ioanna106 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Γεια σας παιδιά..μια ερώτηση θέλω να κάνω..εάν κερδίσω κάποιο προϊόν σε διαγωνισμό από Αμερική (π.χ. PC,PS4 κτλ.) θα πρέπει να πληρώσω τελωνείο ή άλλα έξοδα αποστολής??? Όποιος έχει παρόμοια εμπειρία και γνωρίζει τι παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις ας με διαφωτίσει πλζ!!!
Salvation81 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Τελωνειο σιγουρα, δεν υφισταται το "δωρο" στην Ελληνικη νομοθεσια. Βεβαια αν κερδισεις απο μεγαλη εταιρεια μπορει να τα καλυψουν ολα εκεινοι, οποτε η ερωτηση σου ειναι σχετικη. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πληρωσεις τελωνειο.
ioanna106 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Θα έλεγα τίποτα για την Ελληνική νομοθεσία τώρα,ήμαρτον πια από παντού λεφτά να τσεπώνουν..Και να φανταστώ ότι το ποσό ανεβαίνει ανάλογα με την αξία του προϊόντος ε? Δηλαδή για ένα pc που κοστίζει 3600$ θα πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου λογικά! 1
Salvation81 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, ioanna106 είπε Θα έλεγα τίποτα για την Ελληνική νομοθεσία τώρα,ήμαρτον πια από παντού λεφτά να τσεπώνουν..Και να φανταστώ ότι το ποσό ανεβαίνει ανάλογα με την αξία του προϊόντος ε? Δηλαδή για ένα pc που κοστίζει 3600$ θα πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου λογικά! Εννοειται, 24% φοροι + κοστος τελωνειου στην τιμη που κοστιζει το Δωρο + τα μεραφορικα (δλδ αν κερδισεις ενα PC των 3600ε και τα μεταφορικα ειναι αλλα 200ε θα σου βαλουν 24% στα 3800ε). Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2019 από Salvation81 2
ioanna106 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Και τώρα είναι η στιγμή που τραβάω τα μαλλιά μου!!! Απαράδεκτα πράγματα ρε παιδιά,σε τι χώρα ζούμε?Τέλος πάντων,σ'ευχαριστώ φίλε μου που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις.. 1
MadPax Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Τα τελωνεία και οι δασμοί υφίστανται παντού σε όλες τις χώρες του πλανήτη, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο... ...σε περίπτωση που πέφτεις από τα σύννεφα...
ioanna106 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Ναι για τις αγορές απολύτως λογικό.. Για κάτι όμως που δεν πληρώνεις?Όπως σ'αυτή την περίπτωση που αναφέρω για ένα δώρο μέσω διαγωνισμού ..Δηλαδή ένα PC αξίας 3600$ (3205 σε ευρώ) θα φτάσει πάνω από 4000 ευρώ.. Γι'αυτό οι Κινέζοι γράφουνε στα δέματα ψεύτικες τιμές και είναι μάγκες 😉 1
sezebo Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 37 λεπτά πριν, ioanna106 είπε Ναι για τις αγορές απολύτως λογικό.. Για κάτι όμως που δεν πληρώνεις?Όπως σ'αυτή την περίπτωση που αναφέρω για ένα δώρο μέσω διαγωνισμού ..Δηλαδή ένα PC αξίας 3600$ (3205 σε ευρώ) θα φτάσει πάνω από 4000 ευρώ.. Γι'αυτό οι Κινέζοι γράφουνε στα δέματα ψεύτικες τιμές και είναι μάγκες 😉 κατσε λιγο, το κερδισες ηδη το pc?
ioanna106 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, sezebo είπε κατσε λιγο, το κερδισες ηδη το pc? Όχι δεν το έχω κερδίσει και έτσι όπως πάει η δουλειά δεν έχει κ νόημα δηλαδή,είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.. Εκ των προτέρων ρώτησα να ξέρω τι συμβαίνει με αυτά τα θέματα,τελωνεία κ φόρους..
sezebo Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, ioanna106 είπε Όχι δεν το έχω κερδίσει και έτσι όπως πάει η δουλειά δεν έχει κ νόημα δηλαδή,είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.. Εκ των προτέρων ρώτησα να ξέρω τι συμβαίνει με αυτά τα θέματα,τελωνεία κ φόρους.. αν δεν υπηρχαν αυτα θα αγοραζαμε τα iphone απο αμερικη στα 499 δολαρια οχι στα 900 Μια χωρα πρεπει να εχει δικη της παραγωγη, να μην εισαγει τα παντα, γιατι αν τα παιρνει ολα φθηνα απεξω ΤΕΛΟΣ Επεξ/σία 1 Απριλίου 2019 από sezebo
ioanna106 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, sezebo είπε αν δεν υπηρχαν αυτα θα αγοραζαμε τα iphone απο αμερικη στα 499 δολαρια οχι στα 900 Μια χωρα πρεπει να εχει δικη της παραγωγη, να μην εισαγει τα παντα, γιατι αν τα παιρνει ολα φθηνα απεξω ΤΕΛΟΣ Και πάλι βλέπεις εσύ μιλάς για αγορά,εκεί κ εγώ δεν αντιλέγω .. Δηλαδή εάν έχεις ένα συγγενικό πρόσωπο και θέλει να σου στείλει ένα δώρο,εσύ είσαι τελικά υποχρεωμένος να το πληρώσεις?Τι σόϊ "δώρο" θα είναι αυτό ?
sezebo Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, ioanna106 είπε Και πάλι βλέπεις εσύ μιλάς για αγορά,εκεί κ εγώ δεν αντιλέγω .. Δηλαδή εάν έχεις ένα συγγενικό πρόσωπο και θέλει να σου στείλει ένα δώρο,εσύ είσαι τελικά υποχρεωμένος να το πληρώσεις?Τι σόϊ "δώρο" θα είναι αυτό ? ο συγγενής να το βαλει στη βαλιτσα του και να στο φερει σαν κυριος. οχι ταχυδρομικα.
ioanna106 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, sezebo είπε ο συγγενής να το βαλει στη βαλιτσα του και να στο φερει σαν κυριος. οχι ταχυδρομικα. Χαχαχα τέεελεια,! 😃
Salvation81 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, ioanna106 είπε Και πάλι βλέπεις εσύ μιλάς για αγορά,εκεί κ εγώ δεν αντιλέγω .. Δηλαδή εάν έχεις ένα συγγενικό πρόσωπο και θέλει να σου στείλει ένα δώρο,εσύ είσαι τελικά υποχρεωμένος να το πληρώσεις?Τι σόϊ "δώρο" θα είναι αυτό ? Χανεις το νοημα ομως. Το τελωνειο εχει μια ντιρεκτιβα απο το Υπουργειο γιαυτο αγνοουν το θεμα δωρου. Πες εσυ πχ οτι κερδιζεις οντως το PC των 3600ε, στο στελνουν εδω δεν πληρωνεις τιποτα και εσυ μετα ΤΟ ΠΟΥΛΑΣ....Που ειναι το "μεριδιο" του κρατους, ο ΦΠΑ πχ; Πρακτικα το τελωνειο δεν μπορει να ξερει τι χρησιμοποιουμε και τι προοριζεται για πωληση γιαυτο και φορολογουν τα παντα.
bromiaris Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, Salvation81 είπε Τελωνειο σιγουρα, δεν υφισταται το "δωρο" στην Ελληνικη νομοθεσια. 8 ώρες πριν, ioanna106 είπε Θα έλεγα τίποτα για την Ελληνική νομοθεσία τώρα,ήμαρτον πια από παντού λεφτά να τσεπώνουν.. Δεν είναι "Ελληνική νομοθεσία" αλλά Ευρωπαϊκή νομοθεσία για όλες τις χώρες της ΕΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα