακουστική τρύπα;

Υ.Γ. Όπως το περίμενα. Εάν καθόμουν να εξηγήσω, θα έπρεπε να αρχίσω από μαθήματα του λυκείου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Τι είναι η ακουστική τρύπα; Προσπάθησες να ορίσεις κάτι χρησιμοποιώντας κάτι άλλο που επίσης δεν είναι ορισμένο. 

Αυτά που γράφεις είναι γνώση των εγκαταστατών της πιάτσας, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Ως συνήθως, άλλα λένε, άλλα συμβαίνουν, και άλλα νομίζουν ότι συνέβηκαν. 

Για να μην ξεχνιόμαστε, τι είναι η ακουστική τρύπα;

Ξαναδιάβαστο αργά αργά από την αρχή δύο φορές, και μόλις δεις τα εισαγωγικά, ξαναθέσε το ερώτημα σωστά αυτή τη φορά.

Επεξ/σία από T. Jefferson
Δημοσ.
1 ώρα πριν, T. Jefferson είπε

Ξαναδιάβαστο αργά αργά από την αρχή δύο φορές, και μόλις δεις τα εισαγωγικά, ξαναθέσε το ερώτημα σωστά αυτή τη φορά.

Είναι κρίμα να προσπαθεί κανείς να κρυφτεί  χρησιμοποιώντας τέτοια φτηνά τεχνάσματα. 

Είτε γνωρίζεις και απαντάς (που πάλι κάτι αστήριχτο θα γράψεις), είτε όχι. 

Τι είναι η ακουστική τρύπα; Μπορείς να ορίσεις αυτό που πέταξες ή όχι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fortistis είπε

Είναι κρίμα να προσπαθεί κανείς να κρυφτεί  χρησιμοποιώντας τέτοια φτηνά τεχνάσματα. 

Είτε γνωρίζεις και απαντάς (που πάλι κάτι αστήριχτο θα γράψεις), είτε όχι. 

Τι είναι η ακουστική τρύπα; Μπορείς να ορίσεις αυτό που πέταξες ή όχι;

Τα εισαγωγικά τα εντόπισες ή να περιμένω να τελειώσεις το Δημοτικό πρώτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Τα εισαγωγικά τα εντόπισες ή να περιμένω να τελειώσεις το Δημοτικό πρώτα;

Συνεχίζεις να μην απαντάς και κρύβεις την έλλειψή σου πίσω από εισαγωγικά. Κρίμα, νομίζω είναι εντελώς ευτελές τρόπος για αποφύγεις μία ακόμα ανάδειξη της άγνοιας που έχεις. 

Τουλάχιστον φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις και αποφεύγεις συνέχεια να απαντήσεις στο τι είναι η ακουστική τρύπα, που έγραψες. 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fortistis είπε

Συνεχίζεις να μην απαντάς και κρύβεις την έλλειψή σου πίσω από εισαγωγικά. Κρίμα, νομίζω είναι εντελώς ευτελές τρόπος για αποφύγεις μία ακόμα ανάδειξη της άγνοιας που έχεις. 

Έχω απαντήσει επαρκώς. Αν εσύ δεν γνωρίζεις γραφή και ανάγνωση δεν είναι δική μου ευθύνη.

Εκτός κι αν είσαι μεθυσμένος και δεν μπορείς να διαβάσεις, οπότε φτιάξε κανένα σκέτο καφέ να συνέλθεις πρώτα.

Δημοσ.

Όχι τίποτα άλλο, μου στερείς και το γέλιο από το μαργαριτάρι που θα πετάξεις πάλι!

Μόλις τώρα, T. Jefferson είπε

Έχω απαντήσει επαρκώς. Αν εσύ δεν γνωρίζεις γραφή και ανάγνωση δεν είναι δική μου ευθύνη.

Εκτός κι αν είσαι μεθυσμένος και δεν μπορείς να διαβάσεις, οπότε φτιάξε κανένα σκέτο καφέ να συνέλθεις πρώτα.

Μία παράθεση που ορίζεις το τι είναι η ακουστική τρύπα, αλλιώς πέρα από άσχετος λες και ψέματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...