Chrispats Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Είμαι άνεργος και έκανα μια δουλειά για ξένο ο οποίος θέλει να με πληρώσει μέσω τραπέζης. Ζητάει τιμολόγιο η ένα παραστατικό. Τι μπορώ να έκδοσω σαν παραστατικό για να πάρω τα χρήματα?
Hnepes Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν δεν έχεις ανοιχτά βιβλία στην εφορία, βρες κάποιο φίλο σου που να έχει και πες του να κόψει παραστατικό αυτός. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια για να είσαι 100% σωστός: - Θα πρέπει το παραστατικό να γράφει εργασία σχετική με την δραστηριότητα του φίλου σου. Μπορεί να είναι και άσχετη με αυτό που έγινε προς τον πελάτη, αν ο τελευταίος δεν έχει πρόβλημα. - Η κατάθεση θα πρεπει να γίνει σε επαγγελματικό λογαριασμό του φίλου σου. Καθαρή αξία + ΦΠΑ - Πρέπει να συνεννοηθείτε με το φίλο σου τί ποσό θα κρατήσει, πέρα από το ΦΠΑ για την φορολόγησή του. Αυτά, εφόσον το παραστατικό θα είναι απόδειξη λιανικής προς ιδιώτη. Αν είναι τιμολόγιο προς επιτηδευματία ή εταιρεία, είναι λίγο πιο πολύπλοκο δηλ: - Αν το ποσό καθαρής αξίας είναι άνω των 300€, θα πρέπει ο πελάτης να του κάνει παρακράτηση φόρου 20% - Πιθανόν να χρειαστεί να υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ τους Επεξ/σία 1 Απριλίου 2019 από Hnepes
GREGORYMO Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Chrispats είπε Είμαι άνεργος και έκανα μια δουλειά για ξένο ο οποίος θέλει να με πληρώσει μέσω τραπέζης. Ζητάει τιμολόγιο η ένα παραστατικό. Τι μπορώ να έκδοσω σαν παραστατικό για να πάρω τα χρήματα? Άνεργος με επίδομα από ΟΑΕΔ ?
logistoulis Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Chrispats είπε Είμαι άνεργος και έκανα μια δουλειά για ξένο ο οποίος θέλει να με πληρώσει μέσω τραπέζης. Ζητάει τιμολόγιο η ένα παραστατικό. Τι μπορώ να έκδοσω σαν παραστατικό για να πάρω τα χρήματα? εσύ τίποτα, αυτός απόδειξη δαπάνης και να πληρώσει και τις σχετικές εισφορές που ισχύουν πλέον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα