Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες σχετικά με τον προγραμματισμό. Το σπίτι προφανώς θα αγοραστεί με το δάνειο που θα του εγκρίνει η τράπεζα με βάση το εισόδημά κοκ. Με την αγορά θα πρέπει να πληρώσει πολλά σε φόρους, μεσίτη, συμβολαιογράφο και διάφορα άλλα. Σε αυτά τα έξοδα του λείπουν μερικά extra πάνω σε αυτά που έχει μαζέψει. Οπότε οκ δεν είναι καμία τραγική περίπτωση κακής διαχείρησης/προγραμματισμού και από την άλλη θα αναγκαστεί να ακυρώσει την αγορά του σπιτιού εάν δεν βοηθήσω.

Επίσης περιμένει το bonus του στο τέλος του μήνα οπότε υποτίθεται θα πάρω τα χρήματα μου πίσω σε 'μερικές μέρες' μόνο, αλλά ως γννωστόν 'μετά την απομάκρυνση από  το ταμείο...'

δηλαδή η αγορά τινάζεται στον αέρα για πόσο 2 μισθών;

ο,τι είχε και δεν είχε δηλαδή τα δίνει για το σπίτι και του λείπουν 2 μισθοί;

δε ξέρω, εμένα μου φαίνεται κάπως όλο αυτό.

• Like 2
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν ο φίλος σου πάρει το δάνειο και μπει μέσα στο σπίτι και αρχίσουν να σκάνε και οι δόσεις της τράπεζας,λογαριασμοί και έξοδα σπιτιού θα αρχίσουν και οι δικαιολογίες για να σου καθυστερεί τα δανεικά.Αν ήταν σοβαρός ο φίλος σου θα το έψαχνε καλύτερα,θα έκανε παζάρι αυτά τα λεφτά στον πωλητή του σπιτιού,θα έπαιρνε μεγαλύτερο δάνειο,κάτι θα έκανε πάντως για να μη χρειαστεί να πάρει δανεικά από φίλο του.Να τα δώσεις μόνο αν είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να το καταπιείς αν δεν στα επιστρέψει ποτέ.Μπορεί και να πάνε όλα καλά και να στα επιστρέψει όλα και σύντομα αλλά πιθανότερο είναι να χαλάσει η φιλία σας επειδή του δάνεισες παρά αν δεν του δανείσεις.Επισης αν φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να σε ξεπληρώσει μπορεί να σε αποφεύγει κιόλας από ντροπή οπότε μπορεί να χάσεις το φίλο σου ακόμα και αν εσένα δεν σε νοιάζει για τα λεφτά.

• Like 1
  • Thanks 7
Δημοσ.

Mονο σε γονεις και σε 3-4 φιλους που ξερω οτι αν μ ζητησουν θα ειναι οντως σε μεγαλη αναγκη πχ θεμα υγειας και θα  μου τα επιστρεψουν.

Την εχω πατησει μια φορα εν μερει με καποιον π τελικα ο τροπος επιστροφης των χρηματων ηταν σε εξοδους που αντι να πληρωσω με κερνουσε και καποια στιγμη κλεισαμε. Απο τοτε ομως οσες φορες μου ζητησε του ειπα οτι δεν εχω και εκοψε να μου ζηταει.ΕΙμαστε ακομα φιλοι βεβαια.

• Like 1
Δημοσ.

κανείς δε μπορεί να σου πει τι να κάνεις και δεν έχει ιδιαίτερη αξία η γνώμη του καθενός.

σα να ρωτάς τι θα φας. εγώ θα σου πω σουβλάκια, ο άλλος μακαρόνια...

έχει να κάνει με προσωπικό θέμα ( πόσο γνωστός είναι, την οικονομική άνεση που έχεις εσύ...)

εμένα αυτό που με νευριάζει απίστευτα είναι όταν ο άλλος ζητάει δανεικά για να μη χαλάσει από τα έτοιμα. έχω δανείσει σε τέτοια φάση και σε μια περίπτωση ακόμα περιμένω να επιστραφούν.

βέβαια είναι μικρό ποσό και από άτομο που με έχει βοηθήσει παλαιότερα οπότε και να μην επιστραφούν δε θα τα ζητήσω.

αλλά μου τη δίνει λίγο αυτή η συμπεριφορά

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

εντομεταξυ μας εχει πει ποσο καπου και δεν το βλεπω ή τζαμπα συζηταμε? επισης επειδη το ποσο αυτο καθαυτο δεν λεει πολλα εχει να κανει και σε συναρτηση με το δικο σου εισοδημα...αν εσυ βγαζεις βασικο και σου ζητησει 100.000 λεμε τωρα ε ειναι ποσο και ο αλλος ειναι π@π@ρ@ς που στα ζηταει...αν εσυ βγαζει 10.000 το μηνα ε 100.000 ειναι στραγγαλια για σενα και αρα ναι εισαι τσιπης

Και 10.000 να βγάζει κάποιος το μήνα, είναι δικά του χρήματα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον κρίνει για το πως θα τα χρησιμοποιήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Στο χωριο μου έχουν ένα γνωμικό... Με συγγενή δεν γίνεσαι ποτε συνεταίρος και δεν δανείζεις λεφτά.
Θα σκοτωθείτε στο τέλος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bluesattack είπε

Ειπαμε , εξαρταται και απο τα εισοδηματα σου.Για αυτον το ευλογο χρονικο διαστημα για να μαζεψει 2 μισθους μπορει να ειναι τα οι 3 μηνες μπορει και τα 3 χρονια .Ε και ? 

Εσυ μπορει να εχεις 150.000 στην τραπεζα και να καθονται :P

Ναι και τί εννοείς με αυτό; Ότι ειναι υποχρεωμένος να δώσει ένα μεγάλο ποσό σε ΦΙΛΟ (όχι σε γονείς, αδέρφια κλπ που εκεί ουτε καν τα ζητάς πίσω, αλλά σε κάποιον που μπορεί κάλλιστα αργότερα να σου γυρίσει την πλάτη και να μην σου ξαναμιλήσει καν) που στο κάτω κάτω δεν το ζητάει για κάτι επείγον, αλλά για μια μεγάλη αγορά, επειδή απλά έχει κάποια χρήματα στην άκρη; Τα χρήματα αυτά μπορεί να είναι για κάποια έκτακτη ανάγκη δική του ή της οικογένειας του. Δεν  δούλεψε για να τα σπαταλάει στις ματαιοδοξίες των φίλων του.

Επεξ/σία από pink_glitter
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Δεν  δούλεψε για να τα σπαταλάει στις ματαιοδοξίες των φίλων του.

Και καπως ετσι καποιος πηγαινει χωρις δωρο στην γιορτη του φιλου του, για να μην θρεψει την ματαιοδοξια του 😂

Ειναι και φασαρια.Φαντασου να τον πετυχεις τον αλλο στο δρομο και να κανεις οτι δεν τον ειδες η οτι εισουν..βυθισμενος στις σκεψεις, η ακομα χειροτερα να κρυφτεις πισω απο κανα αυτοκινητο, επειδη σου ζητησε ενα εικοσαρι δανεικα η επειδη σε καλεσε στην γιορτη του και σκεφτεσαι οτι πρεπει να αγορασεις γλυκα 😂.Κοιτα σε τι δυσκολη θεση σε βαζει απο το πουθενα ο επιδοξος δανειοληπτης :fear:😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Και καπως ετσι καποιος πηγαινει χωρις δωρο στην γιορτη του φιλου του, για να μην θρεψει την ματαιοδοξια του 😂

Ειναι και φασαρια.Φαντασου να τον πετυχεις τον αλλο στο δρομο και να κανεις οτι δεν τον ειδες η οτι εισουν..βυθισμενος στις σκεψεις, η ακομα χειροτερα να κρυφτεις πισω απο κανα αυτοκινητο, επειδη σου ζητησε ενα εικοσαρι δανεικα η επειδη σε καλεσε στην γιορτη του και σκεφτεσαι οτι πρεπει να αγορασεις γλυκα 😂.Κοιτα σε τι δυσκολη θεση σε βαζει απο το πουθενα ο επιδοξος δανειοληπτης 😆

Ναι, άλλο είναι να πας ένα δώρο στον φίλο σου στην γιορτή του, και άλλο να του δώσεις ένα μεγάλο ποσό για κάτι μη αναγκαίο, χρήματα που μπορεί να τα χρειαστείς εσύ ή η οικογένεια σου για κάτι αναγκαίο αργότερα, επειδή απλώς στο ζήτησε. Εσύ αν θέλεις σκόρπα τα χρήματα σου με αυτον τον τρόπο, αλλά μην κλαίγεσαι μετά ή μην κρίνεις τους άλλους επειδή δεν κάνουν το ίδιο.

Επίσης άλλο είναι να σου ζητήσει 20 ή 40 ή 100Ε και άλλο ένα ποσό το οποίο αναλογεί στην αγορά ενός σπιτιού ή έστω στο διπλάσιο ενός μισθού (όπως αναφέρει ο ts, όπου μιλάμε για 1300Ε τουλάχιστον). Από ότι έχω καταλάβει πάντως, ή τρολ είσαι, ή κάποιος που δεν έχει δουλέψει ποτέ του και παριστάνει τον γενναιόδωρο με τα χρήματα του μπαμπάκα και της μαμάκας...

Επεξ/σία από pink_glitter
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κανόνας είναι ότι δεν τα παίρνεις πίσω, παγώνει η σχέση κι αν πεις και τπτ, φαίνεσαι και ο δύτροπος/τσιγγούνης κλπ της υπόθεσης, ενω έκανες το καλό. 

Αυτά τα "μια ζωή την έχουμε", "όλα είναι δανεικά" κλπ είναι ωραία και επαναστατικά μέχρι να βγάλουμε 1 ευρώ από την τσέπη. 

Κι έχω και την αμυδρά υποψία οτι όσοι τα λένε, ακόμα πιο δύσκολα δανείζουν. 

Επεξ/σία από Addicted_21
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pink_glitter είπε

Από ότι έχω καταλάβει πάντως, ή τρολ είσαι, ή κάποιος που δεν έχει δουλέψει ποτέ του και παριστάνει τον γενναιόδωρο με τα χρήματα του μπαμπάκα και της μαμάκας...

Το καταλαβαινω, οχι μονο δεν δανειζεις αλλα δεν εχεις και πραγματικους φιλους που θα μπορουσαν να σου δανεισουν απλοχερα , χωρις πολλα πολλα .Εγω εχω  :D

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Το καταλαβαινω, οχι μονο δεν δανειζεις αλλα δεν εχεις και πραγματικους φιλους που θα μπορουσαν να σου δανεισουν απλοχερα , χωρις πολλα πολλα .Εγω εχω  :D

να μας τους γνωρισεις :P

Δημοσ.

Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

να μας τους γνωρισεις :P

Λόγικά ο τύπος είναι ο γνωστός τύπος που ζητάει μονίμως δανεικά και αγύριστα από τους "φίλους" του. Αμ γι' αυτό καίγεται να υποστηρίζει ότι αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί είναι μονίμως στην άκρη του "λαβείν" και ποτέ σε αυτήν του "δούναι".

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να καταλαβεις τι θα γινει: ηρθε ενα απογευμα ο "κολλητος" και χτυπουσε επιμονα το κουδουνι.ανοιγω και με πεταει το παραμυθι περι αναγκης δανεικων.παρα τις εντονες αντιρησεις μου,ο μαλακας εγω,του δανεισα 1.5κ,καπου στα 2007,με δηλωση οτι στο διμηνο αντε τριμηνο θα τα ειχα πισω.περναει το τριμηνο,ουτε φωνη ουτε ακροαση.μετα αλλους δυο μηνες τπτ.εννοειται οτι ουτε καλημερα λεγαμε.μαθαινω οτι εχει παει και διακοπες με την συζηγο,αλλα τα δανεικα,αφαντα........μετα απο αλλο ενα τριμηνο κανω επισκεψη στο σπιτι που νοικιαζε,να τα πουμε ενα χερακι.τον στολιζω κανονικα,για να παρω πισω το 500αρικο και υποσχεση να φερει και τα υπολοιπα 1000.μετα 6μηνο,τπτ.παω στο μαγαζι του και εμφανως εκνευρισμενος και ετοιμος για ολα(ελευθερος γαρ....)του εξηγω πως εχει το θεμα μετην "υγεια του" και τα ρισκα που εχει παρει,αυτος  και για την οικογενεια του.τζιμπαω επιτοπου αλλο ενα 500αρι και σε μια εβδομαδα ,και το υπολοιπο.......δλδ πηρα τα λ7 μου σε δυο χρονια κοντα.και πιστεψε με,αν δεν ημουν ''πειστικος'',δεν επροκειτω να τα ξαναδω....αν υπολογησεις το ρισκο να παω στην στενη για τον μαλακα(διοτι αν δεν τα εδινε,δεν υπηρχε περιπτωση να αφησω το επωνυμο του να υπαρχει πανω στον πλανητη),συν  τον εκνευρισμο που με επιανε οταν το σκεφτομουν,δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναδανεισω σε αλλον............και ασε τους χουβαρνταδες να δανειζουν αυτοι,αντι εσου..........μην δανειζετε,ουτε κλεμεννα    λ7..........ποσο μαλλον δουλεμενα.....

και κατι περι "φιλων"....αυτοι τελειωνουν συνηθως με την εφηβεια,και αν υπαρχουν μερικοι ακομη και μετα την εφηβεια,τελειωνουν με την οικογενεια.......γινονται "γνωστοι",στην ανεπτυγμενη κοινωνια.....τα υπολοιπα ειναι παραμυθια.......

Επεξ/σία από dollyyy19
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε συγγενή/φίλο κολλητό δώσε δανεικά θέλοντας να βοηθήσεις και αν δεν σου επιστραφούν δεν θα χαλαστείς και θα θεωρήσεις ότι βοήθησες με την ψυχή σου.

Αν τα έχεις ανάγκη και/ή χαλαστείς μην δανείσεις ούτε σε αδερφό.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...